התבודדות!אנונימי (פותח)

יש לכם עצה איך להצליח כל יום לפחות רבע שעה?!

לא תמיד יש מקום ובלילה יחסית מפחיד..

חחח  אני נילחם איך לעשות שעה ואתה אומר רבע שעה?אנונימי (פותח)
לא שאני בא להיתנשאות עליך,,,אבל אני שמעתי מהרב ארוש ,,[[יותר נכון קראתי בספר של של גן התפילה שהוא אומר ששעה היתבודדות ביום זה המינימום שבמינימום!
ואם בן אדם לא יכול אפילו שניה והוא מנסה להילחם עלתנו חיוך
רבע שעה אז...?
תאמין לי אם היית שואל את הרב ארושתנו חיוך
מה לעשות בקשר לרבע שעה הוא לא היה אומר: מה רבע שעה אמרתי שעה אלא הוא היה אומר אשריך ושתזכה להגיע לשעה נראה לי שכך הוא היה אומר לכן עדיף לשאול אותו ועל הדרך להתייעץ איתו מה לעשות
יהודי יקרמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

אחי רבנו אמר מעד (קצת) זה גם טוב

כדי אחי היקר שתשמע שעורים של הרב אליהו גולדבסקי שליט"א
מעד זה גם טוב

אחי תתחיל בחצי דקה ואחרי זה לט לעט את שתקיעה בסוף (מתי שתגיעה גם עוד 60 שנה) לשעה ידבודדות
תיקון טעות...ד.לוי
לא להתבלבל, רבינו אמר שטוב לעשות שעה של התבודדות (לא הרב ארוש)
ורבינו בעצמו אמר שגם קצת זה טוב לכן לא להתיאש, תחשוב לעצמך שעם הרבע שעה הזה, אתה בונה עולמות!
עצה של רבינו: כשאין לך מה להגיד, או כשקשה לך לדבר, תגיד לה' בפשיטות, תסביר לו שאתה לא יודע מה להגיד, שיפתח לך את הפה ויכניס לך את הדיבורים המתאימים...

הספר של רבינו המומלץ להתחזק בהתבודדות זה ה"השתפכות הנפש", ספר חזק ומחזק!

אשרינו שיש לנו צדיק שגם אומר לנו מה לעשות וגם נותן לנו את העצות לעשות!!!

ולא לשכוח, שגם להגיד, " ה' יתברך, אני לא יודע מה להגיד לך" זה גם התבודדות...
ההמלצה היומית:פונפון
השתדל מאוד שאף אחד בעולם לא ילמד אותך איך לדבר עם אבא שלך!
אתה זה רק אתה יודע!

מה זו התבודדות שלא כראוי (שעל ידה מגיעים לכעס)?
כאשר מלמדים אותך איך להתבודדות, אלו מילים להגיד ובאיזה מקום וכו' וכו' וכמו כן כאשר מטיפים לך על התבודדות באופן שאתה מרגיש מחוייב... והבן זאת היטב כי זו מציאות קיימת בעוונותינו הרבים שהטילו אימה ופחד על מי שלא מצליח להתבודד וכו' וכו'

זו התבבדדות שלא כראוי כי: אז הוא לא אומר אלא את מה שלמדו אותו והוא לא מדבר אלא מתוך לחץ כפייתי. אלו לא הדיבורים שלו ולא הרצון הלבבי שלו ולכן אז זו התבודדות שלא כראוי ומזה מגיעים כעסים.

עלינו לקלוט, שהיחס שלנו אל הבורא הוא כבן לאב, בפרט בעניין של ההתבודדות שזה ממש התגשמות היחס הזה, ורק אל יחס כזה מדובר בהתבודדות.
אני לא הולך לדבר עם מלך אלא עם אבא שלי שהוא המלך.

כאשר נרגיש זאת הטיב, או אז אנו לא נצטרך שיחזקו אותנו להתבודד ולא נצטרך שילמדו אותנו להתבודד.

ולכן גם אין מי שיגיד לך על זמן... ובטח שלא יבוא איזה אחד שכל העולם יודע שהוא מתבודד, ותמיד רואים אותו מתבודד, ועוד מעט יוסיפו לו תואר "שר ההתבודדות" ויגיד לך דיבורים כאלו מחלישים. לפי איך שהם נראים וחושבים ומתנהגים בודאי שהם לא מתבודדים כראוי.

אל תדאג אחונה, המצב שלך מצויין גם עם הרבע שעה וגם עם הצעקה "הושיעני" כי העיקר זה הרצון והכיסופים לדבר עם אבא.

תמשיך איך שאתה ורק תגביר עוד קצת את הרצון... שערי התבודדות יפתחו לך וגם לי אמן.

ולגבי הקבוצות הללו שעושים הרבה רעש וצלצולים, תזכרו שהסבא סיפר על רבי ישקראל קרדונר שהוא היה יוצא יחף בלילה להתבודד כדי שלא ישמעו אותו ושלא ידעו שהוא מתבודד..

לא להתבלבל!ד.לוי
מה זאת אומרת, "שאף אחד בעולם לא ילמד אותך איך לדבר עם אבא שלך!" הרי רבינו בעצמו מלמד אותנו איך לדבר עם הי! אתה צודק בזה שצריך לדבר בפשיטות עם ה' כבן לאב וכו' אבל לא ללמוד מאף אחד?! ומה עם רבינו?

אם אתה קראת את הסיפור של תלמיד של רבינו שבא אליו ואמר לרבינו שהוא לא יודע מה להגיד בהתבודדות שלו, וענה לו רבינו "תגיד לה', עד מתי אבלה את ימי בהבל שכזה ועוד" (זה כבר עיצה ודרך מרבינו בעצמו איך להתבודד)
והתלמיד הזה הזדמן יום אחד ליד הדלת של רבינו ושמע את רבינו בעמו מתבודד, וכך היה אומר לה': "אוי, עד מתי אבלה את ימי בהבל שכזה"....

אשרינו!
אף אחד לא יכול ללמד אותך. נקודה.פונפון
רבי נחמן לא לימד איך לדבר הוא רק נתן חיזוקים וכמה דיבורים שהם די ויותר.
חוץ מרבי נחמן אין שום אדם שיכול לדבר מזה אולי רק קצת, ולא באופן כללי רק באופן פרטי וכשיחת חברים. בטח לא ביומרנות של רב.
רבי נחמן בשבילי הוא אבא שלי ואמא שלי ואחות שלי ואח שלי וחבר שלי. לו אני מרשה להסביר לי איך לדבר עם אבא שלי. (למרות שכנ"ל הוא לא עשה את אלא מעט דמעט. כי המעט הזה עם כל החיזוקים הם יסודות מספיקים)
את יכולה בבית.... זה לא חובה בחוץ רק יש אנשים ש~מיכל~
מרגישים שבחוץ הם יותר קרובים לה'...
חוצמיזה את לא ציכה לפחד בלילה ה' שומר אליך כל הזמן ואת מפחדת לצאת ולדבר איתו ?!
מיכל את חידוש נפלא חזקי ואמציפונפון
זה~מיכל~
זה לא קשור אני מדברת עם ה' כל הזמן שאני רק יכולה זה לא חידוש בכלל
אני גם שמעתי שהרב ארוש אמר את זה!יקירה
אבל אני יגיד .את האמת!!שעה זה אמת דבר!!קשה זה מטורף!!ולדעתי..נח נח..גם רבע שעה זה מעווללה!מרבע שעה תתקדם לעוד ועוד!!רבנו אומר..לפחות להתיחל!אפלו ב5 דקות ולאט לאט עולים!גם על זה צריכים תפילות ש'ה יתברך!יתפתח לנו את הללב!!!!!לדבר איתו!!!אם אתה פוחד!בחוץ תתדבר בטוח החדר!למרות שאני שמעתי שבנים צרכים בטוח יעיר!!אבל אין לי מוושג..אני לא יודעת!!כל הישועות!
אמרתי ש"את" חידוש נפלא. תתפללי על המפיצים בבקשהפונפון
וגם אם את יכולה
בזמן שאת מדברת עם השם, בתמימות להגיד לו: יש יהודים שמבינים שרבי נחמן רוצה להיות בארץ ישראל, אם זה טוב בעיניך, אז אל נא תעכב את זה ותעשה שהוא יעלה ארצה.

כמובן בלשון שלך או אפילו בלב... (כי אמרנו שאין מי שיכול להדריך אותך איך להתבודד)

אני מבקש זאת מימך כי אני חושב שיש לך הרבה טוהר לב, ואת יכולה לפעול הרבה בתפילות שלך.
ללכת ישר לשעה זה ניראה לי יותר מידי קשה...קראתיך

לפי דעתי להתחיל אפילו ב-5 דקות כל יום וכשזה יהיה באמת חזק אצלך פשוט יותר ויותר להגדיל תזמן,ובע"ה תגיע לשעה...

יומקסים ושבוע מבורך!

לפעמים זה ההפךפונפון

מי שמתחיל להתבודד בהתחלה הוא מסוגל לעשות שלוש שעות.. אבל אחר כך מתחיל להיות לו קשה...

הכלל, שאין זה דבר כללי.

אף אחד לא יכול להגיד לך איך לדבר עם אבא שלך וכמה זמן...

אולם אל לנו לשכוח שרבנו אמר לעשות שעה, ומאידך הוא אמר שמעט זה גם טוב. העיקר הוא להיות מחובר להשם, להתנתק מהקרקע ולהתחבר לאין סוף...

יתכן שפעם זה יקח שעה ופעם זה יקח 5 דקות... אבל תמיד לשאוף להקדיש שעה שלמה כמו שרבנו אמר בפשטות.

אני אישית לי מבין את רבנו למה הוא רוצה דייקא שעה? אבל צריך לעשות דברים גם בלי שכל. לכל הפחות לשאוף זה. ותמיד לשמוח במעט, אפילו מחצי שניה שאדם מרים עניים לשמים ומתבודד עם קונו, אין לזה גבול וערך לנחת רוח שהוא עושה להשם יתברך.

תקום 20 דקות לפני התפילה.. \ולא שעה שעתיים..מתנחל גאה.
התבודדות? עצות?אנונימי (פותח)

בס"ד

ת'אמת.. מי קבע שצריך להתבודד בחוץ? נכון שזה יותר משחרר. ואם חשוב לבנאדם להתבודד הוא יכול להתבודד אפילו במיטה.

אממ. האמת שלי קשה יותר הקטע של זה. אני משתדלת כמה שאני יכולה. אבל לאט לאט מתקלפים מהקליפה של היצר הרע.

אני בחיים לא הצלחתי יותר מרבע שעה. רק פעם אחת זכורה לי שבשבת התבודדתי שעה וחצי!!!

אז, העצה שלי היא: לנסות כל יום כמה דקות. ככה כל יום. כמה דקות. ולהוסיף עוד ועוד. לא לנצח את היצר הרע.

ככה אני מצליחה להתבודד. כי אנ יאוהבת לנצח את היצר הרע שבי. אז אני מוסיפה עוד ועוד.

מרגישה לפעמים כמו טיפשה. אבל זה עושה לי טוב על הלב

להתבודד זה נפלא מאד!אנונימי (פותח)אחרונה
מעמודי התווך של עצות רבנו הקדוש. הלואי ותמיד בזה ולא נישבר לעולם גם אם קשה. כשמתרגלים כבר אי אפשר בלי זה. כדאי להתעקש!
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך