אוכל לטבעוניםאנונימית לרגע!
גיסי הפך להיות טבעוני.. אחותי צמחונית.. אני צריכה רעיונות למתכונים לאוכל פשוט וטעים!! |מנסה להתרגל למצב החדש|


שבוע שעבר הכנתי חלות והוא לא אכל בגלל ששמתי למעלה ביצה!! :/
תחפשי באינטרנט, יש הרבה דבריםיעל מהדרום

לק"י

 

ואם יש דברים שלא חייבים לשים בהם מוצרים מהחי- אל תשימי (כמו בחלות נגיד).

כמו אחיות שליטופי תות

אמא שלי מכינה להן במיוחד חלות "בלי ביצה" מלמעלה....

 

בשבת למשל- אמא שלי מבשלת את התוספת הבשרית בנפרד ועושה תוספת של ירקות, אורז, תפו"א.

לשבת בבוקר היא מכינה להן סיר נוסף של חמין פרווה (לדעתי זה יותר טעים)

 

ובכללי הן אוכלות סבבה, רק לא לעשות מזה עסק. יש הרבה מאוד דברים שמתאימים לכולם (צמחוניים ולא) וזה חוסך עבודה להכין כפול.

 

בהצלחה!

צמחונים מילא..אנונימית לרגע!
טבעונים זה יותר בעייתי.. באמת הכנתי היום חלות בלי ביצה...

טוב נו, אם יש למישהו בכל זאת רעיונות לדברים מעניינים, אשמח.. תודה!
שבת שלום!
ירקות ממולאים... להבה=)
הרבה מנות של פחמימות הן טבעוניותיעל מהדרום

לק"י

 

אורז, קוסקוס, תפו"א וכו'.

 

לגבי מנות של חלבונים ותוספות- אפשר דברים עם חומוס, עדשים וקטניות בכללי.

 

חוץ מזה יש לטבעול משו שנקרא "טחון מן הצומח"- אםשר להכין עם זה בולונז טבעוני ועוד.

ולחברת "טעמן" יש שווארמה צמחית וכל מיני כאלה- מתבלים כמו בשר וזה יוצא ממש טעים.

תודה לכולם על התשובות!אנונימית לרגע!
שמן זית עם זעתר או שומשום או פרג זה מעולהאורין

על החלות ולא חייבים ביצה..

חמין פרווה טעים מאוד

ובגדול- קטניות תפו"א אורז וירקות הם עיקר האוכל

קיצוניות נראית לי הגזמה. עדיף להקפיד על חלקמירימירי
נגיד ארוחה ביום שהיא 'טהורה' ולהמשיך עם זה לאורך שנים מאשר להתלהב בהתחלה ובסוף לזרוק הכל

ביצה על החלה נו במת.... והחלה מקמח לבן?
מזדהה עם המקפידים ה'קיצונים'בת-בת

בתור אחת שאוכלת בריא (מאוד!) כבר כמה שנים

ועברה הרבה..

יש לי הרבה מה לומר בנושא.

הלוואי שכולם היו חושבים קצת יותר על מה הם אוכלים,

על איך הם אוכלים..

זה פשוט משנה את החיים. לומדים להרגע, לתת למזון להתעכל.

והופכים לאנשים הרבה יותר מודעים לעצמנו, לגוף ולנפש.

לומדים לזהות מה טוב לי לאכול ומה לא.

 

נכון- זו צורת חיים שדורשת השקעה, והיא לא תמיד פרקטית..

אבל מי שמתמיד או לפחות משתדל ומתקדם לאט לאט בעניין,

זה באמת דבר אדיר.

 

אז נכון שאנחנו לא רוצים להיות קיצוניים מידי.

אבל מצד שני חשוב לכבד את אלה שבוחרים להקפיד תקופה קצרה או ארוכה

על כל דבר שהם מכניסים לפה. זוהי זכותם.

(כמובן שיש להשתמש בחוכמה ולנסות לא להקשות על אחרים..)

לפעמים אנשים רגישים מאוד וגם סטיות קטנות ישפיעו עליהם.

או שהם פשוט מנסים להתמיד בדיאטה שלהם..

זה יותר מסיבה אידאולוגית..אנונימית לרגע!
פחות עניין בריאותי...

אז בלי להיכנס לדיון כן להיות טבעוני/ לא להיות טבעוני- אין עניין להגיד להם "לשמור" רק חלק מהזמן...
אך אחד לא אמר שחייבים לאכול סטייק כל יום, אבל...shaulreznik

טבעוני ממוצע מפטם את עצמו בתוספי מזון כאלה ואחרים כדי לפצות על היעדר חומרים שחיוניים לגוף. סתם דיאטה אוטופית ומסוכנת.

כשמביניםארוון

שאין לנו זכות לקחת מבע"ח דברים שהם שלהם לצרכינו זה נהיה הרבה יותר קל.

[ובלי לצטט לי מנוח, התורה אולי נתנה רשות, ומדובר ברשות! לנו יש יכולת להבין ולא לנצל את הרשות הזאת]

יש מצווה לאכול בשר בחג..אורין

אנו לא יותר צדיקים מהתורה..

תדייקיארוון

כי רוב האנשים שמחים ביין ובשר,

כשאין בכך שמחה אלא הבנת הצער של האחר- שמחה זה לא...

 

הנה רעיונותאמא מכל הלב

קודם כל זה מתחיל בקניות......קורץ

 

שזה אומר לקנות הרבה ירקות ופירות, אגוזים פירות יבשים, קטניות וכו'

 

אח"כ נכנסים למטבח ומתחילים לשחק

 

אם יש לך צעצועים טובים למשחק (בלנדר, מעבד מזון וכו') זה הופך

את המשחק במטבח למהנה הרבה יותר.....

 

בהמשך מחפשים מתכונים מוצלחים או שמשנים מתכונים מוכרים לטובת

החבר'ה הטבעוניים  במשפחה

 

אני בשבת האחרונה הכנתי פשטידה ללא ביצים

 

זה הלך בערך כך: קצצתי במג'ימיקס בצל, בטטה, קישוא, הוספתי מלח,

טופו ושמן קוקוס בכבישה קרה. את הבלילה הקצוצה שיטחתי על נייר אפיה

לעובי ס"מ או שניים ואפיתי. יצא מצוין....

 

הנה אתר שיכול לעזור:

http://www.naturalkitchen.biz/Default.aspx

 

בהצלחה רבה,

אפרת,

מעבירה סדנאות בישול בריא בישוב שילה והסביבה

תדייקי בעצמךיהודיה מא"י

יש מצווה לאכול בשר. לא סתם מצווה, אלא מצווה שמי שעובר עליה חייב כרת!

המצווה הזאת נקראת קורבן פסח, ובה כל אדם מישראל חייב לאכול בשר.

 

העובדה שצרים מבית ומחוץ מונעים מאיתנו את קיום המצווה הזאת לא הופך אותה לפחות מצווה.

 

יש לנו את מלוא הזכות  (והחובה) לקחת מבעלי חיים דברים (כולל החיים שלהם) לצרכינו. יש לנו גם איסור לצער אותם לחינם, אבל דווקא כשזה לחינם. כשיש צורך מותר לשחוט אותם, מותר לקחת להם את הצמר, את הביצים, את החלב וכו'.

מי שטוען אחרת הוא אדם אכזרי מעין כמוהו, משום שהוא מרחם על בע"ח יותר מאשר על בני אדם

אלה אנשים שרוצים להיות יותר צדיקים מ-ה׳-משה ר-
הקב״ה ציווה לשחוט קורבנות בכל יום אבל הם יותר רחמניים ממנו.
הם גם יותר מוסריים מהנביאים, התנאים, וגדולי ישראל לאורך כל הדורות שאכלו בשר, אם זאת לא מידת הגאווה, אז מה כן?
זה בדיוק ההפך ממידת הגאווהארוון

אתה לא נמנע ממשהו כדי להראות שאתה יותר טוב.

אתה נמנע ממשהו כי אתה מרגיש שזה פוגע, זה הרגשה שלך.

 

להגיד שבנאדם נמנע ממשהו כי הוא גאוותן? נו באמת....

ויש לי הרגשה שהקב"ה לא אוכל בשר....

הוא ציווה להקריב בגלל סיבות מסוימות, אז זאת הייתה הדרך, היום לא ראיתי אנשים שמשתוקקים להקריב איזה עגל לאל זר ולעבוד אותו כמו שהיה באותה תקופה, מציאות שונה....

אגב באותה תקופה היה קטע פגאני, ושם גם לא היססו להקריב בנ"א, עבודה זרה היה משיכה אז, יצר הרע שהיה חזק אז, כשהמצוות ניתנו כולל הקרבת קורבנות זה היה מעין תחלופה ליצר הזה, שהקב"ה ידע שיש לאדם.

והיום- אפילו הנאו פגאניים כבר הרבה פחות בקטע של להקריב ויותר בקטע של מיסטיקה, אגב שמעתי שעדיין יש דתות כמו הסנטרייה ועוד דתות פגאניות הזויות שבהם עדיין מקריבים, אבל אפילו בהם עושים טובה וזה איזה תרנגול מסכן שגם אותו לא תמיד הורגים...

אבל כמו שזה נשמע זה לא ממש נורמטיבי למציאות הזאת, ולא נפוץ בעולם המערבי- פעם לא היה דבר כזה לא להקריב.... זוכר את המלחמות של הנביאים בשופטים על העם שמקריב לאלילים?

 

לא סתם יש אומרים שלעתיד לבוא יתבטלו הקורבנות חוץ מקורבן תודה[מדרש תנחומא].

יש אומרים שגם קורבן התודה יהיה צמחוני.

יש דעה שאומרת שאמנם בתחילת בית שלישי יקריבו, אך לפי האר"י ז"ל מדרגת החי תתעלה- ובמצב כזה לא נוכל כלל להקריב חיות.

ובכל מקרה גם אם לא יתבטל- ונקריב קורבנות ... זה עדיין לא המציאות ולכן כרגע זה מאוד לא רלוונטי.

כשיהיה ביהמ"ק ב"ה נראה מה יהיה, כרגע זאת מציאות שלא מקריבים בה.

ואני בטוחה שאז גם מי שלא היה דתי [ואז כשכבר לא יהיה שום ספק, כולם יאמינו] יעשה את דבר ה', גם אם זה להקריב או לאכול.

 

אבל כרגע ה' לא מצווה אותנו לאכול בשר!

 

ושוב כשמדובר בלאכול- יש לך כאדם בחירה, הרשות ניתנה ויש לך בחירה בחיים...

מידת הגאווה היא לחשוב שהמוסר נמצא אצלך-משה ר-

אם את קוראת לתורת ישראל שציוותה על הקרבת קורבנות פאגנית, אז את כופרת, ואין עניין בכלל לנהל איתך דו שיח.

הקב"ה התיר לנו לאכול, ומי ששם עצמו כמוסרי יותר ממנו ומתורת ישראל אינו אלא כסיל ואפיקורוס.
רוב הטבעונים לא נלחמים ממקום טהור והעובדה שכזה מתנגש עם בני אדם הם מעדיפים לרחם על בעלי חיים ולא על אנשים.

וואו אם כל מה שקראתארווןאחרונה

הבנת רק את המילה פגאנית המצב קשה אצלך...

[ואגב, זה אפילו בכלל לא מה שאמרתי, יפה לך לעוות].

 

צמחונות לא פסלה מלשמש במקדש.

אבל אתה כ"כ צדיק שאתה פוסל מה שהקב"ה לא פסל, אשרייך!

 

לא אמרתי שלאארוון

אבל זאת מצווה יוצאת דופן

בחג אחר באופן כללי אין חובה.

 

ומכיוון שאין היום קורבן פסח- לא רלוונטי לעכשיו.

לעתיד לבוא- כשיהיה ב"ה נראה מה יהיה.

כשמבינים שלבעל חיים לעלות על שולחן שבת יהודיפנסאי
זה מילוי תפקידו בעולם, רגשות האשמה המזויפים הללו נעלמים...

הקב״ה ברא בעולמו את החי והצומח לשירות האדם... ונזיר צריך לתת קורבן חטאת בתום תקופת נזירותו, למרות שהוא נהיה יותר מזוכך וקדוש כי הוא חוטא בכך שהוא מתריס מול הקב״ה שהבריאה שלו מיותרת ולא שלימה...

(לא ממש מדייקת בענין הנזיר אבל זו האווירה של הדברים)
עוגות ללא ביצים, פיצה ללא גבינהמימיק

להכנת עוגות מעולות ללא ביצים -

הנסיון שלי עם עוגות בחושות ושמרים בלבד, ולא טורט או בצק פריך, אבל אין סיבה שזה לא יעבוד גם

ממירים את הביצים ברסק תפוחים

1 ביצה = שליש כוס רסק תפוחים

(יש בתפוחים חומר מקריש טבעי, שיוצר אותו אפקט)

אפשר להשתמש במתכון רגיל, וגם במתכונים מקמח מלא.

 

לחלות - אם מורחים על החלה מים מלמעלה אפשר לפזר את השומשום וזה נדבק בכיף

אפשר גם להכין תערובת של שמן זית-מים-שומשום-זעתר-קצח-שום ולמרוח על כל חלה בנדיבות

 

פיצה ללא גבינה:

על בסיס הבצק (פיתה או בצק שמכינים לבד) מורחים רוטב עגבניות, ומעל מפזרים רוטב טופו

הכנת רוטב טופו: (זה בעצם רוטב בשמל ללא חלב)

בסיר קטן מטגנים בשמן זית 3 כפות קמח, להזהר לא לשרוף.

מסירים מהאש

שופכים כוס וחצי מים רותחים לסיר ובוחשים היטב שלא יווצרו גושים (אפשר גם חלב סויה ללא ממתיק)

מתבלים במלח-פלפל

מחזירים לאש קטנה ל-5 דקות תוך בחישה

אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף נוזלים (הוא מתקרש יותר לאחר שמתקרר, אפשר להוסיף נוזלים רק לשים לב שהם חמים)

 

את הרוטב טוחנים במעבד מזון יחד עם כמות שווה של טופו, ומפזרים על הבסיס של הפיצה ואופים כרגיל

יוצא מדהים, מתאים גם לרגישים לחלבי או סתם לאנשים בשריים שרוצים להתפנק קורץ

 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך