אני נוסע לדרוש את ה', ולהתייחד עם ה' ליד מקום המקדש, לקבר שמעון הצדיק. אני נוסע לעשות קניות בעיר וכו'.
ישנה בעיה שמעצבנת וכואבת לי. בשעות העומס, ולפעמים גם שלא בשעות העומס. גברים ונשים נדבקים אחד לשני. לפעמים זה לא בכוונה, אבל גם זה נעים. לפעמים אנשים בכוונה נדבקים אליך.
היה לי אישית כמה מקרים. אביא מקרה אחד, שנראה לי צנוע מספיק כדי לכתוב. אני עומד בצד, ומתעסק בקריאת דברים מהאינטרנט, ופתאום אני מרגיש שנשענים עלי. הרמתי את הראש, וראיתי בחורה בת 30 בערך. טוב חשבתי טעות. המשכתי לקרוא, ושוב. אולי המקרה הזה, היה טעות. אבל היו לי מקרים אישיים, שברור שלא היו טעויות, ולא אפרט, בגלל צניעות ורצון לצנעת הפרט.
התחלתי לשים לב יותר, אם זה קורה גם כלפי בנות, ואכן ראיתי שכן. ממש הטרדה מינית, בשם הצפיפות. מה שעוד יותר חימם אותי, שראיתי ערבים שעושים את זה לבנות.
היה כמה פעם שערביה נגעה בי, אז הערתי לה וביישתי אותה לעיני הנוסעים ברכבת. גם היה לי סיפור שראיתי, ערבי שהטריד יהודיה, אז השתמשתי בכוח הזרוע. אבל לא תמיד אפשר להגיע לערבי בגלל הצפיפות, ועוד סבות. לגבי יהודים שעושים את זה, קשה לי להעיר. גם שעושים לי את זה, אני מתבייש להעיר. הסיבה, אני ביישן מטבעי, ואני חושב אולי זה היה טעות וללא כוונה.
יהודים קדושים! מה אתם אומרים? איך אפשר לתקן את הבעיה הכללית? ואיך אפשר לפעול בעת מעשה?