טיול ירדן..~nhykb~

=) ב"ה כנראה יוצא לפועל טיול לירדן, של שבוע בערך.. 

רציתי לדעת אם מישהו עשה ואם יש טיפים..

אשמח להודעות פה או באישי,

תודה =) 

לא עשיתי אבל אני גם באמצע לתכנן, אני יכול להמליץישי .א.

קודם כל אם אתה יוצא בלי מדריך או משהו, אלה בצורה עצמאית, ואתה לא ממש בקיא באזור כדאי לך לדבר עם נאזם- ערבי נחמד שיכול  לסייע לך בלעבור את הגבול ולעזור לך להבריח (אם לא קבלתה אישור מיוחד אז יש איסור להביא אוכל, תפילין, ציוד גלישה וכו') את מה שאתה צריך לירדן...

בנוסף יש לו גם נהגי מוניות שיכולים לקחת אותך לאן שאתה צריך בירדן בתיאום איתו, וגם יש לו אנשים שיכולים להכניס אותך אותך לתוך הקניונים בלי שיפסו אותך פקחים (במידה ותופסים אותך אז תצטרך לשחד את הפקחים - ואז זה יצא לך יותר כסף)...

בנוסף אם אתה מתכנן באמת להברי דברים (אין ברירה זה מה שכולם עושים) כדאי לך לעבור את הגבול במעבר אילת, אומרים שהבידוק שם יותר מחפף ובהרבה מקרים הם מעברים את התיקים בלי שיקוף בכלל...

כדאי לך לקחת הרבה כסף לשוחד, כדי שאם יתפסו אותך (יש איסור לטייל בקניונים בלי מדריך ומלווה מצד הירדנים, אז אם אתה מתכנן לטייל לבדך תחויב לעבור על החוק) תוכל לשחד את הפקחים לצאת מכל הספור הזה בלי בעיה במקום לישון איזה כמה לילות במעצר אצלם...

בהצחלה אחי... יש עוד המון טריקים אני אישית עוד צריך ללמוד הרבה, וכדאי לך גם ללמוד טריקים כדי להסתדר שם...

ערבי נחמד?!מישהי=)
כן! כל הערבים הם רעים??? יש כאלה נחמדים..ישי .א.
כל הערבים אוהבים אותנו!המצב חסה

בים

האיסור לטייל בלי מדריך הוא רק יותר מ4 אנשים!הגולש האחרון
למי אמרו שגם בפחות, אני יכול לבדוק שוב בכל מקרה...ישי .א.

אני לא הולך לוותר על הסנפלינג שהוא גם אסור, למה השקענו 3.5 אלף שקל בשביל מצוקים מסכנים בישראל? (יש מצב שנשיג אישורים, אבל לא יודע נראה כבר)

מצוקים מסכנים???הסטלן הקטן
שני דברים.
א.הייתי בכל נחלי הסנפלינג בארץ שאתה ככה ממהר ליסוע לירדן?
ב.במקום לגלוש תתחיל לטפס...
כן הייתי, עשיתי כמה נחלים במדבר יהודה....ישי .א.

זה בהתחלה כיף, באיזה שהוא שלב זה כבר מתחיל להימאס...

טיפוס?

עשיתי קצת זה באמת כיפי, הבעיה היא שאין לי כסף להשקיע על ציוד טיפוס מקצועי, אז לבנתיים אנחנו עושים סתם משהו חאפר עם sbg בכל מקרה ירדן ארץ מדהימה לפחות לפי התמונות....

מה גורם לך לחשוב שבירדן יהיה יותר טוב?הסטלן הקטן
ויש בארץ המון נחלים,וגם כאלה מאד מיוחדים...אם תלך גם ללא מאושרים תרחיב את האופציות שלך מאד...
גם אתה לא רוצה/יודע להשתמש בעגינה טבעית יש הרבה נחלים שserma היקרים דאגו להם...
וכל עד אתה לא מטפס הובלה אתה לא צריך שום ציוד מיוחד....
ואפשר ללכת לקירות טיפוס מקצועיים.זה לא פחות טוב מבטבע...
אל דאגה סמוך עלי שהייתי גם בהרבה מקומות לא מאושריםישי .א.

עגינות טבעיות? אם הייתי יכול לקחת אותם ולא הייתי צריך להשאר אותם למעלה הייתי משתמש בהם תמיד, אני הרבה יותר סומך עליהם מבולטים שא"א לדעת מה עבר עליהם לפני, עם כל הכבוד לחוזק שלהם...

הייתי בנחלים מכל הסוגים גם במאושרים כגון תמרים וטור, גם בכאלה שסמרה דאגו להם כגון פרסה, וגם בכאלה של עגינות טבעיות כגון המצוק של עכברה, נחל אלעל וכד'....

ירדן יותר טוב, כי אני הרבה יותר אוהב גלישות בתוך מפלים זורמים, את האמת יותר נהנתי בגלישה במפל הלבן שזה 25 בתוך מפל זורם מאשר גלישות גדולות של 70-80 מטר בתמרים ובטור, האמת היא שגם יותר מעכברה שזה 130 מטר אבל שם זה לא דוגמה כי היה תקל רציני, בירדן יהיה לי 70 -80 מטר בתוך מפלים שזורמים במחינתי זה הכי טוב שיכול להיות, בישראל אין לי מפלים של 70 -80 מטר שזורמים כל השנה ואפשר לגלוש בהם ולהינות.....

נסה את הג׳ילבון...הסטלן הקטן
נדבר אח״כ...
אני יענה בשמו - כמעט הייתי איתו שםozd

(אחרי שגלשנו את המגדל של הג'וחדר) ובסוף ויתרנו על זה (ישי די התבאס אבל הרוב לא רצו...)

זה בסדר, ירדן ברובה היא חלק מא"יהמצב חסהאחרונה

נאזם-לא כ״כ נחמד ותמים...הסטלן הקטן
מנסיון של הרבה חברים שטיילו איתו...
אבל בגלל שאין יותר מידי ברירות,חשדהו וחשדהו...
הי הסטלן הקטן-~nhykb~

אין מה להשמיץ את ירדן, היא הרי חלק מהארץ המובטחת שה' נתן לנו כי הוא רצה שלנו יהיה את הכי טוב בעולם. 

לכן גם אפשר לטייל שם ולתור את הארץ.. שנהיה מוכנים בבוא המשיח =) 

זה לא מצד חו״ל....הסטלן הקטן
אין לי בעיה עם ירדן...ואני מתכוון גם לטייל שם בקרוב...

פשוט לא מבין מה הלחץ ליסוע לטיול סנפלינג בירדן עם כל הזדעאראס שכרוך בו...
אני מכירה בחור נהדר (ישראלי) שמדריך בירדן,בקטנה
הוא בכיף ממליץ וכו' ונותן טיפים.
הלוך חזור לבולגריה בפחות מ-200 שח?ohads85

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?

מישהו בצפון עכשיו? איזור הכנרת באמת נוראי ככ עכשיו7410

או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?

תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל

מה עם שביל הפסגה בהר מירון, חם שם?קעלעברימבאר
לחזלש ומהררעות שרהאחרונה

רותח שם למותת

הייתי שם היום וממש סבלתי... 

חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות

יער ברעם, שביל הפסגה (מירון) והסביבהאיל ב.

שלום לכולם,

האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.

אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.

פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?

תודה

לאן הולכים בחופש? אשמח להמלצות.פלפלונת

נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).

בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.

משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.

מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?

פארק שווה לפיקניק?

האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?

מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?

ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.

מחפשים בכל הארץ. עדיף לא מידי צפון/דרוםפלפלונתאחרונה
אפליקצית סיורים קולים בירושליםgeashono

האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.

ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.

בור ברמת מיגרוןdn5754

ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון

מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)

או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?

תודה רבה

אם עדיין רלוונטי- יש באיזור שילהעשב לימוןאחרונה

קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.

ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.

משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב

מישהו עשה פעם את שביל הגולן? הוא קשה?דורין השמיני
חלקו הצפוני של שביל הגולן מקסים, במיוחדקעלעברימבאראחרונה
בתקופה הזאת שעדיין הכל פורח נראה לי בצפון הגולן. אני עשיתי אותו פעם אחרי פסח והכל פרח.

עשיתי רק עד הר בנטל.  הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת.   לא זוכר כמה הוא קשה.

תשאל אנשים.

איפה מטיילים ביום העצמאותשדמות בחולות

אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה

אולי יעניין אותך