הן עוד ממש קטנות, ולכן אם תצליחי להפוך את שיעור טבע לקורץ יותר מאשר החצר- הן ירוצו מרצונן החופשי לכיתה!
קודם כל תוכן השיעור והמערך: תתאימי אותו למצב של כיתה היפראקטיבית. הסברים בעל פה היו קשים ומשעממים. תרבי להשתמש בהמחשות, בחומרים אמיתיים מהבית/ הסביבה (לא יודעת באיזה נושא את מלמדת בדיוק, אבל במדעים יש תמיד איך להפוך כל שיעור לקיטנה מהנה!)
בנוסף, הן בגיל שאפשר בקלות "לשחד" אותן. פתק טוב על כל התנהגות טובה (אבל אל תהיי נואשת לחלק אותם על כל פיפס. תתייחסי אל הפתקים כאל קודש קודשים) ואפשר להבטיח אחרי מספר מסוים צ'ופר. (אפילו משהו פשוט יותר -"דנה, אני רואה שאת מוכנה ליד המקום ראשונה, רוצה לכתוב את נושא השיעור על הלוח בשבילי?") תשומת לב חיובית, עמידה בקפדנות על הכללים (אין פשרות! מה זה שילדה מרביצה לילדה אחרת עם כף אשפה? את גדולה מהן, תרחיקי אותה בכח!)
ומצד שלישי, למרות שהן קטנות, כדאי לנסות לדבר אליהן מהלב. "אני מרגישה שאתן מאוד נהנות לשחק בחוץ, אבל הייתי רוצה שנלמד על ____, מה נוכל לעשות?" תני להן לנסות להעלות פתרונות.. פיתרון כמו "אם נלמד כולם יפה במשך חצי שעה, אשחרר אתכן להפסקה מוקדם!" יכול להוות תמריץ חיובי והן מצידן יעשו הכל כדי לעמוד בתנאי, וישתיקו את החברות.
העצות שנתתי לך הן על סמך הנסיון העשיר שלי עם ילדים היפראקטיבים שלרוב זקוקים להמון תשומת לב, וצ'יפור מיידי על מטלה מוגדרת.
ככל שתגדירי בדיוק מה את מצפה מהן "עכשיו כולן יושבות בשקט כי השיעור מתחיל", יהיה להן פשוט יותר לבצע.
לפעמים טועים לחשוב שילד היפראקטיבי הוא סתם פרא..אבל תנסי לדמיין לך איך זה בשבילו, כמה כל זה קשה לו! את גם היית ממהרת לחבוט במישהו..
(הכל מתוך כבוד עצום אלייך, כמורה בישראל. ואת מוזמנת לקחת כל עצה שלי בעירבון מוגבל.מוזמנת לכתוב לי במסר מה הולך..הצלחה רבה.)
רוני.