קודם כל רציתי להודות לפורום המקסים הזה שהעביר לי המון שעות של הריון.
אז ככה..
הצירים התחילו ב9 בערב בתדירות של 5-3 דקות, כל ציר דקה+. זה נראה לי ממש מוזר שזה מתחיל ככה בבום ולא בא בהדרגה אז ניסיתי לשכנע את עצמי שזה סתם כאבי גב וכשיהיה צירים אני בטח אדע..
עד שבעלי שכנעה אותי ללכת לבית חולים עפו להם שלוש שעות (באמת שלא מרגישים את הזמן). ואז הלכנו ללדת- אני בעלי וחמותי שבמקרה קפצה אלינו בערב.. מאילת.
הגענו לברזילי שהצירים כבר היו ממש כואבים (ובעיקר על הגב. הרופא הסביר לי שרחם אחורי זה בעיקר צירים בגב). פתיחה של 1.5 ומחיקה 80%.
הרופא עשה איזה משהו ואחרי שתי דקות ירדו לי המים ואז הכל התחיל..
עד פתיחה 5 ניסיתי להיות גיבורה ואמרתי לא לאפידורל אבל אחרי זה כבר נכנעתי והסכמתי, ובאמת שאני יכולה להגיד שזאת הבחירה הכי טובה שיכולתי לקבל.
המרדים אמר שהוא יתחיל להשפיע תוך חצי שעה והתפללתי שהחצי שעה תעבור כמה שיותר מהר, אבל בפועל אחרי שהוא הזריק לא הרגשתי אפילו ציר אחד..
הינו בחדר לידה קרוב ל9 שעות, אבל בפועל הלידה היתה 5-7 דקות.. בין הדחיפות ראיתי ערוץ הילדים חח
אני יודעת שיש מלא נשים שמתלבטות אבל כמה דברים שרציתי להגיד בחפירה "הקטנה" שלי
קודם כל אני מצדיעה לכל הנשים שהצליחו ללדת בלי אפידורל, הלוואי והיה לי את הכח שהיה לכן. אבל אני יכולה להגיד שאת הלידה (הראשונה) שלי הוא הפך לחוויה טובה שכיף להזכר בה (אחרי פתיחה של 3 צעקתי לחמותי שזה יהיה הילד היחיד שלי ומקסימום נתפשר על כלב או חתול). עם אפידורל הסכמתי שבעלי יכנס להיות איתי (כי פשוט לא רציתי שיראה אותי סובלת עם צירים, הוא מאוד רגיש), הצלחתי לישון, לשחק בפלאפון, לראות טלויזיה, להתפלל.. הכל...
כל לידה ולידה משתנה מאישה לאישה לכן אנחנו לא יכולות לדעת מה נעשה ואיך הכל יעבור, אני באתי עם כוונה לא לקחת אפידורל אבל בסופו של דבר עשיתי בחירה נכונה בשבילי באותו הרגע.
אף אחד מהסיפורי אפידורל ששמעתי לא קרה לי (ב''ה)- הזריקה לא כאבה יותר מזריקה רגילה, התחיל להשפיע מהר, דחפתי טוב, ההתאוששות היתה קלה והכי חשוב הרגשתי את התינוק שלי יוצא..
שום דבר ממה שחששתי ממנו לא קרה.
אני מאמינה שה' נתן לנו את האפידורל כדי להקל עלינו ולא להפך.
סליחה מראש על החפירה על אפידורל, פשוט הייתי חייבת להעביר את החוויה שלי לבנות שמשקשקות מפחד (כמוני) לפני לידה ראשונה ושמעו יותר מידי סיפורי אימה על אפידורל.
נ.ב.
ילדנו בברזילי וזאת עוד חוויה כיפית ללידה, כל מה ששמעתי לפני ש- שיש וילון בין יולדת ליולדת ויש רק שרותים אחד בקומה ליד הקבלה ושהצוות לא טוב- פשוט לא נכון. או שהכל נכון אבל זה לא היה במשמרת שלי ;)
הינו רק אני המיילדת וקב''ה (המילים של המיילדת). הבית חולים ממש מעולה והמיילדות מקסימות.. במיוחד אתי.
אני לא יודעת אם זה ככה בכל מקום אבל בחדר לידה כשחיכינו, לא היתה בעיה שהמשפחה שלי תיהיה איתי והם התחלפו שניים שניים..
לידה קלה לכולן!