כולם מוזמנים לקיבוץ של רבנופונפון

ביום חמישי ט' חשון בעיר טבריה. במתחם קבר רחל אשת רבי עקיבא. (סמוך לבית העלמין)

היוללא לכבוד רבי ישראל קרדונר הטמון בבית העלמין בטבריה

פרטים נוספים באתר na-nach.net

אומן כל השנה! בארץ הקודש. נ נח נחמ נחמן מאומן. na-nach.net

כדאי ושווה מאוד להגיע לציונו של רבי ישראל קרדונר..ד.לוי
הוא היה אחד מ 36 צדיקים נסתרים בדורו...
שזכותו יגן עלינו ועל כל ישראל אחינו אמן
אני מאמין שכולם יודעים אבל אם במקרה מישהו לא יודענ נח זה הכל
אז ר' ישראל קרדונר היה מורו ורבו של סבא ישראל זצ"ל וסבא ישראל שיבח אותו מאוד מאוד מי שרוצה יוכל לעיין בספר "חיי סבא ישראל" (חדש יחסית)
אולי נתחזק יחד במשך השבוע הקרוב להביאפונפון
דיבורים של הסבא על מורו ר' ישראל קרדונר, אני מאמין שזה ישפיע לכולנו הרבה עבודת השם ואהבה.
אי"ה אני תכף יצא לדרך להביא לכם כמה דיבורים...
קצת הרבה דיבורים מסבא על ר' ישראלפונפון
ר' ישראל קורדונר, מורו ורבו של סבא, קירבו והתיחס אליו כרב וכאב.

לפנינו מספר התבטאויות של הסבא על מורו [ואביו] ר' ישראל קרדונר [אמר המעתיק, כל השבחים האלו על רבו, נאמרו אחרי עשרות רבות של שנים. דבר המצביע על דבקות התלמיד ברבו כל ימי חייו, עשרות שנים רבות אחרי פטירתו]:

"...פתח לי כל השערים ועל ידו זכיתי להבין"
"לא רצה לזוז ממירון"
"הוא לא היה תולה שום דבר במקרה רק הכל מהשם יתברך"
"צריכים לדבר יומם ולילה "מי האיש החפץ חיים" על רבי ישראל קרדונר"
"ידע מראש שלא צריך רופא, רופאים זה לא שייך אליו והוא היה תמיד בריא ושמח"
"אני ראיתי בן אדם מן השמים מהעולם הבא. הוא היה בעולם הזה אבל הנשמה הייתה בעולם הבא. הלב שלו והחכמה היה בשמים"
"הוא היה לי לרב לשבור תאוות ניאוף"
"אין דיבורים לספר, אי אפשר לתאר דבר כזה רוחני, נשמה, אבל הוא האיר בלב. מונח בכל האברים והקול שלו היה בתוכי. הוא היה מנגן ניגונים של קדושה, ניגונים כזה נגון של משיח"
"הוא עשה הרבה בעלי תשובה אמיתיים"
"הוא מסר נפשו להפיץ ספרים, מסר נפשו ונפש הבית שלו"
"הוא סבל הרבה בזיונות אבל הוא היה גיבור חזק. הוא סבל דינים כאלה בכל רגע על עבודת השם מה שאין לנו שום מושג"
"הוא נקי לגמרי מכל התאוות, מהכל. מגאווה - הוא ברח מזה, והוא היה אפס ואין" "
"אפשר לספר מה שראיתי? הוא רוחני בלי סוף הוא זכה רק על ידי מסירות נפש"
"הוא היה בעולם הזה עם גוף, הוא היה מדבר עם העולם כאילו הוא אחד מבני העולם"
"הוא היה מקושר לרבנו. כל חסידי ברסלב וכל עובדי השם באמת אמרו על רבי ישראל קרדונר 'מי יכול להדמות לרבי ישראל קרדונר?' כי רבי ישראל קרדונר הוא המסירות נפש כזה, לא הבינו איך יש כח לאדם - איך יש לו כח כזה"
"ראיתי איש אחד בעולם והיה צוחק מכל העולם" "כולם אמרו שהוא איש פלא וגם כן הוא היה דבוק ברבנו באמונה כזו באור כזה שעדיין לא היה בעולם"
אני בא בע"היאירו
יש מקום לכהנים??חוליאן קראך
ברוך השם. לגבי כהניםפונפון
הציון של ר' ישראל נמצא בבית העלמין ושמעתי על כהן אחד שנוהג להתפלל בהילולא ליד החוף שנמצא סמוך מאוד לבית העלמין.
לגבי רחל אשת רבי עקיבא מן הסתם אפשר כי הוא נמצא ליד כביש עוקף בית העלמין שעשו אותו במיוחד לכהנים והמתחם של הציון טעון בירור אם יש בו איזה ספק. אי"ה נברר ביחד.
חזקים וברוכים
ברוך השם. לגבי כהניםפונפון
הציון של ר' ישראל נמצא בבית העלמין ושמעתי על כהן אחד שנוהג להתפלל בהילולא ליד החוף שנמצא סמוך מאוד לבית העלמין.
לגבי רחל אשת רבי עקיבא מן הסתם אפשר כי הוא נמצא ליד כביש עוקף בית העלמין שעשו אותו במיוחד לכהנים והמתחם של הציון טעון בירור אם יש בו איזה ספק. אי"ה נברר ביחד.
חזקים וברוכים
עוד דיבור על ר' ישראל - עזות דקדושהפונפון
סבא מספר על ר' ישראל קרדונר:

הוא האיר בי אור גדול לידע מה זה אמונות כוזביות ומה זה רבנו.
עד שזכיתי לידע להבין ענין האמונות הכוזביות, כי אם לא היתי מבין היה לי צרה גדולה - בהלה, יש בליבי פגם, מום. נומה עושים? וברוך השם, השם יתברך עזר לי שהדיבורים ששמעתי מאנשי שלומנו בירושלים היה לי לנחמה וישועה, ישועה ונחמה.
האמת הוא כנגד כל העולם - ונהפוך הוא, אמרתי על עצמי: 'מי אתה, מה אתה יודע, מה אתה מבין?' אבל האמת - לא, השם יתברך מצמצם עצמו לישראל בער, גם כן. היתי שמח בחלקי שזכיתי להרגיש לראות ולהבין, שזה אמת, וזה שקר!
זה היה בזמן שכל העולם היו משוקעים בהשקר, ואני זכיתי לראות להפך מכולם, ולא להשפיע עלי שהם רבים והם גדולים בתורה. לא... האמת הוא חזק, הוא גיבור חזק מאוד כזה שאין כמוהו!
...אני ראיתי שכולם הם לא כלום עם התורה שלהם ועם הכל...
(ישראל סבא עמוד כ"ז)
חיזקה אותי מאוד אחי תודה לך ותודה לה'מכאל 2 3
הכל נמצא בכתבים של הסבא באור של רבי ישראל קרדונרפונפון
מעלת הקיבוץ - חובה לקרואפונפון
מעלת הקיבוץ של ישראל האוחזין עצמן בהצדיק האמת באהבה ואחדות גדול, ובתכלית השלום האמיתי, וממשיכין על עצמן בכל עת הארת הדעת הקדוש שלו, ומתקבצין ומתועדין בכל עת לדבר זה עם זה ביראת שמים, ומהארת הדעת הקדוש שעוסק הצדיק הנ"ל להאיר בהם, הקיבוץ הזה הוא יקר ונעלה מאוד ועל ידי זה הקיבוץ תיהיה הגאולה במהרה בימינו ויבוא משיח ויתקן הכל בשלמות.

אבי הנחל א.
לא הבנתי מזה???יקירה
מעשה שסיפר אחד הגולשיםפונפון
איש אחד סיפר לי שהוא הניח פעם את התפילין של ר' ישראל קרדונר (שהיו אצל 'הסבא') ואז הוא התעלף וראה את ר' ישראל קרדונר בחזיון ששאל "מי מניח את התפילין שלי??".
על הקשר בין סבא לר' ישראלפונפון
סיפר ר' ישראל (סבא) על הקשר שלו עם רבי ישראל קרדונר:
אני כל כונתי לא היה בשביל לתת כבוד לרבי ישראל, כל כונתי היה לחפש אולי אני אמצא איזה אור, אולי הוא יכול להאיר בי איזה אור - איך לעבוד השם באמת, זה העיקר.
וגם-כן הוא - אותו הדבר. וזה היה הענין שלנו.
הוא לא חיפש להתעלות עלי, הענין שלו היה רק בשביל שאולי הוא יצליח להאיר בי איזה ניצוץ מרבנו הקדוש, שיהיה לי טובה בעולם הזה ובעולם הבא. זה היה עיקר כונתינו ועיקר הקשר שלנו. בשביל זה הצלחנו. (ישראל סבא לחפש האמת)

מי זה חבר טוב – חבר שמקרב אותי לצדיק. (רבי ישראל בר אודסר)
עוד על רבי ישראל - מעשה:פונפון
מגודל הצער שנגרם לאימו של סבא ישראל כשכל העיר טבריה הלחיצו אותה על כך שבנה התקרב לר' ישראל קרדונר.. היא גוועה ומתה..
כששמע זאת ר' ישראל ק. הסב פניו אל הקיר והתפלל בחוזקה ותוך רגעים היא קמה לתחיה!
המופת הגלוי עשה לו כנפיים ותושבי העיר מאז רעדו מפניו.
זה לא יכול להיות קיבוץ של רבינודוד נחמן
בשום פנים ואופן, לא היה לא יהיה ולא קיבוץ , זו בסה"כ הילולת יום פטירה של ר' ישראל קורדונר.

קיבוץ זה רק אצל רבינו נחמן מברסלב - כי לו יש את המתנה שנתן לו הקב"ה, וזהו הכוח המקבץ, שיודע איך לקבץ כל הניצוצות הקדושים ולהעלות אותם ממקומות נידחים, ולהשיב האבדות לכל מי שאיבד.

הכוח המקבץ יש רק לרבינו נחמן מברסלב, כי הוא נשמת משיח, והוא היחיד.

בבקשה לא להטעות את הציבור.
למי  שקרא את דבריו של דוד נחמן הקטןפונפון
נא לקרוא את הדיבור לפני כן "מעלת הקיבוץ חובה לקרוא"

מאמר יפה מאוד ומומלץ לקראת ההילולאפונפוןאחרונה

ראה עכשיו באתר na-nach.net
חזקו ואמצו
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך