אייפוןנעמה_665

אני נפגשת כבר שלושה שבועות עם בחור מקסים (!!!!).

הפגישות טובות וזורמות, והבחור די מוצא חן בעיני, ואני חושבת שגם אני בעיניוחיוך

אממה-

גיליתי בפגישה האחרונה שיש לו אייפון. עם אינטרנט פתוח.

זה מפריע לי מאוד , במיוחד כי רציתי בחור ישיבה דוסדוס, אבל מצד שני אני אולי סתם לחוצה, וצריכה לשנות ראש, כי מצד כל הבחינות האחרות הוא ממש נראה לי תורני...

מה דעתכם? הייתם פוסלים על זה?

לי זה נשמע הזוי לפסול בגלל זהאיש השקים

מי שיש לו אייפון הוא לא דוס? פחות נחשב בעיני ה'?

מה?

הזוי?!פסימי ריאלי

זהו ניסיון ממש לא פשוט, ואפילו אם הבחור לא נפל/נופל בפועל, הסוגיה הזאת היא סוגיה מרכזית ועקרונית היום.

אני לא רוצה להיעזר בתיוגים כמו "דוס", אבל מי שמשתמש באייפון לא מסונן מחזיק כנראה בהשקפת עולם כללית שיותר "מחליקה" מצבים של סיכוי לנפילה. סיכוי גדול לנפילה. זה לא ממש שיא ה"דוסיות", אם תשאל אותי.. ויתכן מאד שמי שמעמיד את עצמו בניסיונות פחות נחשב בעיני ה'. בהחלט.

האם לפסול או לא זוהי שאלה אחרת. כדאי לעמת אותו ישירות עם הבעיה הזאת, אבל זה צריך להיעשות בעדינות ובשלב מאוחר יותר. יתכן שהוא לא ממש חשב על זה. יתכן שהוא רואה בזה חולשה מסוימת שקצת דרבון מצידך יגרום לו לשנות אותה.

רק הערה...ותן טל

למעשה אין דרך לסנן אייפון/גלקסי - גם אם תהיה בחברת סלקום ותגלוש בגלישה הסלולרית דרך רימון - וזה כמובן לא כולם דרך סלקום שהיא היחידה שעובדת עם רימון, וגם מי שכן הרבה לא עם רימון - גם א אתה כזה, עדיין יש וויפיי פתוח שאיתו אתה יכול להגיע לכל מקום בערך ואין דרך, עדיין, לסנן את זה (לרימון יש כיום סינון למחשבים ניידים שהוא "תוכנת רימון", שנועדה להגן בדיוק במצבים כאלו - אתה מתקין את התוכנה בעלות חודשית מאוד נמוכה למעשה, ואז כל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט בכל דרך שהיא - וויפיי או כבל וכו' - אתה חייב במקביל גם להתחבר לתוכנת הרימון, אחרת אתה נחסם מלהכנס לאינטרנט. כך שתמיד אתה מוגן. יעיל וטוב!  לפלאפונים עדיין אין את זה ואני מחכה שירימו שם את הכפפה ויעשו את זה...).

אז למעשה, כפי שיוצא מדבריך (ואני בגדול ממש ממש מסכים איתם...) - כל בחור שמחזיק מעצמו דתי חזק, אסור לו כלל וכלל להחזיק ברשותו פלאפון חכם או אפילו לא חכם אבל עם וויפיי...ניסיון לא פשוט...גם הפלאפונים היום הולכים ומשתכללים ולאט לאט נעלמים מהעולם הפלאפונים ללא הווי-פיי...בעייה...

אבל כן, לדעתי, באמת ממש עדיף לא להחזיק ברשותך טלפון חכם שכזה...

מה שכן - יש אולי דבר אחד שכן יכול היום מעט להחשב סינון גם לפלאפונים - וזהו השומר מסך שהוא פיתוח של שורש (כתבו בגוגל שומר מסך שורש) - בעלות ממש לא גבוהה ראשונית, יכול לשמש מעין "בקרה ופיקוח חיצוני" לגלישה... שווה לנסות למי שכבר יש טלפון חכם שכזה...

אם ככה כל מי שבפורום ראוי לפסילהאיש השקים
k9 web protection זה גם מעולה.אריק מהדרום
יש דרך לסנן אייפוןלשם שבו ואחלמה
עבר עריכה על ידי יהונתן בר בתאריך כ"ט באב תשע"ג 09:32

מורידים אפליקציה שחוסמת יישומים עם קוד

ואז בוחרים לסנן את הדפדפן וכל יישום שעלול להיות בעייתי

ונותנים את הקוד למישהו אחר (אני נתתי לאשתי, אפשר פשוט לזרוק אותו לים).

כמובן שצריך לחסום את את ה"הגדרות", כדי שלא יהיה אפשר למחוק את היישום

וכן, זה לא באמת סינון, זה פשוט חסימה של הדפדפן, אי אפשר לגלוש בכלל

אבל עדיין ניתן להשתמש ביישומים הרבים שדורשים רשת

דברי איתו על זה..יעל מהדרום

לק"י

את יכולה לשאול אותו מה הוא חושב על אינטרנט פתוח וכדו'.

לא הייתי פוסלת על זהריבוזום

אבל זה גם בכלל לא היה מפריע לי, אז אולי אני לא דוגמא..

סמרטפון לא מעיד לדעתי על הרבהalon822

לי לדוגמא יש פלאפון חכם, רק בגלל העובדה שהוא+ החבילה יצא לי יותר זול מלהשתמש בפלאפון הפשוט שהיה לי.

בנוסף יש אנשים שצריך את הפלאפון לעבודה/לימודים, על כול האפליקציות למינהם.

חוץ מזה שיש מלא אפליקציות שעושות אינטרנט כשר- יכול להיות שיש לו אחת כזאת ואת לא יודעת?

??ותן טל

מעניין...אתה אומר שיש הרבה אפליקציות שעושות אינטרנט כשר? אשמח סתם ככה לסקרנותי שתפנה אותי לכמה אפליקציות כאלו (רק את השם שלהן או אם הן מאוזכרות באינטרנט, כי אין לי פלאפון חכם שכזה...). כשאתה אומר אפליקציות כאלו - לאיזה רמה של כשרות אתה מתכוון, ומה הן יכולות לעשות? הן יכולות לחסום שימוש או הגעה לתכנים לא ראויים גם דרך הווי-פיי? חוץמזה שאפליקציה שאתה בעצמך יכול להסיר כל שנייה - היא לא שומר ראוי, במחילה...אין אפוטרופוס לעריות את זה לא אני אמרתי...

האפשרות היחידה שאני בנתיים מכיר שהיא משהו שמתקרב להיות טוב, זה האפליקציה "שומר מסך" מבית שורש שתפקידה להוות מעין פיקוח על תכנים שגולשים בהם ושליחת התרעות על תכנים בעייתיים לאיש מוסכם (הורה למשל) מראש, שהוא גם היחיד שיכול להסיר את האפליקציה לפי מה שהבנתי. הבעייה בזה, אולי, לא בטוח שאני צודק, היא פגיעה מסויימ בפרטיות הגלישה של האדם - ועל מה בדיוק נותנת האפליקציה התראה וכו'...

שבוע טוב!

מטריד אותך שיש לו אייפון יותר מאשר העובדה שאולי ישהוגה דעות

לו מחשב בבית?

ואם לא היה לו אייפון מה זה היה אומר עליו???

החשש מובן -ד.

צריך לדבר על זה גלויות לגמרי.

וע"י כך - יתכן שאפשר יהיה להיווכח אם הוא אכן "ממש תורני" כפי שחשבת.

ואם הוא אכן כזה - בוודאי יסכים איתך על הצורך לארגן חסימה ראויה.

את צריכה אכן לבדוק מהפייגליניזית

הוא בעצמו.

לפסול על עצם העובדה שיש לו אייפון- זה נורא.

אבל צריך גם לשים לב אם יש לו גבולות בגלישה.

כלומר, אני מכירה כמה וכמה עם איפון שאין להם גבולות, לגמרי.

ואני מכירה יותר מקרוב כאלה שיש להם איפון והם הכי דוסים שיש, ועם גבולות הכי חדים שיש...

זה לא משהו שאפשר לפסוק עליו לכאן או לכאן.

צריך לברר איפה האיפון בחייו, ולמה הוא משמש אותו.

אייפוןמנחם חפץ

שבוע טוב

אני שמח לשמוע שהפגישות טובות וזורמות, והבחור די מוצא חן בעיניך, 

אין ספק שסמארט-פון זה נסיון גדול מאוד לגברים [דבר שאישה לא יכולה להבין, אלא רק לדעת] והדילמה שלך לדעתי היא תוצאה של חינוך נכון ובריא

לפעמים סמארט-פון בא על חשבון הזוגיות לאחר הנישואין, ולפעמים הוא הופך אפילו לאישה שניה, ומעטים מאוד יודעים ומסוגלים להשתמש בו אך ורק לצורכי עבודה. 

את צריכה להחליט בעצמך איזה אופי של חינוך ורמת הקפדה וכו את רוצה שיהיה בבעלך לעתיד ולפי זה לבחור

לגופו של מקרה [אם בחרת בבעל ללא סמארטפון] את צריכה לשוחח איתו על רצונך בכך. תוכן השיחה צריך להיות שעניין זה מאוד משמעותי אצלך, ושמאוד תעריכי אותו אם הוא יקח החלטה לא להשתמש בסמארטפון, ושאת יודעת שיתכן וזה יהיה מלווה בהקרבה גדולה מצידו, אבל זה גם יראה לך את התמסרותו כלפיך.

אתן לך כמה נקודות לשיחה זו: 1. יש לומר לו כהקדמה את כל הדברים שמצאו חן בעיניך אצלו 

2. ודאי שאינך מכניסה אותו למצב שבו הוא צריך לתרץ את עצמו או להתגונן. אפשר לעשות זאת ע"י הקדמה שאין זה כוונתך, ואת לא מצפה ממנו כרגע לתגובה אלא שיחשוב על הדברים ויקח זאת לתשומת ליבו.

3. אינך אומרת שבכך שיש לו אייפון אז הוא עושה ח"ו שטויות, אלא רק שענין זה משמעותי אצלך גם מצד חינוך הבית וגם מצד הנסיונות שאדם מביא על עצמו בכך שיש לו סמארטפון

יש לי גלאקסי ואני מכורהחיהלב
לערוץ 7 והפורומים...
לא מצאתי עוד מה יש לאינטרנט לתת לי
(האפליקציות שלי הן קל קופח קביעת תורים, בנקים וכ אשראי חדשות רוטר ערוץ 7 וויז מחשק חשיבה אחד סידור אימייל
זהו.
יש פה משהו לא חיובי??

אז אולי את רוצה לראות איזה אפליקציות ישלו?
אייפון זה לא אומר!!
^^^^^מייכ
בדיוק...
סמארטפון זה לא בעיה. השאלה מ. עושים איתו וכמה זמן הוא מועיל וכמה זמן מבזבז..

מחשב זה אותה בעייתיות מבחינת גלישה כמו טלפון..

אם הוא משתמש שימוש פסול בטלפון, אז זה היה משפיע על דברים בחיים שלו.. ןהיית רואה את זה...
לא בטוחה שזה נכוןריבוזום

שמי שמשתמש בסמארטפון לראות דברים לא הגונים, זה דבר שבהכרח אפשר לראות על הבנאדם... והוא יכול להיות גם בחור מעולה באמת, בלי קשר לנושא הספציפי הזה.

אני מתחרפן מהתמימות שלכןפסימי ריאלי

אם אתן חושבות כך, שיבושם לכן.

תתעלמו מהנתונים המחרידים על רוב מבני הנוער הדתיים שצופים בפורנוגרפיה.

תמשיכו להאמין שכל הדוסים הצדיקים שאתן רואות הם קדושים וטהורים שלא ראו אשה מימיהם, בוודאי שלא הרהרו בה, ובוודאי שמעולם לא צפו בתכנים פורנוגרפיים באינטרנט הפרוץ שלהם.

בתוך דוסים חשוכים אנוכי יושב. ניהלתי מספיק שחנ"שים עם האנשים הכי צדיקים שאתן יכולות להכיר. אתן לא יודעות מה הולך. אני מאד מקווה שתדעו לשים את הגבולות לילדים שלכן בבוא העת, ולא תחשבו שצרכני אתרי הפריצות הם קומץ יושבי קרנות מסוממים.

מי מסתובב עם סמארטפון ללא חסימה מעמיד את עצמו בניסיון עצום. נקודה!!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^שוברת גלים

כל מילה.

מי שמחפש חומרי זימה, ימצא אותם גם מחוץ לאינטרנטshaulreznik

היה לי קולגה (חילוני) שבצעירותו התפרנס מחלוקת דואר. הוא סיפר, בין היתר, על לא מעט לקוחות, תושבי שכונות חרדיות בי-ם שהיו מנויים על כל מיני מגזינים מפוקפקים וביקשו שיעטפו להם אותם בעטיפה לא שקופה/ישימו את המגזין בתוך ארון חשמל/ידביקו עליו מדבקה עם שם של מישהו אחר וכו' וכו'. כידוע, "בדרך שאדם רוצה לילך בה, מוליכין אותו". זה נכון שסמארטפון הפך חומרים מסוג מאוד מסוים לנגישים יותר, אך אין זה אומר שמישהו שאין לו סמארטפון הוא צדיק גמור

אם הבחור שהוזכר בתחילת האשכול הוא ירא שמיים, והאייפון נחוץ לו לצרכי עבודה או סתם בתור גאדג'ט מגניב, לא צריכה להיות עם זה שום בעיה.

^^^^משה
ממש לא נכון!!פסימי ריאלי

לדעתך כל מי שגולש כיום באתרי פורנוגרפיה הם אנשים שאחרת היו מזמינים מגזינים כאלה הביתה?!

הזמינות של עבירה מגדילה בהמון את הסיכוי ליפול בה.

"משל לאדם אחד שהיה לו בן הרחיצו וסכו האכילו והשקהו ותלה לו כיס על צווארו, והושיבו על פתח של זונות. מה יעשה אותו הבן ולא יחטא?" (ברכות דף לב עמוד א)

ברור שמי שמחפש ימצא. השאלה היא על האלה שלא מחפשים, האם גם הם בטעות מוצאים...

אתה צודק.ד.

אם כי כמובן זה לא "כולם", ולא צריך להגזים ש"כל הדוסים הצדיקים שאתן מכירות", למרות אלו ששוחחת איתם..

אבל בוודאי שאם רואים בחור "תורני וצדיק" מסתובב עם אינטרנט ללא חסימה - יש מקום להקשות עליו את הקושיא (כמו שיש להניח שהיו שואלים בהתענינות, "למה את הולך בלי כיפה חלק מהזמן"?...יתכן שהתשובה היתה שהיא בצד השני, או שעפה ברוח..) בצורה מנומסת וכנה. יתכן שיהיה לו הסבר טוב. אבל בוודאי שזה נושא לגיטימי לדיון, ולא משהו שהבחור יהיה "נרעש ומופתע" מה פתאום זה בכלל עולה...

בגלל שאתה השני שכתב את זהפסימי ריאלי

רק אעיר - כמובן שלא הכללתי את כולם. קרא שוב. תקפתי את ההכללה לכיוון השני. אינטרנט פרוץ לא מחייב נפילות כאלה. רק הערתי שהסיכויים הרבה יותר גדולים ממה שרוצים להאמין..

לילה טוב!

רק לגבי השורה האחרונה:ותן טל

קשה להאמין שהבחור צריך את האייפון לצורכי עבודה (היא אמרה שהוא לומד בישיבה...).

למקרה שזה סתם כגאדג'ט מגניב כמו שאמרת - פה טמונה הבעייה. בדבר שבו יש סיכון שרב הנזק על התועלת, ועוד לא מדובר פה בצורך חיוני אלא במותרות נטו - מצפים מהאדם המאמין לוותר על המותרות לטובת החיים הנקיים שלו...כן, זה לא בושה להגיד שיש מ"תענוגות העולם הזה" שאנחנו מתנזרים מהם.

^^^^ כ"כ נכון. ואיזה חינוך זה לילדים?!בלדריתאחרונה

הוא כבר אדם בוגר ויכול להסתדר בלי הצעצועים שלו, זה לא כמו התנזרות. תהיו בני אדם ולא רובוטים!

המחשבים והטלוויזיה מספיק גרועים

^^^^^פייגליניזית

אם כי זו לא סיבה להכליל על כלל המשתמשים. 

אם מישהי הייתה מעירה/רומזת לי על הפלאפון שלי דאזמשה

(לא היה לי סמארטפון כשהייתי בדייטים, אבל היה מכשיר עם אינטרנט, ומחשב נייד עם מודם סלולרי).

הייתי מעיף אותה לכל הרוחות.

אינטרנט זה כלי עבודה, לא נקודה לדיון.

לך.שוברת גלים

יש כאלה, שהוא מספק להם ריגושים זולים.

וזה זמין, וזה מפתה.

ואחר כך, זה גם עלול לכאוב.

לו, ולאשה שאיתה הוא יקים את הבית.

(כמה אנשים מתמודדים עם האינטרנט, כמה נכתב על זה, כמה זה חזק, כמה זה זמין, כמה זה מפיל ושובר...לא כולם חזקים, לא כולם מסוגלים להתמודד.)

רק לאחרונהאריק מהדרום
קראתי על אדם שרוצה לתבוע את חברת אפל על זה שהתמכר לפורנוגרפיה.
איש טיפש ומסכן.
תביעה לא אפשרית, אבל העקרון שעומד מאחוריה נכון.ותן טל

גם לחברות הטלפון והיצרניות יש אשמה בעניין..הן לא מעוניינות לספק שום מנגנון הגנה ולו הבסיסי ביותר, בגלל העובדה שרוב מוחלט מההכנסות באינטרנט בכלל ובסלולרי בפרט, הוא מתכנים פורנוגרפיים ופרסומות באתרים כאלו. אין על זה וויכוח, זה נותנים סטטיסטיים שמתפרסמים מעת לעת.

אז הן בקושי מזיזות את עצמן בתחום, גם כאשר לפעמים ממשלה פה ושם מנסה לגרום להן להתחייב למשהו.

בעולם הלכה מתוקן, ברי לי שסנהדרין לא היו מתירים שימוש באייפון במצבו כיום, כמו גם באינטרנט לא מסונן וכו'...

תחשבו על זה.

לא יודעת.פייגליניזית

בעולם מתוקן לא היו את התכנים האלו, ומימילא לא היה צריך סינון.

במרבית העבודות, עד כמה שידוע לי אין צורך באינטרנטאריק מהדרום
פרוץ לגמרי בטלפון הנייד.
יכול להיות שאני טועה, לא חקרתי זאת אבל זו הערכתי.
"לעבודה" - זה אצלך.ד.

לא אצל בחור ישיבה מצוי.

אייפון ללא סינון, הוא דבר שיש מקום לדבר עליו, לבדוק את המשמעות, המודעות, והנכונות לשינוי.

אני כבר שמעתי על מקרים לגמרי לא כמוך.

^^^ לכל בחור רגילה' מלכנו
תלוי בהסתכלותפייגליניזית

נשמה,שוברת גלים

כל הכבוד לך שהקדושה של הבית שלך ושל בעלך לעתיד חשובים לך.. באמת שבדור כמו שלנו זה לא כל כך מובן מאליו.

אני מבינה אותך לגמרי קודם כל.

ואני חושבת שאם את רואה כמה שהוא מקסים ובעל מידות ותורני, ויש בסיס טוב לגמרי.. אז אפשר בעדינות, ובלי לחץ לפתוח את הנושא הזה איתו, כדי לראות שאתם מתואמים מבחינת ציפיות לאופי הבית שאולי בעז"ה תקימו.

כפי שאמרו פה לפני, לדבר איתו על אינטרנט מסונן ומה הוא חושב על זה וכו'.. כדי לראות באיזה מקום הוא באמת עומד בנושא הזה ומהן השאיפות שלו. התמודדות תמיד תהיה. גם לדוסים שביננו. אם הם אכן מחוברים לחיים.. השאלה כמה מזמינים אותה אלינו הבייתה.

אמן שאם זה הזיווג, שיילך בקלות ובטוב.

שבוע טוב ומבורך

מאוד לא פשוט לדבר על זהנעמה_665

כי עם כל העדינות, ההקשר הוא מאוד מאוד לא נעים, כאילו אני חושדת בו במעשים כאלה.

כאילו, אני בכלל לא יודעת לגשת אל זה.... זה לא נעים...ואני עם האופי שלי בטח אגמגם ואסמיק... 

והוא גם בטח יעלב שאני חושדת בו, במיוחד שהוא נראה לי כן בחור צדיק.

מצד שני, ממה שאני יודעת, יש מספיק סיפורים על אנשים חזקים שנפלו, ואני רוצה בית צדיק וקדוש.

בעיה גדולה... 

ולגבי 'צורכי עבודה'נעמה_665

הוא לא עובד, הוא בחור ישיבה.

אם הוא בחור צדיק וטוב כמו שאת סבורהיטבתה

אין סיבה שייעלב או ירגיש נגדך משהו,

להיפך, אני הייתי דווקא מברכת על כך (אומנם לא בחור, אבל בכל זאת)

כי יש מהו שנראה לי בעייתי ואני משתפת בו את המדוייט שלי.

בנוסף אולי אחרי שיבהיר לך שיש לו צורך באייפון בשביל עבודה\לימודים, מותקן לו רימון או שומר מסך וכדומה.

אולי אפילו תדונו על זה וזה יחבר אתכם לגישה שלכם לגבי אינטרנט בבית, מחשב, טלוויזיה וחינוך הילדים.

בהצלחה!!

אז אולי קודם כל כדאי לנקות את החשד,שוברת גלים

יכול להיות שהוא נובע מפחד.

לעבור עצמך קודם כל את התהליך של ההתנקות, את יכולה לחשוד באדם הצדיק ביותר, ואם יש לך אופי כזה (שיש להרבה בנות!!) את יכולה להגיע למצב שחס ושלום תחשדי גם בבעלך, אם הוא אומר לך שהוא הולך לשיעור תורה. או פתאום הוא לא זמין, או כל דבר אחר, הפחדים ישנם והם מובילים לחשדות - שיכולים להוביל לאובבססיביות לגבי דבר או עניין מסוים.

היום עם כל הסיפורים, אני בהחלט מבינה אותך ואת התחושה שלך.

אבל קודם כל צריך לבוא ממקום נקי, בלי חשד. שרוצה באמת לתאם ציפיות, לראות אם כיוון קדושת הבית הוא אותו כיוון.

ולהתפלל על זה, פשוט להתפלל

לתמימות ופשטות, וקדושה.
ולדיבורי אמת שיועילו.

בעזרת השם.

מה פתאום?!..ד.

עכשיו גם שתתחיל לחשוד בעצמה?...

למה "לחשוד בה" שזה נובע מפחד? ממה נובעת חשדנות כזו עצמה?... 

למה "לנפח" לה שהיא עלולה גם לחשוד בבעלה וכו'....  ממש לא קשור לחלוטין. זו עצמה מחשבה פסולה, "לנפח" את זה לכך שהיא "יכולה לחשוד באדם הצדיק ביותר" וכו'....  זה לא "הרבה בנות" - מה ש"הרבה בנות", זה שאם מכניסים להן בראש שיש להן בעיה - ישר הן מתחילות לחשוד בעצמן שמא זה נכון...

אז אין לה שום בעיה. בינתיים, על-פניו הבעיה אצל הבחור, וצריך לברר. זה דבר מובן מאליו, שמישהי שפוגשת בחור ישיבה ורוצה לבנות בית תורני טהור, ורואה שמשתמש באינטרנט לא מסונן, ושומעת על המשמעות של זה - אז זה מעלה לה שאלה מה המשמעות. זה לא "חשד" אלא דבר שמצריך בירור. מובן לחלוטין.

ובמחילה - אין כאן מקום ל"תפילה לתמימות ופשטות".. בעניינים כאלה לא צריך יותר מידי תמימות.

חס ושלום שתחשוד בעצמה,שוברת גלים

הכוונה הייתה להסיר את החשדנות והשיפוטיות ולהגיע למצב של באמת בדיקת התאמה.
אין כאן ניפוח שהיא עלולה לחשוד.. זרקתי שאם אדם הוא בד"כ חושד, ולא בוטח באנשים, בחיי נישואין זה עלול להיות לא טוב.

לא אמרתי שיש לה בעיה חלילה, ואין לי מושג מאיפה הבאת את זה.
זה מצריך בירור, אבל שים לב שאוטמטי היא רשמה שהיא חושדת בו ועצם זה -  זה לא נעים לה.
בתור בת, שמאוד מזדהה עם התחושות שלה, כתבתי לב את מה שכתבתי.

ותמיד יש מקום לתפילה, על הכל.

שנזכה להיות תמימים ופשוטים.

בעיניינים כאלו וודאי יש מקום למה שנקרא, "עזות דקדושה" -  והתפילה היא שהיא תזכה, ובעזרת ה' כולנו לתמימות. מבחינת מראות וטהרת העיניים וקדושה וכולי.

וסליחה שאני אומרת את זה, אבל ההודעה שלך נכתבה מאוד בתקיפות ושלילת הדברים שלי באופן גורף. והיה לי קצת קשה לקרוא את זה.
במיוחד כשאני ניסיתי לכתוב לה באמת מכל הלב, ובאים ונכנסים בך, זה קצת לא נעים.

כתבתד.

"את יכולה לחשוד באדם הצדיק ביותר, ואם יש לך אופי כזה".. וכו'. משם לקחתי את זה..

אם אומרים לבת כך - היא עוד עלולה לחשוב שאכן הבעיה היא אצלה.

היא לא כתבה שהיא חושדת בצורה מופרזת, אלא שיש לה בעיה עם הנושא המדובר. ואדרבה - זה שלא נעים לה, מראה שזה לא אופי של חשדנות סתם, אלא בגלל הענין.  אז אין כאן כל "חשדנות ושיפוטיות" אלא באמת בעיה שצריכה בירור.

גם אם "זורקים" ש"אם אדם בד"כ חושד ולא בוטח באנשים בחיי נישואין זה עלול להיות לא- טוב...", ברור שמבינים שזה לא נכתב בלי הקשר. ואין ענין להחיל על הזולת דברים שלא עלו על דעתו..  אני חושב שה"תחושות שלה" אינן בדיוק זהות לשלך.

אין ספק שאת ניסית לכתוב באמת מהלב, וחלילה לא היה לי ענין לפגוע בך - ואם נפגעת אני מתנצל.

אבל יש כיום לעיתים בעיה, שכל מיני מונחים ו"ניתוחים" "מסתובבים באויר" - ודווקא מתוך רצון טוב- מחילים על אנשים לעיתים אופציות שכלל לא עולות על ליבם.

לגבי התפילה - אם התכוונת שתתפלל שלא ייכשל בראיות אסורות - אני מסכים איתך.

ומממילא מובן שמה שכתבתי "בתקיפות" כביכול, לא היה "נגדך", אלא בגלל שאני חושב שזה באמת דבר מאד בעייתי, להפליג עד כדי כך בגלל רצון לברר ענין שדי ברור למה רוצים לבררו. וצריך להיזהר שבנות לא תכנסנה ל"סרטים".

ומכל-מקום, יישר כחך על רצונך הטוב.

מסכימה איתך.שוברת גלים

לא התכוונתי לזרוק עליה חס ושלום

ועניין החשדנות נכתב רק כי היא באמת אמרה שהעניין לא נעים לה - כי היא חושדת. למרות שהוא בחור תורני וכולי וכולי.
צריך לעשות בדיקה, ובזהירות.

את צודקת.ד.

לגיטימי לגמרי לברר - יותר מהרבה נושאים אחרים שמדברים עליהם.

ואל דאגה - בחור איננו בדרך כלל כמו כמה תמימות כאן.. והוא בהחלט מבין את השאלה, ואינו אמור להיפגע ממנה עד עומק נשמתו, אלא פשוט להסביר.

כמובן, צריך לשאול בצורה נורמלית.

לדוגמה: "רציתי לשאול אותך. ראיתי "מהצד" שאתה משתמש באייפון עם אינטרנט. אפשר לשים באייפון סינון? או שאתה לא חושש מדברים כאלה?".. בשיא ההתענינות. בהנחה ראשונית שהוא אכן בחור כשר ויש לו מה לומר. ועם זה - בערנות.

ולפי התשובה - לראות מה עניינו. אולי יאמר שיש סינון. אולי משהו אחר. אולי יתפתח דיון על כך שחשוב לשים כדי למנוע תקלות. הכל בכנות.

כאילו רק לי זה נשמע מוזר?!?!?דניאל55

הרבה בחורים שנפגשתי איתם היה להם פלא חכם מכל סוג שהו... כנראה עם אינטרנט...

ואפעם לא חשבתי על לשאול אותם על זה משהו...

לוידעת....

אולי כי אפעם לא התקדמתי ככ עם מישהו שיש לו את זה?!? לוידעת... |משתפת בתהיה|

לא, גם אני ככהריבוזום

נפגשתי עם הרבה בחורים עם סמארטפון, ואף פעם לא חשבתי על זה בכלל כבעיה.

אני לא אומרת שזה מוזר, כי אני מבינה את ההגיון של מי שזה מפריע לה, אבל כמוך - מעצמי לא חשבתי על זה כנקודה שמפריעה.

אישית ממש-הלליש

הייתי פוסלת.

אבל אני לא דוגמא

אחרי 3 שבועות של פגישות זורמות לא נראה לי שהשאלה הa-a-a

היא האם לפסול על זה..יש הרי כ"כ הרבה נתונים נוספים במשוואה..

לעצן העניין-מציע כמו כולם פשוט להעלות את הנושא,או להתחיל לדבר על הפלאפון שלך עד כמה הוא ישן,

או לדבר על אינטרנט רימון או משהו כזה.תהיי בטוח שיש לו תשובה מוכנה,

הוא הרי בחור מאד תורני...

הנושא הזה מורכב מאד,רק אגיד בכללי,שאני מכיר בחורים רבים דוסים מאד,

שמסתובבים עם סמארטפונים.

לא אגזים אם אומר אפילו שאין מודעות לכך שזה יכול להעיד על רמת דוסיות נמוכה או משהו כזה.

בכללי-מקורות יודעי דבר מוסרים שבעז"ה בחודשים הקרובים תצא תוכנת רימון לאנדרואיד 

שתיתן מענה דיי רציני לעסק הסמארטפונים..

לא.אמונלה
זה לא סותר בכלל. הוא יכול להיות הבחור הכי טוב גם אם האינטרנט ולא כל כך בטוח שהוא משתמש בו בתדירות
את זה,ד.

את כבחורה אינך יכולה לדעת..

כלומר: בוודאי שהוא יכול להיות - אבל זה מצדיק בירור.

חדשות טובות!נעמה_665

קבלתי אומץ, ודברתי איתו באריכות על כל הנושאים האלה של אינטרנט, קדושת הבית, וכו' וכו'

הוא קיבל ממש בהבנה, ואמר שגם הוא שוקל כמה זמן לחזור לפלאפון ישן, כי האייפון מבזבז לו את הזמן, ואני הייתי הדחיפה האחרונה, ובגלל שהוא רואה שזה חשוב לי (!), הוא יעבור בקרוב למכשיר ישן!

זו היתה אחת השיחות הטובות שלנו... והוא היה כ"כ מבין ומקשיב....

"וטוב, טוב, טוב לי על הלב" חיוךחיוךחיוך 

תודה לכוווווווולם!

טוב לשמוע! בהצלחה יעל מהדרום
אנו שמחים בשמחתךמנחם חפץ

ואין שמחה כהתרת הספיקות

מצוין. כל הכבוד... כמה חשוב לדבר..ד.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך