מי אמר שאני חייבת להביא הרבה ילדים?אישה אישה
אז אני מתדוודה אני כבר בהריון שני והגדול שלי בן שנתיים... אוטוטו אני צריכה ללדת בע"ה.
ויש לי אכזבות קטנות...
אני חולמת לצאת כבר לעבוד. שנתיים שאני בבית ומרגישה מתוסכלת נורא. אני אמא לא מטופחת כי אין לבעלי מספיק כסף גם לממן את הטיפוח שלי.
ורק אם אצא לעבוד אוכל לטפח את עצמי שזה דבר שחשוב לי מאוד.
דיברתי עם המטפלת לעתיד שתשמור לי על התינוק והיא מבקשת לפי שעה...
מקום העבודה שביררתי עליו נותן לי גם לפי שעה של שכר מינימום.
כל הכסף שלי פלוס השעה יציאה לעבודה ושעה חזרה למטפלת עוד כסף... שאותו אני לא מקבלת מהעבודה.
אז אני יוצאת בנזק.
מעון זה לא בא בחשבון עניין אישי שלי.
משפחתון זה החל מגיל שנה.
אז שוב פעם אשאר בבית אחרי לידה עד גיל שנה כדי שלא אצא בנזק...
ורוצה לצאת לעבוד מבלי עוד הפעם להפסיד אצל מטפלת. ןאמא וחמה עובדות.
אז אני כבר לא רוצה יותר ילדים. מגיעה להפסד כספי. אני מתבאסת מזה. כבר 3 שנים שאין לנו יכולות כלכליות לצערי.
בילד הגדול עד היום הוריי עוזרים לי כלכלית בהוצאות וגם בילד הבא.
אז איך אפשר להביא ילדים אם אין כסף?
אז מה אם אני דתייה... אני לא מרגישה מחוייבת בהבאת ילדים כשאין לי כסף לגדל אותם.
שמעתי שאומרים על כל ילד שנולד הפרנסה מגיעה יחד איתו. בנתיים אנחנו זוג הורים לילד כשהוריי מפרנסים בעלי בקושי סוגר את החודש. ואני בבית עם הילד לחסוך הוצאות.
אני מקווה לא להענש למעלה בשמיים על זה שאני מתכוונת לעצור ילודה... אני מרגישה שהמדינה פוגעת בי... ואיננה מעוניינת בהרחבת עם ישראל. לצריך נשאר מעט!!!! כמה שעצוב המצב. מבכימים
מסכימים?אישה אישה
שאלה מאוד מאוד מורכבת שאלת...אנסה לעזורככה סתם
קודם כל שתהיה לך לידה קלה ב"ה. תנסי להתמקד עכשיו בהריון הזה ובלידה הקרובה.השאלה שמטרידה אותך מאוד מובנת לאור המציאות שלכם ,אבל תדעי שהיא. שאלה שחושבות עליה הרבה נשים כמוך,..יכולה לשתף אותך במחשבות שלי,נראה לי שרובנו נתקלות בקשיים כלכליים,מסיבות כאלו ואחרות,ושואלות את עצמנו,האם לא עדיף שהייתי בוחרת בדרך אחרת?אני אמא ב"ה ברוכת ילדים,ואין ספק, שהעניין הכלכלי מקשה.אני בכלל לא שופטת אותך או את הרצון שלך,למנוע,ולחזור לעבודה...ולחיים שאת חולמת עליהם.לדעתי זה לא סותר.אפשר לעשות הפסקה ארוכה יותר בן ההריונות,ואפשר ורצוי להתיעץ עם רב המקובל עלכם..איך שאני מבינה ס"ה הגדול שלך בן שנתיים,ואת צריכה שוב ב"ה ללדת בקרוב.יש נשים שצריכות זמן מנוחה והתאוששות גדולים יותר,וגם העניין הכלכלי שכתבת הוא כמובן גדול מאוד,אבל לדעתי ניתן לעשות איתו משהו כדי לשפרו,האם חשבת לעבוד מהבית?מכירה הרבה ,נשים שעובדות מהבית,ואפילו אני בחלק מהזמן ביחד עם התינוק מטפלת בילד נוסף ואז את גם מרוויחה כסף וגם לא מוציאה את הילד.מה המקצוע שלך?יש לי כמה חברות שעובדות מהבית:ספרית,קוסמטיקאית,מורה לאנגלית(שיעורים פרטיים),פדיקוריסטית....אז כן אפשר לשלב...תלוי מה את מעונינת...זה שהן עובדות מהבית ,זה מקל על כל העניין,גם את בבית עם הילדים.וגם מרוויחה יפה.לגבי זה שכתבת שאת אוהבת להיות מטופחת ועכשיו את מוזנחת כי אין לכם כסף לזה,לא בדיוק הבנתי...לא חייב ללכת על מותגים יקרים בבגדים וקוסמטיקה אפשר לקנות חברות זולות ולהראות יפה...מה עוד רציתי לכתב לך? שיש דברים שכשלא עושים אותם בזמן אז אח"רכ. מצטערים ואי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה...כמו העניין של הילדים למה לך להחליט,מעכשיו שזהו את לגמרי מפסיקה.? כמובן שזאת זכותך המלאה...אבל אולי תתני לעצמך עכשיו את השקט שאת זקוקה לו,את עומדת ללדת ,וזאת תקופה לא פשוטה,במיוחד שיש לך קטנציק בן שנתיים.תתני לעצמך את הזמן,להתאושש..ותנסי לחשוב על מה שהצעתי לך לעבוד מהבית...לא יודעת אם הצלחתי לעזור לך במשהו...מקווה שכן.שתהיה לידה קלה ובריאה.
חשוב לדאוג להתאוורראנונימית בוגרת

מבינה את הקושי הנפשי שלך.

עצות מנסיוני: לצאת 3 פעמים בשבוע להליכה, כשבעלך שומר על הילדים.

תדאגי לעשות זאת דוקא בשעות הקשות של הערב- אז תרגישי צפור דרור.

זה מונע שחיקה, טוב לבריאות ולגזרה, מעלה מצב רוח ולא עולה כסף...

חשוב שבעלך יהיה שוותף לתהליך.השהות והשגרה בבית אכן שוחקים מאד...

בהצלחה.

עבודהיהושבעט5

עבודה מלבד ההכנסה הכספית שיש בצידה,,נותנת לאשה ערך מוסף התפתחות אישית הכרות עם אנשים נוספים.

למידת נושאים חדשים.נשים עובדות מטופחות יותר (ברוב המקרים)מודעות יותר לעצמן .

כשאת מגיעה הביתה אחרי 5-8 שעות עבודה שבהן לא ראית את הילדים את רוצה להשקיע בהם.

את צריכה לחשוב מה יתן לך סיפוק יש נשים יש שהשארות בבית גורמת לדכדוך עד דיכאון ממש.

צריך לחשוב במה את רוצה לעבוד אולי משרה חלקית ,אם מקום העבודה נותן שכר מינימום אפשר אחרי שיש ניסיון בתחום לחפש עבודה מכניסה יותר.

אני אמא עובדת הרבה שעות ,אם לא הייתי עובדת הייתי יוצאת מדעתי. לידה קלה ובהצלחה.

ממש נכוןמשיח עכשיו!
אני גם הסכמתי עם יהושבעט5אישה אישה
קודם כל- את לא חייבת.הקולה טובה

יש בזה ערך, יש בזה זכות גדולה ועצומה אין בזה חובה.

יש על הגבר חובת פרו ורבו- וגם היא לא אומרת שחייבים להביא צפוף.

בעיני יותר חשוב מלהביא ילדים- לגדל אותם בחום אהבה ושמחה.

מעבר לזה- אולי תחפשי עבודות שהן לא בשכר מינימום? ניקיון לדוג', או שיעורים פרטיים, 

עוד משהו אם זה מתאים לך לאופי- לטפל בילדים אצלך בבית. ככה גם את מרויחה כסף וגם נמצאת עם הילדים שלך. אבל זה לא מתאים לכל אחת- צריך בשביל זה הרבה אהבה לילדים והמון סבלנות.

עוד משהו שכדאי להשקיע בו באמת זה מקצוע- לא חייב תואר גם תעודה תעזור לך.

אבל כדאי לך להשקיע עכשיו שנתיים של לחץ כלכלי - ולהרויח בעתיד משכורת גבוהה יותר שתתן לך יכולת לשלוח את הילדים למסגרות ועדיין להרויח..

כנ"ל כדאי להשקיע גם במקצוע לבעל..

את לא חייבתהביצה שהתחפשה

בס"ד

ואם את מרגישה שאין לך את הכוחות לגדל אותם- אל תביאי אותם!

שמעתי שהרב דב ליאור והרב נבנצאל אומרים שאין צורך לאישה לבקש היתר למנוע שנתיים (!)- היא יכולה למנוע, כדי שיהיה לה כוח לגדל את ילדיה בשמחה.

מי שיכולה, אדרבה...

וואי. אני ממש רוצה לכתוב תשובה**רעות
אני אכתוב בע"ה. אני פשוט בעבודה..
אמא יכולה להיות יפה ומטופחת וטוב לה,אין התנגשותפופקוו
ברור שאם את לא רוצה הרבה ילדים זה זכותך.אבל תזכרי שאמא יכולה להיות מטופחת ונשית ויפה ומתוקתקת ועדיין להיות אמא לילדים קטנים חשוב להתאוורר תמיד , לצאת אפילו לפעמים שהבעל ישמור על הילד ואת תצאי לשתות קפה אצל אמא או חברה.
רק לפני כמה ימים ראיתי אמא לחמישה ילדים קטנטנים יחסית בגילאי1-9 והיא הייתה ממש מטופחת ושמחה.
אני יכולה להבין אותך היום לא פשוט מבחינה כלכלית. אומרים שעם כל נשמה שיורדת יורדת גם הפרנסה שלה. אבל זה עניין של אמונה וזה לא פשוט.. אני לא שופטת זה ניסיון לא פשוט ולצערנו הרבה מאוד נאלצים לעמוד בנסיון הזה..

אגב , כתבו לך תגובות יפות .
בכל מקרה תזכרי שאין כמוך בעולם ושאת אמא מדהימה ומסורה. תדברי עם השם זה תמיד עוזר להבין מה טוב לך ולתת כוחות.
הערת ניסוח משמעותית-זכיתי

מאד צורם לי הביטוי " להביא ילדים".

נראה לי שהוא מגיע מעולם רחוק מיראת השם.

ילדים לא "מביאים". 

זו ברכה גדולה, ולנו יש אפשרות להיות שותפות בזכות העצומה הזו. ואני לא נכנסת לעצם הדיון- אם יש לך כוחות לכך או לא. 

אם תרצי- ללדת, להביא לעולם, להוריד נשמה...ויש עוד אפשרויות רבות שלא מצליחה להיזכר בהן כרגע.

זה דווקא ביטוי עדיןשביב
בעולם המערבי הפועל הוא "לעשות". וזה- אני מסכימה איתך-צורם
אם את גרה בעיר אז יש מלא משפחתונים מגיל כמעט לידהמשיח עכשיו!

אולי לא חיפשת מספיק טוב? אני בטוחה שאם הילדים יהיו במסגרות, ואת תוכלי לצאת מהבית אז תרגישי הרבה יותר טוב נפשית.

יופי שמחתי לקבל את תשובתכםאישה אישה
נהנתי לקרא תשובה תשובה. ואכן כן התשובות נגעו לי והן היו יפות.
הרגשתי בתשובתכן שאתן מבינות את המצב לעומקו של עניין.
בנוגע לעבודה יש לי מקצוע ואני עובדת מהבית אבל זה לא זה. אני אוהבת לצאת.
ולא חייבת להתלבש במותגים הכוונה היא-
לטפח את עצמי במלבושים נאים איפור מחודש מידי פעם ללכת לקוסמויקאית טיפולי פנים לבלות עם חברות.
רוצה להיות במשרה מלאה עובדת לפגוש את הילדים למשך 4 שעות אחרי צהריים להכין להם ארוחת ערב לקלח אותם קצת לשאול איך עבר עליהם היום.. ושילכו לישון. ומידי ערב לצאת עם בעלי. ולהשאיר אותם עם ביביבטרית.
לכן צריך אישה עובדת כדי לקבל את הפינוקים הללו....
בסופו של דבר אם אני רק יביא ויביא וילדיי לא יקבלו יחס של אמא לא עשיתי דבר....
פעם רציתי להיות אמא לתפארת.. אמא שנותנת יחס חם עקרת בית...
אבל היום אני מגלה בי צדדים אחרים שלא הכרתי אותם בהיותי רווקה..
שבשורה התחתונה חשוב לי הטיפוח והיופי. ולא רק שלי אלא גם של בעלי תמיד דואגת שיריח טוב שיהיה מסופר שילבש חולצות מגוהצות כיפות נקיות..
וכך עם הבן שלי מחליפה לו 4 פעמים בגדים כדי שיהיה נקי. אצלי הסדר והנקיון בראש ובראשונה.
ואני רואה שאני לא מסוגלת להפסיק עם זה אז העדפתי כנראה להפסיק כדי שלא אגיע גם למצב כזה שאני ומשפחתי לא ניהיה מטופחים ומסודרים... צריכה את הכוחות הללו מאוד.
אם היה לי כמה לא יודעת אם הייתי עומדת בזה. רוצה לחיות טוב!!!!!!
אגב גם מידי פעם לצאת עם הבעל והילד זה נחמדפופקוו
אני מאוד משתדלת לא להתייחס לילדים כאל נטל.
אשה אשה יקרהככה סתם
קראתי את דבריך ואני כותבת את הדברים בלי חסו' לשפוט אותך או את איך שאת רואה את הדברים..כ"כ מובן הרצון,לצאת עם בעלך,להיות מטופחת,ללכת לקוסמטיקאית..לצאת עם חברות וכו וכו וכו,אלו דברים לגיטימים שכל אחת
רוצה ,אבל נשמע שאת רוצה את זה על בסיס יומי קבוע כמו גם להיות עם ילדך 4 שעות ביום לקלח אותם,ארוחת ערב,ולישון....יכול להיות שבאמת קשה לך הנטל של המשפחה שלך,"שגוזל"ממך את האפשרות להיות חופשיה יותר,ולפי דבריך גם מאושרת יותר....ושוב אני לא שופטת וגם לא במקומך,מבינה את הצורך שלך,אבל קשה לי עם הקיצוניות של שני הצדדים שאת מציגה....להיות מאושרת וחופשיה לדעתך זה לעשות את כל הדברים שכרגע את לא יכולה,בגלל הילד,וזה שעוד מעט ב"ה מגיע..ובגלל שאין לך מספיק כסף לעשות את זה.ומה עומד מול זה?התסכול שלך בחיים שלך עכשיו שהם לא כמו שחלמת שהיית רווקה.נראה לי שיש גם דרך אמצע ...לנסות לראות את המציאות והיא לא מושלמת,תאמיני לי שאצל אף אחת לא מושלם....גם אם מבחוץ את רואה אחרים ,ונראה לך שהם מגשימים לכאורה את החלמות שלך וכיף וטוב להם....והם נהנים כל יום,ואין להם טרדות,וצער ..זאת אשליה.תנסי להפיק ממה שכן יש לך עכשיו ,היום את המרב,הילדים שלך שאותם סחבת והזנת9 חודשים זקוקים לך,יותר ממה שאת חושבת ....אולי כרגע את מחליטה שלא מתאים לך יותר ללדת ומי אני שאחשוב אחרת ,את הכי מכירה את עצמך...אולי בעוד כך וכך שנים תחשבי אחרת,אף אחד מאיתנו לא נביא...אבל משתמע שקשה לך להתמודד עם מה שכבר קיים...את בוודאי אמא טובה ומשקיעה לקטן שלך,ולזה שיצטרף,אבל כמו שאני מנסה להבין בן השורות שלך קשה לך המסגרת ואת מעדיפה כמה שיותר לצאת ממנה...לעבוד הרבה ,לצאת כל ערב,ושמשהו אחר ישמור על הילדים....מה בעלך אומר בכל העניין הזה?

תנסי לדמיין לעצמך איך תרגישי בגיל 60אנונימי (פותח)

ותחשבי אחורה על החיים שלך , מה עשית בהם, מה היה חשוב לך, מה הספקת בינתיים,

מה יגרום לך להיות מרוצה ממה שעשית בחיים?

אולי יש דברים שהיום חשובים לך מאוד, ובמבט כולל לאחור הם יראו לך פחות חשובים?

מזדהה איתך עד מאוד..אמל'הל'ה

אני אישית לא הייתי ולא אהיה אישה של בית. 

ב"ה ילדתי השנה בת כיום היא בת 7 חודשים. החופשת לידה הייתה סיוט! לטפל בתינוק מהבוקר עד הערב זה באמת לא קל! חיכיתי שחופשת הלידה תגמר והתחלתי לעבוד במשרה מלאה. אני מקבלת את ביתי מהפעוטון כל יום בשעה 4 וממש טוב לי עם זה. יש לי תינוקת מקסימה ומאושרת אני מטפלת בה ודואגת לה, היא מקבלת צומת לב ואמא סבלנית כלפיה. אם הייתי איתה כל היום היחס שלי אליה כנראה היה שונה והנפגעת העיקרית הייתה ביתי היקרה. לא לכל אחת מתאים לטפל ימים שלמים בתינוקות... 

אבל ... לא הייתי יכולה לעשות את זה אם לא הייתי שולחת למעון של משרד התמ"ת. מעון של משרד התמ"ת מטרתו לאפשר לך מה שתארת.. את תמיד תפסידי אם תשלחי לפרטי.. לדעתי כדאי לך לעשות חשיבה מחודשת על הנושא לחפש מעון טוב , לשים את הילדה לחודש ניסיון ובוא לבקר בהתחלה עד שיהיה לך מספיק ביטחון. 

אני אישית מאוד מרוצה מהפעוטון. ביתי פוגשת הרבה ילדים , משחקת נהנת , המטפלות נותנות לה הרבה יחס, יודעות ליעץ כששואלים אותן שאלות, לא משנה מתי תגיע למעון תמיד יהיה שקט ונעים.. אז חישבי על זה שוב.. בלי זה באמת תצטרכי להישאר בבית עם כל ילד.. את תפסידי וכנראה שגם ילדייך.. 

יש משפחתונים של התמ"תנתנאל ואודיה
נראה לי גם שזה מצב רוחנר80

מההורמונים, ובע"ה הכל ירגע ויסתדר (אין לי מושג איך) בעצמו

עדיף לטובת הילדים שיהיו לךאנונימי (פותח)

עדיף לטובת הילדים ולטובתך, שלא תלדי ילדים רבים, ואני מסייגת, זה במידה והשורה הזאת משקפת את האופי שלך,

ולא רק סימן של דיכדוך זמני שלא משקף את האופי האמיתי. 

וכאן אביא ציטוט שלך : "רוצה להיות במשרה מלאה עובדת לפגוש את הילדים למשך 4 שעות אחרי צהריים להכין להם ארוחת ערב לקלח אותם קצת לשאול איך עבר עליהם היום.. ושילכו לישון. ומידי ערב לצאת עם בעלי. ולהשאיר אותם עם ביביבטרית"

אמא שרואה בילדים שלה עול, שרוצה להיות איתם 4 שעות אחרי צהריים ושילכו לישון כבר , ולהשאיר אותם עם בייביסיטר ולצאת מידי ערב, (אני יוצאת לא מעט יחסית לנשים אחרות, וזה טוב לי ומאוורר, אני ממליצה לכולן, אבל כל ערב זה ממש לא הגיוני). כי זה מה שנשמע שכתבת, עדיף לה להסתפק במעט ילדים שמחים במקום במשפחה מרובת ילדים מתוסבכים לאמא ממורמרת.

גילוי נאות,

אני אמא מאוהבת ומשקיענית, אני איתה בבית והיא בת שנתיים, כיף לי איתה ואני שמה אותה בגן כי אין לי ברירה,

ועדיין, עם כל הצער שבדבר, אני יודעת שלא אהיה מסוגלת מבחינת סבלנות ויכולת פיזית ומנטלית לטפל במשפחה גדולה,

כי במקום 3-4 ילדים שמחים ומאושרים עם אמא שמחה שמשקיעה בהם ומאוהבת בהם,

הם יקבלו צל של אותה אמא צעירה ומלאת שמחת חיים , בגירסא עצבנית ועייפה.

אני לא מתכוונת להגיד לך מה לעשות,

אני גם לא מכירה אותך ולא יודעת אם ההודעה הזאת משקפת את האופי האמיתי והיכולות האמיתיות,

ואולי ההודעה סתם מבטאה דיכדוך זמני, 

אבל אני ממליצה לך אחרי הלידה לקחת הפסקה ארוכה, שנתיים זה צפוף ומעייף להרבה אימהות, יש דעות בהלכה שאפשר למנוע 5 שנים (אם זה קריטי למישהי אתן מקור ממאמר של הרב אבינר באתר דעת, עכשיו אין לי כח לחפש את זה בגוגל)

, ואת יודעת למה את מסוגלת, לא אף אחד אחר, במיוחד אם את צעירה ויש לך זמן עוד להחליט אם ללדת עוד ילדים.

אני מונעת שנתיים, ומתכננת להמשיך עוד שנה וחצי לפחות, כי אני מכירה את עצמי ויודעת את המגבלות שלי ולמה אני מסוגלת ולמה לא. לא התחתנתי בת 19 בשביל ללדת כל שנתיים.

וד"א

במה המדינה אשמה בדיוק, ומדוע את מרגישה שהיא פוגעת בך...?

נראה לך שמדינות אחרות מחלקות כסף בחינם?

המדינה פוגעת באנשים שהיא זורקת מהבתים שלהם והורסת אותם ואת כל מה שבנו,

המדינה פוגעת בכך שלזקנים אין תרופות מסובסדות מספיק,

המדינה פוגעת בכך שבפריפריה אין חינוך מספיק טוב

המדינה פוגעת באנשים באי הטיפול שלה בתחומים מסויימים,

אבל היא לא פוגעת באימהות שרוצות ללכת לקוסמטיקאית,

נהפוכו, המדינה מכשירה קוסמטיקאיות בקורסים של משרד התמ"ת

ומסבסדת את לימודיהן, ככה שיהיה מבחר קוסמטיקאיות,

ועלויותיהן יהיו זולות יותר בגלל התחרות.

(נאמר בציניות למי שלא הבינה)

"לפגוש את הילדים"zaynon

מה זאת אומרת "לפגוש את הילדים ל4 שעות". את יכולה לרצות להיות עם הילדים רק 4 שעות. אבל העניין הוא להיות איתם . לא "לפגוש אותם". זה לא שיש לך גם חברות לצאת לקפה וגם ילדים לקלח. זה לא על אותה סקאלה.

אבא לילדים.

אוקי.. קצת פרספקטיבהender13

אזהרה: פוסט זה מכיל ביקורת, אם אין לך כח לביקורת דלגי.

הצבת הרבה "דרישות" מהחיים.

לעבוד בשכר נאה (מיד, לפני שצברת נסיון?).

שהילדים את ובעלך יהיו תמיד מסודרים ומטופחים (דיי מובן, בגבול).

מצד שני, שהילד לא ילך למעון + בייביסיטרית בכל ערב.

לעניות דעתי, את מבקשת הרבה מדי מהר מדי.

רוב הזוגות שאני מכיר עברו תקופות לא קלות- כלכלית- בהתחלה.

צריך סדרי עדיפויות, אי אפשר להחליט שאת רוצה הכל וזהו.

מתפשרים על חלק לבינתיים.

וואו....ממש המחשבות שלי...אור חיי

אני ממש מבינה את מה שכתבת!!!זה כ"כ נכון...ו...לא נכון...אני לא ישבתי ממש בבית מאז שילדתי את בני בכורי הראשון והיחיד בינתיים ...כי בהתחלה הייתי סטודנטית ואז היה צורך בעוד משכורת אז יצאתי לחופשה אקדמית ע"מ לעבוד..ו...יש ימים שאני כ"כ מקנאה בנשים שיושבות בבית מטפלות בילדים וכו', אבל אז אני אומרת לעצמי, את לא תהי מסוגלת לשבת בבית ולדעת שאין לך יכולת פיננסית..

ומה גם שבאמת כייף לי לצאת לעבוד,  ויותר מזה אני יגיד לך ללכת לעבוד פי מיליון יותר קל מלשבת בבית ולטפל בילדים...

אבל - לצערינו היום במצב הכלכלי של התקופה , לא ברור ששווה לך לצאת לעבוד כאשר את צריכה להוציא 2 ילדים למסגרת באיזה שהוא שלב את תרגישי שאת טוחנת מים , כי לא תצליחי להנות מהכסף ואז תגידי לעצמך בשביל מה אני יוצאת לעבוד אם אני לא מרגישה את התזרים מזומנים??

בקיצור, אחרי שכתבתי כל מה שעלה לי בראש...

אני מבינה את ההרגשה, אני מאחלת לך להגיע לאיזה החלטה שלמה ונכונה לגביך, ושתרגישי טוב ושמחה...כי זה מה שהכי חשוב לילדים...אמא שמחה!!!

אבל הגדולה שלה אוטוטו תהיה כבר בגיל של חינוך חינם,משיח עכשיו!

לא? זה השלב של גיל 3-4.  אז זה כן ישתלם לה לצאת לעבוד.

וחוץ מזה יש המון משפחתונים זולים. אני משלמת על בן השנה שלחי 1400 ובן השנתיים וחצי 1000. וזה עד 16:00.משכורת מינימום אם אינני טועה זה בסביבות  4000. אז מבחינה כלכלית זה כן ישתלם, אבל בכלל מדובר פה על הבחינה הרגשית. אני הבחנתי בצורך דחוף של יציאה מהבית ל"עולם המבוגרים". יכול להיות כמובן שטעיתי...

המשפט האחרון שלך הוא תשובה לכל השאראנונימי (פותח)

אם מה שיהפוך אותך להיות אמא שמחה זה לצאת מהבית, לעבוד ולהתאוורר קצת בלי הילדים,

אז כן. למרות שכלכלית זה לא הכי משתלם, לך ולילדים זה *הכי* משתלם.

הם יהיו בבוקר במסגרת שמסוגלת להכיל ולאהוב אותם ואחה"צ יחזרו לאמא שמחכה להם, רוצה אותם ויש לה סבלנות ושמחה כלפיהם.

2 ילדים ראשונים זה כהי קשהl666

כי החיים פתאום משתנים ויש הרבה אחריות והרבה דברים לעשות

כנראה כשהם יגדלו ואת תתרגלי וגם תוכלי לצאת לעבודה יהיה יותר קל

אם את גרה במקום יקר- אולי שווה לחשוב על מעבר..אנונימי (פותח)

יש מקומות זולים יותר- פריפריה, יישובים שיכולים להגדיל את הכסף ביד.

שלום לך אשה אשה,פאז

הרבה נשים מוותרות על הרבה דברים למען האמהות, אבל כשזה לא בא

ממקום שלם, זהנ יוצר תסכולים- כמו אצלך, ואז הפסדנו פעמיים..

האם בעלך יודע מה את מרגישה??

התסכול הזה שלך הוא מהותי מאד, ואתם צריכים לקחת אותו בחשבון בסדר העדיפויות שלכם.

א. גם אם לא נשאר כסף מהעבודה שלך- ויצאת, וטוב לך עם עצמך, ותהיה סבלנות לילדים

בצהריים- טוב שתעבדי משתשארי בבית.

ב. מה בעלך עושה? חשבו אם יש דרך להגדיל גם את ההכנסות שלו.

ג. איפה אתם גרים?? כדאי לבדוק אפשרות לחגור במקום שיאפשר לכם יותר רווחה כלכלית.

(לקחת בחשבון: שכירות, מיסים.+ארנונה, אחזקת+הוצאות רכב או נסיעה, מקומות ותנאי עבודה זמינים,

אפשרויות טיפול בילדים).

במקומות קהילתיים יחסית אפשר לעשות משפחתון אמהות- כל יום אמא אחרת שומרת על כולם וזה לא עולה כסף

(את יכולה גם לקחת מחליפה בתשלום ועדיין זה יעלה בד"כ פחות ממטפלת).

יש מקומות בהם יש משפחתונים של התמ"ת- כך שאם יהיו לך מספיק שעות עבודה

תוכלי לשלוח למסגרת יחסית קטנה וחמה בהנחה.

יש הרבה פתרונות וכיוונים, שלב ראשון- כמו שעשית- להבין שזה קשה לך וחסר לך ואקוטי למשפחה שלכם:

לבעלך כדי שתהיה לו אשה שמחה, לילדים, וכמובן לך עצמך.

בהצלחה!

יש לי תשןבות בשבילכם...אישה אישה
אכתוב זאת מהמחשב. אני כרגע בנייד.
אני רוצה להגיד לכן שעזרתן לי מאוד. זה נתן בי תחושה שיש עוד נשים בגלקסיה שמבינות אותי. ויש כאלה שאפילו בקו מחשבתי בחלק מהדברים.
בעלי- לא מבין אותי כלל. אפרט בהמשך. לכן ידעתי לאן לפנות.
אליכן נשים יקרות.
ברור שאת לא חייבת - רק עצה אחתender13

תתיעצי עם אנשים מבוגרים בעלי נסיון שמכירים אותך (חשוב מאוד) ונסי לקבל פרספקטיבה.

מי מפסיד?גילית

אשה יקרה,

גם אני הייתי פעם במקום דומה לשלך- מרוב עקרונות דאגתי לכל העולם ולכל הערכים

חוץ מלעצמי. זה כמו שבית המשפט העליון דואג לכל הזכויות של כל המיעוטים אבל הוא

לא דואג לכך שיהודי יוכל לעלות לאוטובוס בלי להתפוצץ...

משהו בחישוב מוטעה אם זו התוצאה.

כאשר אני הפסדתי מכל העקורונות שלי, בסוף גם העקרונות שלי יצאו נפסדים כי לא היה

בי עוד כח לשמור עליהם, וגם הייתי כל כך לא מאוזנת עד שהתחלתי לפגוע באחרים.

אז אולי עדיף תינוק במעון לא משהו, אבל אמא שמחה, לא ממורמרת ומטופחת כי זה חשוב לה?

אולי החויה הזו של אין בחרה גורמת לך לפגוע בעצמך?

הכי חשוב זה לא להיות במקום של אין ברירה, מקום שלא מחליט ולא מקבל את המציאות

אלא מרגיש מתרסק על ידה. יש מוצא והוא קיים ויש לך את כל הכלים למצוא אותו.

אני הייתי מתחילה בתפילה.

מציעה לך לשאול את עצמך: מי מפסיד מהמצב? האם זה הגיוני שאת תמיד תפסידי?

ועוד דבר, הריון הוא מלא דאגות וחששות, אבל הרבה פעמים אחרי הלידה הכל נראה אחרת והמציאות הרבה יותר פשוטה וברורה.

במיוחד אם יש לידה טובה.

בלידה אשה חווה התגלות אלוקית והיא צופנת בחובה תשובות רבות עבורך.

אם את מתפללת וממתינה ומכינה כלים אז בלידה פתאום הכל מתברר.

זו פגישה מאד חשובה, פגישה אישית עם בורא עולם. תתכונני לפגישה כי הוא זה שסידר לך את המציאות הזו

והוא רוצה לומר לך משהו. מה הוא מנסה להגיד לך?

אני מאחלת לך לידה שמחה, ממליצה מאד ללמוד את ההכנה ללידה על פי ימימה.

כל טוב

בכל אופן למה אני חושבת למנוע עוד בהמשך?אישה אישה
בסה"כ מהיותי קטנה לא דמיינתי שאגיע למצב שבו הגעתי כיום.
מגיל קטן רציתי וביקשתי מה' שיביא לי 8 ילדים ואפילו יותר.
כי אני ממש אוהבת ילדים. והייתי מחוברת אליהם בצורה רגישית...
וכמובן חלומי היה להיות עקרת בית.
כיום, במצב הכלכלי לא קל שבן זוג אחד עובד.
בעלי מרוויח 4500 ש"ח לא נראה לכם מוגזם?
אין לו מקצוע וגם לא רוצה ללמוד.
להתקדם הוא לא רוצה. נקלעתי למצב לא נעים.
בעל שרוצה ממני ילדים אבל לא עומד בתנאים של פרנסה טובה.
ואותי זה מתסכל!
כי חוץ מבעל וילדים הוריי קונים לי בגדים או שאני מקבלת מגמ"ח כנ"ל בעלי ובני.
מצב שלא גדלתי עליו בהיותי קטנה...
עצוב לי שהמצב קשה ולגבי המדינה- שפעם הקיצבאות של הילדים היו גבוהים וקיצוצו להם
בגלל החרדים.
כי הבעלים היו אברכים הנשים בבית ויולדים ילדים. הבנתי שקציצו להם כדי שהבעלים יעבדו.
וכיום, כשאני רואה שבעלי נשאר במצב שנשאר ולא רוצה לנתקגם אז אני אנסה להוביל את הבית.. אבל זה בא על חשבון אחר.. ילדים.

ורוצה ביביסטרית ורוצה לצאת... כי אני מרגישה שלפחות במקצוע שיש לי אני יכולה להכניס הרבה יותר מבעלי.. הוא אמר לי שהוא חושש שאצא לעבוד וארוחח יותר ממנו..

זהו.. בגלל זה הנושא הזה העלה על הפרק.
ואני מעדיפה להשקיע בילדיי כיום ולא להרשות עליי עוד בחיים.

מקווה שהוסברתי.
בעלך צריך להביןאנונימי (פותח)

שהוא לא שווה פחות אם את מרוויחה יותר, וזה תלוי מאוד איך את משדרת את זה.

דרך אגב אני מרוויחה פי 10 מבעלי והוא יותר בבית עם הילדים כך שאני יוצאת לעובד ומרוויחה יותר בזכות זה, וזו בחירה של שנינו כי מה לעשות עכשיו במקצוע שלי אני מרוויחה הרבה יותר, מקוה שבעתיד זה יתהפך ואני יהיה יותר בבית.

אז נכון שאנחנו צוחקים שאני מביאה כסף והוא אחראי על הפרנסה...

אבל זו בחירה משותפת!

תמנעי לשנתיים הקרובות שתתאוששי ותוכלי קצת לעבוד, הוא יראה שטוב לו שאת עובדת כי החיים שלכן יהיו נעימים ומרווחים יותר והוא ירצה שאת תצאי לעבוד ותרווחי מזה גם לנשמה וגם כסף.

(סליחה שזה מאנונימי, פשוט מכירים ואתי ולא את חשבון הבנק שלי...) 

אשה אשה יקרהככה סתם
כל מה שהוספת עכשיו מסביר קצת יותר,את המצב...שוב אני האחרונה לשפוט..נראה לי שאת ובעלך לא "הולכים"באותו קו חשיבה לחיים,וכל אחד מכם "מושך "לקיצוניות אחרת לפי דבריך טוב לו גם ככה,למרות שהמשכורת מועטה,לא רוצה להתקדם...ואילו את רוצה להשיג ולהגיע להרבה יותר ממה שיש לך עכשיו,ואין מה לעשות זה יבוא על חשבון משהו אחר..אין לי מושג כי לא כתבת,איך אתם מסתדרים..האם שאר הדברים אצלכם ב"ה טובים,....ויש הסכמה בניכם?אני חושבת שכדי שיהיה לך ב"ה יותר קל ,,אתם צריכים כל אחד ללכת לכיוון של השני וללכת על קו האמצע...את נשמעת לי אסטרטיבית ,ואולי יש לך יכולת לגרום לבעליך להבין ,שבחיים מוכרחים להתקדם,גם באופן אישי וגם כמשפחה,אי אפשר להסתמך על ההורים שיעזרו כל הזמן,ולכן גם הוא צריך לעשות מאמצים להתקדם ...בעבודה אולי ללמוד עוד משהו...וככה המשכורת שלו תגדל,והוא לא ירגיש מאויים מזה שתרוויחי יותר ממנו..ואת תנסי להיות מציאותית אי אפשר לצאת כל יום עם הבעל,ולהשאיר את הילדים לביביסיטר....לא יודעת מה המינון הנכון,אבל כל יום ?יש פה גם הגזמה...אני מבינה מאיפה זה בה ,כי את עכשיו בקושי ענק,ורוצה לצאת ממנו,,,ואולי זה מפחיד את בעלך,אין לו רצון לעבוד מאוד קשה להגדיל משכורת ,בשביל שתבלו כל ערב....אני יכולה לכתב עוד הרבה..אבל אני לא יודעת אם אני יכולה לעזור לך..הכי חשוב בשבילך להתמקד עכשיו בלידה הקרובה,ובהתאוששות...תנסי לדבר עם בעלך וגם ללכת לקראתו..שיהיה לך חודש טוב..והחלטות טובות.
סליחה - אפשר לנער אותך יקירה?אלירז

אף אחד לא חייב לך כלום!

המדינה לא צריכה לתת לך קיצבת ילדים!

והחיים קשים!!!

אחרי שהדברים ברורים - אפשר להתמודד איתם.

בעלך עובד קשה לפרנסתכם.

הגיוני מאוד שהוא חושש שתרוויחי יותר ממנו, כי מבחינת גברים - 

הצלחתם בנושא הכלכלי, היא סוג של הגדרה עצמית.

האם את מפרגנת לו בשאר המישורים? על היותו מוצלח?

האם את גורמת לו לדעת שאת סומכת עליו ואוהבת אותו - לא משנה מה יקרה?

האם סיפרת לו באופן מפורש על הצרכים הלא ממומשים שלך?
כגון טיפוח, יציאה החוצה, הקושי בגידול הילדים

הקושי בלהסתפק במשכורת קטנה כ"כ..
התחושה שהוא לא ממלא את תפקידו כבעל שאמור לזון ולכלכל אותך והילדים...

(או שרק רמזת לו וציפית שהוא יבין..)

שבו ודברו על זה!!

בדיוק כמו שאת כותבת כאן! באופן הכי ישיר, הכי כנה!

והקב"ה לא יושב למעלה ומחכה להעניש אותך על כל נפילה קטנה, או על עצירת ילודה.

הוא רחום ואוהב, ומחכה לשמוע אותך.

סיפרת לו על הקשיים שלך? הוא היחיד שעוזר באמת!

כל השאר - אחיזת עיניים!

תגובה לאלירזאנונימי (פותח)

המדינה אולי לא חייבת לנו קיצבת ילדים

אבל הגזרות חדשות לבקרים הופכות אנשים במעמד הביניים לחסרי כל

מסביבי המון משפחות ש2 בני הזוג עובדים קשות לפרנסתם ולא מצליחים לפרגן לעצמם קצת מותרות וחלקם לא גומרים את החודש

המצב פה קטסטרופלי למעמד הביניים

קיבלתי תלוש של 11 אלף(בחופש מקבלים הבראה ועוד) מתוכם 2000 הלכו למיסים!!!

המדינה הזו פשטה את הרגל ביחס לאזרח 

תרשה לי לחזור על זה שובender13

"המדינה" לא חייבת לך.

הכסף שהם לוקחים? הולך לדברים חיוניים (ברובו בגדול).

שחיתות יש בכל מקום שאפשר להשיג ממנו כוח, לא הגענו למצב שאנחנו "מפרנסים" את המדינה.

יותר נכון לומר שהמאמץ הקבוצתי (המתקרא "מדינה") מפרנס אותנו.

המצב לא "קשה".

בהשוואה ללפני 30 שנה-50 שנה והלאה המצב היום מדהים!

הבעיה שהיום אנשים יותר מתלוננים.

מגיע לי!

כלכלות ענקיות בעולם קורסות ואנחנו לא, תגידו תודה.

דברים חיוניים?אנונימי (פותח)

הכלכלה שלנו בהחלט קורסת אבל בניגוד לכלכלות אחרות בעולם שקורסות-

אנו מעדיפים לעצום את העיניים

המציאות היא הקובעת ואם מעמד הביניים קורס

אז המדינה אוכלת יושביה

מים חשמל גז ומזון מינימלי - גומרים את הכסף עוד לפני שהספקת לספור אותו

מה? לא תדליק מזגן? לא תתרחץ? עוד מעט יהיה מס על האויר המפויח שאתה נושם ותגיד שהמס נועד לדברים חיוניים שהמדינה משתמשת.

תרשה לי לנחש שאינך נמנה על  משפחות מעמד הביניים

אויש, מחילה, אבל כמה דמגוגיה בפוסט קצרender13

אם הכלכלה קורסת אז ברור למה יש פחות משאבים שיתחלקו לשאר האזרחים לא?

אתה אומר שאין כסף למדינה (הכלכלה קורסת) ובמשפט הבא טוען שאם אנשים נאנקים תחת העול הכלכלי זו אשמת המדינה.

הכלכלה של המדינה דרך אגב, עדיין בדרך פלא, לא קורסת.

שאלת השאלות היא מאיפה הכסף שאתה רוצה יגיע בדיוק?

אני אכן ממעמד הביניים, ורוב משפחתי נמצאים במצב כלכלי זהה הוא נמוך יותר, שכל ישר לא קשור למעמד כלכלי.

אוקי, יש פה משפט אחד נבוב ומיותר, סלחי לי.אנונימי (פותח)

את מאשימה פה את החרדים במצבך הכלכלי. הלו? קצת אינטליגנציה!

הרי קיצוץ של 20 ש"ח בקצבת ילדים לא ייקח מאנשים את אמונת חייהם!!!

הם לא אברכים בשביל לקבל קיצבאות, הם מוסרים נפשם על התורה, גם אם לך זה לא נראה, והקיצוץ לא יוציא אפילו אברך אמיתי אחד מהכולל.

תתעלי קצת מעל הפוסטים של יאיר לפיד.

מכירה את זה מעצמי, וגםצריך אור

גם אני צריכה ללדת בקרוב בעז"ה ועברתי תק' שהרגשתי בדיוק אותו דבר.

מניסוח ההודעה הזו (האחרונה) שלך נראה שכדאי לכם להתייעץ עם מישהו/מישהי ששניכם סומכים

עליו/עליה, כדי להתקרב ולתקשר טוב יותר אחד עם השני.

נראה שיש ביניכם פער שכדאי לגשר עליו ולא לתת לו לגדול.

וזה אפשרי!

בהצלחה רבה!

היי. אני חושבת כבר כמה ימים איך לענות לך...עיניים זוהרות
תראי, למרות שהגישות שלנו הפוכות לחלוטין, אני יכולה להבין אותך, ואשמח שתקראי ותחשבי על הדברים.

אני עובדת מחוץ לבית, וחולמת על היום שבו לא נצטרך לתוספת ההכנסה הזו, ואוכל לחזור הביתה.
גם לי כמוך, יש הרבה מאוד תסכולים מאורח החיים שלי כיום, והמון תקוות לאיך יראה היום שאחרי. טוב לי בבית, כיף לי מאוד לטפח אותו, כיף לי בחופש עם הילדה שלי, ולא מסוגלת לחשוב על חזרה לשגרת העבודה.

אבל אני חושבת שחשוב דבר ראשון שתביני שמה שנראה לך כפשוט וקל, אני אצא לעבוד, והכל מיד יסתדר- פשוט לא מציאותי!

בדיוק כמו שלא מציאותי שכל חלומותיי על היום בו אשאר בבית, יתגשמו מהרה מאליהם.

את מלאת כעס,  ויתכן שיש לו סיבה, אבל את חייבת להבין שהעולם שאת מציירת לעצמך כרגע הוא אשליה. אשליה שאת נואשת להיצמד אליה כדי להצדיק את הצורך לצאת החוצה.

את לא צריכה להיות נחרצת וקיצונית כל כך..
זכותך לרצות לעבוד, להרגיש טוב עם אורח חייך ומה שאת עושה, אבל חייבת לשים גבול בין האפשרי לבין החלום המתוק.

גם אני וגם בעלי עובדים.
שנינו משתכרים יפה.
ואין שום כיוון כלכלי בכלל לצאת לבילוי כל ערב!!!
יש לך מושג כמה כסף צריך בשביל זה?
וכמה כוחות צריך בשביל זה? אחרי יום עבודה מעייף וטיפול אחה"צ בילדים?

כמה מילים לגבי הישיבה בבית, שחונקת אותך כיום.
בתקופה הקרובה זה לא הולך להשתנות, נכון? אז אולי כדאי לחשוב על איך להפוך את הימים הללו מחונקים ומתסכלים, ליפים ומלאי עשייה? רק ככה שיהיה לך יותר קל על הלב. אח"כ תצאי לעבוד בעז"ה. רק שבינתיים תרגישי טוב יותר.

הייתי פעם בבית, עבדתי ממנו שנתיים, והייתי מאוד מטופחת!
אמרתי לעצמי שהיום שבו אתיישב מול המחשב בפיג'מה, יהיה היום שבו אתחיל לחפש עבודה בחוץ.
ונאמנה להחלטה הזו, קמתי כל בוקר, התלבשתי, התאפרתי, התבשמתי- כאילו יוצאת בעוד כמה דקות. ורק כך עבדתי. והרגשתי נפלא עם עצמי.

דבר נוסף, עשי לך יום קבוע בשבוע שבו את משקיעה ביופי וטיפוח הבית.
כי כשאישה נמצאת בבית, והוא יפה ועושה לה טוב על הלב, זה כבר נראה אחרת.
תשקיעי, זה לא חייב לעלות הרבה כסף!
חפשי רעיונות באינטרנט, שוטטי בבזארים שונים, והפכי את הבית לארמון שנעים לך להיות בו. מדבקות, איורים קטנים בפינות שונות בבית, לא חסרים דברים שדורשים זמן ולא כסף. ואת זה יש לך.

פשוט אספר לך מה החלומות שלי לימים יפים שאהיה עקרת בית, אולי תמצאי בהם עניין והם ימלאו לך את הימים.
את יכולה למצוא חברות נוספות בסביבה שאינן עובדות ולהעביר איתן בקרים שלמים, ממש מערכת שבועית קובעה.
בוקר אחד כולן בפארק יפה, עם איזו הפעלה לילדים.
בוקר שני- אפייה קבוצתית כל פעם במטבח אחר. 
בוקר שלישי- התנדבות באיזה מקום כשאחת שומרת על הילדים, או התנדבות עצמית של בישולים למשפחות יולדות, וכו'...
וכך הלאה.... יש הרבה דברים, את צריכה פשוט לחשוב מה את אוהבת לעשות, ולמצוא עם מי.

לגבי חילוקי הדעות עם הבעל-

מסכימה איתך שהכנסה של 4500 ש"ח היא הכנסה מצומצמת למשפחה.
וודאי למשפחה שהבעל מעוניין בהרחבתה.
אין מנוס מלדבר על כך.
אבל מתוך כבוד והערכה, עם זהירות ומחשבה מעמיקה על כל משפט, כיון שההערכה העצמית של הגבר היא בפרנסת משפחתו, וחלילה לך לקחת זאת ממנו או לגרום לו להרגיש כישלון.
את תהיי הראשונה שתפסיד מכך.
כבדי אותו, שתפי אותו ברגשותייך, חלקי אתו את הכאב בלי להאשים, ובקשי ממנו הבנה.
לא הייתי מציעה לך לבוא בהכרזה שזהו הילד האחרון שלך. ממש לא.
אלא ברצון להפוגה, לעשיית חושבים, וכו'....

בהצלחה רבה!!!!!!!
תשובה מקסימה וחכמה!הדסדס

ישר- כח!!

תודה, מחמם את הלב.עיניים זוהרות
תשובה מקסימה- ונשמח לקבל רעיונות לטיפוח הבית!אמא לכמה...
תודה גם לך, מחמם את הלב. אשמח לחשוב ולהעלות לכןעיניים זוהרות

רעיונות לטיפוח הבית, בעז"ה....

מבינה אותך.שוקולית

גם אני חולמת על היום שאחרי, שבעלי יתחיל לעבוד בצורה מסודרת (סטודנט כרגע עם עבודות מזדמנות), בלי להיעזר בהורים, לקנות לעצמי קצת יותר בגדים ולא חולצות מלפני 6 שנים כי אין מספיק כסף, לקנות אוכל יותר מגוון ולא רק את הלחם האחיד כי הוא הכי זול, לעבור לדירה יותר גדולה- צפוף לנו לגמרי, ועד ועוד.

באמת נשמע שאת צריכה לדבר עם בעלך, כי עם משכורת כזאת באמת נראה לי א"א להסתדר ולחשוב ביחד איך להעלות את ההכנסה שלו, אפילו אולי ללמוד איזה קורס אם צריך.

לגבי עצמך -  באמת קשה להרגיש טוב כשכל היום בבית, גם לי הייתה תקופה ארוכה כזאת אבל ידעתי מתי היא נגמרת כך שהיה לי לאן לשאוף. אפילו סתם תתלבשי יפה ותצאי לסיבוב בשכונה. תבני מעין מערכת שעות שתקל עלייך. אני מרגישה שכשנמצאים בחופש יש יותר בזבוז כסף על חיפוש תעסוקה אז גם זה מצב בעייתי.

ונכון שרוב המשפחות היום קשה להם - אבל תסתכלי על מה שכן יש לך, לי לזה עוזר

לגבי מצב כלכלי - אני חושבת שלא תמיד זה שיקול אל להמשיך ללדת או לא, משפחה מרובת ילדים (לא כותבת מספר כי אצל כל אחד ההגדרה שונה) יכולה להרשות לעצמה לא ללדת עוד, אבל קצת ילדים - כדאי כן ללדת (עם הפסקה שתקל עלייך) - כשהם גדלים זה כיף שיש הרבה ילדים סביב שלוחן שבת, משפחה חמה ומגובשת, ואם להיות אגואיסטית - שיהיה מי שיטפל בכם לעת זיקנה \ מי שיבוא לבקר בבית אבות.... הכסף יגיע ב"ה

תחשבי רגע על ההורים - אם הם נותנים בשמחה ויש להם אז זה פחות נורא בעיני, העיקר שתצליחי להסביר לבעלך בעדינות שכל החיים א"א להסתמך על אבא ואמא, ומי יעזור לילדים שלכם כשהם יתחתנו בתחילת דרכם אם לא אתם? בשביל זה צריך לפחות להכפיל את משכורת.

שלא לדבר עם קניית דירה ( או משכנתא)

סליחה על ההערה, זה אכן יפה ושמח שיש הרבה ילדים סבימה אני ומה חיי

סביב שולחן השבת אבל זה לא משכנע אף אחת ללדת הרבה ילדים. שולחן השבת , עם כל קדושתו, הוא רק כמה שעות בשבוע. מה עם כל הימים והלילות והשנים שמטפלים בילדים?? אם הייתי במקומה זה ממש לא היה משכנע אותי, הפסטורליה הזאת, כי אני יודעת טוב מאוד מה זה דורש ממני ובמה זה כרוך ואם לא הייתי מוכנה לכל מה שקודם לישיבה בשולחן שבת עם בגדים יפים וחיוכים אין סיכוי שזה מה שהיה משכנע אותי.

גם בעלי עושה כמעט את אותו דבר תיכנסיmshlomo

גם בעלי מרוויח שכר זעום ולא רוצה ללמוד מקצוע

בינתיים יש לנו רק ילד אחד

אני פשוט הצבתי לו עובדה שאנחנו לא מביאים עוד אחד עד שתהיה כאן משכורת נורמלית!

בינתיים אני לומדת ועד שאסיים מצטמצמים

מה זאת אומרת "הוא רוצה ממך ילדים"?

אני לא מבינה למה כאשר ההורים גרושים האבא חייב לשלם על כל ילד 1500 ש"ח בחודש, אבל כשנשואים זה לא כל כך ברור גם כן?

אם תביאי עוד ילד ועוד ילד: היום זה בא על חשבון הביגוד וההנעלה, מחר זה יבוא על חשבון האוכל בבית!

מי שמביא ילדים צריך לדאוג להם לא רק למזון ולמקום לישון בו, הוא צריך גם לדאוג שיהיו להם הורים נורמלים ושמחים כדי לגדל אותם. מה זה עוזר לילדיך החמודים שיש להם מה לאכול ומה ללבוש אם הם יגדלו חס ושלום עם אמא מתוסכלת?

לדעתי, קחי הפסקה, צאי ללמוד לימודי תעודה: הנהלת חשבונות/גרפיקה/טכנאית מחשבים/ועוד ועוד.... והכי חשוב: צאי לעבוד

העיקר שתעצרי את כדור השלג הזה ומהר.

בהצלחה רבה

דרך אגב: לקחת את הבעל ליעוץ זה מאוד עוזר, בהחלט שווה את ההשקעה הכספית.

אנחנו לא מביאים ילדים. ה' מביא אותםמשיח עכשיו!
לא מדויק. שלושה שותפים באדם. שלושה!!עיניים זוהרות
כל מזונותיו של האדם קצובים מראשית השנה ועד סופה\משיח עכשיו!
נכון, אך לא קשור ולא סותר את זה שבני האדם כןעיניים זוהרות

מביאים ילדים.

התגובה שלי הייתה למי שמעליי....משיח עכשיו!אחרונה
תקראו מחקריםנחש משקפיים

הבאת הרבה יילדים גורמת למשבר נפשי לאשה ויכול אף להדרדר לדיכאון בנוסף למצב כלכלי ירוד וחוסר יחס ותשומת לב לילדים ולא צריך לשים לב ללחץ החברתי של היישוב כי לא הנשים בגינה יטפלו לך בילדים ורק יצקצקו בלשונן ויגידו איזו מסכנה... היא חלשה נפשית... וימשיכו הלאה אדם צריך לקחת אחריות על עצמו ועל משפחתו

משבר נפשי לא קשור למספר הילדים!!!!אמא לכמה...

ברור שאדם צריך לקחת אחריות על עצמו ומשפחתו...

אבל מי שיולדת מבחירה-

ויולדת הרבה ילדים

לא נהיית תשושה נפשית!

אה באמת??? תמיד היא רגועה ושמחה??מה אני ומה חיי
מי שרוצה להיות לא רגוע ולא שמח- זה בחירה שלומשיח עכשיו!
ומי שיש לה רק ילד אחד תמיד רגועה ושמחה?ג'ינג'ר
שמעתי דווקא על מחקרים אחריםגתיתא

שרוב בני האדם מצטערים על כך שלא הביאו יותר ילדים כשהיו צעירים.

גם אני שמעתי על כך ובכל זאת אין מצב שאביא עוד ילדמה אני ומה חיי

לעולם אם לא ארצה בכך, רק כי זה יפה בשולחן שבת וכי אולי אצטער אח"כ. אין מה להצטער, צריך לזכור שההחלטות והבחירות היו מתוך שיקול דעת.והילדים שכן זכינו להם עד כה היו מרצון , בחירה, ומעל הכל- מתנה משמיים.אז די עם הטיעונים הלא רלוונטיים הללו. הריון זה דבר שצריך לרצות. לא ב"פנצ'ר" ולא באוטומט.

הגבתי ל'נחש משקפיים' שאמר לקרוא מחקרים...גתיתא
אף אחד לא אמר שאת חייבת להיות מכונת ילודהיודו ל-ה' חסדו
זה בכלל מצווה שלו. (מזמן לא גלשתי פה.אז שלום.אני יודו.אמא ל8 מבית אל).
אבל ההודעה שלך מלאה בדמיונות. אם תעבדי ת יי תמיד רגועה ומשוחררת ואמא רק 4שעות ביום?את יודעת מה זה לקום ליום עבודה אחרי לילה של תינוק צרחן? לתקתק בית וארוחות כשאת מחוץ לבית רוב היום ונכנסת חזרה עם הילדים? גם כשילד במעון יש הרבה קשיים.
והרב בורשטיין אומר שהריון צריך לבוא בחשק. כך שרגע לפני לידה מותר לך לחשוב שלעולם לא תלדי יותר.בהמשך חייכם תבחנו את המצב שוב.
מדברייך נשמע שיש פער תקשורתי אדיר ביניכם.בעלך לא מספיק לוקח אחריות של הפקנסה וחושש לשחרר אותך לעבוד.את מרגישה במעצר בית ולא מסוגלת להסביר לו את העניין.זה עיקר הקושי.את חנוקה ואין לך למי לספר זאת. אני מסכימה שעם 4500 בחודש יש צורך גדול שתפרנסי גם.
כבר כתבו לך שרב או יועץ יכול להועיל.
בשעה טובה.שתהיה לידה קלה בבריאות.
ושתצליחי למצוא את השביל שיעשה אותך מאושרת.
יש לי עוד מה לכתוב אבל חייבת לעוף.מוזמנת למסרש.לא יודעת מתי כבקר פה שוב...
צער גידול בנים יש גם עם ילד אחד בלבדאורין

וביחד עם השמחה הגדולה של גידול ילדים, תמיד יהיה הקושי שהוא אתגר.

כדאי לזכור זאת ולקבל באהבה כי בעולם הזה המתנות באות עם אתגרים. אז חבל לדמיין אימהות קלילה של 4 שעות..

והבשורה הטובה- שני הילדים הראשונים זה באמת הכי קשה.. כשהם טיפה גדלים הם עוזרים וגם מהווים חברה וקב תומכת לבאים אחריהם.

רק טוב

אני במצבך, עםא"ר יצהר
שלושה מתחת גיל שלוש ברוך ה' ומאד מבינה.
קודם כל,באמת מי אמר? למיטב ידיעתי מבחינת ההלכה המצווה היא להביא לעולם זכר ונקבה.
ובעניין הזה,ברור שיש רצון ליותר וכל המוסיף הרי זה משובח וכשמוסיף צריך לזכור. מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה.
הכסף יגיע בכל מקרה. אנחנו פועלים מהעולם הזה על ידי ההשתדלות וה' נותן מידו הגדולה הפתוחה והרחבה.
בראש השנה (ותמיד) תתפללי על זה.
מבחינה נפשית העבודה בהחלט מועילה לנפש האדם.
רק בבקשה בבקשה כשאת שוקלת את האפשרויות, תזכרי רק את זה; אמא יש רק אחת!!!
כל משרה יכול מישהו אחר למלא.רק את אמא אי אפשר להחליף. אז אולי כדאי לחפש עבודה לפי שעות הלימוד של הילדים,כדי שאמא תשלח אותם ללימודים ואמא תהיה בבית תקבל אותם בחיבוק כשהם חוזרים.
ודבר אחרון לגבי הטיפוח. תסדרי לעצמך את הדברים. ממשכורת מינימום אפשר לגדל שלושה ילדים (מניסיון) רק. צריך סדר.
בגדים ונעליים קונים בסוף עונה אוכל קונים במרכול גדול,לא במכולת קטנה. על דברים ניצרכים עושים סקר מחירים באינטרנט,וכך מונעים בזבוז שנעסה בשוגג ומצליחים להוצים כסף על איפוכ וטיפוח.
בהמלחה רבה אמא
עד כמה שידוע ליאנונימי (פותח)

מבחינת ההלכה אישה כלל לא חייבת בפרו ורבו..

לא האמנתי לקבל הצפה של תגובותאישה אישה
לשאלתי.
וזה כמובן שימח אותי.
סתם עידכונון קטן... שאין לי מושג מאיפה זה בא לבעלי...
אבל הפעם בעלי מחליט לחדש ריהוטים בבית..
ובמיוחד לחדש את חדר הילדים לרהוט חדש מהניילון.
לאור המצב הקשה אבל כנראה ראה שקשה לי לחיות בדוחק ובצימצום והחליט לקראת הלידה לשמח אותי ברהוטים חדשים...
וזה נתן בי את החשק הפנימי אפילו להרחיב את המשפחה.
ובכלל אחרי התגובות המחכימות נתתם בי עוד עצות ותובנות לחיים... וכנראה שאשנה גישה.

מכיוון ויש לי בן אחד ועוד בן בדרך מקווה אחרי הפסקה קצת גדולה יותר לזכות לתינוקת!!!!!! הלוואי....
ואם אני משנה גישה כזו כי שיכנעתם אבל זה רק בתנאי שאצא לעבוד.
עוד 9 שבועות אני צריכה ללדת בע"ה ומקווה לעדכן אותכן גם על לידה וגם על עבודה....
וכנראה בשנים הבאות על לידה נוספת הכל מאיתו יתברך..
השמחה פורחת ב"ה!!!!  
בהצלחה רבה שיהיה לך!! עיניים זוהרות

ושמחה מאוד שאתם מחדשים את הבית. חשוב מאוד שכשאת בבית הרבה שעות, יהיה לך טוב ונעים בו. איזה כיף, תתחדשו!!!

בנות עם רף ניקיון יחסית גבוה לכאן👇Seven

אז בא לי לחדש בשטיח חדש לסלון הוא ימוקם בדיוק לפני היציאה לחצר כי שם זה פינת הישיבה בבית שלנו

אממה לאורך ההיסטוריה בבית היה לי כמה שטיחים (ביניהם שאגי מקורי/ שטיח ארוג ועוד)

כולם בסוף נזרקו או נמסרו כי אני חייבת שיהיה נקי ושטיח בסוף צובר הרבה ליכלוך ולנקות קשה...

עכשיו חשבתי על שטיח בסגנון הזה (שמתי תמונה)

בנות שחשוב להן ניקיון וניסו האם באמת אפשר לשרוד בית נקי ומסודר עם ילדים+שטיל בסלון

מצד אחד זה ממש משדרג מצד שני כל פעם אני שופכת יאמבה כסף ובסוף הרצון לנקי גובר

אם זה משנה לרוב אני מעבירה שאיבה עם שוטף שואב ופעם ב גורפת

גדלתי בבית עם שטיח מקיר לקירכתבתנו

תמיד השכנות היו מתפעלות מרמת הניקיון של השטיח אצל אמא שלי.

אבל רמת התחזוקה שלו היתה מאוד פשוטה (וגם סוג השטיח היה מאוד פשוט... ובצבע די כהה).

שאיבה

אם נוצרו כתמים לעבור עליהם כשהם טריים עם מים עם קצת סבון כלים ולשפשף היטב במברשת כביסה כזו (או אולי מברשת נעליים 🤔)

אם זה משהו שומני מיד לשפוך טלק או סודה לשתיה לספיגת השומן וכנל- שפשוף מקומי עם מים וסבון.

היה גם שלב של שימוש בתכשיר לניקוי שטיחים (תרסיס שיוצא ממנו קצף), לא בטוחה שהתוצאות שלו היו טובות יותר אבל גם לא פחות. כמובן גם איתו אחרי כמה דקות שהחומר עומד על הכתם ופועל, לשפשף היטב במברשת.

אולי אני סתם טועה, אבל יכול להיות שדוקא ההימנעות מלהרטיב כשיש ברירה שומרת עליו יותר.

בהצלחה

הייתי אצל רופאת נשים 6 שבועות אחרי לידה ןהיא לאאנונימית בהו"ל

בדקה אותי גופנית בכלל.

רק שאלה אם יש כאבים ואם אני רוצה הפניה לפיזיותרפיה או אמצעי מניעה.

זהו

כששאלתי אם לא צריך לבדוק כי תמיד בדקו אותי אז היא אמרה שאם אין תלונה אז היא לא בודקת.

לא היתה לה אפילו מיטה בחדר

מה דעתכן? קצת מלחיץ אותי לחזור לקיים יחסים כרגיל כי לא בדקו אותי אבל מצד שני רופאה אמרה שאפשר 😅😅

מה הייתן עושות?

גם אותי לא בדקורקאני

שאל אותי אם נגמר הדימום

אם משהו כואב באופן חריג

ולא בדק כלום

אני חזרתי לקיים יחסים עוד לפני הבדיקה

ואמרתי לו שזה קצת כואב

הוא אמר שהגיוני ושאני אהיה קשובה לגוף ואם זה לא כאב חזק מסתבר שהכל בסדר

ובאמת לאט לאט הכאבים עברו

גם הרופאה שלי לא בודקתהמקורית

כל עוד אין תלונות

ויש לה us  ומיטה והכל

וזה לא מוזר?אנונימית בהו"ל
איך אפשר לדעת אם התפרים החלימו כמו שצריך?
הייתי הולכת לרופא אחרתמולהבולה
היא חייבת לעשות לפחות אולטרסאונד 
למה חייבת?רקאני
אבל איך הם בודקים אם הכל חזר למקוםמולהבולה
ואין שארית שליה נגיד
אם אין דימוםרקאני

לא אמור להיות בעיה

כשיש שאריות בד"כ יש דימום או כתמים

אני סומכת על הרופא שלי

הוא ממש מומחה

ואני שמחה שלא בודק אותי כשלא צריך

לא אוהבת להיבדק

ומה הכוונה הכל חזר למקום? מה יצא מהמקום?

רק תינוק 😃מולהבולה

שמזיז שם הכל

זה מה שהרופאה שלי אמרה

אם את סומכת עליו אז מושלם

היו לי שאריות שיליה 3 פעמיםהשקט הזה
בחלק היו דימומים, בחלק לא.

בעיני רופא שלא עושה א"ס אחרי לידה/ נותן הפניה לא"ס זו רשלנות. 

לי היו שאריות שליה בלי דימוםזוית חדשה
או"ס אף פעם לא עשו לישלומית.
כן בדקה תפרים לבקשתי
אותי הוא שאלרקאני

אם התפרים נמסו

איך אפשר לדעת?אנונימית בהו"ל
רואים את התפריםרקאני

חוטים לבנים כאלה

אני בכל אופן ראיתי

וראיתי שנעלמו לאט לאט

עד הביקור אצל הרופא לא היה כבר

אבל לא היו לי הרבה תפרים

מעולם לא ראיתיאנונימית בהו"ל
כנראה זה תלוירקאני

איפה התפרים

בכל מקרה אם את מרגישה לא רגועה את יכולה לבקש לעשות בדיקה

לי לא.המקורית

אני מעדיפה כמה שפחות להיבדק כל עוד אין צורך

לא היו לי כאבים חריגים (גם לא ביחסים) מבחינתי הכל טוב והאמת היה בסדר ולא היה צורך בבדיקות לאחר מכן ב"ה

מה? בחיים לא שמעתי על דבר כזהמולהבולה
גם אותי לא בדקו גופנית - אחרי 2 לידותרוני_רון

בלי תפרים

כבר הייתי אחרי מקווה וחזרתי לקיים יחסים.

אמרתי שאין דימום בכלל, ואין כאבים.

אמר שמעולה ולא צריך בדיקה.

לא הייתי חוששת לקייםזוית חדשה

יחסים

אבל כן כדאי בדיקה פיזית לשאריות שליה

למה מסוכן?רקאני

גם אם יש שאריות וגם אם יש תפרים שלא החלימו לגמרי

אני לא חושבת שזה מסוכן

אין ושם בעיה עם יחסים לפני הבדיקהרק שואלת שאלה

מלבד כמובן מניעה אם את רוצה לקחת

אם לא אז אין שום איסור כזה..

הצורך להבדק זה לוודא שאין משהו חריג ואין שאריות שיליה שהמדד לזה הוא דימומים לרוב אבל אכן לא תמיד

ובדיקה פנימית ואו''ס

אז למה אומרים ללכת לרופאת נשים אחריואז את תראי

6 שבועות מהלידה וגם לא לקיים יחסי אישות באותו פרק זמן?

אני יודעת שהולכים לרופא נשים כתנאי לחזרה לשגרה

כי כדאי להמנע מיחסי אישותאפונה

בתקופת משכב הלידה

אין פה איזה סוד שהרופא צריך לגלות.

יש תקופת החלמה של כשישה שבועות שלאט לאט הגוף חוזר לעצמו.

בסיומה אפשר לחזור בהדרגה לפעילות פיזית כולל יחסי אישות, וכדאי לקפוץ לרופאה גם

יוצא דופן אולי זה תפרים אבל גם שם, את תרגישי בעצמך אם משהו לא בסדר.

לדרוש להיבדק!! מה השטויות האלה?אני וגם אני
אף פעם לא בדקו אותישומשומ
אחרי לידה 
מוזר. תמיד בדקו אותי לאחר לידהממתקית

והייתי אצל כמה רופאים, בכל לידה רופא אחר.
הייתי הולכת לרופא אחר.

גם לי חלק מהלידןת לא בדקובאתי מפעם
והאמת ששמחתי... חח

ב''ה הכל היה בסדר. מניחה שאם היה לך תפרים או כאב היתה בודקת.

אותי תמיד בדקו.. אולטראסאונד ומראה כללי של המקום,שגרה ברוכהאחרונה

לראות שהכל סבבה.

ואז אני עושה פאפ אם הגיע הזמן.

אבל אם זה רופאה שאת סומכת עליה ומכירה אז כנראה שזה בסדר🤷

איך מתווכים לילד אבחון?אנונימית בהו"ל

ילד בן 6, חכם מאד וסופר מודע

רוצה להתחיל אבחון תקשורת, הלב שלי לא רגוע.

מה אומרים לו כדי להסביר את התהליך? בהנחה והמסקנה תהיה שהכל טוב וסתם אמא שלו חששנית כרונית? (ככה אבא שלו חושב...)

לציין שהוא קורא שוטף בעברית וקצת באנגלית...

אם יש לכן המלצות למאבחנים (פסיכיאטר) אשמח גם כן לשמוע, לא משנה איפה בארץ.

אותנו הינחומקקה

לדבר איתו על מה שהוא חווה, כלומר

שמת לב שתמיד בבוקר אנחנו כועסים עליךהרבה? ושהרבה פעמים חברים כועסים ש....?

בגלל זה רצינו ללכת לרופא שישאל אותך הרבה שאלות ויחשוב איך עוד אנחנו יכולים לעזור לך

אני אוהבת שקיפות ודיוקoo

כשעשיתי לילד אבחון קשב

וגם כשהוא מקבל טיפול תרופתי

אני מדברת איתו על זה בצורה ברורה וגלויה

משתמשת במונחים המקצועיים

אין בושה בשום אבחון

אנחנו אמרנו לו שהוא יפגוש אנשים שישחקו איתואנונימית בהו"ל

גם ילד מאוד מאוד חכם ומודע, קצת יותר קטן.

לא הכנו אותו הרבה מדי זמן מראש למרות שזה היה במחשבות שלנו כמה שבועות לפני כן. אמרנו לו יום או יומיים לפני שביום הזה הוא יסע עם אמא ואבא ויפגוש רופאים שישחקו איתו וידברו איתו ועם אמא ואבא.

זה היה הכנה ממש מספיקה בשבילו.

מה שכן, כדאי לדאוג שמדברים איתכם עליו בתשאול ומוסרים לכם את תוצאות האבחון שהוא לא יהיה נוכח וזה לא יהיה מעל הראש שלו אלא שהוא יהיה בחדר אחר או שיזמינו אתכם בנפרד בלעדיו. 

יש שאלה אחרת, איך מתווכים לילד את האבחנה שהוא קיבל. את זה את מוזמנת לשאול אם הוא יקבל אבחנה 

אם תהיה אבחנה יהיה לי יותר קלאנונימית בהו"ל

לומר לו 

נכון קשה לך כך וכך

והחוזקות שלך כך וכך

והתיעצנו עם הרופא שהיינו אצלו

והוא אמר שזה בגלל שהמח שלך בנוי בצורה אחרת 

וזה אומר ש..

וכדאי שנלך ל... כדי לעזור לך.

אבל אם אין אבחון

אני לא רוצה סתם להציף את הקושי אם אין לי מענה להציע

(החשד שלנו הוא הפרעות תקשורת אבל ברור שהוא בתפקוד גבוה מאד)

במיוחד שבמסגרת התלמוד תורה טוענים שהוא בסדר גמור,

אולי פחות משופשף חברתית. ולא רוצים לעזור לנו עם תהליך האבחון (רצינו כבר שנה שעברה לפנות להתפתחות הילד ממש הורידו אותנו מזה, שאין צורך ואנחנו הורים לחוצים וכו')

הם חייבים לעזור לכם בזה (במסגרת)מתואמת

למלא טפסים וכו', גם אם הם לא רואים כלום.

גם אנחנו חווינו את זה. בסופו של דבר הרבה ילדים מתנהגים שונה בבית ובמסגרת. אבל אתם ההורים, ואתם מכירים אותו הכי טוב, אז תאמרו להם בנעימות ובתקיפות שאתם רוצים לקחת אותו לאבחון, ושבבקשה ימלאו את הטפסים. (המחנך הוא זה שצריך למלא את הטפסים, לא צריך את עזרת בית הספר מעבר. אם יהיה אבחון אז הם כן יצטרכו לעזור, אבל אז כבר יהיה לכם "אישור".)

רק לשים לבפשוט אני..
כדי לקבל אבחון שמוכר על ידי רשויות המדינה, צריך גם פסיכולוג עם הסמכה לאבחן אוטיזם וגם רופא (פסיכיאטר או רופא התפתחותי או נוירולוג).
למיטב ידיעתימקקה

מעל גיל שש צריך לפנות לבריאות הנפש של הקופה לפסיכיאטר

הוא מפנה לפסיכולוג אם רואה צורך

זה לפחות היה התהליך אצלינו

זה תלוי באיזו קופהמתואמת

בכללית עד גיל 9 פונים להתפתחות הילד, והאבחון נעשה אצל פסיכולוג ובהמשך אצל רופא התפתחות.

לפותחת - למיטב ידיעתי האבחון העיקרי לתקשורת נעשה אצל פסיכולוג שמומחה לזה, ואחר כך מוסיפים אבחון אצל פסיכיאטר או אצל רופא התפתחות.

אם את רוצה ללכת בפרטי, אז הכי ממליצה על דינה זלזניק בירושלים.

בכל אופן, מה מסבירים לילד:

"אנחנו רואים שיש לך כמה קשיים בכמה נקודות (מפרטים), ושיש כמה דברים שאתה חזק בהם במיוחד (ומפרטים). אנחנו רוצים ללכת איתך לאישה נחמדה שתדבר איתך ותשחק איתך בכל מיני משחקים, ותוך כדי היא תוכל להבין למה יש לך את הדברים המיוחדים שיש לך."

לתווך לו את זה כמשהו נחמד מצד אחד וכמשהו נצרך מצד שני.

בע"ה שתראו ברכה ממנו!

באבחון של אוטיזם חייבים כאמור גם וגםפשוט אני..
ובכל מקרה אין חובה ללכת לאנשי המקצוע של הקופה, אפשר ללכת גם פרטי.

אם בסוף האבחון יוצא חיובי, אז זה שווה את התוספת הגדולה במחיר (אפילו במובן הכלכלי, שהרי מתחילים לקבל קצבת נכות מוקדם יותר)

חשבתי שהביטוח לאומי לא מכיר באבחוניםדיאט ספרייט

שלא בעזרת הקופה.

אני טועה? 

אכן, באופן אוטומטי הם לא מכירים באבחונים פרטייםמתואמת
אבל יש דרך בכל זאת לקבל הכרה, בעזרת הקופה. (אנחנו עכשיו בתהליך של זה...)
כן, טועהפשוט אני..
כל רופא עם רישיון מתאים, וכל פסיכולוג עם רישיון מתאים, יכולים לתת אבחון תקף.
לא בדיוקפאף

היום ביטוח לאומי עושה בעיות עם האבחונים הפרטיים...

עדיף ללכת דרך הקופה, ואם אין תורים קרובים ללכת דרך מכונים גדולים ומוכרים, כאלה שעובדים בהסדר עם חלק מהקופות-גם אם צריך ללכת בפרטי, כדי להקל על התהליך מול ביטוח לאומי, גם אם זה אומר לנסוע קצת רחוק או לחכות קצת יותר

זה לא נכון.עודהפעם

האבחון תקף אבל כאמור מתחתי לא בהכרח שבט"ל יכירו בזה.
עדיף אבחון של הקופה עבור בט"ל, לפעמים הקופה מכירה באבחון פרטי.

קראתי היטב את ההנחיות של בט''לפשוט אני..
לא מופיע ואף לא ברמז הצורך שהאבחון ייעשה דרך קופת החולים
אבל בפועל זה מה שקורה...מתואמת
יש לזה מקור אמין?פשוט אני..
אנחנו עברנו כמה ועדות של ביטוח לאומי, תמיד קיבלנו את מה שרצינו ואף פעם לא דרך קופת חולים
מקור אמין זה כמה וכמה הוריםעודהפעם

לילדים עם ASD שאמרו לנו שלא קבלו בבט"ל אבחון פרטי.
(עובדת בבי"ס לחנ"מ)

וזה מה שהיה כתוב להם בתשובה?פשוט אני..
שהדחייה נובעת מכך שהאבחון פרטי? או שזה רק ניחוש?
ניסיון אישי🤷‍♀️מתואמת
לביטוח לאומיoo

יש הרבה סיבות למה לדחות תביעה

הרבה מהן לא מוצדקות

אני התלוננתי למבקר המדינה פעמיים על ביטוח לאומי

בשני הפעמים ביטוח לאומי התקפל מיד

ובזמנו ראיתי שביטוח לאומי הוא הגוף עם כמות התלונות הצודקות הכי גבוהה 

לבן שלי יש קצבה הרבה שנים

ואף פעם לא היה אבחון/ דוח רפואי מקופת חולים

הכל פרטי/ רופא של בית חולים

כדי לך במקביל לפנות למבקר המדינה

יכול להיות שהאבחון שיש לך מספיק

בינתיים דיברנו עם העו"ס בקופהמתואמת

והיא אמרה שנשלח לה את שני האבחונים (של הפסיכולוג ושל הפסיכיאטר) והיא תעביר לבט"ל, בתקווה שמשם זה יתקבל מהר.

(הבעיה שעוד אין לנו אבחון של פסיכיאטר, והתור הקרוב שמצאנו הוא רק רגע לפני פסח... פסיכיאטר פרטי)

אז אולי שווה לנסות לבדוק אבחון דרך רופא התפתחות?גלסגולכהה

או נוירולוג.

אולי יהיה מהיר יותר

יכול להיותמתואמת
חיפשנו כאלה דווקא עם המלצות, אז אולי לכן התורים רחוקים...
גם מהנסיון שלנו, גם בפרטי התורים ארוכיםקופצת רגע
במיוחד לאנשי המקצוע המומלצים.

בשנה שעברה חיפשנו פסיכיאטר ילדים מומלץ ואצל הרבה מהם התורים היו לחצי שנה קדימה

מה זה פניה למבקר המדינה?shiran30005

בדיוק דחו אותנו מסיבה שהכי לא מוצדקת ולא מופיע בקריטריונים שלהם

אני התייאשתי ומתוסכלת מזה מאוד.

אשמח למידה לגבי המבקר- דחו אותנו בוועדת ערר

כאןoo

https://complaint.mevaker.gov.il/

אני זוכרת שהילד שלך כמעט בן 3

אז כדאי לך גם להגיש תלונה וגם להגיש תביעה נוספת בגיל 3 כי הקריטריונים משתנים 

תודה רבהshiran30005אחרונה
תגידו, כשמזמינים משיין ואז מחזיריםקופצת רגע
מקבלים חזרה בדיוק את סכום ששילמת על הפריט?

או שהם עושים חישוב מחדש של ההנחות /קופונים שהיו בעגלה ואז מזכים לפי זה?

מקווה שהובנתי... 

אני חושבת שעושים חישוב מחדשאיזמרגד1
כאילו אם בלי הפריט שאת מחזירה היית משלמת יותר, אז הם מחשבים לך כמה היית משלמת בלי ןמקזזים את זה מההחזר...
זהו זה מה שחשבתי שאולי יקרה, זה מבלבל כי הקופוניםקופצת רגע
ממש לא צפויים 😵‍💫 אז יש כמה דברים שאני רוצה לנסות ותוהה מה יהיה בסוף המחיר אם אחזיר חלק
אני קיבלתי כמה ששילמתימאוהבת בילדי
תודה! מעניין אם זה עקביקופצת רגע
אני קניתי ב400 , החזרתי הכל וקיבלתי 300רקלתשוהנ

לא היה לי כוח לריב איתם כי אני מניחה שיש הסבר לזה באותיות הקטנות של המבעים והקופונים וההנחות על המשלוח

מבאס 😣 תודה שכתבתקופצת רגעאחרונה
תינוק מצונן, בן כמעט 4 חודשים, מתי ללכת לרופא?מרימוש!

אני בעיקרון מרגישה שכשיש צינון לרופאים אין באמת מה להגיד

השאלה האם בגלל שזה תינוק צריך אחרת

יש גם שיעול אבל הנשימה לא נשמעת לי בעייתית..

הרבה נזלת בעיקר

גם שלי בן 3+ חודשים מצונן כבר תקופה ארוכהיעל מהדרום

לק"י

התחיל קצת להשתעל. עד עכשיו היתה רק נזלת.

כרגע לא חושבת שיש מה ללכת לרופא. אם השיעול יחמיר, אז כנראה שכן.

שמה לו מי מלח כשקשה לו לנשום בגלל האף הסתום.

תודה. איך שמה? התלבטתי אם לנסות לשים חלב אםמרימוש!
אני קונה קופסה עם בקבוקוניםיעל מהדרום

לק"י

משכיבה את התינוק עלי, פותחת בקבוקון, מכניסה לו לנחיר ולוחצת.

ואז הרבה פעמים יוצאת לו נזלת.

לא זוכרת תוך כמה זמן מותר להשתמש בבקבוקון פתוח. נראה לי 24 שעות.

לאיזה קופסה הכוונה? אני מכירה רק ספרייראשונית
כזה (יש כל מיני חברות. מתאים גם לאינהלציה)יעל מהדרום
עכשיו אני רואה שרשום שם שזה לשימוש חד פעמייעל מהדרוםאחרונה

לק"י

אני משתמשת ליממה בערך.

אבל אולי יותר זול לקנות ספריי מי מלח (אם זה עולה זול יותר מקופסה, וצריך את זה לשימוש יומיומי).

יגידו לך ספריי מי מלחראשונית
או אינהלציה מי מלח 
מה גורם לכביסה לבנה להיות אפרפרה?1112

אפור בהיר

תודה רבה 

בגד לא לבןדרקונית ירוקה
מרכך לא מותאם
אצלי זה אף פעם לא היה מרכךהמקורית
אלא תוספים מלבינים (אבקות אוקסיגן וכאלה)

כבר הרבה שנים שאני מכבסת לבן רק עם אקונומיקה או רק מרכך ואבקה

מוזר..לפניו ברננה!
אצלי הכביסה מבהיקה הרבה יותר מאז שאני משתמשת באוקסיג'ן ג'ל/ אבקה של קליה..

למה שמלבין יעשה אפור?

אין לי מושגהמקורית

אבל זה מה שהיה אצלי

השתמשתי פעם אחת ומאז הגריקן 3 ליטר שקניתי שימש לשטיפה עד תומו

מאז משתמשת רק באקונומיקה על כביסה לבמה מלבד מרכך ואבקה והלבן בוהק

כמובן, ייבוש בשמש

רק לבן?מקרמה

מכבסים רק לבן עם וניש קליה לבן

תוכנית ארוכה

ותולה בשמש מידי פעם

ואז זה נשמר לבן

חשבתי שהשמש מצהיבה בגדים לבנים1112
שמש מצהיבה צמרלפניו ברננה!
ואקונומיקה עלולה להצהיב לבן, ממה שאני מכירה. 
להפך השמש מבהירה כתמים שעל הבגד.ממתקית

בגדי שבת לבנים אני תמיד תולה בצד של הכתמים לכיוון השמש, הכל יורד כלא היה.
בלי מלבינים בלי כלום

שמש היא קסםמקרמהאחרונה

וגם לא לדחוס יותר מידי בתוף

לא הרבה מידי א. כביסה ומרכך

וגם לא מעט מידי

ולנקות את המכונת כביסה

כביסה רק של בגדים לבנים1112

משתמשת באבקה/ ג'ל כביסה

וניש/סנו אוקסיג'ן לפעמים לכביסה רגילה לפעמים לצבעונית

לפעמים מרכך

60 מעלות

ועדיין נהיה לא כל כך לבן עם הזמן1112
60 מעלות עלול לקבע כתמים..לפניו ברננה!

החומרים של הכביסה היום מנקים מעולה גם ב30 או 40 מעלות.

אני עושה כמוך

התוכנית הכי ארוכה שיש במכונה שלי

וידאת שהמכונה נקייה?

את מייבשת במייבש או באוויר?

חום גבוה מידירקאני

או יותר מידי סיבובי סחיטה

יכולים לשחוק את הבגד 

לא קרה לי אף פעם...ממתקית

משתמשת בהכי פשוט
מעט אבקה
מעט מרכך
תוכניות הכי פשוטות

כיסוי ראשאיכה

היתה לנו שיחה על זה בשבת,

יש פה מישהי שיודעת להגיד אם מותר להוציא מעט שיער מקדימה במטפחת?

מעניין אותי מבחינה הלכתית... אז תגידו איזה רב פסק לכם שאפשר.

אבל לא מעיזה לשאול רב כי לא מסוגלת אחרת 🙈🙈

כמה שידוע לירקאני

יש רבנים ספרדים שמתירים 2 אצבעות

(הרב עובדיה אם אני לא טועה)

לא מצאתי רק אשכנזי שמתיר

כבר לא זוכרת איזה דעה של מיכורסא ירוקה

אבל קודם כל ממה שזכור לי כבר בגמרא אומרים שמותר להוציא מעט שערות מקדימה (ברמת ה"שוונצים", עדיין משתמשים במילה הזאת?), חוץ מזה מכירה דעה שמותר 2 אצבעות מקדימה, ועוד דעה (אולי הרב פיינשטיין?) שמותר סהכ בכל השיער טפח על טפח גלוי, מקדימה או מאחורה או ביחד. טפח זה בין 8-10 סמ, אז טפח על טפח זה די הרבה.

מכירה גם דעות יותר מתירניות או פחות אבל מבינה שזה לא מה שאת מחפשת 

הרב מלמד מזכיר בהקשר זה את הפסק של הרב פיינשטייןנייקיי
אני מכירה דעות שמותר אבלאנונימית בהו"ל

לא יודעת לבגיד בשם מי

מה שכן זה מוזר לי קצת מה שאת אומרת על הטפח על טפח

כי זה בערך השטח של כל הראש..

אשמח אם תוכלי לכתוב מקור כי זה מעניין אותי (אם תמצאי כמובן וזה לא בטירחה גדולה)

זה לא כל הראש. יש הסבר בפניני הלכה שנתנו למעלהחילזון 123

זה יוצא בערך רוחב 2 אצבעות

נראה לי מזיכרוןלפניו ברננה!

שמדובר על טפח מרובע

כלומר שסה"כ יש טפח גלוי

אבל לא בדקתי את זה..

זה מה שהתכוונתיכורסא ירוקה
זה עדיין יותר מרוחב 2 אצבעות
2 אצבעות כפול רוחב הראש זה טפח על טפחבלוט
אני מכירה שמותר שתי אצבעותבוקר אור
זוכרת מהמדרשה 2 אצבעותואני שר

לא זוכרת מקורות

מודה שאני מצד אחד לא מוציאה הרבה יחסית

מצד שני לא מודדת ולא מדקדקת כי זה גדול עלי

זהו רציתי מקורותאיכה
כולם מכירות את השתי אצבעות
אתגרת אותי לחפשואני שר

אז ממה שמוצאת

זה בכיוונים של מה שכבר אמרו פה

הרב עובדיה (ילקוט יוסף אוצר דינים עמ' שס"ח) 2 אצבעות: "נשים הנוהגות לגלות אצבע או שתיים משערות ראשן כלפי פנים, אין למחות בידן, שכן מנהגינו"

והרב פיינשטיין זה ארוך יותר לצטט, תחפשי אם זה מעניין אותך (אגרות משה אבן העזר נ"ח): "אבל הוא רק ערך ב' אצבעות בגובה שהפנים הוא ערך אורך ב' טפחים ויהיה בצרוף פחות מטפח ויותר אסורה"

תודה לקלסרים מהמדרשה שהביאוני עד הלום 😅

ומרפרוף קל מגוגל נראה שתוכלי למצוא גם שם הפניות.

שמעתי את זה מפורש מרב גדול אבל לא 4וצה לכתוב פהרק שואלת שאלה

אפשר בפרטי

אני אישית לא נוהגת ככה ומכסה מלא לדמרי ומאוד שמחה בזה

אבל זה כן מותר הלכתית

מצרפת סרטון של הרב יצחק יוסףבת מלך =)
תבדקי אם זה לא רק הלכתית אלא קושי אחרנפש חיה.

יש גם דעות שפאה מותר

ויש גם דעות שבבית אפשר להקל יותר.

תבדקי

שבעים פנים לתורה. 

צמה שאני זוכרתבאתי מפעם
שהרב עובדיה אמר לא להעיר לאישה שמוציאה שיער מקדימה כי ככה נהגו אמהותינו. משהו כזה
אישתו, הרבנית מרגלית יוסף ע"ה, גם הוציאה מעט שיערנייקיי
מקדימה. רואים זאת בתמונות רבות שלה לאורך השנים.  
נכון היא הייתה עם כובע וחלק מהשיער היה מגולהנפש חיה.
הייתי פעם בשיעור של הרב רונן טמיר בנושאשיפור

הוא הביא 3 שיטות בפוסקים:

1. אסור שייראו שום שערה- מי שפוסק כך מדריך ללכת עם פאה.

2. צריך להשתדל לכסות את כל השיער אבל מה שלא מצליח ויוצא קצת זה בסדר.

3. מותר שיהיה גלוי עד טפח מרובע של שיער, כך שמותר לגלות קצת שיער מקדימה ופאות לכתחילה.

מאיפה הביא שמותר פיאות?תודה לה'.
יש הרבה דיעות בנושא. אחת מהן שמותר פאהיעל מהדרום

לק"י

ויש דיעות שזה עדיף.

את שואלת בשם מי הוא אמר?

'פיאות' הכוונה היתה לשיער שקרוב לאזניים נראה ליחילזון 123
אני מכירה גם דעהרקאני

שאסור שיראו שום שערה

ואסור פאה

זה לא ישיםאנונימית בהו"ל

מקדימה נניח שאפשר להקפיד על זה

אבל מאחורה ברב צורות הצמיחה תמיד יש קצת שיער שיראו

(מתכוונת לשיער ראש לא לשיער שצומח על העורף)

גם אם אקשור 3 מטפחות בסוף יראו שם קצת

😂 איזה תאוריעל מהדרום
לק"י

(ולמה מאנונימי?)

אפשר לשים כמו פעם- מטפחת פרוסה פתוחה על הראשיעל מהדרום
לק"י

רק נראה לי שזה פחות באופנה😅

יש לי גיסהרקאניאחרונה

שמגלחת קצת שיער ליד האוזניים

לא הצלחתי להבין אם זה בגלל צניעות או שהיא חושבת שזה יפה (בעיני זה נורא ואיום)

בכל אופן אצל המשפחה של בעלי כולן קושרות משולש

ורק ליד האוזניים מציץ טיפה

מאחורה רואים רק מה שממש בעורף שזה לא בעיה

הרב פיינשטיין מתיריגל ליבי

שיער מקדימה

רק אם הוא אסוף

ז"א לא פיאות או שוונצים

אגרות משה אה"ע נ"ח

זה המקור

מצרפת קישורירושלמית במקור

זה שיעור על מקור הדין, ועל הדעות השונות בעניין מהות הדין, ובעניין מה הוא מחייב ואיפה:

כיסוי ראש | תורת הר עציון

זה כתוב ולא מוקלט, אז זה מצד אחד תמציתי, אבל מצד שני צריך להחזיק ראש.

זוכרת שקראתי את השיעור הזה לפני עשור בערך.

ברית שיצאה בשבתשירה_11

ודאגנו למשפחה של האבא לדירה באיזור לשבת כדי שיהיו בברית בשבת בבוקר

ארוחות שבת צריכות להיות יחד כמו שבת חתן?

או שצריכים להיפגש רק בברית מילה? 

מה שנוח לכם. אבל צריך לתאם ציפיות מראשמנגואית

ואם הם צריכים להביא לעצמם אז צריך לדאוג להם או שיביאו גם לפלטה , כלים , מיץ ענבים/יין

בדרכ לא נהוג לאכול בדירה אם זה של משפחה אחרת בלי תיאום מראש

יש להם איפה לאכול אם לא?שומשומ
נראה לי מכובד שאם מזמינים אנשים לשבת, לדאוג להם לסעודות. אלא אם כן סידרתם להם מקום כולל ארוחה (מלון/ קרובי משפחה) 
אם זה היה קורה לנו, היינו דואגים לאורחים לסעודותיעל מהדרום
כשאני השתתפתירקאניאחרונה

בבריתות בשבת

היה אירוח לכל הסעודות למי שהגיע מרחוק

ובסעודה בבוקר הזמינו עוד אנשים שגרים קרוב

אולי יעניין אותך