פעם היה לי דיון עם חבר(שמאלני) על הצורך בגדרות מסביב ליישובים.
אני התנגדתי הוא היה בעד, הוא הביא את התירוץ הביטחוני שזה מונע חדירות ונותן תחושת ביטחון, אני הבאתי גם תירוץ, או יותר נכון שניים, אחד ביטחוני+ חיזוקים לדברים שלי שיישובים ללא גדר נפגעים לרוב הרבה פחות (אפשר לבדוק את זה)
ניקח לדוגמא את בת עין, יישוב פרוץ לחלוטין, היה בו חדירה קטלנית לפני כמה שנים שהסתיימה במותו של שלמה נתיב הי"ד.
להוריד את המקרה הזה כמעט ולא נרשמים אירועים ביישוב הזה, אולי ההיפך תושבים שם מראים חוזק מול הכפרים סביבם וזה בא לידי ביטוי בשקט יחסית גדול לעומת יישובים ממוגנים אחרים(למעט עמדת אבט"ש בש"ג אין עמדות נוספות ביישוב)
יש כמובן עוד יישובים ומאחזים ללא גדר, כגון סוסיא, חוות מעון, יצהר, מצפה יאיר ועוד..
העובדה-ביישובים הנ"ל אין כמעט אירועים בטחוניים ב"ה, לעומת יישובים אחרים שהם עם גדר, ניקח לצורך העניין את בית חג"י,, ישוב שסבל הרבה מאד באינטיפאדה ולאחריה, לא מעט נסיונות חדירה, השלחת מטענים ליד היישוב ועוד.
התירוץ השני שלי הוא מהתורה כמובן, בפרשת המרגלים, כשהם חוזרים למדבר, הם אומרים למשה, שיושבי הארץ יושבים בערים בצורות, וחומות גבוהות, מכאן מסיקים בעצם שעמי הארץ פחדו מעם ישראל וזה לא הראה על גבורת יתר שלהם.
אפשר לומר גם כאן, יישובים ששמים גדר משדרים חולשה, והאוייב הערבי יודע ורואה את זה, עובדה שבאיתמר זה לא עזר, למרות כל ההגנה שהתווספה מאז הטבח הראשון.
מה אתם אומרים?
נערך לבקשת הכותב