לא בטוחה שזה קשור דווקא לפורום הנ"ל אבל..אור חיי

אז השאלה שלי היא כזו:

רקע:

נשואה לאיש צבא (עתודאי, בסדיר עדין..נשאר שנה עד הקבע) + ילד בן שנה ו9.

גרים ליד הורי (בישוב לא דתי)

עובדת משרת אם במקום עבודה שאני מאוד מרוצה ממנו.

מחזירים בחודש כ1500 ש"ח הלוואות (על לימודים)

השאלה,

האם להעיז לעשות שינוי דרמתי (בעבורי..) ולקום ולעזוב את מקום העבודה ואת הנוחות בלגור ע"י ההורים ולעבור לישוב דתי עם חברה צעירים כמונו שהשכירות בו חצי ממה שאנו משלמים היום, ו3 גיסותי גרות באותו יישוב ושסוף סוף אולי יהיו לי גם חברות במקום מגורי ואוכל לתת לבני לצאת ולדפוק בדלתה של השכנה כאוות נפשו כי אדע שזה בסדר מבחינתה וילדיה מוזמנים אף הם אלי..ושתהיה יכולת להתקיים מהמשכורת רק של בעלי עד שאמצא משהו חדש?(ובינתיים לקבל קצת אבטלה..)

הייתן עושות שינוי כזה???הייתן עוזבות מקום עבודה??עזרה של הורים וכו'???

אני משתגעת מרב מחשבות לא מסוגלת להחליט...

תהיה..הריוןראשון
בס"ד
אני לא רוצה חס וחלילה לפגוע או לזלזל ברצון להתייעצות ולשמיעת דעות נוספות, אבל תהיתי לעצמי-
באמת יעזור לך מה נגיד??
אני חושבת שאת זו שבאמת מכירה את כל השיקולים שמסביב ואת הנפשות הפועלות..
אז ההמלצה שלי אלייך- היא להתייעץ היטב עם בעלך (ואולי אם עוד אנשים שקרובים ומכירים) ולהתפלל לחסדי ה' שתחליטי נכון ושתהיי שלמה ושמחה עם ההחלטה שלך- בהווה ובדיעבד
ב"הצלחה!!
מסכימה, אבלאהבה של אימא

אני בטוחה שהיא עושה גם את זה. מתייעצת עם בעלה, ועם חברים קרובים וכד'.. 
אבל היא רוצה לשמוע גם חוות דעת של אנשים נוספים, אפילו דווקא כאלה שמחוץ לתמונה לגמרי... אולי ניתן לה כיווני מחשבה חדשים, או תובנות מהניסיון שלנו... תמיד טוב לשמוע.. והיא כבר תחליט מה מתאים למצב שלה, מה היא מקבלת ומה לא..
גם אני עושה את זה הרבה פעמים

ולדעתי -
מהניסיון שלי למדתי שהורים זה דבר נפלא, אבל לא בריא להיות קרובים אליהם יותר מדי לאורך זמן..
אני מסכימה שיש יוצאים מן הכלל, אבל בד"כ זה המצב... ואני אומרת את זה מניסיון, ויש לנו הורים מקסימים.. זה פשוט לא קשור.
חוצמזה, היישוב נשמע מאוד מפתה מבחינה חברתית... ובגלל שאצלי זו נקודה דיי רגישה וזה קצת חסר לי - אני רואה בזה דבר חשוב, ופלוס גדול... כיף שיש חיי חברה כאלה, זוגות צעירים, וילדים קטנים שיהיו חברים של הילדים שלנו.....
במיוחד כשאת כבר מכירה שם טוב חלק מהאנשים, ויהיה לכם בע"ה עוד יותר קל להשתלב...

רק העבודה נשמעת משהו שחבל לעזוב.......... לא תהייה לך אפשרות להמשיך לעבוד שם? אפילו עם קצת יותר מאמץ? באמת חבל לעזוב מקום עבודה שטוב בו.. מצד שני, עבודה זה לא העיקר...... אבל גם לא דבר מבוטל... אז זו באמת דילמה...

בכל אופן, אני מאחלת לכם שתעשו החלטות טובות ושתהיו מאושרים בכל מקום שתהיו בו

שלום שלוםדידית

מניסיון דומה  - בהחלט הייתי עושה שינוי כזה. הוא טוב מבחינת ההיפרדות מההורים (צריך את זה וזה מבגר ומלמד), מבחינה חברתית וכמובן לילדים.

מעבר לזה, תעסוקתית- אין לי ספק שתמצאי משהו. לפעמים כשאתה נמצא בחברה צעירה, כמוך, עם התאמה ושיוך- באמת שהשאר מסתדר לאט לאט. כפי שייעצו לך, מה שחשוב הוא מה בעלך חושב והאם אתם בראש אחד בנושא.

אבל פרט לזה, בהחלט! לא להסס. בהצלחה.

אז ראשית תודה על התגובותאור חיי

לאלה שחששו לרגע שלא התיייעצתי עם בעלי,אני מקווה שהם הבינו שטעו..בדיוק כמו שציינה אהבה של אמא (תודה..)

אני צריכה לשמוע חוות דעת מבחוץ, לשמוע שיקולים שלא העליתי, לשמוע אולי ממישהו שעשה את זה...

בכל אופו לא אני ולא בעלי חווינו צעד כזה עדיין...

הבעיה עם העבודה זה המרחק..המרחק בין 2 המקומות הוא מעל לשעה, כך שלא יהיה ניתן להישאר באותו מקום עבודה..

דידית,

עשיתם צעד כזה ממש?

אולי לחפש משרות במקום אחראנונימי (פותח)

ולעבור רק אחרי מציאת עבודה חלופית?

סה"כ, נשמע כמו צעד שאת מאוד רוצה לעשות.

אם המשכורת של הבחור מספיקה, או שיש לכם אפשרות לחסוך לתקופה למקרה שתיתקעי 

(ואם את עובדת מספיק זמן, יתכן שמגיע לך לחתום אבטלה ולקבל סכום כסף למספר חודשים)

לי אישית קשה להישאר במקום שבו אני לא נהנית מהעבודה ולא מרגישה מסופקת ממנה,

וכבר עזבתי עבודות על הרקע הזה (למרות שבעלי היה סטודנט)

וב"ה סמכתי על הקב"ה והוא דאג לי...

לאנונימיאור חיי

א. אני נהנית מאוד מעבודתי, לא יכלתי לבקש לעצמי עבודה טובה יותר..(עובדת משרת אם , עם משכורת טובה יחסית לכמות השעות שאני עובדת..)

ב. המרחק בין איפה שאנו כעת לאן שאנו רוצים לעבור הוא גדול, כלומר לאאאא אוכל להתחיל לעבוד בעבודה אחרת עד שאהיה לגמרי שם..וזה מה שמלחיץ אותי...

וכל הקטע עם האבטלה מאוד לא ברור לי...לכמה זמן מקבלים אותו??

הבנתי שאת נהנית,אנונימי (פותח)אחרונה

אבל את בכ"ז רוצה לעבור.

בראיונות עבודה בד"כ שואלים אותך מתי תוכלי להתחיל (בהנחה שאת מתקבלת, כן?) ואז פשוט תגידי תקופת זמן ריאלית- נגיד שבועיים, חודש- משהו שתוכלי לעמוד בו.

ובעז"ה תקווי למצוא עבודה טובה שתהני בה גם במקום האחר.

ולגבי האבטלה- נדמה לי שזה 3 חודשים, אבל אולי זה משתנה לפי כמות הזמן שעבדת ברצף קודם. אפשר לבדוק באתר של ביטוח לאומי.

עשינו משהו דומהדידית

הי שוב,

עשינו צעד דומה- אמנם לא לישוב כפי שאת תיארת, אבל בהחלט- התרחקנו שעה מההורים ועברנו למקום שאנחנו מרגישים מאוד מחוברים אליו. זה דרש שבעלי יעזוב את העבודה (אני ממשיכה ליסוע חצי שעה לעבודה וזה לא סיפור).

הקשיים, שהם מאוד ראשוניים, בעיקר התמקדו ב:

1. שינוי גאוגרפי- על כל המשתמע- כל הפרוצדורות ושינוי הכתובת, להתחיל להבין איפה אתה נמצא (אצלכם זה פחות משמעותי כי יש שם חבר'ה שיכולים ממש להדריך אותך).

2. רגשית- ההורים כבר רחוקים, אי אפשר להיעזר בהם כ"כ הרבה.. מצד שני- אין לך מושג איזו תחושת חופש זאת. פתאום לא לבקש מהם הופך להיות משהו של "אנחנו יכולים גם לבד", ורק כשבאמת אין לי ברירה אני שואלת את ההורים אם אפשר עזרה (וגם זה כרוך בנסיעה של שעה.... כי אני משתדלת לא להטריח אותם לבוא לפה), וכך גם נתינת העזרה שלהם, כשהיא אחת לתקופה, היא באה ממקום אחר. 

3. חברתית, את עצמאית יותר, בוחרת לך את החברים, יש פתאום שיחות ואוזן קשבת עם נשים בגילך- הכל הופך להיות פחות לבד, ויותר ביחד. ארוחות שבת ביחד, כבר פחות יוצאים להורים שלו ולהורים שלי- ז"א גם הסביבה מבינה שמצאנו משהו שהוא שלנו. בחגים ואחת לחודש נניח, אנחנו כמובן מתראים.. וגם בימי הולדת שב"ה יש הרבה. אז את לא באמת מפספסת..

לגבי עבודה- אני מזכירה לעצמי תמיד, שעבודה, זאת רק עבודה. נכון- היא מקור הפרנסה שלנו וזה חשוב (הקב"ה מחליט איפה ומה יהיה המקור הזה), וכל עוד יש אפשרות לדמי אבטלה, יש לך גם זמן ביטחון למצוא עבודה.

אז נכון, זה מפחיד קצת ומורכב בהתחלה. אבל אם את מרגישה חיבור כבר מעכשיו, ומבחינת הילדים זה יכול להיות מתאים (חברה, חינוך, חברים שיהיו להם).. אני לגמרי בעד שתעברו.

המון הצלחה..

אני הייתי עוברת בשנייהמשיח עכשיו!

גם אני די במצב שלך (רק שבעלי העובד היחיד ואני סטודנטית) אני מצפה בקוצר רוח לסוף השנ,ה כשיסתיימו בעז"ה הלימודים ונוכל לעבור לגור לי הבסיס  של בעלי, באיזה חור בדרום הארץ ,  עם חבר'ה צעירים ועם משכנתא משלנו, שתהיה בעז"ה יותר נמוכה מהשכ"ד שאנחנו משלמים עכשיו.

..שלום ורעות

יהיה מישהו שיוכל לעזור לך כשתצטרכי עזרה (לדוג'- להוציא את הילד מהמעון וכו'...)

את בקשר טוב עם גיגסותייך?

זה שתי שאלות שלדעתי ממש משמעותיות. גם בעלי בצבא, אנחנו גרים ליד הורים שלי וחשבנו לעבור דירה אבל בגלל שאני כל הזמן לבד ולא יהיה מי שיעזור לי באזור שלו החלטנו להישאר איפה שאנחנו (למרות שבאמת רצינו שינוי...)

בקשר לעבודה- תמיד אפשר למצוא עבודה גם אם לא הכי טובה... הפרנסה מה'... (לא אומרת לעצום עיניים אבל אולי דווקא השינוי יביא לך משהו אחר שמתאים לך יותר...)

המון בהצלחה בהחלטה!!!!! וגם בבית לבד...

יהיה מישהו שיוכל לעזור לך כשתצטרכי עזרה (לדוג'- להוציא את הילד מהמעון וכו'...)

את בקשר טוב עם גיגסותייך?

זה שתי שאלות שלדעתי ממש משמעותיות. גם בעלי בצבא, אנחנו גרים ליד הורים שלי וחשבנו לעבור דירה אבל בגלל שאני כל הזמן לבד ולא יהיה מי שיעזור לי באזור שלו החלטנו להישאר איפה שאנחנו (למרות שבאמת רצינו שינוי...)

בקשר לעבודה- תמיד אפשר למצוא עבודה גם אם לא הכי טובה... הפרנסה מה'... (לא אומרת לעצום עיניים אבל אולי דווקא השינוי יביא לך משהו אחר שמתאים לך יותר...)

המון בהצלחה בהחלטה!!!!! וגם בבית לבד...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך