שלום וברכה וכל טוב סלה יגיעו וירדפו אל ... נ"י
אין לי מילים להודות לכם על גודל העזרה שאתם עוזרים לי בקהילה שבניתי ביזע ובדם, ומי שרק בא מבחוץ לא יודע איך להתפעל מהיופי של הקהילה הן בתורה והן בתפילה והן בגמילות חסדים.
אבל אני מאד מבקש אתכם שאף אחד לא יוליך אתכם שולל לרגע כאילו אחד עובד עלי או אחד מנחה אותי, שזה בעצמו חוצפה מאד מאד גדולה, ורביז"ל אמר (שיחות הרן סימן נ'א) את זה תקבלו ממני של יטעה אתכם העולם, כי העולם מטעה מאד, ולכן תזכרו היטב שאת החיים שלי מסרתי בשביל היופי של קהילתינו שהצלחנו בגדול, ולא בחינם שהס"מ אורב עלינו מאד ורוצה רק להטביע אותנו וכו' וכו', אבל על קהילתינו הקדושה יקויים מה שאמר הנביא (ישיעה נ"ד) "כל כלי יוצר עליך לא יוצלח", כי סוד היופי של קהילתינו הוא האחדות ואהבה שיש ביננו, וזה מה שאני רוצה שישאר, כי זה סוד הצלחתנו שאנחנו מאוחדים יחד תחת דגלו של רביז"ל, תהילה לאל לא הולכתי שולל את אף אחד, מי שרק הלך אפילו רק כמה פסיעות בהיכל הקודש יצא זה עם מקרא זה עם משנה וזה עם גמרא וכו' וכו', לא הולכתי אתכם שולל, ולכן אני מאד מבקש אותך שאף אחד לא יעבוד עליך וייסת אותך נגדי כי הוא מראה מי הוא וכו', חכמינו הקדושים אמרו (תענית י"ב) כל מי שיש לו עזות פנים בידוע שנכשל באשת איש, ואני לא צריך לפרט בפרטיות על אלו שמדברים עלי כל דבר אסור כי פיהם מכשילם וכו' ומעשיהם מתגלים וכו'.
ולכן אני מאד מבקש אותך ראה להתחזק ביתר שאת ביתר עז ושום דבר בעולם שלא ישבור אותך, תעזור לי לשקם את הקהילה יותר ויותר.
ואני מאד מבקש אותך שלא תתחבר עם שום פרחח וכו', או ש'קרן ר'מאי צ'בוע שהוא שר"ץ השורץ על הארץ, ואני לא יתן שתולעת אחת תחריב לי את הכרם שנטעתי ביזע ובדם.
נא ונא תבוא להתפלל שלש תפילות שחרית מנחה ערבית במנין דייקא, ואז תהיה בטוח שיהיה לך דבר שבמניין ולא תחסר לך פרנסה.
וכן תשמור מאד מאד ללמוד דף גמרא מסדרת הדף היומי כי דף גמרא ליום זה חיות לנפש.
אשרינו מה טוב חלקינו ומה נעים גורלנו שאנחנו מקורבים אל רביז"ל, ובפיו גילה לנו שיעשה מאיתנו כיתות כיתות, ותהילה לאל אנחנו נמצאים בכיתה כזו שלא רוצים שום דבר רק לקיים את רצון רביז"ל ללמוד ולהתפלל ולעשות חסד עם הזולת, אשרי מי שיתחבר אל הכיתה שלנו.
שוב פעם אני מאד מבקש אותך שאף אחד לא ידבר "בשם מוהרא"ש", עדיין אני חי ויכולים לשאול אותי כל דבר, ואני מוכן לענות לכולם.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
(של אתמול)