להתעקש על משהו בשביל מישהו אחר כשלך זה לא טוב.
אבל אם זה אני או אחר, אז טובת האחר קודמת.
החיים קשים. מורכבים...
בס"ד
לא יודעת במה דברים אמורים, לא פירטת, אבל חשוב לי לומר-
לא תמיד טובת האחר עדיפה על טובתכם!!!
ממש ממש ממש לא!!
אני יודעת שאנחנו מנסים לעזור ולעשות טוב, אבל לפעמים זה לא נכון ואם זה פוגע בנו לא תמיד צריך לעשות את זה...
יש ביהדות גם ערך להסתכל קודם על עצמנו, מה שנקרא "חייך קודמים לחיי חברך"...
זה בכל דבר.
אנחנו לא פוגעים בעצמנו בשביל אחרים.
אסור לנו.
ממש אסור.
זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות ובסופו של דבר זה יפגע בכולם.
מה שכן, יש מצבים שבהם אנחנו לא רואים שאם נעדיף שיהיה לו טוב זה יעשה גם לנו טוב...
לפעמים זה רק נראה לנו רע...
יכולה לספר שהיה מישהו שדיברתי איתו וזה הגיע למצב מאוד רע ונאלצתי ממש להתעקש שנפסיק לדבר וזה היה לי קשה מאוד, לא יודעת מאיפה היו לי הכוחות...
אבל זה היה הדבר ה*נכון*, לא הקל או הטוב בראייה הצרה שלי, אבל זה היה הדבר הנכון.
ואת זה באמת צריך לעשות.
אבל צריך לשים לב...
לא פוגעים בעצמך בשביל אחרים!!!
אני לא מדברת על תרומת דם ודברים כאלה בסדר? אני מדברת על דברים קצת יותר עמוקים ואני מאמינה שהרבה פה מבינות למה אני מתכוונת
.
שמרו על עצמכן.
אל תקריבו את עצמכן למען אחרים כי זה לא טוב, לא יכולה לומר שזה באמת אסור כי לא ביררתי, אבל יש ערך גדול ביהדות גם שנשים לב לעצמנו ולא רק לאחרים...
אז באמת תשימו לב ואל תפגעו בעצמכן.
מה גם שאם תפגעו בעצמכן בסוף תפגעו גם בו\ה שבגללם עשיתן זאת, כי כשפוגעים בעצמנו אז עוזרים בלי חשק, מדברים בלי חשק, עושים בלי חשק, עדיף לקחת מנוחה, לפעמים לומר לא, להבדיל מתי כן צריך ומתי לא, כדי שדווקא כשכן תעשו זה יצא טוב יותר..
מקווה שהובנתי.
ב"הצלחה!
זה אכן כואב מאוד מאוד, אבל לדעתי שווה ת הסיפוק שאחרי זה אם זה דבר נכון!
אכן בהלכה יש ערך קודם לחיי עצמינו.
ודוג' בולטת לכך, זה שאם אני הולכת עם עוד מישהו במדבר, ונגמר המים, ואין מאיפה להשיג מים, ורק לי נשאר קצת ומי שלא ישתה - ימות. חובה עלי לשתות את המים ולדאוג קודם לעצמי.
אבל מה לעשות, לא כל פעם אנחנו עושים מה שנדרש ממנו. בכלל לא... עצוב? דיי.. בסדר? לא. אבל זאת מציאות.
הבעיה שזה לא תמיד מוחלט וברור מה טוב ומה לא. דברים יכולים להיות קצת יותר מסובכים ומורכבים.
את זה ומה לעשות.....ותמיד בסוף זאת אותה תשובה,"לא לעשות!" אבל זה אפעם לא באמת קורה.... תמיד אני בסוף כן עוזרת....גם שזה בא על חשבוני....ואני יודעת שזה לא טוב,אבל מה לעשות ליבי לא יכול לראות אנשים במצוקה ולא לעזור להם.... וכן זה גם הרבה פעמים קרה לי שעזרתי במקרים מאוד קשיים ובסוף נפגעתי אבל לא התחרטתי על זה שעזרתי להם.... כי הרגשתי מסופקת!!וגם תזכרי שהקב"ה ברא אותנו רחמנים...................
וגם...אמי היקרה,דודתי היקרה,וחברתי הטובה(כפרעליה!!)כל הזמן אומרות לי שאני צריכה להפסיק לעזור לאנשים,כשזה בא על חשבוני אבל,אני פשוט לא מצליחה!!זה קשה ממש!!וגם אני לא חושבת שאצליח מתי שהוא.....
וזה נכון שהחיים קשים ומורכבים אבל זה עדיף מאשר חיים קלים וריקניים!!(ו...לפני שבוע אני גם הייתי במצב שלך שהחיים קשים ומורכבים ואין לי כוח...אבל ב"ה הקב"ה מסדר הכל!!!מצוין!!קשה לראות את זה עכשיו ברגעים הקשים......אבל נותנים לזמן לעשות את שלו ולקב"ה לעשות את שלו ובסוף הכל טוב,טוב!!!!!!!!את יכולה לשאול כאן כמה בננות איך הייתי נשמעת לפני שבועיים....נוראאא!! עכשיו ב"ה הכל טוב,ובשאיפה לטווב...)
מקווה שעזרתי,הובנתי...
בהצלחה רבה!!ותמיד בשמחה!!!!
ואם את צריכה עוד משהו אז ממש בשמחה כאן/באישי!!(בש"א אוכל לפרט יותר!!אבל מה שבא לך....)
ואני מצטערת אם יש שגיאות כתיב,בלי פסיקים...אני כותבת ממש מהר ואין לי כוח לעבור על זה....סורי
מי המנהלות?
יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה
יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות
שניהם לא פעילים הרבה.
ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד
לפנות למנהלות
וגם לכלות
וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה
רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה
אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.
אני הכי שמחה בשבילן
ואני הכי עצובה בשבילי
זהו
יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,
שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,
שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן
❣️❣️
מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים
עד רדת הערב, גשם
הקשב לנשים בחלון
עד רדת החושך, גשם הקשב
לנשים הצופות בוילון
גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה
גם בנו יש אימה וזעקה
למשהו פורח
וכן הלאה
עד סוף השבוע
גשם, הקשב לנשים בחלון
עד קץ השבועיים
גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות
גם לנו בחצר
חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא
גם אנו מצפות עד אין בינה
למשהו ברוך כמו הגשם
גם בתוכנו מחכה שותקת
חלקת ארץ קטנה חרבה
והגשם שלנו איחר לרדת
הגשם שלנו
טרם בא
אך הגשם שלנו יבוא
עננים כבר זעים במרחב
הגשם שלנו קרב, קרב
בצעדי ענק
הקשב לנשים בחלון
גשם אדיר ונוהר.
הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-
הוא חוזר
הוא חוזר
הוא חוזר
נ.ב
יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו
חיבוק וחיזוק 🫂
)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)
השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?
ההלכה מתירה להפיל.
וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר
ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה
טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד
א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.
ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.
נסי בלי תחתונית
ותחתונים מכותנה, גם לאימון.
( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה )
@עשב לימון מבד מכבסים?
באתר יש רשימה של כל המדריכות.
אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא
אני מכירה, ניסיתי.
זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.
אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,
וכשלא- לא.