החלטי לבחור בפורש ב11,11,מה דעתכם?אנונימי (פותח)
לבי פורוש? הוא לא נראה כל כך ישר...אמא אדמה
לגבי "11.11" - מתנגדת נחרצות! ליהודים יש לוח שנה משלהם ויש להשתמש בו כל עוד אפשר! אל תאמרו 11.11 - תאמרו י"ג במרחשוון!
פורוש שיחק אותה עם הבובה...פונפון
מחזק את כל הקטע של הסמיילי...

עכשיו אין לחרדים מה לומר על הסמיילי...

אגב, לגבי פורוש.
באבי הנחל יש מכתב שסבא כותב על האבא שלו שהיה רשע גדול...

צריכים משיח עכשיו!
אני בקושי מבינה בזה!חחח..יקירה
כתוב שירושלים היאדוד נחמן
כללות העולמות והלב של הבריאה.
ומי ששולט בירושלים שולט בכל הבריאה.
וזה שמלכות הרשעה רוצה לשלוט בירושלים, ויודעת שאי אפשר לה לנצח אלא תבוא בהחבא והסתר גדול, וכולם יחשבו הנה הקדושה שולטת ובאמת בפנים זה הפוך לגמרי.
ועכשיו זהו הרגע האחרון ותיכף מתגלה משיח, והנה הנסיון האחרון, ובודאי לא יצליח העיצה והיא תופר, כי השם יתברך נלחם לישראל ומפיל כל האויבים, ומשיח ימלוך בירושלים.
רגע!אז פרוש הוא לא טוב?אנונימי (פותח)
יותר קל לי הלועזי..העברי מתאים לזקנים!אנונימי (פותח)
הפוך, הלועזי זה ממש זקניםדוד נחמן
פורוש הוא בן של רשע מרושע מסתמא גם הואפונפון
הוא התלכלך הרבה עם כל הכסף והפרסום.

למי לבחור? אני לא יודע.

הלואי שמר"ץ יהיו ...

או אז לחילונים תיהיה קצת הרגשה חופשית ויוכלו להתקרב להשם.

או אז החרדים סוף כל סוף יצעקו לשמים ויבקשו מבורא עולם תקציבים.

נ נח נחמ נחמן מאומן לא צריך תקציבים יש לו אין סוף!
פורוש צדיק מאוד ראיתי אותו ברמות ונישקתו את ידו!אנונימי (פותח)
ממש פנים של מלאך ,,,יראר שמיים....למה ככה להגיד עליו ועל אביו!?
אני לא רוצה להגיד לך איפה הוא נגע קודםפונפון

טוב שאתה ירושלמי יש לך סיכוי
סע הרבה לסבא ישראל בהר המנוחות.

זה צדיק שבודאי לא יזיק לך רק יכול לעזור לך. ולמה דווקא הוא? כי הוא עבר את כל היסורים (יותר מרבי נתן) בשביל להיות קשור לרבנו. והוא יכול להאיר לך - מה האמת ומה השקר.
אתה יכול להגיד על פורוש שהוא איש טוב ובעל חסד. אבל לנשק לו את היד???!!!!
טוב שאתה ירושלמידוד נחמן
סע הרבה לאור החיים הקדוש בהר הזייתים, יש לך סיכוי.
זה צדיק שבודאי לא יזיק לך רק יכול לעזור לך. ולמה דווקא הוא? כי הוא עבר את כל היסורים בשביל להיות קשור לקב"ה. והוא יכול להאיר לך - מה האמת ומה השקר.

אפילו היהודי הכי שפל והכי... יותר טוב מכל גוי מתחסד. אה איזה דבר קדוש ומלמד זכות (תורה רפ"ב) לנשק יד של יהודי.
סע לכיכר ציון ותנשק את כל הידיים של הפריקים...פונפון

שהם צדיקים גמורים ואני אוהב אותם מאוד, אני רוקד איתם כל הזמן. הם נשמות יקרות וכדאי ללכת להפיץ להם.
אבל עוד לא נשקתי להם את הידיים. ובטח שלא אתן להם לנשק את ידיי.
ואם אתה כל כך אוהב לנשק ידיים של יהודים, שיהיה לך מברוק.
של יהודים!!! כן.דוד נחמן
איםה זה כיכר ציון?אנונימי (פותח)
הלכתי לקבר אור החיים הההיתי שם לבד..התפללתי...אנונימי (פותח)
הלכתי להתפלל שם לפני הטיסה לאומן ברא"ה...ההיתי [בהר הזיתים]שם לבד ההיתי בפחד איימים שם כולם ערביםםם..
מתן.אתה לא צריך לפחד כשאתה יודע שמישהו שומר אליך ו~מיכל~
הוא המשגיח הכי טוב בעולם כולו!
אשריך מתן. קברות צדיקים זה דבר גדול. בדיוק.. -פונפוןאחרונה
היום אנחנו בשלבי בנייה של ציון של צדיק בצפת. מממש הרגשה נפלאה.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך