חבר'ה אני בקאנטים...חוליאן קראך

אין לי שום התעוררות שום כלום הייתי באומן הייתי אצל הרב ברלנד שןם כלום...

התיאשתי...

אחד בא לרופא ואמר לו...פונפון

לקחתי את כל התרפות שרשמת עבורי לפני שנה וזה לא עזר
קיימתי את כל העיצות שדיברנו עליהם וזה לא עזר...

שאל אותו הרופא: את העיצה האחרונה והמרשם האחרון שרשמתי, עשית?

ענה לו: חוץ מזה, אבל עשיתי הכל חוץ מזה...

אחים יקרים: קיבלנו פתק מהרופא!!!

זו ההמלצה העדכנית של הרופא!!!

באמת ובתמים, כאשר אדם אומר לי שהוא מרגיש חולשה רוחנית וחוסר אמונה וכו' שאלתי היא: האם הוא אומר נ נח נחמ נחמן מאומן.

גם אם הוא אומר שהוא כן אומר. צריך לבקש ממנו "בא נשמע איך אתה אומר"! זו כעין בדיקה ריפואית, לראות עד כמה החולה לוקח נכון את הטיפול.
צריך גם לשאול אותו "אתה אומר באמונה?" "כמה פעמים?"

אחים יקרים, סבא ישראל אמר, שה נ נח נחמ נחמן מאומן, זו רפואה לכל!

אם זה עדיין לא עוזר, סימן שהמחלה קצת קשה, אז צריך להגיד יותר, יותר בכוונה, יותר בקול, להגיד חזק, בקול רם, לצעוק את זה, עד שהמחלה תעבור!!!

אחי אני בדיוק כמוך,ת'לא לבד!אנונימי (פותח)
תהיו חזקים אחים שלי! הגענו כבר לסוף!!!!ד.לוי
נשמות טהורות, תהיו חזקים, עכשיו, ממש עכשיו כבר מרגישים מה שרבינו אומר שלפני שיבוא המשיח יהיה בילבול גדול בעולם... ועכשיו זה הרגע הזה, עכשיו צריך להתחזק בהתבודדות ולהודות לה' על הכל, שזיכה אותנו לדעת מרבינו הקדוש, שאנחנו עוד חיים בעולם הזה עם כל מב שקורה, שאנחנו נושמים, מדברים, מתפקדים ב"ה כמה אנשים היו רוצים להיות במקומינו?!
תהיו חזקים אחים שלי ותבקשו בפשיטות מה' שיעזור לכם ולנו שלא ניפול יותר, שנתחזק באמונה, שנאמין בכוחו של הצדיק, וכמובן שנתחזק בשמחה...

ולא לשכוח נשמות טובות שהבעל דבר לא רוצה במיוחד את העבירה אלא הוא רוצה את העצבות שבא אחריה! לכן תהיו חזקים, תגידו את התיקון שהצדיק גילה לנו שהוא התיקון הכללי, (כשמו כן הוא) ותהיו בשמחה כי יש לנו אבא שאוהב ומרחם...

ועוד משהוא חשוב, כמו ש"פונפון" אומר, להגיד "נ נח נחמ נחמן מאומן" זה פשוט פלא שעולה על כל הפלאות וזה בדוק ומנוסה...

אין מה להוסיף תעשה מה שאמרו פהנ נח זה הכל
ותאמין לי אתה תבריא ישררררררררררררררר נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!
אין מה להוסיף תעשה מה שאמרו פהנ נח זה הכל
ותאמין לי אתה תבריא ישררררררררררררררר נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!
דבר אפ ה' על זה אחי ותשמע שיעור באזמרה על זה בהצלחמכאל 2 3
ה
אין יאוש בעולם!בכלל!!לא ללהתאייש!!יקירה
תתפלל ל'ה יתברך!שיעזור לך!!!!!!
אחי אבל איך אתה מסביר את זה שההינו באומן ו..אנונימי (פותח)
אין לנו התעלות רוחנית?!אין לנו הירהורי תשובה!!
אני זוכר בפעם הראשונה שחזרתי מאומן ההיתי בשיא הרוחניות כמו מלאך ..
היום לא משנה לאיפה אני אלך אני יהיה מלאך לאותו זמן ולאחר מכן אני יהיה בהמה!
יש הסבר הגיוני!?
שמע עדיף לא לפרט כ כל מה שאני יוסיף יגרענ נח זה הכל
אבל מה שיש לי להגיד זה שזה כל הניסיון ותעמוד בזה בגבורה גם כי אתה צדיק כי אתה מדבר ככה וגם כי ה' לא נותן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו
ב"ה, עכשיו תיתן חיוך ותמשיך, לא מאיר? אז מה?!!!מתנחל גאה.
תודה לכם חבר'ה..באמת..חוליאן קראך
זה נסיון!פשוט תתפלל לה' שיפתח לך את הלב..קראתיך
שתיהיה לך יותר השתוקקות אליו......
והכי חשוב לא להתייאש בחיים בחיים!!
צריך לדעת שהניסיון הקשה ביותר של האדםחגי עקיבא
הוא נסיון של כעין הסתרת פנים אבל אם עומדים בניסיון הזה וממשיכים לבקש מהשם גם בלי התעוררות ובלי טעם בסוף השם פותח, וואי וואי איזה פתח השם פותח
כתוב שרבנו אמר על עצמו שהוא עבר את הניסיון הזה לפני שהוא נהיה מה שהוא נהיה שהוא הרגיש שכיביכול השם לא רוצה אותו אבל עם כל הקושי הוא המשיך ובסוף זכה
וכדאי מאד ללמוד שבחי הר"ן זה מלהיב מאד לעבודת השם
והעיקר לא להיתיאש
אין מה לומר אתם גדולים....שוב תודה תודה תודה.....חוליאן קראך
אני חושב שאתה משוחררפונפון

חברים יקרים, חוליאן שלנו כבר מזמן נמצא בגדלות מוחין הוא כבר יכול לחזק אותנו.
באמת אתם על הכיפאק
אני גם חושב אבל שמעו דבר מדהים...אנונימי (פותח)
"שפכי כמים ליבך נוכח פני ה'"

רבי נחמן מפרש על הפסוק הזה..

מים זה דבר בלי טעם ובלי ריח..

אז רבנו אומר שפכו את ליבכם גם אם אין לכם לא טעם ולא ריח בתפילה שפכו את ליבכם..

אבל פסוף תראו את נוכח פני ה'!!
מ-ד-ה-י-ם!
חזק וברוך מתן--מאוד מעודד ומחזק!ד.לוי
"תתעורר תתעורר  כי אתה נמצא בחושך גדול"אנונימי (פותח)
אתמול ראיתי בספר טהרת הקודש של ר' אהרן ראטה מאמר מאד מעורר בעניין הזה.
בסוף פרק ב' או ג' אני לא זוכר.
רבינו שאג בקול גדול: "אין שום יאוש בעולם כלל".

מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד.
תודה רבה רבה.....חוליאן קראך
חפירות....~מיכל~
לטוס לאומן זה לא חכם עם אתם לא מאמינים ברב הזה(ר' נחמן)
רגע... באמת ובתמים חשבתם שעם תטוסו לאומן זה ישפיע?!!!!!!!
אנשים מוזרים!

נראה לי הייתי כמוכם:אני הייתי מתנהגת כמו חילוניה לכל דבר(רק בחיים לא יצאתי מהארץ)...
אבל מישהי שאני מכירה הצליחה להשפיע אלי עם האמונה שלה(רמבמיסטית)
וברוך ה' אני מחוזקת אבל ממש!
יש לי חברה שכל יום קוראת ת'סיפורים של חברים מקשיבים... אולי זה יעורר בכם משהו

חוצמזה לפני שאני גומרת לחפור משפט קצר:
עם כוח רצון אפשר הכל!
Nיכל יא חתיכת כופרת בתורת ה' ובמשה עבדו!!אנונימי (פותח)
במובן מסויים הנ"ל צודקתפונפון
יש אנשים שגם אלף אומנים לא יעזרו להם.

סבא ישראל אמר את זה לאחד שיעשן בשבת שגם אלף אומנים לא יעזרו לו (כמובן שזה התייחס לאותו אדם ספציפית ולא לכל מי שמעשן בשבת לא עלינו)

וסבא גם אמר את זה על אלו שחולקים על הפתק שגם אלף אומנים לא יעזרו להם.

מן הסתם זה גם על כל מיני אנשים וכל אחד לבד עם עצמו בתפילות והתבודדות עם השם יכול לבדוק עם אומן יעזור לו...

מה שבטוח שלכל אחד אומן יעזור, הרבה יותר (מבלי שיעור וערך) מאשר לאחד שאינו מקורב לצדיק.

העיקר להיות מקורב לרבנו, לעצות שלו, להאמין שרק הוא יכול לעזור לנו. כי השם הוריד אותו במיוחד לעזור לנו ואין שום ברייה אחרת יכולה לעזור, לא הרמב"ם וכל שכן לא איזה "גדול".
לא נכון!~מיכל~
אני לא כופרת אני מאמינה בה' ובמשה עבדו אבל לא בר' נחמן בשבילי או רב ולא שום דבר אחר
אל אמת כל מי שמאמין בו מתנהג כאילו ר' נחמן הוא גורו ואתה לא יכול להגיד שלא!!!!!!!
אין שום יאוש בעולם כלל!!אנונימי (פותח)
על אמת!!אם חיים את זה ובכל דבר רואים רק את טוב ה' וגודלו פשוט זוכים לזה!!בדוק!אחי,תן חיוך!הכל לטובה!
אוי אוי אוי מיכלד.לוי
כשלא מאמינים בצדיק, זה כן נקרה כופר לצערי...
"ויאמינו בה' ובמשה עבדי" בלי משה, בלי הצדיק ע"מ לא היה יוצא ממצרים, כל היהודים שלא האמינו בצדיק למרות שהאמינו בה', הם לא זכו לצאת ממצרים ומתו שם במכת בכורות...
לכן עצה טובה בשבילך, לפני שיהיה מאוחר, לעשות תשובה: הודאה, חרטה וקבלה לעתיד!

שהקב"ה יעזור לך למצוא את האמת (וקודם לחפס אותו)...

ותכניסי טוב טוב לראש שבלי הצדיק שהוא יסוד העולם, שהעולם עומד עליו, אנחנו כלום!!!!!!!!!!
לאאא אתם שיא הלא מבינים!~מיכל~
חס וחלילה לא אמרתי דבר כזה אני כן מאמינה במשה אבל בר' נחמן אני לא מאמינה כן אני כן מנסה להיות בשמחה כמה שאפשר אבל לא מחפשת מה שהוא שהוא אמר ולעשות זאת...
את לא חייבת לעשות מה שרבינו אמרנ נח זה הכל
למרות שאני מציע לך כן לעשות זאת כי אלו העצות שהכי מחיות את האדם לדעתי..אבל גם אם ל בא לך לעשות אותם לפחות לא לזלז ברבינו כי בלי רבינו מי יודע איפה הרבה אנשים מהדור היו עומדים היום אז היזהרי בלשונך כי הדבר האחרון שהייתי מציע לכל אדם ב-ע-ו-ל-ם זה לדבר על רבינו (ח"ו לא עלינו איך אפשר להעיז בכלל?)
חברים יקרים נא לא להבהיל את הילדה!פונפון

הכי חשוב שאת רוצה את השם!
איפה שאת מרגישה את השם יתברך יותר, איפה שאת מרגישה מנצחת את היצר, איפה שאת מרגישה אור ומקרינה חזרה, איפה שאת מרגישה כמה שיותר שאת לא רוצה את העולם הזה ורק חושבת על התכלית, איפה שאת מרגישה קשר טוב עם השם כמו קשר של בת לאב, איפה שאת מרגישה רחמנות וכף זכות על עם ישראל. ------ שם תיהי!
אם רבנו בלי רבנו, העיקר תהי גבורה של השם!

אם כל זה אני מאמין בב' דברים (ולפי נסיוני, בנתיים, אלו דברים בדוקים ולא ראיתי כיוון אחר)
א. שאם תחפשי אמת את בסוף תגיעי לרבנו.
ב. גם אם לא תמצאי אותו, אם יש בך משהו אמיתי, אם תרצי או לא תרצי, זה רבנו פועל בך בהסתרה.

אני חושב שיש משהו שאת כותבת בתמימות ואת לא מודעת שיש לך קצת טעות גדולה מאוד מאוד:
מה לזה להאמין בצדיק?
זה לא להפוך אותו לבורא עולם... לא ולא!
הכוונה: במיכל אני לא מאמין, כי אני לא מכיר אותך. וגם אחרי שאכיר אותך, עדיין, יש לך אולי יצרים שלא עליתי עליהם, כך שאני לא האמין בך במאה אחוז באופן שאמסור לך את כל הסודות שלי או אתלה את חיי בך.
אבל למשל באשתי, אני מאמין בה, אני מספר לה את כל סודותיי, אני יוצא לתקופות הרבות מהבית ומשאיר בידה את ילדיי, ואת כל החשבונות שלי. אני מאמין באשתי ולא מאמין באף אשה או איש אחר!

את מבינה מיכל, מה זה אמונה ברבי נחמן:
במקום להתקרב לאיזה אחד שקוראים לו רב או גדול הדור, אני מאמין ברבי נחמן שדרכו אני אתקרב להשם אפילו ששאר הרבנים לא מסכימים. כי אני מאמין בו ולא בהם.
לא חייב להיות שהם שקרנים. אבל גיליתי שיש כאן צדיק אמת שאומר לי לסמוך כל כוחו כלומר להאמין בו, ואני סומך עליו, מאמין בו. אני מפקיד בידיו את חיי הנצח שלי ושל כל זרעי.

מיכל,
אשרייך לגמרי שאת חותמת נ נח נחמ נחמן מאומן. הרבה "ברסלבים" צריכים לקנא בך, קנאת סופרים. רק על החתימה הזו את בתוך ההיכל של רבנו בודאי.
אף אחד לא מבהיל אותהנ נח זה הכל
רק אומרים לה לא לדבר על רבינו ה' ישמור איך אפשר בכלל לחשוב על זה?
תודה...~מיכל~
שמעו אתם מתנהגים אלי ממש מוזר!
אני סכ"ה אומרת מה שאני חושבת

לא מזמן התחזקתי על ידי רמבמיסתית והיא אמרה לי תד'עה שלה על זה...
והינה הראתם לי תשובה שונה לחלותין!
לא סתם נכנסתי לפורום הזה
אשמח עם תבינו מאיזה בכינה אני הסתכלתי על זה
תודה רבה לכולם! קידמתם אותי!
קודם כל מיכל לדעתי אין לך זחוט לדבר על צדיק!יקירה
את לא חייבת לאהוב את הדרך שלו!!ואף אחד!!פה..לא יחייב!אותך..אבל..אין לך שום זחוט?!לזלזל..ברבנו!הוא היה צדייק!!משהו מטורף!בעזרתו יתברך!תמצאי את הדרל הטובה בשבילילך!!
די~מיכל~
בס"ד
עוד פעם אני חוזרת ...
אתם לא מבינים אותי וזה מעצבן!

אני לא באתי ממקום הכי דתי בעולם וכן ניסתי להתחזק והכרתי רמבמיסתית שהראתה לי ת'דרך בצורה שהיא מסתכלת אליה וכמובן שהחלטתי שאני יעשה כמותה והיא אמרה לי שלדעתה כל הנח נחים מתנהגים כאילו הוא גורו.
ואני פשוט מנסה להכנס לעומק דבריה...אז נכנסתי לפורום הזה והבעתי בעצם ת'דעה שלה וישר כל אחד התנפל אלי ש'אני לא נורמלית שאני ככה מדברת עליו' או ש'אניכופרת'

יכלתם להסביר לי בדרך קצת יותר נורמלית בגובה העיניים ולא בהתנשאות מגעילה

וזהו מכווה שתבינו אותי...

מיכל.
זה ממש לא היה בקטע הזה אני יסיבר לך במסרש.אישי.יקירה
למה את חושבת ככה?ד.לוי
חס וחלילה, אין לנו שום ענין לפגוע באף אחד ובאף אחת בעולם!
אנחנו עכשיו מבינים שרצית להתעניין ולדעת יותר על הנושא ולא אמרת את זה מתוך זלזול על רבינו חלילה (מקווים שהבנו נכון)...
אבל גם את מיצידך תביני אותנו שאסור לנו לוותר על כבוד הצדיק ולכן מי שמדבר נגד הדיבור של הצדיק חייבים לעצור אותו.
ואגב, גם אנחנו יכלנו להפגע כשאמרת על הנוסעים לאומן (בהודעה הראשונה שלך ) "אנשים מוזרים!" אבל ב"ה יש לנו צדיק ,בעיני, רבינו הקדוש שנותן לנו את הכוח להתחזק ולא ליפול מהמלעיגים עלינו....

בתקווה להבנה גם מצידך...
...~מיכל~
אני אמרתי את זה מתוך זלזול מיכון שגם מי שלימדה אותי אמרה את זה בזלזול
לא התכוונתי לעליב(לא חשבתי שזה יעליב מתוך תיפשוט...)
מצטערת!!!!!!!!
לא נעלבנו (לפחות אני לא)ד.לוי
אבל תגידי, את עדיין חושבת אותו דבר כמו שלימדו אותך?!
חס וחלילה ממש לא נעלהבנו!!מקווים שגם את לא!!יקירה
לא הבאנו אחד!את השני!לא נורא הכל לטובה!זה מ'ה יתברך!רצתה..שיהיה...אבל את יכולה בכיף..לשאול שאלות!אם באלך..ובעזרתו!נענה..לך..
אתה אמרת שנפגעת מההודעה הראשונה שילי~מיכל~
אולי כדאי להבא לפני שמגיביםפונפון
לשאול את הכותב מאיזה רקע הוא...
לפעמים אנחנו חושבים שכל מי שכותב כאן הוא עבר על כל ספרי רבנו ועל כל הש"ס....

אני אומר את זה לעצמי גם כן

למיכל, הגעת לפורום נהדר, המשך נעים!
הדעת של הצדיק זה אך ורק עידוד! תתעודד!אנונימי (פותח)
אין יאוש! אין יאוש!
מיכל אני מבקש מחילהנ נח זה הכל
אם נפגעת מההודעות הראשונות שלי פשוט כאב לי וחרה לי לקרוא את מה שכתבת אני פשוט לא מסוגל לשמוע שמדברים על רבינו ועל חסידיו ובכללם הנ נחים בע"ה אם יהיו לך שאלות תשאלי וננסה לענות לך פה כולם ביחד בעזרתו יתברך וסתם ככה כשאת נכנסת ליהדות את צריכה לבדוק את כל הדרכים ולראות מה הכי מתאים לך וגם אם בחרת איזו שהיא דרך זה לא אומר שצריך לפסול את הדרך השניה משום ש"שבעים פנים לתורה" וכל אחד יכול ללכת בדרכו שלו כל עוד הוא לא מעוות או נוגד את התורה....ה' אתך עמך ואצלך תמיד..יאוש אינו קיים..חזקי ואמצי בעבודתך.. נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
ח'ברה אתם גדולים..אני פשוט קורא הכל שוב ושוב ונהנהחוליאן קראךאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך