ילדתי לפני שבועיים וחצי, רוצה מאוד מאוד להניק הנקה מלאה, אבל לא מצליח לי...
זו לידה רביעית, בשתי הלידות הראשונות הנקתי תקופה קצרה בגלל סיבוכים, זיהומים עד כדי אישפוז, בלידה השלישית התעקשתי להצליח, לתינוקת היתה לשון קשורה ועשינו ניתוק ולאט לאט היא ינקה יפה וב"ה ינקה עד גיל 9 חודשים.
בלידה הזאת קיוותי שאצליח ואני עדיין מקווה שבעז"ה הכל יסתדר, אבל בימים האחרונים אני מרגישה שאין לי חלב, שהתינוקת עלי שעות אבל כל הזמן רעבה ואני נאלצת להוסיף לה תחליפי חלב. שבוע אחרי הלידה עשינו גם לה ניתוק של הלשון, אבל מאז במקום התקדמות בהנקה לצערי ישנה נסיגה , אם לפני הניתוק היא פצעה לי את הפטמות אבל תפסה יפה וינקה יפה, אז עכשיו לצערי קשה לה לתפוס את השד, כל הזמן מחליק לה, ואפילו לשתות מבקבוק קשה לה. מסתבר שאצלה הלשון היתה קשורה אחורית. הזמנתי אלי הביתה יועצת הנקה שסייעה לי כיצד לעזור לתינוקת לתפוס את השד ולהתרגל ללשון "החדשה", אז היא מצליחה לתפוס אבל יונקת מעט, מתעייפת ובשלושה ימים אחרונים היא כל הזמן רעבה ואני מרגישה שאין לי מספיק חלב לתת לה, למרות שלקחתי כדורים שאמורים להרבות את החלב.
בשלושה ימים האחרונים אני גם חולה, שתיתי הרבה תה ולקחתי מספר פעמים ביום כדורי אקמול ואני מאוד מצוננת.
אולי זה גם קשור למחסור בחלב?
האם מה שתיארתי קרה כאן למישהי?
ממש מתסכל אותי לחשוב שאולי אני עומדת לאבד את ההנקה שלה... כ"כ רוצה להניק אותה... אבל כרגע נראה לי כבר אבוד... כמעט אחרי כל הנקה אני נאלצת לתת לה תוספת של תחליף חלב...