בגדול,
פניתי לשדכנים ושדכניות שונים. על חלקם קיבלתי המלצות אישיות, על חלקם סתם בחרתי אקראית (נניח מהרשימה הנעוצה).
רובם המוחלט לא ביקשו תשלום על עצם הרישום (אבל חלק כן). חלק הצהירו מראש כמה הם מצפים לקבל מכל צד במקרה ושידוך מצליח.
חלקם ביקשו שאשלח כרטיס. ותמונה. חלקם ביקשו גם שיחת טלפון\זום\פגישה.
ניסיתי לתזכר את השדכנים שפניתי אליהם פעם בחודש.
לצערי, חלק ממי שפניתי אליהם בכלל לא טרח להגיב.
מאלו שביקשו רק כרטיס, לא זכור לי שקיבלתי הצעה בכלל.
מאלו שנפגשתי\שוחחתי איתם, רובם הצהירו מראש שהם לא עובדים בגישה של - "כיפה לחצאית", והם מעדיפים לא להעביר הצעה אלא אם כן חושבים שהיא באמת רעיון טוב, ולכן מבקשים ממהי לשקול ברצינות את ההצעות שמגיעות אליי מצד אחד, ומצד שני לא להתבאס שאין הצעות - כי אין הצעות עדיף על הצעות לא טובות.
בפועל, כמות ההצעות שקיבלתי מהם שואפת לאפס. זה לא אפיק שעבד בשבילי יותר מידי. (ואת מספר ההצעות הגדול ביותר - קיבלתי דווקא מזו ששילמתי לה).
יוצאי דופן בעניין, זה שדכניות שמכירות אותי באופן אישי מהחיים. לא "נרשמתי" אצלן, ואולי זה באמת שונה כשהן יודעות להציג אותי מעבר לכרטיס או לשיחה של חצי שעה. מהן קיבלתי הצעות שגם יציאתי איתם לדייטים.
האם תמיד התחשבו ברמת התורניות שלי? לא.
באיזה סולם מודדים את המידות שלי ושל המיועד? אין לי מושג.
האם תמיד התחשבו בבקשות וברצונות שלי? לא.
לפי הסקר שהבאתי לאחרונה בתגובה אחרת: אני עדיין לא יורדת לעומק דעתך - לקראת נישואין וזוגיות
8% מהזוגות במגזר הכירו דרך שדכנים. בעיני זה מעט, אבל זה גם מעט יותר מאתרים - שבהם באופן ישיר אפשר להתחשב במה שכל אחד רוצה.
הנקודות שאני רוצה לעורר כאן:
למה חברים\הכרות ספונטנית עובד הרבה יותר טוב משדכנים ואתרים? (מחשבות על הציבור החרדי, ששם אני מאמינה שהססטיסטיקה היא אחרת)
האם אנחנו כחברים - מנסים להכיר לחברים שלנו?
האם אנחנו מאפשרים לעצמינו להכיר בהיכרות ספונטנית?
במילים אחרות: אני לא מאמינה שלשדכנים יש ידע\כוחות\כלים שיותר מוצלחים מכל אחד מאיתנו. לענ"ד, רובם מסתסמכים על פרטים בסיסיים, וככל שאתה אדם תבניתי ומסגרתי יותר, יהיה יותר קל למצוא התאמה. (רוב השדכנים שקראתי על ההצלחות שלהם - יש להם עשרות נמוכות של שידוכים. יחידי סגולה - מאות).
[הערה: גם ה-AI שיש - אלגו - לא הצליח לפצח את השיטה, אבל כן הוציא לדייטים קרוב ל-30K איש וחיתן מעל 400 - 211 זוגות).
ואז השאלה נשאלת: מה *אני* יכולה לעשות עבורי ועבור הסובבים אותי?
האם הידע שיש לי - ההכרות האישית - עוזרת לשידוכים לקרות?
האם הכוח שיש לי - להסתובב במקומות שבהם היכרות ספונטנית יכולה לקרות - זה משהו שכדאי לי להשקיע בו?