בעזה"י יום ד' לסדר נצבים וילך כ"ב אלול ה'תשע"ג
שלום וברכה אל ... נ"י
ככל שאנחנו מתקרבים יותר אל ראש השנה, ראוי לנו לשמוח יותר ויותר שתהלה לאל שאנחנו מקורבים אל רבי כזה שבפירוש אמר (חיי מוהר"ן סימן ת"ה) הראש השנה שלי הוא חידוש גדול, והשם יתברך יודע שאין הדבר הזה בירושה מאבותי, רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה, שאני יודע מהו ראש השנה, לא מבעיא אתם כולכם, בוודאי תלויין בראש השנה שלי, אלא אפילו כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי; ואמר רביז"ל לענין ראש השנה שלו (חיי מוהר"ן סימן ת"ו) שיכולין אז אנשים לקבל תיקונים מה שבכל השנה לא היה באפשר שיהיה להם תיקון בשום אופן, אף על פי כן בראש השנה יכולין אפילו הם לקבל תיקון. אף על פי שבכל השנה אפילו הוא בעצמו ז"ל לא היה יכול לתקנם, אבל בראש השנה גם הם יכולים לקבל תיקונים. כי אמר שהוא עושה בראש השנה ענינים ותיקונים מה שבכל השנה גם הוא אינו יכול לעשות; ותהלה לאל אנחנו מאמינים בדברי רביז"ל, ולכן עלינו לשמוח מאד מאד שאנחנו מקורבים אליו, ולכן עלינו ללמוד בכל יום את ספרו הקדוש "לקוטי מוהר"ן", שבפירוש גילה לנו (חיי מוהר"ן סימן שמ"ו) שהספר הקדוש שלו "לקוטי מוהר"ן" שיצא בעולם הוא אתחלתא דגאולה, ואמר מאחר שיצא בעולם אני חפץ מאד שילמדו אותו, כי צריכים ללמוד אותו הרבה עד שיהיה שגור בעל פה, כי הוא מלא מוסר והתעוררות גדול מאד להשם יתברך אשר אין ערוך אליו, אחר כך אמר בפירוש שהלימוד בחיבוריו הקדושים הוא אתחלתא דגאולה; ולכן דייקא עכשיו בעת הרת עולם שאנשים כל כך מפוחדים מה יהיה, עלינו ללמוד יותר ויותר את ספרו הקדוש של רביז"ל, והעיקר לקיימם לעובדא ולמעשה, כי כל תורה ותורה וכל מאמר ומאמר וכל שיחה ושיחה של רביז"ל הוא מירשם למחלה אחרת וכו', ולכן אשרי מי שאינו מטעה את עצמו בזה העולם כלל, ולומד בכל יום "לקוטי מוהר"ן", אשר אמר רביז"ל (חיי מוהר"ן סימן שמ"ט) שיכולין להיות נעשה בעל תשובה גמור על ידי לימוד הספר שלו וכו', ואמר שיהיו בני אדם שילמדו ויתפללו על ידי הספר הזה וכו', ואמר שמי שישב ויעסוק בספריו רק בלי קנטור ונצחון, ויסתכל בו באמת אז בודאי יהיו נבקעין אצלו כל גידי קשיות לבבו. ואמר בזו הלשון: "סע וועט אים אלע אדערן טרענען" [שיפתח קשיות גידיו]; אשרינו מה טוב חלקינו ומה נעים גורלינו שאנחנו מקורבים אל רבי נפלא כזה רבי נורא כזה, טוב להודות להקדוש ברוך הוא על כל החסד חינם שעשה עמנו.
נא ונא תעשה כל מה שביכולתך להמשיך ללמוד בכל יום שיעור במקרא מפרשת השבוע, שיעור במשנה כסדרן, ללמוד פרק אחר פרק, שזה מסוגל לפרנסה, כי משנ"ה עולה כמספר פרנס"ה, ועל כולם תראה ללמוד בכל יום את הדף היומי, כי דף גמרא ליום זה חיות להנפש, ואפילו כשתסע לאומן גם שם תמשיך ללמוד בעקשנות כל יום דף גמרא אפילו בגירסא, כי אם היית יודע מה זה דף גמרא ליום אפילו לגרוס, לא היית מפסיק יום אחד, אשרי מי שאינו מטעה את עצמו בזה העולם כלל, ועל כולם ראה לדבר אל הקדוש ברוך הוא אשר כל דיבור ודיבור שמדברים עמו יתברך זה הצלחה נצחיית, ואתה לא צריך להשקיע שום דבר, רק לפתוח את הפה ולדבר אל הקדוש ברוך הוא, ובמקום לפטפט על דא ועל הא, יותר טוב שתדבר עם הקדוש ברוך הוא, שזה בוודאי יועיל לך בגשמיות וברוחניות, כי מה שמבקשים מהקדוש ברוך הוא מקבלים, רק צריכים להיות עקשן וסבלן, עקשן לא להניח את מקומו, כלומר לבקש עוד ועוד, כמאמרם ז"ל (ברכות לב: ) אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל שנאמר (תהלים כ"ז י"ד) "קוה אל הוי"ה חזק ויאמץ לבך וקוה אל הוי"ה", כי בוודאי אם מתעקשים אצלו יתברך פעם אחר פעם ולא מתעייפים בתפלה, אזי רואים ישועות גדולות, כי מה שתפלה פועל שום דבר בעולם לא יכול לפעול, וסבלן לחכות ולחכות וכו', ולצפות ולצפות וכו', ולא להניח את הרצון כרגע, ודייקא כך מצליחים בזה העולם.