הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הרופא, אפילו טלפונית, האם עד הביקור את צריכה להפחית מאמץ.
בכל מקרה, מחר זה ערב חג ואז עוד 3 ימים של חג/ שבת, אין עבודה, את יכולה בהחלט להפחית מאמץ בימים אלו, בלי שבכלל תצטרכי לעדכן בעבודה.
אצלי בכלל לא עלתה האופציה של התערבות רפואית. רק קראתי על זה באחד הפורומים שמישהי כתבה שסגרו לה ואם אני זוכרת היא הייתה בשמירה אפילו שתפרו את צוואר הרחם.
יתכן שזה קשור לכמה הצוואר קצר ובאיזה שבוע וגם תלוי בדינמיקה שנצפתה בבדיקות.
אני הייתי בשמירה מהרגע שגילו שהצוואר קצר, בהריון אחד כל השמירה הייתה בבית, מנוחה מלאה אך לא כל הזמן במיטה, כן קמתי, הסתובבתי בקרבת הבית, הרופאה אמרה לי שנסיעות כמו להורים אפשרי, ללא מאמץ של להרים כבד (אפילו לא את הילד שהיה אז בן שנה).
בהריון האחר, ראו צירים במוניטור והייתי מאושפזת בבי"ח עד שראו שהמצב יציב ואז שיחררו אותי, אפילו בבי"ח עודדו אותי להסתובב כמובן בתחומי הבי"ח, ולא לשכב כל היום במיטה, כן לחוש את הגוף ואם יש תחושה של קושי לשבת ולנוח.
במנוחה מוחלטת של כל היום במיטה במשך זמן רב יש חשש לבעיות של קרישי דם כיוון שבשכיבה אין זרימת דם טובה לכל חלקי הגוף.
מאמץ אסור, תזוזה של הגוף כמו הסתובבויות, הליכות קצרות ואיטיות (שלא לאמץ את הגוף) מומלץ מאוד.
הכי חשוב כרגע זה להוריד הילוך ולהימנע מעבודות בית שגורמות למאמץ ומלהרים כבד.