עזרה בתשמ"ש.. די דחוףאם לשתיים

שלום,

בעלי מתגייס בקרוב ויש לנו שתי בנות,

מישהו יודע אם יש בעיה שאני ארוויח מעל 5000? זה אומר שלא נקבל תשמ"ש? (השנה הרווחתי פחות אבל רציתי להוסיף שעות)

ושווה לי להוריד בשביל זה שעות?

חוצמזה שגם יש לנו רכב בגלל העבודה שלי שרחוקה מהבית..

הלוואי שמישהו מבין בזה ויכול לעזור לנו.

כל הנתונים בעייתייםefraim37

ככלל אשת חייל שמשתכרת יותר מ5000 ש"ח מאבדת את זכות התשמ"ש. אלא שיכולים לאשר תשמ"ש חלקי או מלא, אין לי נסיון בעניין וד"ל.

לגבי בעלות רכב-בגדול אסור להחזיק רכב, אלא אם מתקיימים תנאים שקשורים לשנה של הרכב + השתכרות של אשת החייל. פרטים אלא כדי להתעדכן במדור פרט בלשכת הגיוס.

יש הרבה חיילים שמעבירים את בעלות הרכב למשהו אחר, אבל זה לא מספיק. צריך שלא יהיה דרך להוכיח שימוש ברכב. את זה בד"כ מגלים בתדלוק בויזה, ולכן מ"מ אסור בתכלית האיסור לתדלק בויזה, כי זה גורם לבעיות. אם זה רק פעם אחת אפשר להסתדר עם זה- אבל למה להכנס?

בכלל בכל שאלה כדי להתייעץ עם מדור פרט בלשכת הגיוס.

אם בעלך במתגייס לשח"ר כחול, אז יש להם אחלה מש"ק ת"ש שאפשר לקבל את  הטל' שלו במדור שח"ר כחול.

בהצלחה רבה 

מותר לרמות?זיויק
אתה יודע... בודקים את זה...עוגת גבינה.
אז איך לרמות בדיוק?
לא כדאי לך להוריד שעות אם המשכורת היא מעל ל5000~א.ל

ממש לא בטוח שהתשמ"ש יהיה גדול יותר ממה שאת מרוויחה.

תשובה מניסיון אישי..נעמה301

בעלי היה בצבא, כשהיו לנו 2 ילדים, (הסדר מרכז..)

אני הרווחתי באיזור 5,500-6000 ש"ח לחודש בממוצע..

היה לנו רכב ישן (שנת 98), והייתה לנו דירה שהשכרנו, כך שהיו לנו את כל נתוני הפתיחה הגרועים ביותר לתשמש -

אבל כמו שבעלי אמר: אני מתגייס כדי לתת לצבא - לא בשביל לקבל. נשמח אם הצבא יעזור, אבל גם אם לא - נדע להסתדר.

אישרו לנו תשמש חלקי - לא מלא. זה לקח טיפה יותר זמן, כי זה נחשב חריג.. 

זה היה משהו כמו 2700 ש"ח בחודש.. 

אבל, זה היה בגלל שבעלי היה לוחם ולא ג'ובניק, והוא לא יצא כל יום הביתה, כך שהוא לא יכל לעבוד בערב להשלים את ההכנסות.. (זה נשמע שאנחנו מליונרים.. אבל ממש לא..)

לגבי רכב - מותר שיהיה משנתון מסוים, אני לא יודעת בדיוק אבל משהו כמו עשר שנים ומעלה, ואז אין איתו שום בעיה. ואפשר גם לתדלק בכרטיס אשראי - כי הצבא יודע שיש לך רכב ושאתה אמור לתדלק.. מניסיון אישי - תדלקנו בכרטיס אשראי ולא הייתה שום בעיה..

הרושם שלנו היה שהצבא מאד בא לקראת, ומאד השתדלו לעזור לנו ולזרז את כל הדברים.. תוך חודש כבר אישרו את התשמש.. והעיקר, תהיי רגועה.. כי זה לא מערכת רובוטית קשוחה ואטומה, אלא אנשים עם לב ששומעים ומבינים ומשתדלים לעזור..

שיהיה לכם הרבה בהצלחה, ובעיקר שהתקופה הזאת תעבור לך בקלות!!

יש מקרים חריגיםefraim37

כמו שכתבתי יכולים לאשר תשמ"ש חלקי גם איפה שיש חריגה מהתנאים הקבועים, אבל שכל אחד יעשה חשבון אם הוא רוצה להסתכן בפגיעה כלכלית.

לגבי רכב, מי שמאושר לו רכב ברור שאין בעיה שידעו שהוא משתמש ברכב, כל מה שכתבתי לא לשלם על דלק בויזה זה רק למי שלא מאושר לו החזקת רכב.

ובכלל יש דברים שמושפעים מקצינת הת"ש ביחידה. יש כאלה שיותר הולכות לקראת החיילים ויש שפחות.

ול'לעולם חסדו' קצת מתמטיקה לא תזיק. אם יש משכורת של 4700ש"ח +תשמ"ש של 4500 ש"ח (בערך) זה יותר מ9000ש"ח. אך מי שפסלו לו זכאות לתשמ"ש בגלל הכנסות של למעלה מ5000 ש"ח הוא נשאר רק עם ה50000+ וחבל.

אני יודע שיש כאלה שאומרים: מה הקטנוניות הזאת על הכסף? קצת לשמה לא יזיק. אז נכון, אבל צריך גם לסגור את החודש עם שכירות גבוהה וכו'.

אז זהו - שזה לא חריג!נעמה301

עם בעלי היו עוד כמה חבר'ה נשואים, וכולם כולם קיבלו תשמש - מי יותר ומי פחות..

ותשמש חריג לא מאושר אצל קצינת התש ביחידה - אלא זה עולה לדרגים יותר גבוהים (מדור פרט או משו כזה..)

אני באמת לא יודעת מה קורה בכל הצבא - אבל בטח גם אתה לא..

ולכן לא כדאי להפחיד סתם..

מניסיון אנחנו נתקלנו בהרבה רצון טוב, ובהרבה עזרה! גילינו שזה לא מערכת אטומה וקשוחה כמו כל השמועות..

אז באמת כדאי שאולי עוד אנשים ישתפו מהניסיון האישי שלהם, כדי שנדע אם אנחנו והחברים שלנו היינו החריגים, או להיפך..

זו לא הפחדה,עוגת גבינה.

יש יותר מקרים שבהם שומעים על אי מתן תשמ"ש מאשר מצבים שכן.

וכל מה שנאמר טוב ויפה אבל, ואבל גדול.

צריך לקחת בחשבון כמה דברים.

א. יכול להיות מצב כזה שלא יאשרו, במיוחד אם זו יחידה שיש בה הרבה בקשות לתשמ"ש, או יחידה שלא מקבלת תקציב שמאפשר לה לאשר תשמ"ש גבוה (בדר"כ כל יחידה מקבלת תקציב שעל פיו הק.ת"ש מאשרת מתן תשמ"ש, כמובן שיש חריגים שמועברים למדור פר"ט באכ"א, לרוב אם לא מתעקשים מספיק הטיפול נשאר ברמת היחידה).

ב. יש לזכור שהיא צריכה להציג 3 תלושים אחרונים, מה שאוטומטי אומר שהיא צריכה להוריד 3 חודשים מראש בשעות = פחות כסף 3 חודשים, וכידוע הצבא לא משלם רטרואקטיבית על מה שהיה, צריך לקחת את זה בחשבון בחישוב של האם משתלם לקצץ בשעות או לא.

בקיצור, שבו, ותחשבו מה קורה בכל אחד מהמצבים והאם הסיכון שווה, או פשוט להגיש במצב הנוכחי ואולי יאשרו.

כל המידע המפורט בקישור הנ"ל..אניאואתה

באתר כיפה יש מידע מפורט עם כל הקריטריונים בנושא:

http://www.kipa.co.il/community/show.asp?Messageid=6527737

בהצלחה!

נ.ב. המאמר שם נכתב ב2010 (כך ע"פ מה שמצויין שם), ולכן את השנתונים של הרכב שהוא כותב שם את יכולה לעדכן ב3 או 4 שנים קדימה, כלומר במקום 2002 כנראה שכבר אפשר 2005/6 וכן על זה הדרך..

תודה לכולם! עזרתם מאוד!!אם לשתיים
קיבלתם?חליל הרועיםאחרונה
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך