מתוך 4 המינים הערבה היא הברסלבר...רק אשרינו!

בס"ד בר"ה

כתוב על ערבה שאין בה לא טעם ולא ריח ולכן היא דומה לרשעים שבישראל.. 

אבל מצד שני העלה שלה בצורה של שפתיים (מרמז על דיבורים -תפילה והתבודדות).. והקנה שלה אדום (מרוב צעקות 

לה' ית'..)קורץ      וגם שחובטים אותה..כי הברסלברים כל הזמן עובר עליהם...  

חיוךחיוךחיוך

אשרינו!!!  

יפההננח=)

אבל למה רשעים???

חחח.. יפה..!!נתל'ה

צוחק 

ולננח- אולי רשעים, הכוונה היא- שכל ברסלבר מצוי חושב שהוא הכי גרוע והכי רחוק מה' יתברך ויודע כמה יש לו לעבוד על עצמו כדי לזכות להיות יהודי כשר. 

רבינו הכניס בתלמידיו את מידת האמת שלא יטעו את עצמם, ולא יחיו באשליות ובדמיונות שהם מושלמים ומתוקנים, אלא כל

הזמן ישאפו ויכספו להתקדם עוד ועוד כדי לשפר ולהשלים את עצמם במידות בתורה וביראת שמים ובדבקות בה' יתברך.דוס

בליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ז' רבינו כותב שהצדיק מראה ל'דרי מעלה'- עובדי ה', שעדיין לא התחילו כלל בעבודת ה', כי לפי גדולתו יתברך, מי יכול להתפאר שכבר זכה לעבודת ה' הרי לגדולתו אין חקר, תמיד יש עבודה גבוה מעל גבוה,

ולכן רבינו אמר "אל תהיו זקנים, לא חסיד זקן, לא צדיק זקן, זקן לא טוב!", אלא תמיד להתחדש ולדעת שיש לי עוד מה לעבוד על עצמי ולהשתפר. (שיחות הר"ן סימנים א', ג', נא' באמצע)    

פעם חשבתי על זה- כמעט כל ברסלבר שאני מכיר צועק "לתומו":  "אבא, מה יהיה איתי..??".. מוציא לשון 

וואוו איזה הסבר מתוקק!!!ננח=)

תודה רבה נתל'ה!!

שימחת את לבבי עם התשובה שלך...חיוך

תודה..!! בשמחה..!! נזכרתי בעוד משו:נתל'ה

מי שקורא את את הספר "עלים לתרופה"- מכתבים שכתב ר' נתן לבנו ר' יצחק ולשאר אנשי שלומינו, לפי החיזוקים שר' נתן כותב לו, נדמה שחס ושלום ר' יצחק היה "קטן במעלה", המלקט של הספר מסביר הפוך- שבגלל גודל גדולתו וצדקתו של ר' יצחק, כל דבר אפילו הקטן ביותר ואפילו בשוגג שלא היה לשם שמיים או בכוונה היה נראה בעיניו כפגם, הנה:

"וּמֵחֲמַת כִּי אֵלּוּ הַמִּכְתָּבִים רֻבָּם כְּכֻלָּם הֵם מִמַּה שֶּׁהֵשִׁיב לִבְנוֹ הֶחָסִיד וְכוּ' מוֹרֵנוּ הָרַב יִצְחָק זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה עַל כֵּן רָאִינוּ לְהַזְכִּיר מִקְצָת שִׁבְחוֹ שֶׁל הָרַב יִצְחָק הַנַּ"ל כִּי הָיָה אִישׁ תָּם וְיָשָׁר יְרֵא אֱלקִים וְכוּ' מִנְּעוּרָיו. וְעָסַק הַרְבֵּה בַּתּוֹרָה וּבַעֲבוֹדַת ה' כָּל יָמָיו וְגַם קְצָת בְּדֶרֶךְ אֶרֶץ, וְכָל יָמָיו לא נֶהֱנָה מִשֶּׁל אֲחֵרִים, רַק אַדְּרַבָּא הָיָה מְהַנֶּה לַאֲחֵרִים יוֹתֵר מִכְּפִי יְכָלְתּוֹ, בַּעַל צְדָקוֹת וּמַכְנִיס אוֹרְחִים, וְהָיָה בַּעַל מִדּוֹת טוֹבוֹת וִישָׁרוֹת, וּמְעֹרָב בְּדַעַת עִם הַבְּרִיּוֹת, וּמָצָא חֵן וְשֵֹכֶל טוֹב בְּעֵינֵי אֱלקִים וְאָדָם, וְסוֹף יָמָיו זָכָה לִקְבֹּעַ דִּירָתוֹ בָּאָרֶץ הַקְּדוֹשָׁה בְּעִיר הַקֹּדֶשׁ צְפָת תובב"א, וְגַם שָׁם הָיָה נִכְבָּד וְחָשׁוּב מְאֹד בְּעֵינֵי כֻּלָּם וְנִפְטַר בְּשֵׁם טוֹב, וּמְקוֹם קְבוּרָתוֹ סָמוּךְ מַמָּשׁ לְקֶבֶר הָרַב הַקָּדוֹש בַּעַל הַמְחַבֵּר שֻׁלְחָן עָרוּךְ בֵּית יוֹסֵף וְכוּ' כַּיָּדוּעַ:

עַל כֵּן אַל יִפֹּל לֵב אָדָם עָלָיו בִּרְאוֹתוֹ מַה שֶּׁהִרְבָּה לְאוֹנֵן וּלְקוֹנֵן וּלְהִתְמַרְמֵר כָּל כָּךְ עַל רִבּוּי מַחֲשָׁבוֹת הַטּוֹרְדוֹת וְכוּ' כִּי הַכֹּל הָיָה רַק מֵחֲמַת גֹּדֶל תֻּמָּתוֹ וְצִדְקָתוֹ, עַל כֵּן הָיָה נִבְהַל וְנֶחְפַּז וְנֶחֱרַד מְאֹד מֵאֵיזֶהוּ פְּגָם כָּל שֶׁהוּא אֲפִלּוּ רַק בְּמַחֲשָׁבָה לְבַד וַאֲפִלּוּ בְּשׁוֹגֵג וּבְאֹנֶס, כִּי שְׁגָגוֹת דּוֹמוֹת לוֹ כִּמְזִידוֹת, וְקַלּוֹת דּוֹמוֹת לוֹ כַּחֲמוּרוֹת, וּכְעֵין שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (חֲגִיגָה יד), וּמִזֶּה בְּעַצְמוֹ יוּכַל הַמְעַיֵּן בֶּאֱמֶת לְהִתְפַּלֵּא מְאֹד בְּיוֹתֵר עַל גֹּדֶל תֻּמָּתוֹ וְצִדְקָתוֹ וְיִרָאתוֹ וַחֲסִידוּתוֹ שֶׁל אָבִיו הָרַב רַבִּי נָתָן זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה כִּי לא רָצָה לְהָקֵל עָלָיו כְּלָל גַּם בָּזֶה, וּלְהָשִׁיב לוֹ בִּקְצָרָה מָה אַתָּה מְדַקְדֵּק וּמַרְעִישׁ הָעוֹלָם כָּל כָּךְ בְּכָל פַּעַם בְּדָבָר שֶׁרֹב הָעוֹלָם נִכְשָׁלִים בּוֹ בְּכָל יוֹם, כְּמוֹ שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (בָּבָא בַּתְרָא קסד ע"ב) (כָּאן חָסֵר):

וְהוּא לא רָצָה לְהָקֵל לּוֹ בָּזֶה כְּלָל רַק אַדְּרַבָּא הִסְכִּים לִדְבָרָיו שֶׁבְּוַדַּאי צְרִיכִין לִצְעֹק מָרָה עַל זֶה הַרְבֵּה מְאֹד מְאֹד, כִּי הַמַּחֲשָׁבָה גְּבֹהָה מְאֹד וְהִיא עִקַּר הָאָדָם, וּצְרִיכִין לְהַחֲזִיקָהּ וּלְשָׁמְרָהּ בִּקְדֻשָּׁה יְתֵרָה מְאֹד מְאֹד, וְכַמְבֹאָר בְּדִבְרֵי רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה הַרְבֵּה בָּזֶה. רַק אַף עַל פִּי כֵן חִזֵּק אוֹתוֹ לְבַל יִתְבַּלְבֵּל עַל יְדֵי זֶה בְּיוֹתֵר, וְלא יָבוֹא עַל יְדֵי זֶה לְעַצְבוּת וּמָרָה שְׁחוֹרָה חַס וְשָׁלוֹם, כִּי אֵין שׁוּם יֵאוּשׁ בָּעוֹלָם, וּלְכָל אֲשֶׁר יְחֻבַּר אֶל הַחַיִּים יֵשׁ בִּטָּחוֹן לִזְכּוֹת לְכָל טוּב וְלִשְׁלֵמוּת הַקְּדֻשָּׁה בֶּאֱמֶת, כַּמְבֹאָר הַרְבֵּה בַּמִּכְתָּבִים הַקְּדוֹשִׁים הָאֵלּוּ בְּעִנְיָן זֶה, אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז בָּהֶם וְנָבוֹן יָבִין כָּל דָּבָר לַאֲשׁוּרוֹ:

יפה נתל'ה..רק אשרינו!

בס"ד בר"ה

אשריך..

ראיתי פעם איזה אימרה חסידית שאומרת שמתוך

כל הספרי חסידות יש 3 ספרים שכל אחד מהם הולך לכיוון אחר. ה"נועם אלימלך"- ספרם של צדיקים.

ה"תניא"- ספרם של בינונים. וה"ליקוטי מוהר"ן" - ספרם של רשעים.

האמת שזה נראה לי חצי נכון כי באמת ליקוטי מוהר"ן זה הספר כמעט היחיד שמדבר לכאלה שהם באמת

"רשעים".  אבל זה גם חצי לא נכון כי רבינו מדבר לכולם מהבן אדם הכי צדיק וגדול עד הכי קטן ונמוך ורשע בעולם.

שיהיה לכולנו מועדים לשמחה!! חיוךחיוךחיוך

אשרינו!! 

תודה אחי.. אשריך אתה.. מזכיר את הבדיחה הידועה-נתל'ה

למה ביום כיפור אומרים "הננו מתירים להתפלל עם העבריינים" ולא גם בראש השנה?

כי..

כל העבריינים באומן בראש השנה...מוציא לשוןמרחף 

אבל כמו ש'העולם' אומרים "בתוך כל צחוק יש חתיכת אמת".. זו הגדולה של רבינו- שלקח על עצמו להתעסק עם הכי רחוקים והנפולים מה' יתברך ומהקדושה, ולרפאות אותם ולהעלות אותם מהשאול תחתיות ומהגהינום של העולם הזה, ולקשט ולהלביש אותם בכתרי המלך- תורה תפילה שמחה אמונה ומידות טובות. 

וכמו שמובא בחיי מוהר"ן סימן קנד':
(ד) שָׁמַעְתִּי בִּשְׁמוֹ שֶׁאָמַר בְּעֵת שֶׁנָּסַע לְנָאוְורִיטְשׁ וּשְׁאָרֵי קְהִלּוֹת וְדִבֵּר אָז מֵעִנְיַן נְסִיעָתוֹ שֶׁלֹּא יָדַע שׁוּם אָדָם עַל זֶה פֵּרוּשׁ וָרֶמֶז, כִּי נָסַע בְּהֶעְלֵם מִן הָעוֹלָם וְלֹא קִבֵּל שׁוּם מָעוֹת בַּדֶּרֶךְ וְאָמַר אָז [ברכות ד] וַאֲנִי יָדַי מְלֻכְלָכוֹת בְּדָם בְּשָׁפִיר וּבְשִׁלְיָא כְּדֵי לְטַהֵר אִשָּׁה לְבַעְלָהּ וּקְצָת הָיָה מְרֻמָּז שֶׁזֶּה עִנְיַן נְסִיעָתוֹ: 

היינו לטהר את האשה (כנסת ישראל) לבעלה (הקב"ה)-  רבינו לקח על עצמו את הביזיונות שידברו עליו כל דבר אסור ויצחקו עליו ויוציאו עליו שם רע וכו' וכו'.. הכל לקח כדי לרדת לעם ה"פשוט והירוד" ולהכניס גם בהם התחזקות והתעוררות, ולבל ייאשו עצמם מה' יתברך ומהתורה, אלא יעשו התחלה חדשה וישתוקקו ויכספו לעבודת ה' ולהיות יהודי אמיתי כרצון ה' יתברך. 

ובחיי מוהר"ן סימן שלה':

(מה) פַּעַם אַחַת דִּבֵּר רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה עִם אַנְשֵׁי- שְׁלוֹמֵנוּ וְאָמַר לָהֶם, הֲלֹא כָּל הַנַּחַת רוּחַ וְהַתַּעֲנוּג שֶׁלִּי הוּא רַק כְּשֶׁאֲנִי רוֹאֶה אֵיזֶה דִּבְרֵי יַהֲדוּת וַעֲבוֹדַת ה' בְּאֶחָד מֵאֲנָשַׁי, הֲלֹא הִפְקַרְתִּי אֶת עַצְמִי וְאִשְׁתִּי וּבָנַי הַיְקָרִים, וְרַק בִּשְׁבִיל זֶה. הַאִם לֹא הָיִיתִי יָכוֹל לִהְיוֹת מְפֻרְסָם וּמַנְהִיג שֶׁקּוֹרִין (גוּטֶער יוּד) כְּמוֹ כָּל הַמַּנְהִיגִים שֶׁנּוֹסְעִים הַחֲסִידִים אֲלֵיהֶם וְאֵינָם יוֹדְעִים עַל מָה נוֹסְעִים, וְחוֹזְרִים וְשָׁבִים וּבָאִים וְאֵינָם יוֹדְעִים מַה בָּאִים. אֲבָל אֲנִי לֹא רָצִיתִי בְּכָל זֶה, רַק לָקַחְתִּי עַצְמִי לַעֲסֹק בָּזֶה לְהַחֲזִיר אֶתְכֶם לְמוּטָב. הֲלֹא כְּשֶׁאֲנִי רוֹאֶה אֵיזֶה עֲבוֹדַת ה' בְּעָנִי שֶׁבַּעֲנִיִּים שֶׁהוֹלֵךְ בְּכוֹבַע קָרוּעַ וּמַלְבּוּשִׁים קְרוּעִים וּמִנְעָלִים קְרוּעִים הוּא יָקָר אֶצְלִי וְכוּ' בַּקָּשָׁתִי מְאֹד מִכֶּם הֱיוּ אֲנָשִׁים כְּשֵׁרִים כִּי זֶה כָּל יִשְׁעִי וְכָל חֶפְצִי:

ובעלים לתרופה בהקדמה:
מֵהוֹדַעְנָא לְכָל אַנְשֵׁי שְׁלוֹמֵנוּ כִּי קַצְתִּי בִּישִׁיבַת בְּרֶסְלֶב, מִגֹּדֶל הַצָּרוֹת וְהַרְפַּתְקָאוֹת דְּעָדוּ עָלַי. וְעַכְשָׁיו אֶהְיֶה מִתְהַלֵּךְ מֵאֹהֶל אֶל אֹהֶל. וְלא לְהִשְׁתַּקֵּעַ אֶלָּא לָגוּר. בְּכֵן שְׁאֵלָתִי וּבַקָּשָׁתִי מִכֶּם שֶׁלֹּא יִהְיֶה לָרִיק יְגִיעִי שֶׁיָּגַעְתִּי עִם כָּל אֶחָד וְאֶחָד וְשַֹמְתִּי אֶת נַפְשִׁי בְכַפִּי בִּשְׁבִיל טוֹבַת נַפְשְׁכֶם. ה' הַצַּדִּיק וַאֲנִי הִרְשַׁעְתִּי, וּמַעֲשַֹי גָּרְמוּ לִי הַיִּסּוּרִים וּמִיתַת הַבָּנִים הַמְסֻלָּאִים, וְהַמַּחֲלקֶת וְהַקִּטְרוּגִים. אַף עַל פִּי כֵן יָדַעְתִּי גַּם יָדַעְתִּי שֶׁגַּם הָעֵסֶק שֶׁעָסַקְתִּי עִמָּכֶם לְהוֹצִיא אֶתְכֶם מִשִּׁנֵּי הַס"מ (הַסָּמֵךְ מֵם- יצר הרע), עַל כָּל אֵלֶּה עֵינָיו לָטַשׁ וְשִׁנָּיו חָרַק עָלַי:

וּבְכֵן אֲהוּבַי אַחַי וְרֵעַי חִזְקוּ וְאִמְצוּ בְּיִרְאַת ה' כָּל אֶחָד וְאֶחָד לְפִי כֹּחוֹ וּבְחִינָתוֹ. וְלא יִהְיֶה לָרִיק יְגִיעִי. וְשִׁמְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עֶבֶד ה' כַּאֲשֶׁר לִמַּדְתִּי אֶתְכֶם. וְתֵדְעוּ שֶׁאַף עַל פִּי שֶׁאֲנִי רָחוֹק עַכְשָׁיו מִכֶּם אֵין זֶה כִּי אִם רִחוּק הַגּוּפוֹת וְאֵין רִחוּק חַס וְשָׁלוֹם בְּנַפְשׁוֹתֵינוּ כִּי קְרוֹבִים אֲנַחְנוּ. אֲהוּבַי אַחַי וְרֵעַי נָא וָנָא שֶׁיִּהְיוּ דְּבָרַי אֵלֶּה אֲשֶׁר הִתְחַנַּנְתִּי קְרוֹבִים אֲלֵיכֶם יוֹמָם וָלַיְלָה:

וּמֵהוֹדַעְנָא שֶׁעַכְשָׁיו אֲנִי מִתְגּוֹרֵר בְּזַאסְלַב, וּפֹה אֵשֵׁב אִם יִרְצֶה הַשֵּׁם לְעֵרֶךְ שְׁלשָׁה חֳדָשִׁים:
הֲלא כֹּה דִּבְרֵי אֲהוּבְכֶם הַכּוֹתֵב בְּדֶמַע מִגֹּדֶל הַשִּמְחָה אֲשֶׁר בִּלְבָבִי שֶׁהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא נָתַן לִי כֹּחַ בַּרְזֶל לָשֵֹאת עֹל הַיִּסּוּרִים וְהַטִּלְטוּלִים כָּאֵלּוּ:

ובחיי מוהר"ן סימן שי':

אָמַר כַּמָּה צֶלֶם אֱלֹקִים הָיוּ מֻנָּחִים בָּרֶפֶשׁ שֶׁאֲנִי הוֹצֵאתִים מֵהָרֶפֶשׁ וְכוּ' וְכוּ', כִּי נִרְאֶה בְּחוּשׁ שֶׁהַמִּתְקָרְבִים אֵלַי נִשְׁתַּנָּה פְּנֵיהֶם, וּבָא עֲלֵיהֶם פָּנִים שֶׁל יְהוּדִי בְּחִינַת צֶלֶם אֱלֹקִים. הֲלֹא יֵשׁ אֶצְלִי אֲנָשִׁים שֶׁאֵינִי יוֹדֵעַ אִם הַשְּׁאוֹל תַּחְתִּיּוֹת הָיָה דַּי לָהֶם, כִּי גַּם הַשְּׁאוֹל תַּחְתִּיּוֹת הָיָה קָטָן לִפְנֵיהֶם, שֶׁאִם הָיָה אֶפְשָׁר לָהֶם לַחְתֹּר תַּחַת שְׁאוֹל תַּחְתִּית הָיוּ חוֹתְרִים, וְעַל יָדִי נִתְקָרְבוּ וְכוּ':

ובחיי מוהר"ן סימן שז':

(יז) שָׁמַעְתִּי בִּשְׁמוֹ שֶׁאָמַר אֲנִי אֵין לִי מַה לַּעֲשֹוֹת בְּזֶה הָעוֹלָם כְּלָל, כִּי בִּשְׁבִילִי אֵינִי צָרִיךְ לַעֲשֹוֹת כְּלָל רַק בָּאתִי לְהָעוֹלָם לְקָרֵב נַפְשׁוֹת יִשְֹרָאֵל לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ: 

אשריינו שזכינו!!!דוס 

חחחחחחח אהבתי ת'בדיחהה..ננח=)

חח שעות צחקתי עכשיו.. ו- היא לא ידועה. לפחות לי לא...חושף שיניים

שוב שימחת את לבבי.מוציא לשון תודה וחגשמחח שיהיה!

לא קראתי הכל אבל הבדיחה טובה..שִׁירָה
טוב, אני רואה שאתם אוהבים בדיחות, אז הנה עוד אחד:נתל'ה

ברסלב'ר וחבדניקית מתחתנים.. 

איך קורים לילד שנולד להם? 

.... עגלה

נ נכ נכו נכון שהרב'י מלך המשיח?!! 

צוחקחיוך גדולמוציא לשוןדוס

..יש מש'ו יפה שחבדניקית אמרה לי,סתם אחת

מה ההדבל בין ברסלב לחב"ד? 

חב"ד מוצאים בכל נקודה יהודי טוב, ברסלב מוצאים בכל יהודי נקודה טובה.

יפההה. באמת נכון!!ננח=)
כמה זה נכוןהדסדס

במיוחד הזדהתי עם "כי הברסלבים -כל הזמן עובר עליהם".

התלבטתי פעם ביני לבין עצמי אם זה כך (שעלינו הברסלבים כל הזמן עובר) או שיותר נכון- בגלל שעובר עלינו מה שעובר- נהיינו ברסלבים.

להדסדס-נתל'ה

נראה לי שבגלל שעובר עלינו מה שעובר נהיינו ברסלבים...

חבר אמר לי באומן האחרון "אתה רואה פה את כולם? לכל אחד יש פה 'שריטה', כי אחרת הוא לא היה מגיע לפה... "

כאומר- שסתם לא כל אחד הגיע לפה, יש משו בתוכו שמחפש את המשהו 'מעבר',

שנמאס לו מכל הצביעות והשקר שתאוות העולם הזה מציע, ששבע מכל ההבטחות שווא שהיצר הרע שמתלבש בהם בתרבות, במדיה, במפורסמים, בקניות, בפרסומות, וכו' וכו'.. מכרו לו. 

ולאחר שגילה שרק ניצלו אותו כספית ונפשית ורימו אותו, ויצא במפח נפש חסר וריק ומרושש, ולא רק שלא עזרו לו אלא ההפך- הוא הפך להיות אדם בודד, מפוחד, שקרן, הססן, ציני, עצוב, מיואש, אנוכי, אגואיסט, מלא ברדיפה עצמית...

ובא ואומר "אני רוצה אמת אמתית טהורה ונקיה, נטולת אינטרסים אישיים וכבוד מדומה,

"אני נותן צ'אנס אחרון" למשהו שבשבילו כדאי לחיות, שלמענו כדאי להשקיע ולהלחם, אני צמא לעומק, לתוכן, למשמעות. 

ושבאים באים לאומן לציון רבינו ורואים את האהבה שיש בין כל שכבות וקבוצות שבעם ישראל ואת אהבת חינם שמרעיפים אחד על השני ואת השירים והריקודים, ואת הדמעות והבכיות, את השאגות והצעקות, את התפילות שיוצאות מתוך עומק נקודת הלב, ובמיוחד כשטועמים את ה'יין ההונגרי' שבספרי רבינו, מתחילים להתמלאות בחשק, בשמחה, בהתלהבות, בהתחדשות, באמונה "שאין ייאוש בעולם כלל, שה' יתברך איתך עמך ואצלך, שה' אוהב אותך מי שאתה ואיך שאתה, שאם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שיכולים לתקן"!!! 

ובמיוחד מי שזוכה לקיים את עצת ה"התבודדות", לדבר עם ה' יתברך בשפה שלי, ולספר לו מה שעובר עליי, ולבקש ולהתחנן לפניו שיאיר עליי את אורו, ושאזכה תמיד להיות מקושר ומחובר אליו במחשבה דיבור ומעשה, ולהרגיש אותו איך תמיד איתי ושומר עליי ואוהב אותי...  

ואז אותו אחד שהיה רחוק, שהלך לחפש את עצמו בכל מיני מקומות, צועק "אני יודע שישנו בוודאי"!!!! 

שיחות הר"ן סימן ז': 
היצר הרע דומה כמו מי שהולך ורץ בין בני אדם, וידו סגורה ואין אדם יודע מה בתוכה. והוא מרמה בני אדם ושואל לכל אחד, מה אני אוחז? ולכל אחד נדמה כאלו הוא אוחז מה שהוא מתאוה. ועל כן הכל רצים אחריו כי כל אחד סובר שיש בידו מה שהוא חפץ. ואחר כך הוא פותח את ידו ואין בה כלום. כמו כן ממש היצר הרע שהוא מרמה כל העולם והכל רצים אחריו ומרמה לכל אחד ואחד עד שנדמה לכל אחד ואחד כאלו יש בידו מה שהוא חפץ כל אחד כפי שטותו ותאותו. ואחר כך בסוף הוא פותח את ידו ואין בה כלום כי אין מי שימלא תאותו אצלו:
גם נדמו כל התאוות של העולם כמו עמודי אור הנכנסין בבית מן אור החמה כנראה בחוש שהם נדמין לעמודים מחמת הזריחה של החמה. וכאלו רוצים לתפס אותן העמודי אור שתופסים וחוטפים ואין בתוך היד כלום כך הם כל התאוות של עולם הזה:

חיי מוהר"ן סימן רס':
(כ) אָמַר מָשָׁל שֶׁפַּעַם אַחַת נָסַע סוֹחֵר גָּדוֹל עִם יַיִן טוֹב אִינְגַרִישֶׁער [אוּנְגַרִי]. פַּעַם אַחַת אָמַר הַמְשָׁרֵת וְהַבַּעַל-עֲגָלָה לְהַבַּעַל-הַבַּיִת הֲלֹא אָנוּ נוֹסְעִים בַּדֶּרֶךְ הַזֶּה עִם הַיַּיִן הַזֶּה, וְאָנוּ סוֹבְלִים הַצַּעַר כָּל כָּךְ תְּנוּ לָנוּ לִטְעֹם מְעַט. וְנָתַן לָהֶם לִטְעֹם מִזֶּה הַיַּיִן הַטּוֹב. לְאַחַר יָמִים נִתְגַּלְגֵּל שֶׁזֶּה הַמְשָׁרֵת נִתְוַעֵד יַחַד עִם שׁוֹתֵי יַיִן בְּעִיר קְטַנָּה וְשָׁתוּ יַיִן וְשִׁבְּחוּ אוֹתוֹ מְאֹד, וְאָמְרוּ שֶׁהוּא יַיִן אוּנְגַרִישֶׁער. אָמַר הַמְשָׁרֵת הַנַּ"ל תְּנוּ לִי לִטְעֹם וְנָתְנוּ לוֹ. וְאָמַר אֲנִי יוֹדֵעַ שֶׁאֵין זֶה יַיִן טוֹב אוּנְגַרִישֶׁער כְּלָל, וְגָעֲרוּ בּוֹ וְדָחֲפוּ אוֹתוֹ. וְהוּא אָמַר הֲלֹא אֲנִי יוֹדֵעַ שֶׁאֵין זֶה יַיִן אוּנְגַרִישֶׁער כְּלָל, כִּי הֲלֹא אֲנִי הָיִיתִי אֵצֶל סוֹחֵר גָּדוֹל כָּזֶה וְכוּ' וְהֵם לֹא הִשְׁגִּיחוּ עָלָיו. וְאָמַר, אֲבָל לֶעָתִיד כְּשֶׁיָּבוֹא מָשִׁיחַ אָז יֵדְעוּ כְּשֶׁיִּתְּנוּ יַיִן הַמְשֻׁמָּר, אֲזַי לַאֲחֵרִים יוּכְלוּ לְהַטְעוֹת וְיִתְּנוּ לָהֶם יַיִן וָואלִיחְשֶׁין סְטְרָאוִויצְטֶיר וְיֹאמְרוּ לָהֶם שֶׁהוּא יַיִן הַטּוֹב הַמְשֻׁמָּר, אֲבָל לְאַנְשֵׁי שְׁלוֹמֵנוּ לֹא יוּכְלוּ לְהַטְעוֹת כִּי אֲנַחְנוּ טָעַמְנוּ הַיַּיִן הַטּוֹב וְכוּ':

נכון,הדסדס

אבל התכוונתי לאפילו יותר מזה. אני הגעתי לרבנו בלי אוויר- לא רק בגלל השקר של העוה"ז, אלא כי גם כשחיפשתי דרך בתוך הדת (ובס"ד- הייתי עמוק בתוך הדת) ,הגיעו מצבים שלא היתה לי עצה להשית בנפשי לעזור לעצמי, והתורה במצב המסויים והמורכב שלי- הרגשתי שהופכת לי לסם מוות במקום לסם חיים,ככה שאם גם מתוך התורה כבר לא יכלתי למצוא לעצמי עצה- מה נשאר???

וככה בס"ד הגעתי לרבינו, ברוך השם. ורק שם מצאתי דרך גם במקום שאין דרך. בלי גוזמא כלל.

האמת היאמעריצה של אבא

שעל כל אחד עובר..השאלה אם הוא מצא והכיר את הדרך של רבינו..

שאפשר לצאת מכל מצב ולשמוח ולא להתייאש במצב שלו.

אז היום הרבה נמצאים במצבים הכי קשים ושמעו על רבי נחמן ומי לא יאהב את הדרך של רבינו?לכן אנשים מהמצבים הכי קשים חוזרים בתשובה ובוחרים להיות ברסלבים כי שם הם מצאו את האור.

אם כבר בדיחות אז..קבלו:ננח=)

הבדיחה ששולה מספרת כל הזמן

למה לברסלבים יש חשבון טלפון גבוה?? כי הם כל היום מתקשרים לרבינו!!! צוחק

[ומי שלא מכיר את שולה - כנראה עדיין לא היה באומן...שולה זאת 'הגבאית של רבינו'..כולם שמה מכירים אותה..חיוך גדול]

ועוד בדיחה..רק אשרינו!

חיוך

ב"ה בר"ה

ידוע כמה רבינו ור' נתן דיברו על העניין של שמירת הזמן.

איזה ברסלבר הולך ברחוב, לפתע הוא עוצר מישהו ושואל  "סליחה אחי, מה השעה?.." 

עונה לו אותו אחד 'וואלה, לא יודע..'     אומר לו הברסלבר "טוב אחי, לפחות דיברנו מזה..."

חיוך גדולצוחקחיוך

אשרינו!!!

חמווווד אהבת חינם
חזק ביותר!! אהבתי!!!נתל'ה
עבר עריכה על ידי נתל'ה בתאריך כ"ו בתשרי תשע"ד 12:01

צוחק 

קבלו לייק!! מוציא לשון

נזכרתי בבדיחה- 

איך קוראים לשיפוצניק ברסלבר? 

התיקון הכללי... 

חיוךחיוך גדול

חח והנה נזכרתי בעוד:רק אשרינו!

בס"ד בר"ה

למה ברסלבים הם כמו סטודנטים?...

כי כל הזמן הכל בחינות ובסוף השנה מחכים להגיע לציון...צוחקחיוךדוס

אשרינו מה טוב חלקינו...!!

ואי אתם טובים! אהבת חינם

אשרי הברסלברים המסוגלים לרדת על עצמם.. זו רק מעלה

חחחחחחחפורקאחרונה

צוחקצוחקצוחק   בריא לצחוק. החייתם אותי קצת!

אשרינו!

אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אולי יעניין אותך