תראי, למרות שהגישות שלנו הפוכות לחלוטין, אני יכולה להבין אותך, ואשמח שתקראי ותחשבי על הדברים.
אני עובדת מחוץ לבית, וחולמת על היום שבו לא נצטרך לתוספת ההכנסה הזו, ואוכל לחזור הביתה.
גם לי כמוך, יש הרבה מאוד תסכולים מאורח החיים שלי כיום, והמון תקוות לאיך יראה היום שאחרי. טוב לי בבית, כיף לי מאוד לטפח אותו, כיף לי בחופש עם הילדה שלי, ולא מסוגלת לחשוב על חזרה לשגרת העבודה.
אבל אני חושבת שחשוב דבר ראשון שתביני שמה שנראה לך כפשוט וקל, אני אצא לעבוד, והכל מיד יסתדר- פשוט לא מציאותי!
בדיוק כמו שלא מציאותי שכל חלומותיי על היום בו אשאר בבית, יתגשמו מהרה מאליהם.
את מלאת כעס, ויתכן שיש לו סיבה, אבל את חייבת להבין שהעולם שאת מציירת לעצמך כרגע הוא אשליה. אשליה שאת נואשת להיצמד אליה כדי להצדיק את הצורך לצאת החוצה.
את לא צריכה להיות נחרצת וקיצונית כל כך..
זכותך לרצות לעבוד, להרגיש טוב עם אורח חייך ומה שאת עושה, אבל חייבת לשים גבול בין האפשרי לבין החלום המתוק.
גם אני וגם בעלי עובדים.
שנינו משתכרים יפה.
ואין שום כיוון כלכלי בכלל לצאת לבילוי כל ערב!!!
יש לך מושג כמה כסף צריך בשביל זה?
וכמה כוחות צריך בשביל זה? אחרי יום עבודה מעייף וטיפול אחה"צ בילדים?
כמה מילים לגבי הישיבה בבית, שחונקת אותך כיום.
בתקופה הקרובה זה לא הולך להשתנות, נכון? אז אולי כדאי לחשוב על איך להפוך את הימים הללו מחונקים ומתסכלים, ליפים ומלאי עשייה? רק ככה שיהיה לך יותר קל על הלב. אח"כ תצאי לעבוד בעז"ה. רק שבינתיים תרגישי טוב יותר.
הייתי פעם בבית, עבדתי ממנו שנתיים, והייתי מאוד מטופחת!
אמרתי לעצמי שהיום שבו אתיישב מול המחשב בפיג'מה, יהיה היום שבו אתחיל לחפש עבודה בחוץ.
ונאמנה להחלטה הזו, קמתי כל בוקר, התלבשתי, התאפרתי, התבשמתי- כאילו יוצאת בעוד כמה דקות. ורק כך עבדתי. והרגשתי נפלא עם עצמי.
דבר נוסף, עשי לך יום קבוע בשבוע שבו את משקיעה ביופי וטיפוח הבית.
כי כשאישה נמצאת בבית, והוא יפה ועושה לה טוב על הלב, זה כבר נראה אחרת.
תשקיעי, זה לא חייב לעלות הרבה כסף!
חפשי רעיונות באינטרנט, שוטטי בבזארים שונים, והפכי את הבית לארמון שנעים לך להיות בו. מדבקות, איורים קטנים בפינות שונות בבית, לא חסרים דברים שדורשים זמן ולא כסף. ואת זה יש לך.
פשוט אספר לך מה החלומות שלי לימים יפים שאהיה עקרת בית, אולי תמצאי בהם עניין והם ימלאו לך את הימים.
את יכולה למצוא חברות נוספות בסביבה שאינן עובדות ולהעביר איתן בקרים שלמים, ממש מערכת שבועית קובעה.
בוקר אחד כולן בפארק יפה, עם איזו הפעלה לילדים.
בוקר שני- אפייה קבוצתית כל פעם במטבח אחר.
בוקר שלישי- התנדבות באיזה מקום כשאחת שומרת על הילדים, או התנדבות עצמית של בישולים למשפחות יולדות, וכו'...
וכך הלאה.... יש הרבה דברים, את צריכה פשוט לחשוב מה את אוהבת לעשות, ולמצוא עם מי.
לגבי חילוקי הדעות עם הבעל-
מסכימה איתך שהכנסה של 4500 ש"ח היא הכנסה מצומצמת למשפחה.
וודאי למשפחה שהבעל מעוניין בהרחבתה.
אין מנוס מלדבר על כך.
אבל מתוך כבוד והערכה, עם זהירות ומחשבה מעמיקה על כל משפט, כיון שההערכה העצמית של הגבר היא בפרנסת משפחתו, וחלילה לך לקחת זאת ממנו או לגרום לו להרגיש כישלון.
את תהיי הראשונה שתפסיד מכך.
כבדי אותו, שתפי אותו ברגשותייך, חלקי אתו את הכאב בלי להאשים, ובקשי ממנו הבנה.
לא הייתי מציעה לך לבוא בהכרזה שזהו הילד האחרון שלך. ממש לא.
אלא ברצון להפוגה, לעשיית חושבים, וכו'....
בהצלחה רבה!!!!!!!