הפתק הקדוש!אנונימי (פותח)

פעם מישהו אמר לי שזה המצאה הפתקא.

עכשיו,אם הפתק לא אמיתי זה אומר שגם הסיסמא נ נח נחמ נחמן מאומן לא נכונה חלילה..

מישהו מוכן לתת מקורות/הסברים?!

קודם כל תתברר על מצב האמונה שלך בכללפונפון

הלעג "נחנח" בשם שלך?
תדע דבר קטן:
בעולם הבא אחרי שהמלעיג ימות יבואו מלאכי חבלה על העוונות שלו והוא יצטרך לקרוא לצדיק שיעזור לך... ואז יבוא ערבי שקוראים לו נחנח כדי לעזור לו...

אבל יש מקור יפה למה שהמלעיגים אומרים, כי כתוב בפרשה שעברה "אלה תולדות נח נח איש צדיק תמים".

מזה' "פעם מישהו אמר לי"??? אתה יודע כמה פעמים אמרו לי שאין אלוהים!?
תתברר על האמונה שלך.

אתה רוצה להיות "סלונים" ו"מרובע"?פונפון
למה אתה מרובע?

* מי שלא מאמין בפתק, לכאורה הוא מרובע... כי הוא נעול רק על השם "נחמן", ולא על נ. נח. נחמ. נחמן מאומן, שזה פשוט (נ.) כפול (נח.) משולש (נחמ.) מרובע (נחמן)...

אתה יודע כמה חסידי סלונים נוסעים לאומן? המון!

מי שלא מאמין בפתק, לכאורה הוא חסיד סלונים (זו חסידות נפלאה, עובדים את ד' וצועקים בתפילות, אוהבים בעלי תשובה וכו'.) כי הוא מאמין לחסיד סלונים שאמר שהוא שיקר וכתב את הפתק, ולא מאמין לחסיד ברסלב שהיה צדיק אמיתי שאמר שרבי נחמן כתב לו את הפתק.
סבא אמת והפתק אמת!ד.לוי
מי שאמר לך שהפתק המצאה חס וחלילה, נתן לך הוכחות?
קודם כל, יש כלל גדול בעבודת ה', "בכל דבר אמיתי, יקום עליו אלפים ורבבות של חולקים" ורבינו בעצמו, הצדיק האמת, קמו עליו אלפים של חולקים שלצערינו עד היום חולקים....
אני זכיתי להכיר את רבי ישראל זיע"א, איש צדיק, קדוש וטהור, שאין היום כדוגמתו!
למרות שרבי ישראל בעצמו לא אהב לתת הוכחות (כי יש ענין גדול להאמין בצדיק בתמימות ופשיטות) אחרי שהתלמידים שלו שיכנעו אותו, הוא שלח את הפתק הקדוש הזה לגרפולוגית הכי גדולה בארץ (אחת בשם חנה, לא זוכר את המשפחה), היא ראתה מהפתק ש:
1. הנייר עצמו הוא מבערך 200 שנה (בדיוק בתקופה של רבינו)
2. היא השוותה עם מכתב אחר של רבינו שיש לנו בספרים הקדושים שלו ואמרה שזה בדיוק אותו בן אדם שכתב את זה.
3. ראתה שמי שכתב את הפתק הקדוש הזה היה חולה במחלה של ההוסט (המחלה שרבינו הקדוש נפטר ממנה) וכו'

יש עוד הרבה הוכחות, כמו לדוגמה המכתב המפורש של רבי משה פיינשטיין צדיק גדול אב בית דין שחי אז בארה"ב, שכתב וחתם שהוא ראה את רבי ישראל ואת הפתק הקדוש והוא המליץ עליו ואמר " ...וראיתי פתק סודי שיש לו, דבר נפלא מאוד..."

בקיצור,

רבי ישראל איש אמת והפתק אמת ואם תרצה עוד התחזקות בענין הזה, אני אשמח לעזור לך....
חזק וברוך - דיבור לענייןפונפון
מחילה אם הייתי תקיף

בעניין המחילה: ארנב יושב בסלון ביתו פתאום הוא שומע רעשים של חפירות ובום הקיר של הסלון התמוטט וחפרפרת הוציאה מהחור את ראשה. "מה את עושה חפרפרת שכמותך!!". ענה לו החפרפרת: "מחילה"...
לא שמעתי על זה?ממה??תסברו?יקירה
אל מה לא שמעת?ד.לוי
סליחה, "על מה" ולא "אל מה".....ד.לוי
לא משנה!!!!!!!!!!!!!!!יקירהאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך