אפשר להכניס לבסיס אוכל לא סגור?
כלומר - לאסוף מאנשים אוכל של בית ולהביא לבסיס צה"ל?
אפשר להכניס לבסיס אוכל לא סגור?
כלומר - לאסוף מאנשים אוכל של בית ולהביא לבסיס צה"ל?
מרוב חרדות אין מקום ליוזמות.
אם למישהו יש רעיון -
לאור העוצר יציאות שיש עכשיו, ולאור זה שאנחנו בעוטף אז מאוד מרגישים את המתח,
משהו שהנוער יכול לעשות?
(כי חשבתי לארגן אותם להביא אוכל טעים...)
לפניך אמרו שגם זה אסור.
מחר נחפש את המפקד...
תודה

אסור להכניס לחדר אוכל וכדומה.
אלא אם כן הוא צהוב או שהרס״ר בסביבה 
באופן פרטי לפחות. בחדרי אוכל שהייתי לא ראיתי אף פעם מישהו מכניס אוכל ביתי. בדר״כ משפחות שבאות לבקר נשארים בחוץ לבסיס והחייל מקבל אישור (או שזה ביום שבת והמשפחה חילונית) לצאת ושם עושים מה שבא להם. כשהייתי במתקנים בחברון היינו מקבלים ים אוכל מהתושבים הנחמדים (ומהרץ-חב״ד
) והמפקדים לא אמרו מילה. יש חוקים שאף פעם לא נאכפים כי אין מטרה. זה כמו לתת דו״ח על אדם שחצה ברמזור אדום. בזבוז זמן לאכוף את זה.
והפסיקו. אזרחים התלוננו שהמדינה עושה עליהם קופה של כסף במקום לפתור בעיות אמיתיות במדינה.
-משה ר-ב"ה
אני לא יודע איפה שירתתם, זה גם לא משנה.
אבל הפעם הראשונה ששמעתי שאסור להכניס אוכל לא סגור לבסיס זה עכשיו.
באמת מוזר, כי אצלינו זה כבר דבר שבשגרה.
חייל שכרגע חילוני יוצא לביבקור בשבת וחוזר עם אוכל גם סגור וגם פתוח ואז היופי שהם כבר מכירים אותי אז הם אומרים לי האוכל הזה חילל שבת מצטערים(אחח איזה עם ישראל)
פעם אחרת שזכורה לי היטב זה באימון ברמת הגולן הגיע יום שישי ואחד החברה יצא לביקור לפני שבת וכשהוא חזה הוא חזר עם פריסה מטורפת של בשר וכולם אכלו, הקצינים והמפקדים. זה בהחלט שיפר את ארוחת צהרים שהיתה בלשון עדינה לא מי יודע מה..
אז אולי יש חוק כזה אבל ב90% מהמקומות הוא לא עקיף.
הולגרמה יכול להיות שעשו לכם בעיות כי היתה שם בקורס? אנ ייודע שעל חברה מקורסים נוהגים להקפיד יותר.
אני הייתי בקורס וכשהחברה שלי רצו להזמין מגש פיצה הם ביקשו מחבר אחר שלהם ששירת באותו הבסיס ש"יקנה להם את המגש"
לסיכום, אין לי מושג מה זה החוק הזה, או מה המקור שלו, למרות שאני מבין אותו היטב.
אני הייתי מביא כל יום ראשון אוכל מהבית ואפילו מכניס בשרי למקרר ! אתם אומרים מה כולה בשרי אבל זה אסור ע"פ פקודות מותר רק חלבי אבל זה תלוי במפקד ובבסיס..
ב"ה
ולא רק זה, ובחיים לא ראיתי את זה נעקף!
ב"ה
אני לא יודע איפה שירתת אבל כניראה בכל מקום זה שונה.
לצערי מערך הרבנות הוא אחד המערכים החלשים בצהל.
ואפחד לא היה חותם על הטפסים במקרר אצלנו פעם מישהו הכניס שרימפס למקרר וכעסו עליו כולם אבל ברור שהוא לא עלה למשפט בכל זאת שיררתי בחיל חינוך זה כפיה דתית וגו' ..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץהייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1