חודש אלול- להתעורר מהשינה:נתל'ה
חודש אלול - להתעורר מהשינה

מוהרא"ש נ"י אמר, שכבר החל מהשבת שמברכין בה חודש אלול - שומעים את ההתעוררות של "עורו ישנים מתרדמתכם" המוזכרת בספרים הקדושים לגבי תקיעת שופר (עיין לקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ס', סעיף ט', וברמב"ם הלכות תשובה פרק ג' הלכה ד'), כי מראש חדש אלול כבר מתחילים לתקוע בשופר, וצריכים להתעורר מן השינה של כל השנה, ומספרים מהרבה צדיקים, שכשרק שמעו בברכת החדש "ראש חדש אלול, יהיה ביום פלוני", זה היה אצלם ספר המוסר הגדול ביותר, כי התיבות "ראש חדש אלול" בלבד, היו מספיקות בכדי לעורר אותם מן השינה, ולגרום להם להכין את עצמם לקראת השנה החדשה.

מר"ח אלול תוקעים בשופר, וצריכים להתעורר מן השינה של כל השנה

וסיפר מוהרא"ש נ"י, שהרב הקדוש רבי משה מקאברין זי"ע היה מספר, שבהיותו ילד כבן שש, היה משחק עם הילדים, ותאמר לו אחותו הבכירה: מויש'לה, האם אתה יודע שכבר ברכו חודש אלול? ואפילו דגים שבים זוחלים ורועדים, ואתה עדיין משחק?! [מויש'לה, מ'האט שוין גבענטשט דעם חודש אלול, און אפילו די פיש אין וואסער ציטערן, און די שפילסט זיך נאך?!] וכשמעו זאת, התחיל לרעוד [האט זיך אנגעהויבן צו ציטערין], ועד היום הזה נחקק בו הפחד הזה, וסיפר, שאחותו היתה צדקנית גדולה, ודבריה שנאמרו בתמימות גדולה, נכנסו עמוק ללבו, ומאז לקח עצמו לעבודת השם יתברך.

ואמר מוהרא"ש נ"י, שהעיקר לזכור, שכל התעוררות השינה בחודש אלול, באה על ידי הצדיק, שתוקע בשופר כל השנה כולה על ידי דברי תוכחתו, וכמו שכתוב (ישעיה נח): "כשופר הרם קולך והגד לעמי פשעם" וגו', אבל לא בכל פעם אנחנו זוכים לשמע את קולו הקדוש, ולהבין את כל מה שאומר לנו, אבל כשבאים ימי אלול הקדושים, אז הוא הזמן להתעורר ביותר להטות אוזן קשבת לדברי הצדיק, ולשמוע בקולו כמי ששומע לקול שופר, ומדקדק לשמוע כל קול וקול היוצא ממנו, ועל ידי זה נזכה להתעורר מן השינה באמת.

ואמר מוהרא"ש נ"י, שהעניין של חודש אלול הוא עניין התגלות אמונת חכמים, לשמוע בקול דברי הצדיק, ולהטות אוזן קשבת לכל מה שאומר, כי כל ההתגלות של חודש אלול באה על ידי משה רבנו, עליו השלום, שעלה בראש חדש אלול לקבל לוחות אחרונות, ומסר נפשו בעד כל נשמות ישראל, לטהר אותן מחטא העגל, ולפעול בעדן סליחה מחילה וכפרה, ומשה רבנו לא הסתכל על שום דבר כלל, רק מסר נפשו בעד נשמות ישראל, ועמד בהר ארבעים יום וארבעים לילה בלי אכילה ושתיה, עד שפעל בעדן סליחה מוחלטת ביום הכיפורים, ואת הדרך הזאת ייסד בחודש אלול, שיכולים להשיב בתשובה אפילו את הגרוע ביותר שבישראל, ואפילו אם סג מכל וכל מהקדוש ברוך הוא, יכולים להחזיר אותו, כי על ידי שיתחזק באמונת חכמים, ויקשר עצמו אל הצדיק, על ידי זה תהיה לו תקוה טובה לתקן את הכל.

ואמר מוהרא"ש נ"י, שהדרך הקדושה הזו נפתחת בכל שנה ושנה בחודש אלול, ואם אדם מקשר עצמו אל הרב והצדיק שבדור, ומתבונן היטב בעצם מסירות הנפש שיש לו בעד נשמות ישראל, להמשיך עליהם סליחה מחילה וכפרה, על ידי זה יזכה לחזור בתשובה שלמה ולעלות במעלות רמות, עד שלבסוף יזכה לקבל את התורה מחדש ביום הכיפורים, ולהיות דבוק בו יתברך כל השנה כולה, העיקר שיהיה לאדם קצת שכל וישוב הדעת, ויתבונן היטב בעצם מסירות נפש הצדיק בעבורו, שאינו אוכל ואינו שותה ואינו ישן כראוי ימים ולילות, הכל בכדי להיטיב לנשמות ישראל, אבל דרך בני אדם לעצום עיניים ולהתעלם מכל זה, וחושבים שהצדיק אוכל ושותה וישן היטב, וחי חיים של תענוגים, ומשיג את כל ענייניו בקלות בלי יגיעה, ואין יודעים שהצדיק מוסר את הכל בשבילם, ואינו אוכל ואינו שותה ואינו ישן עד שפועל שיהיה להם כל טוב, וזה מרמז בפסוק (דברים ט' - י"ח) ל'חם ל'א א'כלתי ו'מים לא שתיתי ראשי תבות אלו"ל, כי את הדרך הזאת פתח משה רבנו בחדש אלול, שהצדיקים מוסרים נפשם בעד נשמות ישראל, ואינם מסתכלים על עצמם כלל, וכל מי שזוכה להיות מקרב אליהם, ולהאמין בהם באמת, על ידי זה יהיו נמשכים עליו כל מיני השפעות טובות ברוחניות ובגשמיות, ויזכה לתשובה שלמה באמת.

(שיחות מוהרא"ש)

וואו! ממש יפה!!ננח=)

הלוואי שנצליח להתעורר מהתרדמת שלנו ולחזור בתשובה שלמה!!  וגם..לקשור ת'צמנו לצדיק הכי חזק שאפשר! חיוך

נכון!פייביש הפיקח?!אחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך