ראיתי כאן תגובות מאוד חיוביות על עין כרם, וחשבתי אולי הפעם ללדת שם...(אף פעם לא ילדתי שם)
אולם לפני כשבוע יצא לי להיות במיון קבלת יולדות למספר שעות בגלל בעיות טרום לידה, קצת די התאכזבתי ממה שראיתי בשעות ש"ביליתי" שם, אומנם המיילדות והרופא שהיו שם היו מקסימים מאוד, אבל כאחת שילדה מספר פעמים בשערי צדק די התאכזבתי מכמה דברים: רמת הניקיון בשירותים היתה זוועתית, ריח של שתן, בלי נייר טואלט ובלי נייר לניגוב ידיים,, ממש הרגשתי במקום מזוהם. בזמן שהייתי שם ולצערי הייתי הרבה שעות נכנסה פעם אחת מנקה, לקחה את הזבל, החליפה שקית וניקתה כתם דם על הרצפה, למה לא לנקות גם את השירותים??? למה לא לחטא מקום שיכולים חלילה להצטבר בו כ"כ הרבה חיידקים? בשערי צדק אני זוכרת שראיתי שמנקים מספר פעמים ביום שירותים
+ רצפה ועם חומרי חיטוי כולל אקונומיקה.
אני חייבת לציין שאכן הצוות שפגשתי היה נחמד אבל מאוד מצומצם ולכן צריך להמתין המון זמן לרופא ושכנראה היה רק אחד כזה וכל הזמן קראו לו לחדרי לידה, וגם למיילדות. חדר קבלה עלוב, קטן וללא מקלחת... לא ראיתי את חדרי הלידה, כי לא הייתי בלידה, אבל כנראה שגם אין הרבה כאלו, כי במשך השעות הרבות שהייתי שם כמעט ולא ראיתי שהכניסו יולדות לחדר לידה, את רובן שלחו להסתובב, ללכת, לחזור וכו'... נראה לי מאוד מוזר למה שאני מכירה.... והן היו כאובות מאוד... הייתי בהלם איך לא מכניסים אותם לחדר לידה ונותנים להן אפידורל, כי הן ביקשו... שמעתי... והיו כבר בפתיחה שאפשר לתת
בשערי צדק, החדר קבלה מדהים, גדול, מרווח, נקי, שירותים נקיים וקיימת מקלחת בחדר קבלה, צוות מיילדות ורופאים גדול, לא זכור לי שהיה צריך להמתין הרבה זמן לרופא או לחדר לידה, הנהלים נראו לי שם מאוד ברורים ושמתקתקים עניינים...
בקיצור, למרות שאת מחלקת יולדות (אחרי הלידה) של שערי צדק אני פחות אוהבת, כי היא עמוסה, רועשת והיחס לא מי יודע מה, אני תוהה אם כל אלו שמאוד מתלהבות מעין כרם לא ראו את מה שאני ראיתי? או שהן פשוט לא מכירות משהו אחר ולכן הן כ"כ מתלהבות?
אם יש מישהי שילדה בשני בתי החולים, אשמח להתייחסותה....