3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום / רגיל
1 כוס שמן
3 כפות גדושות דבש
כפית וחצי קינמון
כפית וחצי סודה לשתיה
5 כוסות קמח
לציפוי:
1 חלבון ביצה
1/2 כוס אבקת סוכר / סוכר
4-5 טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים בקערה חוץ מהקמח, לערבב היטב. להוסיף את הקמח. אם רואים שעדיין אי אפשר ליצור כדורים מהעיסה שימו לחצי שעה במקרר.
2. ליצור עיגולים מהעיסה (בידיים לחות) בקוטר 1/2 ס"מ, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם את התנור לחום ביננוי גבוהה 200 מעלות, ולאפות את הדובשניות כ- 15 דקות עד שהן מזהיבות.
3. להקציף את החלבון תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, להוסיף גם את טיפות הלימון. להמשיך את הדובשניות בקצף ולהשאיר ליבוש כשעה.
4. הדובשניות יקבלו בוהק לבן.




)
