נקודה למחשבה.אביגיל=)

טוב.. נפתח בזה שאני עוד לא אמא.... בסייעתא דשמיא עוד כמה שנים

אז סליחה על הפרישה לפורומכם היקר ואני מאוד מקווה שתקבלו את דבריי בהבנה....

מן הסתם יוצא/יצא לכם לקחת פעם (או יותר מפעם) בייביסיטר??! אני צודקת?!

תחשבו שניה- איך התייחסתם אליה?

מבחינת תשלום?

יחס אנושי ונעים?

דיוק בשעת ההגעה?

תשלום השכר (הנמוך והמגוחך ביותר) בזמן?

אני מאוד מקווה שכן...

כי אלי אישית לא תמיד התייחסו ככה... תיקון טעות כמעט תמיד לא הייחסו אלי ככה...

לאמהות שבינכם- תחזרו כמה שנים אחורה ותחשבו - 

את צריכה באופן נואש כסף, אין שום עבודה חוץ מבייביסיטר ואת הולכת על זה.. נכון שהיית מצפה שישלמו בזמן ("ביומו תתן שכרו")

-תחשבו רגע לעצמכם מה הייתם עושים אם המשכורת הייתה מגיעה ב11 לחודש במקום בעשירי???? וודאי זה שונה - אתם הרי מכלכלים משפחה.. ואני צריכה כסף רק לדברים מסוימים.... אבל בכל זאת... 

כמה לא נעים זה להתקשר לשכנה שלך אחרי חודש שהיא חייבת לך 100 ש"ח מבייביסיטר שאולי היא שכחה ממנו בכלל..

-כשמגיעה אליכם בייביסיטר לבית אתם דואגים להשאיר לה את מס' הטלפון שלכם?? לשים לה בקבוק מים קרים וכוס שלא תהייה צמאה (הרי לכם בעבודה יש קולר חופשי.....) אתם אומרים תודה????!

- אם בטעות יוצא שהתעכבתם אתם מתקשרים להודיע (או לפחות עונים לה כשהיא מתקשרת)?

-שכר הוגן: אני מסכימה שלשמור על ילד אחד שישן זה שווה 15 שח לשעה. אבל אם יש לך 4 ילדים שצריכים לאכול א. ערב ולהשכיב אז קצת אפשר לפרגן.... וגם אם הבחורה הצעירה ששומרת עליהם תופסת אומץ ומבקשת קצת פירגון (נגיד 20 שח לשעה) איך הגבתם? הרמתם גבה?! או אמרתם שתחשבו על זה?!

(תחשבו על עצמכם- האם קרה לכם פעם שביקשתם מהבוס העלאה בשכר, מבחינה הוגנת כמובן.. לא היה נעים לכם אם הוא היה מרים גבה!) 

-אל תשכחו- הרי אתם מפקידים בידי הבייביסיטרית את ילדיכם - הדבר היקר לכם ביותר. לא הייתם משלמים קצת יותר כדי שיהיה לה יותר חשק לבוא ושהיא תעשה את זה בשמחה (נניח, תספר סיפור ותשחק איתם?)

-שימו לב לכך שעומד מולכם בנאדם! הזמן שלו גם שווה! (ברור ששלכם יותר .. לא ככה?!) גם לו יש תוכניות.....

אז אל תגידו עד 12 אם זה באמת יהיה עד 2......

-טיפ קטן- אל תתחשבנו על חצאי שעות.... מה זה בשבילכם עוד 10 שקלים???? תחשבו שלנערה שעומדת מולכם זה ההבדל בין 40 ל-50.......

*אני ממשיכה לעשות בייביסיטר... זאת העבודה היחידה שמצאתי נכון לעכשיו..... וצריך כסף... (רישיון נהיגה וכיו"ב....)

אבל אני מודה שיהיה לי יותר חשק אם יתייחסו יותר במנחמדות... יגידו תודה ויפרגנו...

אז אני באמת מפרגנת למי שקרא עד פה...

ומקווה שבאמת תחשבו על מה שאמרתי גם אם הניסוח לא משו....

**אשמח שתאמרו מה דעתכם....

את ממש מתוקה ולקחתי לתשומת ליבימשיח עכשיו!
בגדול,אור היום

אני מסכימה עם הדברים.

ברוך ה' משלמת תמיד באותו יום (או בעלי).

משתדלת לחזור בזמן, או להודיע על איחור.

משאירה מס' טלפון.

משתדלת לזכור לומר לה שהיא יכולה לשתות מים (וגם להיות במחשב אחרי שהילדים נרדמו).

כן פעם אחת התחשבנתי עם הבייביסיטרית, כי הסכום יצא, לפי חישובי, בדיוק 100 ש"ח, והיא אמרה 105. בד"כ אני מעגלת כלפי מעלה, אבל הפעם זה באמת היה מדויק כך.

ואני מסכימה שצריך להתחשב בכמות הילדים ובמטלות שצריך לעשות איתם. אישית, כרגע, אני לא מוסיפה על זה כסף, כי יש לי קצת ילדים בינתיים, ואני בד"כ לא משאירה יותר מדי מטלות. אני כן זוכרת שכבייביסיטרית, בעברי הרחוק, את העלבון שהיה לי משמירה על שישה ילדים במחיר זעום של 12 ש"ח לשעה (הייתי בערך בכיתה ט'), והאמא עוד הרבה זמן בתשלום (של 36 ש"ח), והייתי צריכה לנדנד לה. זה היה מכעיס ולא נעים.

אגב, גם מבחינת מחיר (אם אנחנו כבר בנושא)- צריך פרופורציה. ילדה בת 13 אמרה לי פעם שהיא לוקחת 20 לשעה, וזה הרגיש לי לא לעניין (צריך גם לזכור שלפעמים הבייביסיטרית שומרת הרבה שעות, ובחלקן הגדול הילדים כבר ישנים, אז העבודה פחות קשה.

ועוד משהו- כמו שאת כנערה צריכה כסף שאין לך דרך אחרת להרוויח כרגע, אנחנו כהורים צריכים כסף גם כן (הוצאות שוטפות ועוד ועוד. כשתהיי אמא, תתוודעי להכל בעז"ה ). אז כן צריך לשלם בעין יפה, ולעגל בכמה דקות לטובת הבייביסיטרית, אבל אם הכסף הזה לא מגיע לה, מהסיבה שהיא לא עבדה עבורו (וזה "עיגול לטובה" כמו שאומרים בסופרמרקט), אז לא חייבים לשלם.

נכון שלפעמים מדובר רק ב-10 ש"ח, אבל הוצאות קטנות מצטברות זו לזו, ובאות בסופו-של-דבר על חשבון דברים אחרים.

ועוד- כמו שאת צריכה כסף, כך לפעמים אנחנו נאלצים לקחת בייביסיטרית, כי שנינו נוסעים לחתונה (לדוג'), ואז חייבים בייביסיטרית. אז אני משלמת על האוטובוס/ים בדרך לחתונה, על מתנה לזוג הטרי, ועל הבייביסיטרית, וזו הוצאה שהיא בהחלט ניכרת. לכן, אם הבייביסיטרית לוקחת 15 ש"ח לשעה, ולא 20 ש"ח לשעה, זה הבדל משמעותי (של אולי 30 ש"ח, בנוסף ל-90 ש"ח שמשלמים כשמדובר בשש שעות ובשכר של 15 ש"ח לשעה).

מאחלת לפגוש רק מעסיקים נחמדים בהמשך

מה שאת אומרת לא נשמע לי צודק בכלל!!1אפוווש

תגידי תודה על זה שהיא בכלל באה מזמנה הפנוי לשמור על הילדים שלך.

התכוונת אליי? אם כן, למה ממה שכתבתי התכוונת?אור היום
נשמע פייר אוהבת את אבא
תודה על ההתייחסות.... אבלאביגיל=)

התכוונתי להעלות את הנושא למודעות 

לאו דווקא בפן האישי שלי...

ואם כבר אז - היום הייתי בבייביסיטר והם איחרו בשעתיים!!!!!! בלי להודיע כלום וסיננו אותי בפלאפון....

נקווה לטוב

אני עשיתי עד לפני שנהאנונימי (פותח)

ביבסיטר במשך כמעט שנתיים על בסיס שבועי, האמא היתה בבית בד"כ ובכל זאת זה היה סיוט-עשיתי כמעט את כל עבודות הבית כולל לשטוף כלים ולשטוף ריצפה. הילדה הגדולה היתה בכיתה ו' אבל עזרה בקושי..בהתחלה לא היה לי נסיון אז ביקשתי 12 לשעה וזה המשיך ככה עד השלושה חודשים האחרונים שאז נתנו .16 היחס היה טוב, אפילו נתנו לי לאכול אבל בכל זאת היה בזה משהו קצת  משפיל.. הרגשתי עוזרת בית.. בבית שאלו אותי למה אני עוזרת להם כ"כ הרבה כשאפילו בבית אני לא עוזרת ככה...אני לא יגיד שלא נהנתי,אבל היום מרחוק(הפסקתי כי התחלתי ללמוד בפנימיה)אני יודעת להגיד שזה היה קצת ניצול...מאכלת לך שלא תרגישי ככה!!!ולהורים-איכשהו נראה לי שכדאי יותר שהילדים יעזרו בבית מאשר הביבסיטר..(כמובן שתלוי בגיל..)

לא היית צריכה לעשות אתזה!!!אנונימי (פותח)

תפקיד הביביסיטר הוא לשמור על הילדים לא לעשות לעשות עבודות בית!!

אםם היא רוצה שתעשי אז שתשלם יותר1!!! 

שאלהדידית

קודם כל- כל הכבוד. 

מאיפה את ואיפה את עושה בייביסיטר?

למה זה משנה?! איפשהו בדרום.....אביגיל=)

ואני עושה גם איפה שאני לומדת.. (באחד הישובים המוכרים..)

זה משנהדידית

כי חשבנו להכיר לך את הבן החמוד שלנו...

שיהיה בהצלחה

הייתי שמחה אבל...אביגיל=)
כתבת יופי!...ד.
רק אני לא מזדהה?אנונימי (פותח)

זה שהכל יקר היום 

לא אומר שגם בייביסיטר צריך להיות יקר

למה לשלם יותר??

זה שסוחטים אותך בכל מקצוע אחר זה לא אומר שצריך גם בביבי סיטר.

את יכולה לקחת 25

אבל זכותם של אנשים לא לרצות.

לא  הבנתי על מה המאומה?

למה באנונימי? אתה רוצה להביע דעה? תביעי.ספגטי מוקרם

את מפחדת להביע? אל תביעי במחסה האנונימיות!!!

טוב די עם התגובות האלה. לכל אחד כאן יש זכות להביעמה אני ומה חיי

את דעתו ,בניק או בעילום שם.זה לא יעזור שתגידו לא להתחבא מאחורי אנונימי. הוא נועד לכיסוי.אז די עם זה.

בדיוקאנונימי (פותח)

אני רוצה להביע את עמדתי אבל מפאת זה שתגובות  לפעמים יורדות לפסים לא נעמים ואני ניק מוכר.. אומנם לא בפורום זה

אין לי רצון להיפגע אלא דיון ענייני ואין לי רצון להיחשף 

למה, "ספגטי מוקרם" זה פחות אנונימי מ"אנונימי"??אל"ף
ממש לא מסכימה איתך!0 אלישבע 0

אני לא יודעת בת כמה זאת שהעלתה פה את הנושא, אבל אין שום סיבה שנערה בת 17 או 20 תיקח פחות משכר מינימום!

חוצמזה שזאת באמת יכולה להיות עבודה מאוד מעייפת.

בתור אמא אני מסכימה שבאמת זה יוצא המון כסף בשבילנו, אבל צריך באמת לזכור שיש מישהי בצד השני שהיא זאת שעובדת קשה ואין שום סיבה שתרוויח סכום פחות ממה שמגיע לה רק בגלל שלנו זה יקר.

אני גם חושבת ש25 ש"ח זה יקר....אביגיל=)

אבל 20 זה נורמלי...

למרות שאני לא מעיזה לבקש יותר מ15..... אם ישאלו אותי אני אגיד 20...

אבל הרוב לא שואלים.. זה פשוט מובן מאליו שבייביסיטר זה 15 שח לשעה....

וסתם עוד משו- מישי שעשיתי אצלה בייביסיטר ביקשה ממני קיפול כביסה ב25 שקלים לשעה.... מבחינתי בייביסיטר שווה יותר מקיפול כביסה שזה משו יומיומי שאני עושה בבית.... (אני ממש אלופה בזה) במיוחד אם אני צרכה לחשוב מראש על פעילות לילדים שלה....

אז תיידעי אותםמאמע צאדיקה

כשהם מזמינים אותך לעבוד- בשיחת טלפון- לפני שאת סוגרת תודיעי: 

"אני לוקחת תעריף שכר מינימום החוקי, ומשלמים לי גם על חצי שעות" 

אישית- כאמא- אני אעדיף ללכת לקראת מי שמטפלים בילד שלי- להיות לארג'ית איתם כדי שיטפלו בילד שלי מכל הלב... ולא יתייחסו עם קצת חמיצות בלב 

ברור.מקום בעולם

כמו שחצי יום עבודה שלכם שווה. ככה גם שלנו.

כן,זה שלנו זה שווה ל-10 ש"ח ולכן לקצת יותר,לא אומר שזה לא מצטבר לנו אח"כ לחולצה יפה שרצינו לקנות ולא היה לנו.

[בתור אחת שלא לוקחת שקל מההורים שלה מכיתה ז' ]

תראי,אני גם בגיל של העשיית בייביסיטרמקום בעולם

ואני מסכימה עם אביגיל.

יותר מזה,ציינת שהכל יקר היום! אז כן,גם ההוצאות שלנו יקרות יותר.

המהומה היא על היחס של ההורים כלפי הבייביסיטרים.

ב"ה אני נפלתי על בייביסיטר קבועה ומקסימה שאין כמוה! אבל כן,נפלתי גם על ההפך לגמרי.

עד היום חייבים לי 130 ש"ח מבייביסיטר שלא שילמה לי כי לא היה עליה באותו יום. [שנה עברה]

סתם עוד שאלה שעולה לי:אביגיל=)

האם ועד כמה משנה לכם מה שהבייביסטרית עושה עם הילדים?

שלום ביביסיטר יקרה מתואמת

לא נעים לי להגיב לך, כי אני מרגישה לא שייכת בכלל להורים שתיארת.

לי אישית לקח הרבה זמן עד שהבאתי ביביסיטר לילדים. רק לפני כמה חודשים, כשבתי הבכורה בת חמש וחצי, הזמנתי לראשונה ביביסיטר לילדים. היא בת 17, ושילמתי לה בשמחה את 25 השקלים לשעה שביקשה. והשארתי לה שתייה (וגם עוגיות), והסברתי לה כל מה שאני רוצה שתעשה - מעט דברים ככול שיכולתי.

ובכן, מכיוון שאת לא באיזור מגוריי, לא אוכל להזמינך ולתת לך את היחס הראוי לך... אבל כל הכבוד על העלאת המודעות, ומקווה שתיפגשי ילדים מקסימים והורים מקסימים גם כן.

לא תמיד זה כ"כ פשוטנקודה

בס"ד

לגבי יחס מכבד, מספר טלפון, עוגיות ושתייה מתוקה (שאני קונה במיוחד בשבילה ושמה לה על השולחן) - ברור.

לגבי שעות אני בדרך כלל שואלת מראש מה השעה שמבחינתה זה הכי מאוחר שהיא יכולה להישאר ,

אם אני יודעת שלא בטוח אחזור בזמן. (לפעמים זה תלוי בהסעה, או חברה  בעלת אוטו וכ')

כמובן שאני גם דואגת לה למונית אם זה אחריי 11 בלילה.

אבל לדעתי 15 ש"ח זה בסדר גמור, ואני מראש לא לקחת שמרטפית שדורשת יותר.

האמת שאם אני יוצאת זה בערב, והילדים תמיד ישנים או אחרי שמע ישראל ובמיטה.

מטלות אני לא משאירה לשמרטפיות. 

ואני לא חושבת שתמיד ההפרשים משמעותיים לשמרטפית יותר מאשר להורים.

היו תקופות שבכייף יכולתי להרשות לעצמי לפרגן ולשלם יותר, ולתת טיפ וכ'.

כשיש אפשרות זה ממש בשמחה, אבל לפעמים גם למשפחות עוד,

10 ש"ח זה אומר ללכת ברגל למחרת הלוך חזור, במקום לקחת אוטובוס...

ולא אני לא צריכה לשלם לה את הכסף הזה.

לדעתי חשוב שגם לשמרטפיות ששומרות ל ילדים ישנים, (קוראות ספר אצלי בבית..)

תהייה מודעות שבסך הכל זאת לא עבודה כזאת קשה, ואין מה לדרוש יותר מידי.

לאחרונה מישהי ביקשה 25 ש"ח לשעה, עבור שמירה על ילדים יישנים!!

שילמתי, הערתי שהיא יקרנית, וכמובן שאין סיכוי שאזמין אותה שוב.

(השמרטפית הקבועה לא יכלה ולא הייתה לי ברירה אלא לקחת מישהי חדשה)

בקיצור עם כל הכבוד לעבודה הזאת, אני לא חושבת שנכון להגזים,

ובטח ובטח אין שום צדק לצפות לקבל יותר ממה שמגיע.

מי שרוצה ויכול ומעגל לטובה- יישר כוח.

מי שלא - לא חייב.

ואגב ילד אחד יישן, או שלושה ישנים זה לא משנה. הם ישנים!

אני גם ביביסיטרית..ולדעתי..אנונימי (פותח)

זה בהרבה יותר מפחיד להיות אחראית על ילדים קטנים בלילה..במיוחד בישוב באיזה חומחה..ולי קרה הרבה פעמים שיצאתי רועדת מביביסטר כי הילדים הולכים תוך כדי שנה וכל מיני..ולדעתי ההורים צריכים להתחשב..ולדעת שאנחנו עדיין נערותת..ואנחנו נשארות לבד..וכן זה גם  לפעמים מפחיד..אז קצת לחשוב על האחר..מה יקרה???תעני כשאני מתקשרת,ואל תתיחסי אלי כאל איזה שפחה שברור מאליו שאת לא חייבת להתיחס אלי..וחוצמיזה שהילדים לפעמים מתעוררים אתן יודעותת..ואז הם צורחים כי פתאום הם רואים מישו לא מוכר...קיצור בלילה זה ס-י-ו-ט!!שלא תחשבו שאנחנו הולכות בסטאלבט לישון אצלכםם..לכל רחש את מתה מפחד קופצת..מדמיינתת..

טוב, אני לא דיברתי על יישוב, ולא ילדים קטנים כ"כנקודה

בס"ד

שקמים באמצע הלילה... (הכי קטן בן שש)

אני גם מכינה את הילדים לכך שבערב אני לא אהייה ותהייה שמרטפית בשם ... וכ'.

ולסנן שמרטפית בטלפון זה משהו לא הגיוני בעליל, ואם חלילה קרה משהו??

(ואולי לא בטוח סיננו אתכן? אולי בדיוק נגמרה הסוללה או משהו? פשוט נשמע הזוי לסנן)

ויחס צריך להיות יחס טוב בכל מקרה.

אני חושבת שכל שמרטפית וכן כל הורה צריך מראש לבדוק את המחירים, 

וכל אחד יעשה את השיקול שלו.

אני לא שופטת מי שרוצה לקבל יותר, אני רק יודעת שלי אין את האפשרות הזאת,

ואמשיך לחפש מישהי במחיר שלי.

מה שאמרתי על העשר ש"ח זה כשמישהי אמרה קודם לתת את זה סתם כדי לעגל ולא לחשב חצאי שעות.

באופן עקרוני אני לא חושבת שנכון לצפות לקבל יותר ממה שמגיע. 

מי שיכול לתת יותר- אשריו, אבל לדון על אחרים על כך שהם מחשבים ונותנים בדיוק,

לדעתי זה לא בסדר. 

והתחשבות צריכה להיות משני הצדדים.

זה הכל.

לגמרי!!מקום בעולם

ונקודה-גם ילד בן 6 יכול פתום לקום באמצע הלילה. כן..

וגם הוא יכול לעשות ברוגז על הבייביסיטרים למרות שאמרת לו שהיא מגיעה. ולא אכפת לו. כי הוא רוצה את אמא שלו.

זה שהוא עלול לקום באמצע הלילה לא אומר שצריךנקודה

בס"ד

לקחת 25 ש"ח לשעה, על זה ששומרים עליו יישן.

ואם יש בעיות תמיד אפשר להתקשר אליי, אני דואגת להיות זמינה.

ו... את הילדים שלי ספציפית קשה להעיר גם עם טרקטור,

אך בכל מקרה לדעתי לא צריך לגבות מחיר על מה שיכול לקרות

וגם 15 ש"ח זה לא חינם. מי שלא רוצה לא חייבת...

ברור. לא אמרתי לקחת 25.מקום בעולם

אבל אל תחשבו כשכאתן מביאות לנו ילד ישן הוא תמיד ישן ואנחנו יושבות רגל על רגל...

מסכימה... אבל...Adi1990

לנקודה:

מסכימה בכללי, אבל לא היית צריכה להעיר לה שהיא יקרנית,

את הסכמת מראש על השכר, וזו בחירה שלך שלקחת אותה,

זכותך לא להזמין אותה שוב.

ילד אחד שמתעורר לשירותים ושלושה ילדים שמתעוררים למים/שירותים/רוצה את אמא

זה שונה.

ולבייביסיטר היקרה,

גם אותי ניצלו כשהייתי בייביסיטר וזה לא היה כל כך מזמן.

אני בקושי הזמנתי בייביסיטר, ארבע פעמים, לא יותר,

יש לי ילדה אחת,

השארתי לה הוראות ברורות בקשר לילדה,

הצעתי לה להכין לה שתיה חמה או קרה והראתי לה איפה ואיך,

השארתי לה פירות על השולחן ואמרתי לה שהיא יכולה לשבת על המחשב,

חזרתי בדיוק בשעה האמורה, וחישבתי את הכסף  מהרגע שהגיע ולא מהרגע שאנחנו יצאנו.

עיגלתי בשקלים בודדים כלפי מעלה, אבל אנחנו לא מזמינים הרבה בייביסיטר, אני לא יודעת אם הייתי 

עושה זאת אם הייתי צריכה הרבה פעמים בייביסיטר.

לעניות דעתי משפחות במצב כלכלי טוב יכולות לעגל, ולא חייבות, ומי שאין לו למשפחתו שלו,

ממש לא צריך.

אותם הורים שאת מתארת הם חצופים, גם לי עשו דברים כאלה.

אני לא נשארת חייבת כסף, 

יש אנשים שעוד חייבים לי...

אני מזדהה עם מה שאת אומרת, ומקווה שתמצאי משפחות יותר נחמדות לעבוד אצלם.

בשביל ארבעה ילדים קטנים ערים, זה בסדר גמור לדרוש 20.

וגם זה בסדר לדרוש תשלום נוסף לפי המקובל במקום על עבודות בית שאינן קשורות רק בילדים

אבל אם זה לא מקובל במקום המגורים והרוב המוחלט לא לוקחות ככה, אז לא.

בהצלחה חמודה

לעדינקודה

בס"ד

דווקא באותה פעם לא סוכם המחיר מראש,

הייתי בלחץ כי זה היה ברגע האחרון.

והופתעתי מאד, (זה היה כשחזרתי כבר הביתה)

מעולם שום שמרטפית לא ביקשה יותר מ15 ש"ח.

אני גרה בסביבה חרדית, והמחירים המקובלים יכולים להיות גם פחות מ15...

אמנם אני תמיד נותנת את ה15 גם לאלא שמתמחרות את עצמן ב10 ש"ח לשעה,

אבל עבור המקום בו אני גרה 25 זאת הגזמה מטורפת, ושונה מהרגילות של כולם,

וגם אם לא בירתי מראש אם בחורה רוצה להגזים כדאי שתיידע מראש.

ובקשר לעבודות בית- מה הקשר בין שמרטפית לעבודות בית?

אם היא רוצה לעשות חסד זכותה, (ככה אני הייתי עושה כשהייתי שמרטפית)

אבל זה לא תפקיד של שמרטפית.

ומי שמצפה גם לעבודות בית בהחלט צריכה לשלם בהתאם, ולא לדחוף 2 במחיר של 1 כי זה באמת לא פר.

ובכלל כדאי להשאיר בית נקי שנעים להיות בו...

מעדי1990, זה על הניק של מישהו אחר עכשיו.אנונימי (פותח)

זאת עדי זה על הניק של מישהו אחר עכשיו, אז אני כותבת מאנונימי.

גם אני הייתי עושה קצת עבודות בית גם למטרות חסד וגם כי העדפתי את זה מאשר לראות טלוויזיה...

יש כאלה שמתבקשות לעשות והתשלום עולה ב5 ש"ח לשעה במידה והם אנשים הגונים.

היה בית שרצה לשלם לי מעט משמעותית יחסית למקום המגורים, (כולן לקחו 20 אז,הוא  שילם 17 והבן אדם עשיר מאוד)

והיו כל הזמן דוחפים לי עבודות בית. אז הפסקתי לעבוד שם. 

ואותה בחורה היא חצופה, אמת, אבל כדאי תמיד לברר מראש.. אולי היא ניצלה את הלחץ שהיית בו.

בסופו של דבר (כמעט)כולנו מסכימות כנראה... נקודה

יהי רצון שבשנה הזאת יהיו לכולנו שמרטפיות טובות, וכסף לצ'פר ולפנק אותן...

צודקת שהפסקת לעבוד איפה שלא שילמו לך מספיק, ובע"ה כשאנו יודעות לומר "לא" למה שלא מתאים לנו,

זה פותח את השער למה שאנחנו כן רוצות להגיע. [פילוסופי משהו ]

בהצלחה.

בתור ביבסיטריתאנונימי (פותח)

צודקת לבקש 25 ש"ח על ילדים ישנים נראה לי אישית מוגזם. (ברור אבל שהייתי שמחה

אבל לבקש 25 ש"ח על 4 ילדים ערים נראה לי הגיוני.

למרות שאני אישית מבקשת 20 ש"ח לשעה. 

זה גם מאוד תלוי במקום המגורים, מה מקובל ומה הגיל של הביביסיטרית.

וגם במטלות - אם צריך לתת / להכין לילדים ארוחת ערב, לקלח אותם ולהשכיב אותם לישון אפשר לבקש 20 ש"ח לשעה או לנסות לבקש יותר במיוחד אם מקובל ויש סיכוי שיתנו.

אנונימית מסכימה בהחלט...נקודה

בס"ד

ובכלל מזעזע אותי לחשוב שנותנים לשמרטפיות לקלח ילדים...

מילא להאכיל, להשכיב, (כשהם כבר נקיים ובפיג'מות)

או לחלופין בצהריים לדאוג שיאכלו (יחד עם השמרטפית כמובן) את האוכל, 

שיעשו ש"ב... בסדר, אבל לקלח? לי זה נראה הגזמה.

צריך לחשב מראש כמה לקחתחידניסטית

פעם קבלתי 10 שקל לשעה על 3 ילדים שצריך לתפעל אותם. צריך שיהיה מחירון: כמה ללילה, כמה ביום, כמה על הפעלה שלהם...

חידניסטית- מסכימה איתך מאד!נקודה

בס"ד

נכון..

וכן כמה על מס' ילדים מסויים, וכמה על כל ילד נוסף...

ואאאייי שתבינו בכלל את הפרופורציות שאני עובדת בהם>הילה =]

1. הייתה לי משפחה מקסימה, של 2 ילדים ערים-ישנים, כלומר, מאחה"צ עד שעות הלילה, כולל השכבה, מקלחות ארוחת ערב וכו'..

הם היו ממש לארג'ים ותמיד שילמו בזמן, יכולתי לשבת במחשב/בהליכון וכאלו, והם שיא הזרמו בקטע של להביא איתי עוד חברה וכו'...

אבל לעומת זאת- היה לי בייביסיטר פשוט נוראיי!! >>

2.  6 ילדים ערים [הגדולה בכיתה ד' והקטנה בת שנה]... כל הבית מבולגן, מלוכלך והילדים עושים מה שבא להם ולא שמים על אף אחד!! והיא עוד ציפתה שאני אנקה לה את הבית, לשטוף כלים ורצפה, ולסדר את האמבטיה (הבגדים המלוכלכים לכביסה עצבני) אחרי כל המקלחות..

היא אפילו לא השאירה לי ארוחת ערב מסודרת, ככה שהייתי צריכה ל-ה-כ-י-ן לילדים ב-ד-י-ו-ק מה שבא להם באותו רגע, כשאתן בטח מודעות לעניין שכל ילד רוצה משהו אחר, ואני צריכה להחליט באיזו 'הצעה' לבחור.

זה היה פשוט סיוטט!!

קיבלתי על כל זה 15 ש"ח, והיא התחשבנה איתי על רבע שעה שהייתה נותנת לי 3.5 ש"ח יותר! ברמה של חצאי שקלים!!!!!!!!!

אתן פה מדברות על 10 ש"ח ו5 ש"ח, בכלל לא היה לי למה לצפות! בחצאי שקלים היא התחשבנה איתי, והיא תמיד היתה איתי בחובות גדולים של 200 ויותר...

[כל זה היה בייביסיטר קבוע במשך יותר מחצי שנה.. עד שהחלטתי שזה עובר את כל היכולות שלי! ]

אחרי שנה- לפני יום כפור, אזרתי אומץ ובאתי אליה, אמרתי לה שהיא חייבת לי משהו כמו 300 ש"ח, והיא הסתכלה עליי במבט של 'איך את מעיזה בכלל להזכיר לי, אני אחזיר לך מתי שאוכל'...

בכיתי מולה בפעם הראשונה, ודרשתי ממנה את הכסף, ופשוט ברחתי...

אז שתבינוו!! עצבניעצבניעצבני

אתן כאלו מקסימות באיך שאתן מתארות את היחס שלכן לבייביסיטריות, והלוואי שיכלתי לחזור למשפחה הראשונה שהייתי אצלה!..

הילה- זה באמת מזעזע!!נקודה

בס"ד

יש לך אפשרות לערב מישהו מבוגר, נניח אימא שלך?

אולי לומר לאימא שלך שהיא תשלם כשיהיה לה, זה פחות נוח?

כל הכבוד על האומץ!אור היום

זה באמת היה ניצול מצידה (כי בייביסיטר, בהגדרה, אמור להיות שמירה על ילדים וזהו.).

(אגב, לא ציינת כמה שעות היה הבייביסיטר).

וכל הכבוד שביקשת את כספך בחזרה! אגב, תדאגי להזכיר לה כל שבועיים- טלפונית- עד שהיא תחזיר. זה כסף שמגיע לך.

ודבר אחרון- בפעם הבאה, עבור עצמך, תגידי מראש שאת לוקחת כך וכך לשעה, למנוע אי נעימויות (ולגבי מאחרים לשלם... אולי להתקשר אחרי שבוע להזכיר, ואז כל שבוע אח"כ. לא לחכות עם זה! זה כסף שמגיע לך, בצדק, וצריך לשלם לך בזמן).

ממש מזעזע.ד.

וגם חוצפה. בייביסיטר זה לא עוזרת בית. באה לשמור על הילדים, לעיתים גם להשכיב לישון/להאכיל.

עבור עבודה של עוזרת בית (ניקוי הבית וכו'), צריך לשאול אם מסכימה - ולשלם כמו שמשלמים לעוזרת, שזה שכר בהחלט מכובד.

וטוב שדרשת מה שמגיע לך.

מה עם "ביומו תתן שכרו"?

אני על הפעמים הראשונות הייתי מבטלת לה!! איזה חוצפהמעפר אני באה
מעדי1990אנונימי (פותח)

האישה הזאת חצופה,

לא לשלם לך זו גנבה, פשוטו כמשמעו,

לעוזרת ששוטפת ריצפה ומפעילה מכונות כביסה משלמים במקרה הזול ביותר 30 ש"ח לשעה,

את בעיקרון הסכמת.. אז אי אפשר לבקש ממנה תעריף של מנקה, 

אבל את ה300 ש"ח שהיא חייבת לך, היא חייבת לתת לך,

ולדעתי כדאי לך אם את מיישוב שכולם מכירים את כולם פחות או יותר, 

לערב דמות סמכותית, נניח רבנית שיש לך קשר טוב איתה ושמכירה את שתיכן (אם יש מישהי כזאת)

, או דמות חינוכית מוכרת במקום המגורים שמכירה גם אותה וגם אותך.

זה לא יהיה לשון הרע, כי היא עשתה לך עוול מאוד חמור וצריך לתקן את זה.

הלוואי שאף אחת לא תרצה לעבוד אצלה... עד שהיא תלמד איך להתנהג ותשנה את הדרכים שלה.

לא מסכימה.מקום בעולם

יש לי בייביסיטר אחד -ילד לא רגוע בלשון המעטהה. עצבני. ממש קשה. באמת

ויש לי בייביסיטר אחר-3 ילדים,מתוקים ושקטים! אני מגיעה ולא עושה כלום. ממש מקסימים!

אז מה,על הילד האחד הזה אני אקבל 10 שקלים כי זה המחירון? זה צריך להיות כל אחד לגופו.

אי אפשר לדרגדידית

אני לא חושבת שפייר לדרג לפי רמת הילד. יש מחיר פר שעה. מחיר אחיד. מה גם שעבור בייביסיטר אחת הילד הזה יהיה מאוד לא קל ועבור אחרת פחות קשה - עינין סובייקטיבי. ולכן, אם זה 15, 20 או 25 - לדעתי לפחות - עבור כל שרות שלך - לגבות את אותו מחיר.

זה כמו שאני בתור עובדת סוציאלית, אגבה על מטופל קשה יותר- יותר כסף, ועל אחר- פחות, אבל אתן את אותו שרות. רמת האנרגיה שאוציא כמובן שונה, אבל אנחנו לא בוחרים את המטופלים שלנו, לעומת זאת, בבייביסיטר- את בהחלט יכולה להגיד ש"בו קשה לי לטפל ולכן אני מוותרת". מותר לך. כל אחד ויכולותיו שלו. כשזה מגיע ל"בת 17" שרוצה לעשות בייביסיטינג, אנחנו לא מצפים שהיא תהיה ברמה של "סייעת" או מישהי עם גישה מאוד מקצועית, מכילה, וכו'.. אלא באמת, נערה בת 17, שזה בסדר אם היא לא תסתדר עם הילד.. את לא אמורה להסתדר עם כולם. בטח לא בגיל הזה. ולהגיד "זה לא בשבילי" לא פעם זאת גדולה רבה יותר מאשר לנסות להתמודד עם משהו שהוא ממש קשה, ואולי בתוך תוכך- לא באמת שווה את המחיר הכספי.

בהצלחה

נכון!! זה היה כל כך עוזראנונימי (פותח)

למנוע אי נעימויות וניצול. 

תודה לכולם.....אביגיל=)

איזה מבול של בייביסיטרים היה לי היום..... 5 אנשים רצו.....

ודווקא אמרתי לכולם לא...

כי צריך לעזור בבית... יש חג עוד מעט וזה...

הקטע הוא שכשאני כותבת יש לי אומץ...

אבל מול אמא שעשיתי לילדים שלה בייביסיטר אני אף פעם לא אגיד שהילדים התנהגו לא יפה/שהיה לי קשה...

פשוט נראלי שזה לא כ"כ כיף לאמא שמגיעה עייפה אחרי יום ארוך לשמוע שהילדים לא מתנהגים יפה וכו'...

משהו שחשבתי עליו בעקבות מה שכתבת...אור היום

קודם כל- לקבוע מחיר לעצמך, בהתאם לגיל ובהתאם לטיב השירות הטוב שאת נותנת.

אצלנו (איפשהו בשומרון) בייביסיטריות לוקחות בד"כ לפי הגיל (בת 15- תיקח 15 ש"ח, בת 17- תיקח 17 ש"ח).

אם מי שמבקש את הבייביסיטר לא שואל כמה זה עולה- תגידי שאת לוקחת כך וכך לשעה. שיידעו מראש, ולא יהיו אי הבנות (ובהתחשב בזה שאת נותנת שירות טוב כמו שנשמע מדברייך, מגיע לך לקבל גמול הוגן עבור זה).

ובתשובה לשאלתך- משנה לי מה הבייביסיטרית עושה עם הילדים. לא עקרוני לי במה הם ישחקו ביחד, ויש מגוון אפשרויות. כן חשוב לי שהיא תעסיק את הילדים ולא תעביר איכשהו את הזמן. (אין לי מושג מה בייביסיטריות עושות. אני בד"כ רק שואלת אם היה בסדר וזהו).

דווקא כאימא חשוב היה לי לדעת איך הם מתנהגיםנקודה

בס"ד

בפעמים שאני משאירה אותם לא ישנים (אפילו במיטות) 

אני תמיד אומרת להם שהשמרטפית תאמר לי על כל אחד איך הוא התנהג,

זה גם חשוב לי לדעת אם היא הצליחה להסתדר איתם...

ובעניין הבלאגן הייתה שמרטפית אחת שהשארתי אתה ילדים במיטות אחרי שמע ישראל,

וכשחזרתי לבית  ב11 בלילה ראיתי שהם והיא ביחד די הפכו אותו...

היא לימדה אותם לעשות קצף עם קשיות וכוסות חד פעמיות,

כל הבית והפיג'מות שלהם היו רטובים, (גם היא יש לציין)

והכי מצחיק איך שנכנסתי שלושת הילדים הצביעו עליה ואמרו :"זה היה רעיון שלה"

אחרי ההלם הראשוני והטיפול במצב אמרתי לה בעדינות ,

שאני מצפה שתתקשר אליי ותשאל לפני שהיא עושה דברים כאלה

ומאז אני מזמינה אותה רק לעיתים רחוקות, ורק אם הם כבר נרדמו...

אבל זה באמת היה מקרה חריג. 

ממש הצחקת אותי ^אנונימי (פותח)

עם הביביסיטרית והבועות.

הזכיר לי את קופיקו!!! 

- שמחתי שהסכמת איתי למעלה. 

כן. היא יותר שובבה מהילדים שלי...באמת קופיקונקודה
אני גם עושה בייביסיטרים,מעפר אני באה

והכותרת בראש הפורומים משכה אותימוציא לשון

כל מילה בסלע!!

פעם אחת עשיתי בייביסיטר וספרו לי חצאי שקלים מולי!!! הרגשתי כ"כ מסכנה ועלובה..

וזה כזה נותן הרגשה טובה ללכת לעשות לאנשים בייביסיטר אם הם עומדים בזמנים ונותנים הרגשה כייפית..

מסכימה איתך מאודג'ינג'ר

בתור אמא לחמישה תוססים, שיודעת טוב מאוד כמה זה מעייף אפילו לאמא לשמור עליהם,

אני משתדלת להביא בייביסיטר רק אחרי השכבה של שלושת הקטנים (גילאי 6 וחצי ומטה)

ואם זו שעה שהם עדיין ערים אני מביאה 2 בנות ביחד (וכמובן משלמת לשתיהן).

אצלנו משלמים 20 לשעה ואני משלמת את זה בשמחה למרות שזה הרבה בשבילי,

בייביסיטר טובה ושמחה היא קודם כל אינטרס של הילדים שלי, ולכן גם שלי קורץ

הורה שלא עונה לבייביסיטר לטלפון הוא פשוט חסר אחריות נקודה.

אני מאוד רוצה לקוות שנגמרה להם הסוללה או משהו כזה (למרות שאם זה היה קורה לי, הדבר הראשון שאני מקווה שהייתי עושה זה למצוא דרך להתקשר לבייביסיטר ולעדכן אותה שאין לי מכשיר ולמי תוכל להתקשר במקרה הצורך).

מאחלת לך בהצלחה!!

את נשמעת אחלה בייביסיטר (במקרה מגיעה אלינו לאזור?קורץ)

בואי תעשי אצלי. אני באמת נחמדה...פודינג111

אגב,  חשוב לי לציין שבתור נערה הייתי עושה הרבה בייביסיטרים ולא נתקלתי ביחס כזה מזלזל..

ההפך. פעם הייתי אצל מישי שאילו הכינה לי ארוחת ערב. הוו היא היתה כ"כ חמודה!!!

אל אביגיל והבייביסיטריות שכתבו כאןגילגולה
עבר עריכה על ידי גילגולה בתאריך י"ג בתשרי תשע"ד 11:42

קודם כל, את ממש צודקת. פשוט אין מה להוסיף בנידון. 

רק בנקודה אחת אני לא מסכימה איתך: גם את וגם אחרות שכתבו כאן ציינו שהן מצפות שיעגלו להן למעלה. למה? 

כשאני קונה במכולת, אני לא מבקשת הנחה, גם לא של עשר אגורות. 

כשמשלמים לנו משכורת, לא נותנים לנו גם לא אגורה מעבר למה שמגיע לנו. 

מישהי כאן סיפרה על "חוצפה" שספרו מולה חצאי שקלים. אז יש לי חדשות בשבילה - אצלנו גם חצאי שקלים הם כסף חשוב.

אדם צריך לקבל בזמן, ובצורה מכובדת, מה שמגיע לו. ולא יותר. 

אם מישהו בוחר לצ'פר את הבייביסיטר (גם אנחנו עושים זאת לפעמים) זה מצוין, אבל אין שום סיבה לצפות לזה. 

"לשאת ולתת באמונה" זה כולל גם לקבל את השכר שמגיע לך ולא לנסות "לחטוף" עוד מתנת חינם. 

אני אישית שונאת לעשות ביביסיטריםאנונימי (פותח)

תמיד יש לי את ההרגשה שאני לוקחת להם את הכסף של החשמל/אוכל וכו'

בתור אחת שעושה מלא-מלא-מלא בייביסיטראנונימי (פותח)

אני ממש ממש לא חושבת שצריך לקחת יותר מ15 לשעה! אני לוקחת 12 לשעה גם כשיש לי 7 ילדים שהגדול בן 8 והם ערים! בלילה אני לוקחת 10 ש"ח לשעה, ואם זה משפםחה שאני מכירה אני גם מנקה ומסדרת. אבל הדבר היחיד שאני כן מצפה מההורם זה שאם הם חוזרם ממש מאוחר בלילה ואני גרה רחוק מהם אז שיסיעו אותי, לא ממש עד הבית לפחות קרוב.. פחד מוות להסתובב בלילה בחוץ.. ובשבילכם זה דקה, בשבילי זה 15 שעה של פחד !

וגם עוד נקודה, אנחנו סה"כ בייביסיטריות ולפעמים טועות. אנחנו לא האמבות של הילדים שלכן, ולכן לא הכל פרפקט כמו שאתן רוצות. זה ממש לא נחמד להשקיע את הנשמה בטיפול בילדים המתוקים שלכם כדי שהם יהיו מרוצים ושמחים ושיהנו ולעשות הכל כדי  שאתן תהיו מרוצות ואח"כ לקבל משוב שלילי. למה הם עשו כך וכך ולא כך וכך.. למחשבה

אנונימית- את לא לוקחת כלום. נותנת שרות שעולה כסף.נקודה

בס"ד

לא צריך להיות קיצוניים לשום צד.

הורים שלוקחים שמרטפית יודעים את זה, יודעים כמה זה עולה,

ועדיין מחליטים לקחת.

אין סיבה שלחשמל יישלמו ולך לא.

פשוט צריך להיות הוגנים.

בציפיות, ביחס, בתשלום, במועד תשלום, וכ'.

אבל-אנונימי (פותח)

אני גרה בישוב, ובגיל שלי (14.5) לוקחים 12 ש"ח לשעה.. אני עושה בייביסיטר מכיתה ה', שאז לקחתי 10 ש"ח... ככה זה בישובים  

^^^^^^^מתנחלת איפשהוא

נכוןןןןןןןן!!!!

וגם ביישובים יש מלא בנות שעושות את זה בהתנדבות באות לעזור לקלח להשכיב וסתם גם אחה"צ זה מאוד מקובל בישובים וגם היחס של האמהות- בד"כ מעולה

מהצד השני...אמאלאה

אני מסכימה איתך כמובן שאת זכאית ליחס הוגן ותשלום במועד, אבל אם כבר מעלים את הנושא הייתי רוצה להעלות כמה נקודות מהצד השני.

כאמא למספר ילדים שגרה רחוק מקרובי משפחה אני נזקקת רבות לשירותי בייבי סיטר, וזה הרבה פעמים סיוט...

זה עשרות טלפונים, המון בנות שבדיוק אין להם חשק, זמן, כוח, בקיצור עושות טובה עד שמוכנות לבוא, וגם זה הרבה פעמים עם תנאים מוקדמים והגבלת שעות מצד הנערה.

אני משאירה בד"כ בית נקי ומסודר, מעולם לא ביקשתי לקלח ובד"כ גם לא להאכיל.

וכשהבייבי סיטר נמצאת אני מקבלת המון טלפונים מהילדים על כל מיני שטויות וכשאני שואלת מה עושה הבייבי סיטר, למה לא תעזרו בה, הם עונים היא רק יושבת.

וכמובן כשחוזרים הבית מבולגן חבל"ז...

אני מקפידה לשלם מיד כדי שחלילה לא אשכח ולכן אם אין לי כסף פרוט אני משלמת לה ומבקשת שתחזיר עודף בהזדמנות, יש בייביסיטריות שחייבות לי מעל 20 ו 30 שקלים... ולדעתי הן שכחו מזה בעצמן.

יש כאן מספר בנות בודדות שכאשר מתקשרים הן עונות אבוא בשמחה, וגם כשהן שומרות הן יותר מתייחסות לילדים וכו', אבל הן בודדות וקשה למצוא אותן פנויות...

יכול להיות שזה רק בישוב שלנו, אבל, היה לי חשוב שתראו שיש גם צד שני למטבע....

טוב, כל הצדדים פרקו נקודה

בעצם, עוד לא.

שרק ייכנס לכאן ילד שעושים לו ביבי סיטר ו, וייספר על זה מהחוויה האישית שלו זהו....

צודקת לגמרי.מקום בעולם

אני יכולה להעיד על עצמ,השבוע העמיסו אותי במליוןןןן בייביסיטרים,אז לאחרונים כבר אמרתי שלא.

אבל יש לי אחת,היא כמו חברה שלי לגמרי! [גם המורה בבצפר ;) ]

ואצלה,אינמצב שאני אומרת לא חושף שיניים אני מתה עליהם!

ומבחינתי,לא נראה לי מוזר להאכיל את הילדים. מה בייביסיטר יכולה לצפות? שהילד לא יצטרך לאכול בכל הזמן הזה שהיא איתם?

רציתי להגיד משהו.רוש לילה.

אביגיל, אני מסכימה איתך, אבל אפשר לומר לך משהו? מהניסיון שלי עם בייבסיטרים (השנה אהיה בת 16 בעז"ה ואני ב'תחום' כבר מכיתה ו'.)

אם את פוגשת במשפחה כמו שתיארת, פשוט אל תלכי אליהם יותר. באמת שזה הפתרון הטוב ביותר. וגם אם מזמינים אותך, תסרבי בעדינות. תגידי שאת לא יכולה או משהו.

אני לא יודעת מה איתך, אבל רוב המשפחות שמזמינות אותי לבייביסיטר- באמת מתחשבות. ונוח לי וכיף להשגיח על הילדים. ואני לא חושבת שזה רק בגלל שההורים נחמדים, אני סבורה שזה גם עבודה שלך עם עצמך. את צריכה להבין, כמו שאני הבנתי, שמשפחה זה נטל (מבחינת פרנסה) וזה קשה. ולא תמיד אפשר לפרגן לך, גם כשהתאמצת. 

וכשלא משלמים בזמן, אני מבינה למה זה מרגיז אותך.. אני אגיד לך את האמת, אותי זה בכלל לא מרגיז, אני אפילו שוכחת לפעמים שחייבים לי (ולא, אין לי הורים עם כסף מיותר. מ-מש לא. שלא תביני לא נכון). מה שמרגיז אותי, כמו שאמרת,(אמרת את זה?), זה הורים שחושבים שהכל קל בשבילי ופשוט. למשל, אם מישהי לא שילמה לי בזמן, ואחרי חודש היא מבקשת ממני לבוא אליה הביתה כדי לקחת את הכסף! סליחה? מצידי תחכי לבייביסיטר הבא כדי לשלם לי, אבל לבקש ממני לבוא אלייך? את גרה רחוק, ולי אין זמן מיותר.

זה מה שרציתי להגיד בקשר למה שאת אמרת..

ורציתי עוד להגיד, להורים שקוראים את זה, תודה. תודה שאתם נחמדים לבייבסיטר שמגיעה, מאירים לה פנים, משתדלים לפרגן לה בהכל. תודה שאתם מכינים לפני כן את הילדים לעובדה שתלכו, זה מקל מאד מאד עליהם ועלינו. זה באמת עושה תחושה טובה כשמתייחסים אלייך שווה בשווה ולא כמו סתם איזה אחת שבאה לשמור על הילדים.

תודה לכם, ויישר כח למי שסבל את החפירות שלי (:

יש וישמתנחלת איפשהוא

יש כל מיני סוגים של בנות לא כל הבייביסיטריות כאלה.. כשאני עושה בייביסיטר אני משדתלת שהילדיןם יתקשרו מינימום פעמים לאמא שלהם.. 

אבל אתן צריכות לדעת שגם אם איתכן הילדים מתנהגים יפה עם הבייביסיטר זה לא תמיד ככה, אין לנו מילה חד משמעית וגם הרבה פעמים הילדים אומרים לנו זה לא הבית שלכן! אז ארתן לא מחליטות ועוד הרבה כאלה.. אז קחו אתזה בחשבון

חמודה את חייבת לשנות גישה ומהר!אחתעם_בטן

את מתוקה וכל הכבוד לך שאת מכניסה את הנושא הזה לפורום של הורים כאן! אפשר לשאול בת כמה את?

מסכימה איתך על כל מה שאמרת ואני בתור אמא ממש מתייחסת בכבוד ובלארג'יות לבייביסיטר ולצערי לא כל האמהות ככה.

יחד עם זאת אני חושבת שעליך ללמוד להציב גבולות למה את לא מוכנה. הורים צריכים להבין שתעריף לשמירה על ילד אחד או ארבעה חייב להיות שונה, עוד יותר כשדורשים ניקיון וסדר של בית הפוך. זה זיזלזול, ניצול וחובר התחשבות מצד ההורים להיות ראש קטן ולחשוב שבייביסיטר ראויה לקבל 10-15 ש"ח לשעה על הרבה ילדים והשכבות וניקיון!! הורים שלא דואגים להיות בקשר וזמינים ולעדכן זה זילזול ואפילו הזנחה גם בילדים שלהם!

את חייבת להחליט על קווים אדומים ועל תעריפים שונים לפי מספר ילדים ואופי שמרטפות שונה.

כשאני מחפשת בייביסיטר אני תמיד אשאל בהתחלה כמה היא לוקחת כדי לדעת אם אני יכולה לעמוד בתשלום.

כשתהיי אסרטיבית ותדרשי כמה שאת ראויה יתייחסו אליך בהתאם, ומי שלא מתאים לא יעבור לחפש בייביסיטרית יותר זולה, ועדיף לך לא להיות אצלו. 

לי ביביסיטר אמרה שהיא רוצה יותר ממה שסיכמנואנונימי (פותח)

זה היה ביביסיטר לכמה ימים. סיכמנו על מחיר מסוים ואחרי כמה ימים היא אמרה שהיא רוצה שנשלם לה יותר ממה שקבענו כי זה קשה לה יותר ממה שהיא חשבה.

לי זה לא התאים לשלם יותר, אז על היום שנשאר שילמתי את המחיר שהיא רצתה ואמרתי לה שזה לא מתאים לי לשלם יותר, אז אני אחפש פיתרון אחר. וכל כך הערכתי את זה שהיא אמרה לי מה שהיא מרגישה ולא ישבה עם הילדים שלי ושמרה עליהם עצבנית ועם הרגשה שמנצלים אותה.. אני בטוחה שזה לא עושה את הביביסיטר יותר נעים לילדים...

בקיצור, מהצד של האמא שלוקחת ביביסיטר מדי פעם, שתדעו אנחנו מעריכות את זה שאתן מביעות את רצונכן, גם אם זה לא תמיד מתאים לנו...

טיפה כסף..אנונימי (פותח)

אני הייתי עושה (ועדיין) ביביסיטר ב10 שקל לשעה

היה לי ביביסיטר פעם בשבוע על 5 ילדים שצריך להעסיק וקיבלתי רק 10 שקל

אצלנו בישוב בגילי לוקחים רק 10 שקל וזה ממש פדיחה להעלות למרות שאני כבר הרבה זמן רוצה

להעלות ל15...

יש משפחות שחייבות לי מלא כסף ממזמן וכבר אני לא מחכה לכסף...

בקיצור אצלנו המחירים מאוד נמוכים וממש פדיחה להעלות בגלל שכולם לוקחות ככה...

נראה לי שאנחנו גרות באותו ישוב ;)אנונימי (פותח)

אני כמעט בטוחה!

צודקת..לודאית

אביגיל אני ממש מסכימה איתך!

בקיץ עשיתי ביביסיטר כמה שבועות לאיזה משפחה והם שילמו לי רק אחרי חודש וחצי  את ה1000 שקל שהם היו חייבים לי, בטענה שהמשכורת שלה מגיעה מאוחר.. ותמיד היא היתה מאחרת לי בחצי שעה ולא משלמת על האיחור.. ופעם היתי כבר צריכה ללכת עם המשפחה שלי לאנשהו והיא איחרה ולא יכלתי ללכת.. 

מסכימה רק לחלק מהטענותאמאשוניאחרונה

מסכימה שהורים צריכים לעמוד בדיבוריהם לגבי שעות. במיוחד בשעות הלילה.

לגבי שתיה וכיבוד- אולי זה שונה מבייביסיטר קבועה למישהי שאינה קבועה- בכל מקרה אצלנו בסיסי שהבייביסיטר תכיר את המטבח גם בשבילה וגם בשביל הילד, היא אמורה לדעת איפה למצוא את הדברים.

פעם ראשונה עושים היכרות- בפעמים הבאות- היא כבר ילדה גדולה. אם ההורים מציעים לך לקחת- את יכולה בלי להתפדח.

לגבי הכסף- ממש ממש לא מסכימה!

אין שום סיבה שהורים ישלמו על זמן שלא עבדת. במיוחד אם זה לא חד פעמי.

לנו יש הסכם של 16 ש"ח לשעה בהתחשבנות של רבעי שעות. מינימום ליום 16. (כלומר, אם היא באה במיוחד לחצי שעה נשלם כמו על שעה מלאה)

ככה שהעיגול הוא בשקלים בודדים ליום. לחודש זה יוצא עשרות.

לספר לך שלא כולם מליאנים? אז אנחנו תקופה מסויימת היינו צריכים בייביסיטר בזמן שאני בלימודים ובעלי בעבודה מרוויח 23 לשעה, אם היינו משלמים 20 לשעה, כולל תשלום על זמן נסיעה שהוא לא מקבל משכורת אבל מצד שני יש הוצאה על בייביסיטר זה אומר שיצאנו בהפסד!

(ובלי קשר בעלי עם תואר שני ומרוויח סכום כזה, את עוד לא סיימת בגרות, החיים לא תמיד מזמנים כסף בשפע כמו שנראה)

ו10 ש"ח אפילו לשבוע זה המון. זה עוד אוכל לילד- פשוט כך.

צודקת בהחלט שצריך להתייחס יפה ובכבוד אבל זה צריך לבוא משני הצדדים. למה צריך לשלם יותר כדי שהבייביסיטר תטפל בשמחה? את בתור בייביסיטר ברגע שהסכמת לבוא, צריכה לעשות את עבודתך כמו שצריך. לשחק על המצפון של ההורים כי מדובר בילדים שלהם זה לא הוגן ולא ראוי.

מאחלת לך בהצלחה בכל תחום ופרנסה בשפע!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך