ההמלצות שלנו...רחלקה
המלצה למסלולי אופניים באזור.(ירושלים).בניה גודלבסקי
מה כבר יש לעשות בעמק?בניה גודלבסקי
תל יזרעאל.
תל יזרעאל משמר את שרידי העיר העתיקה שהייתה בירת ממלכת ישראל בתקופת שושלת המלך אחאב במאה התשיעית לפני הספירה. אחאב נשא לאישה את איזבל בתו של מלך צידון והייתה לה השפעה רבה על מלכותו. היא הסיתה אותו לגזול את כרם נבות ואף ביימה משפט שבו הואשם נבות בביזוי אלוהים והמלך. בתגובה, יוצא אליהו הנביא נגד אחאב. הוא מנבא כי איזבל תרצח ולאחר מותה הכלבים יאכלו את בשרה (מלאכים א' כא'). האתר מהווה תצפית מקסימה ורחבה אל עמק יזרעאל המזרחי, ונחל חרוד במרכזו, הרי הגלבוע בדרום, רמת יששכר וגבעת המורה בצפון והרי הגלעד במזרח. במרחב התל שוחזר במלואו "גן נבות היזרעאלי" בבוסתן ענק של עצי ארץ ישראל. במקום חורשות צל, שולחנות וספסלים לחוויית פיקניק משפחתי.
כניסה לאתר מדרך הכניסה לקיבוץ יזרעאל על כביש 675.
עין יזרעאל.
שלושת החורפים האחרונים בצפון השומרון
(מקור המעיין הנו הגשמים היורדים באזור זה) היו שחונים ונביעת המעיין הלכה ופחתה, עד שלאחרונה יבשה. תופעה זו מוכרת מדיווחי תיירים במאות ה- 18 וה- 19, ומכאן שמו של המעיין בערבית: "המעיין המת" (עין אל מיתה).מינהלת נחל חרוד, בה שותפים רשות ניקוז ירדן דרומי, קרן קימת לישראל והמשרד להגנת הסביבה, הכינה יחד עם רשות המים הארצית, תוכנית לאספקת מים חיים לנחל (על פי החלטת הכנסת- "הקצאת מים לערכי טבע ונוף- התשכ"ה 1964"). התכנית תמומש בקרוב.בריכה ששוקמה ע"י רשות הניקוז וקרן קימת לישראל.
מעיין מים זכים הנובע ממרגלות תל יזרעאל, וזורם בתעלת אבן פתוחה יפיפייה לבריכה כחולה ונקיה בתוך חורשת אקליפטוסים ענקיים. מהבריכה גולשים מימיו אל נחל נבות (על שמו של הכורם שנרצח ע"י המלך אחאב) הנשפך לנחל חרוד. ליד המעיין חנה צבא ישראל ובראשו שאול המלך לפני הקרב המכריע עם הפלשתים. לאורך נחל נבות שביל עם בוסתני עצי ארץ ישראל ועצי פרי אשר ניטעו ע"י הקרן קיימת.הכניסה למעיין בדרך מוסדרת מכביש 675, או בשביל הליכה מתל יזרעאל.
כתף שאול.(תצפית).
מקום נושא את שמו של מלך ישראל שנפל בקרב נגד פלשתים על רכס הגלבוע. ספר שמואל א' פרק לא' מספר כיצד גילו הפלשתים את גופות שאול ושלשת בניו ותלו אותן על חומת העיר בית שאן כדי להכריז על ניצחונם. אנשי העיר יבש גלעד עברו בלילה את הירדן, הורידו את הגופות והביאו אותן לקבר ישראל. המקום נזכר בקינת דוד (שמואל ב' א').ממרומי כתף שאול נפרסת תצפית מרהיבה ביופייה אל עמק חרוד וסביבותיו, אל הגליל ורכס הגלעד. קק"ל פיתחה במקום דרכי גישה, חניונים רחבי ידיים, מגרש משחקים לילדים, פינות פיקניק ושבילי טיול רגליים. האתר משמש לגלישה בגלשני רוח ומצנחי רחיפה. הגישה למקום מכביש 675 דרך צומת כביש נוף הגלבוע.
עין מודע.
על אף שבקינת דוד (שמואל ב' פרק א) נזכרים הרי הגלבוע כמקום שבו לא יורדים גשמים וטל, שופעים מורדותיו של ההר מעיינות מים צלולים. אחד מאלה הוא עין מודע המצוי לרגלי המורדות הצפון מזרחיים של הגלבוע מדרום לקיבוץ רשפים. המעיין שופע כל ימי השנה וזרימתו ממלאה את בריכת המים הגדולה השרויה בצל עצי איקליפטוס ענקיים. עבודות הפיתוח שנעשו במקום הכשירו חניונים לקליטת הקהל הרב. ניתן לנפוש במקום וליהנות משולחנות וספסלים המזמינים לפיקניק משפחתי. האתר בעל נגישות נוחה לבעלי מוגבלות, ומהווה אטרקציה לקהל הרחב. ניתן להגיע למקום בדרך סלולה שאורכה 2.7 ק"מ היוצאת מכביש 669 בצמוד לגדר המזרחית של קיבוץ רשפים.
אי השלום בנהריים.
אי התחום מעבריו בערוצי הירדן והירמוך (זהו מקור השם: "נהריים"). דרכי מעבר מובילות אל לבו של האי המצוי בגבולה של ממלכת ירדן וניתן לשליטה ישראלית במסגרת הסכמי השלום בין שתי המדינות. ניתן לבקר באתר במסגרת סיורים מודרכים (בתשלום) המובילים את המטיילים דרך "שביל הסכרים" התצפיות השונות, המצפורים, גן הפסלים של האמן אברמיק חזן ו"גבעת הפרחים שנקטפו" לזכרן של שבע הבנות מבית שמש שנרצחו במקום. המבקרים נחשפים לסיפורו הייחודי של האתר, כולל תצפית על תחנת הכח של פנחס רוטנברג "הזקן מנהריים" והגשרים העתיקים שעל אחד מהם עברה "רכבת העמק" לדמשק. בימי חורף גשומים ניתן לראות את המים הגועשים מבעד לסכרים העוצרים את מי הירמוק ושצף המים הגואים בערוץ הירדן. הצמחייה הסבוכה שלאורך הנהר משמשת מקום מסתור לבעלי חיים שונים. בעבר הרחוק חיו כאן גם אריות, כפי שמתואר בדבריהם של נביאים שונים, בהם גם הנביא זכריה (פרק יא') המתאר את שאגת הכפירים בימים של אסון ושבר לבני האדם כאשר "שדד גאון הירדן". הכניסה לאתר מכביש 90 מול כביש הגישה למנחמיה, או בסמוך לכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד.
גשר הקנטרה.זהו גשר קשתות עתיק הבנוי מעל ערוצו של נחל חרוד מצפון לקיבוץ ניר דוד. הגשר נבנה ע"י הממלוכים במטרה להעביר את מימי נחל עמל קדום באמצעות תעלת בטון עד לשטחי התבואה למרגלות רמת יששכר. מראה הקשתות ועוצמתו של הגשר מתקשרים בזיכרון לנבואתו של הנביא הושע (פרק א' פסוק 5) העוסקת באחת ממפלות צבא ישראל בעמק יזרעאל כעונש על מחדלי העבר. יש להניח, כי לאורכו של נחל תבור, עברו צבאות קדם רבים ואף ערכו חנייה לצד מעיינותיו בצאתם למלחמה. ניתן להלך על הקשת בגובה עשרות מטרים, לצפות אל נחל חרוד והמפל שבו, לראות את קיר טרווטרין (נטיפים) בגדה הדרומית של הנחל, וליהנות מפינות פיקניק בחניון המוסדר שבצל עצי האיקליפטוס. הגישה- מכביש 669 בצומת דרך סלולה (ליד גן השלושה) או מצומת כביש 6667 (כביש בית שאן- מסילות) צפונה, ו/או מכביש 71 בכניסה של העיר בית שאן.
נחל עמל הקדום.
זהו אפיק של נחל קדום הנובע במרכזו של גן השלושה (הסחנה) ומשמש כיום כערוץ לניקוז המים הניגרים בחורף ממורדות הגלבוע. הנחל עובר בין מאגרי דגים המשמשים אתר שהייה לציפורים נודדות ולעופות מים. לאורכו פותחו שבילים להולכי רגל ולאופנים, וכן סככות צל לדייגים. בסמוך נבנה מצפור על עמודים המיועד לחובבי ציפורים ולתצפיות נוף. ניתן להשקיף מכאן על מדרונות הגלבוע, גבעת המורה, רמות יששכר, רכס הגלעד, העיר בית שאן, הקיבוצים ושדות העמק הירוקים הנפרסים מאופק לאופק.פוריותו של עמק יזרעאל נזכרת בספרי התנ"ך, בין השאר בנבואתו של הנביא הושע (פרק ב' פסוק 24) המדבר על היבולים הרבים שתיתן אדמת העמק לאחר שהשמיים יורידו גשמיהם. הדרך לאורכו של הנחל מהווה מסלול גישה לכל כלי רכב לגשר הקנטרה על נחל חרוד ולפארק בית שאן. הכניסה לדך ליד מפגש הכבישים 669 ו-6667 סמוך לקיבוץ ניר דוד.
מזרח הרמוןידידיה ק
יהודיה!*מוריה 2*
מי שרוצה מסלול בגולן שיכתוב לי מסר ואני אחזור אליועמית1
טיולי ג'יפיםאנונימי (פותח)
מומלץ לצאת בעונת הסתיו ובתחילת החורף למדבר יהודה ולנגב.
במיוחד לנחלים בהם זרמו מים בשטפונות הראשונים השנה, הצמחיה מתעוררת לחיים ומתחילים לראות ירוק.
אפשר לטייל בכל דרך, ברגל-באופניים-בג'יפים, רק להזהר לא להכנס לשטחי אש.
שטחי אש סגורים בפני מטיילים כל השנה, לבד משבתות (לא שייך) וחגים (גם לא) ומה שנשאר לדתיים זה חול המועדים.
המלצה שלי לאיזה "אטרקציה" מעניינת...סלים וארזה
אני עושה הרבה מסלולים יחף. זה נחמד מאוד, ולא קשה כמו שזה נשמע... עשיתי מסלולים בגולן ובגליל ואני מתכוון לעשות בחנוכה את עין גדי. המטרה הסופית-שביל ישראל (אני יודע שזה נשמע הזוי, אבל זה כיף ולא קשה הרבה יותר מטיול רגיל).
טוב יש לי כמה!!בנדא מצוי!!
כמובן נחל דרגות(או בערבית דרג'ה) במדבר יהודה, נחל צאלים גם במדבר יהודה!
לטיולי ג'יפים באיזור מערות בית ג'וברין! נכון רוב השטחים שם שטחי אש........אבל לא רק! דבר שני תמיד אפשר לבקש מצה"ל רשות לטייל שם באיזור!..........אני אישית עשיתי את זה בחול המועד סוכות היה כזה כיף!!
בעז"ה אני מקווה לצאת עם ג'יפ בקרוב למדבר יהודה לראות שטפונות!!
המשצי"ם יוצאים בחנוכה למסלול שלושה ימים עין-גדי,בקטנה
המלצה מדברית..השמרוני
עוד המלצה מדברית..אוריה שמחה
הר ארדון הוא במכתש רמוןהשמרוני
אני איתך..
זה ממש כיף!!אחת מהשומרון

רכבת העמק בכפר יהושעאנונימי (פותח)
רכבת העמק, שנסללה בראשית המאה ה-20 על ידי הטורקים בפיקוח גרמני, חיברה בין חיפה לדרעא שבעבר הירדן, ומשם התחברה לנתיב המסילה החיג'אזית - מדמשק דרך עמאן לחצי האי ערב. אחת ממטרותיה העיקריות מבחינת הסולטאן הטורקי הייתה לסייע לעולי הרגל המוסלמים בדרכם למכה. תוואי הרכבת בתחומי ארץ ישראל עבר דרך עמק יזרעאל, עמק בית שאן וצמח. לרכבת תרומה אדירה להתפתחות היישוב היהודי והתשתיות המגוונות בארץ ישראל .
סביב רכבת העמק היה פולקלור מקומי עשיר, ובשמה (ובמיוחד - סביב איטיותה שהפכה לאגדה) נקשרו אנקדוטות וסיפורים רבים. הרכבת פעלה עד חודש מארס 1948, עת חדלה מלנסוע מסיבות כלכליות ותפעוליות.
לאחר שהופסקה פעולת הרכבת הלך מצב המבנים בתחנת כפר יהושע והתדרדר, עד כמעט הרס מוחלט. מי שהתגייס להצלת התחנה ההיסטורית הייתה המועצה לשימור אתרים, שבסיוע משרד החינוך והתרבות וקק"ל (במסגרת פרויקט "50 אתרי מורשת ותקומה"), וכן המועצה האזורית עמק יזרעאל, רכבת ישראל ואנשי כפר יהושע - שיקמה ושימרה את מבני התחנה, בהם המבנה המרכזי, בית הנתיבות ועוד.
שעות פתיחה
ימים א'-ה' 14:00-09:00, יש לתאם הביקור מראש.
בימי שישי ושבת – לקבוצות על פי תיאום מראש בלבד.
הכניסה בתשלום.
ביקורים והדרכות
הביקור באתר מיועד לקהל הרחב, קבוצות, משפחות, גמלאים ועוד. ניתן לתאם הדרכות מיוחדות ולשלבן עם קטעי המחזה. ניתן לקיים באתר אירועים משפחתיים, חינוכיים ומיוחדים.
כתובת
טל. 04-9534226, פקס 04-9533843, tami@shimur.org.il
ת.ד. 123, כפר יהושע מיקוד 36582
יחרטטןalezish
סתם אבל זה אחד המשחקים השווים ביותר(חבל שרימון התחיל לחסום אותו
)
מקום נחמד ללינה בירושליםאנונימי (פותח)

תהנו
נחל שניר מקום מדהיםbrazilao
וגם הכינרת...brazilao
סימני דרך... איכות ללא פשרות, שירות מעל המצופהקשקשן על הגג
ומחירים מעל המצופה......
היא יקרה טילים, אבל המוצרים שם טובים......
סימני דרך... איכות ללא פשרות, שירות מעל המצופהקשקשן על הגג
ומחירים מעל המצופה......
היא יקרה טילים, אבל המוצרים שם טובים......
אכן יקרה למדי, וזה נשמע כמו פרסומת גלויה
smisraelאחרונה
מסלולים באזור צפת משהוא מכיר?חלקלקה
יש את המקום...ישי .א.
החרוש בשם נחל עמוד(למרות ששום דבר הוא לא חרוש)מי שמכיר אתו היטב נהנה שמה בכל פעם מחדש ואני ההוכחה לזה הייתי שם 15 פעם באמת בלי להגזים וכל פעם משהו חדש אח'לה מסלול אבל באמל צצריך לדעת איפה ללכת ומתי
חוויה בכרמיםאנונימי (פותח)
בשנה שעברה ביקרנו בחוויה בכרמים ,בשעלבים (לא רחוק ממיני ישראל)-לטרון. (אולי 10 דק' נסיעה)
הילדים קטפו את הענבים ישר מהכרם ואחר כך דרכו בגת! (גם בעלי הצטרף ונראה שם נהנו מאוד! ) בסופו של דבר יצאנו עם בקבוק תירוש שהם הכינו!
זה בנוסף ליצירות והפיתות בטאבון ...
היתה לנו חוויה נהדרת, ממליצה מאוד!
חני.
זוויתןיוסלה קמצן (קדוש?)
מתחיל בחניון יהודייה פרטים שם
אחד המסלולים היפים
יש אפשרות לעשות רק את העליון (3 שעות)
או את העליון והתחתון (6 שעות)
או עד משושים דרך עין נטף (8שעות)
הזמנים זה לאנשים רגילים אולם אם לא מתעכבים הרבהבבריכות והולכים מהר וביעילות זה מתקצר ב 20-30 אחוז
הלוך חזור לבולגריה בפחות מ-200 שח?ohads85

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?
מישהו בצפון עכשיו? איזור הכנרת באמת נוראי ככ עכשיו7410
או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?
תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל
מה עם שביל הפסגה בהר מירון, חם שם?קעלעברימבאר
לחזלש ומהררעות שרהאחרונה
רותח שם למותת
הייתי שם היום וממש סבלתי...
חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות
יער ברעם, שביל הפסגה (מירון) והסביבהאיל ב.
שלום לכולם,
האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.
אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.
פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?
תודה
לאן הולכים בחופש? אשמח להמלצות.פלפלונת
נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).
בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.
משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.
מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?
פארק שווה לפיקניק?
האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?
מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?
ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.
מחפשים בכל הארץ. עדיף לא מידי צפון/דרוםפלפלונתאחרונה
אפליקצית סיורים קולים בירושליםgeashono
האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.
ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.
בור ברמת מיגרוןdn5754
ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון
מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)
או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?
תודה רבה
אם עדיין רלוונטי- יש באיזור שילהעשב לימוןאחרונה
קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.
ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.
משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב
מישהו עשה פעם את שביל הגולן? הוא קשה?דורין השמיני
חלקו הצפוני של שביל הגולן מקסים, במיוחדקעלעברימבאראחרונה
עשיתי רק עד הר בנטל. הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת. לא זוכר כמה הוא קשה.
תשאל אנשים.
איפה מטיילים ביום העצמאותשדמות בחולות
אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה