יש לי שאלה....בטור נ נחים אתם~מיכל~

מאמינים בזכות בחירה או שהכל מאת ה' והוא יודע מה יקרה בעוד אלף שנה?

זה שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן...

וקשה טענו לי זה ממש חשוב!

תודה=]

על איזה בחירה את מדברת?ד.לוי
על הבחירות של ראש העיר וכו'?
לא...בכללי...אתם מאמינים שה' נותן זכות בחירה~מיכל~
או שהוא יודע והכל הוא יודע...
למשל:
אני הולכת לירושלים=עכשיו השאלה שלי היא נגיד עם אתה מאמינים שה' ידע שאני ילך לשם(=כאילו לה' זה ברור מעליו)
או שאתם בכל מאמינים שיש לי זכות בחירה.(=שאני יכולה או:ללכת לשם או להישאר בבית)
זה שאלה די מתוסבכת...
היהודי בכללי הוא בעל בחירה חופשיתיהודי_פשוט
היהודי בכללי הוא בעל בחירה חופשית....המשךיהודי_פשוט
נתן דוגמא
כל מה שברא הקב"ה בעולם הזה הוא הטביע בו את מידותיו.
שמעתי ממישהו פעם דוגמא יפה...
המכשיר GPS ..
אם תרצי ליסוע בדרך מסויימת ותתכנני את הדרך על ידי המכשיר הוא יראה לך את הדרך ואם תטעי בדרך הוא לא יגיד לך לחזור אחורה אלא יביא כל פעם דרך חדשה כך גם הקב"ה כל פעם שהיהודי עושה בחירה כלשהי בין אם היא שגויה או לא שגויה תמיד הוא יתן לנו דרך חדשה לא משנה מה נעשה.
הקב"ה נותן לנו חיטה אנחנו מתקנים ויוצרים לחם.
הקב"ה נותן לנו משאבי טבע ואנו יוצרים מכשירים
העולם הזה נברא כדי שהיהודי יתקן את הבריאה.
אם אין לנו בחירה אז איך הקב"ה יכול לבוא אלי בטענות שאני חוטא ועושה מעשים רעים?

אני יכול לפשט ולהמשיך עוד אם לא הבנת בכיף אמשיך להסביר....
בסופו של דבר הכל מה'....יהודי_פשוט
כל מה שנעשה בסופו של דבר הוא מה' אבל תמיד אנחנו יכולים לשנות את עצמנו.
כל פעם שאנחנו חוטאים תמיד הקב"ה יתן לנו דרך חדשה כי רחמיו הם אין סופיים.
הגורל שלנו לא קבוע והיהודי הוא מעל הטבע והמזלות וכל אחד יכול לשנות את הגורל שלו אם הוא יתבונן שהוא יכול להתעלות מעל החומר והטבע של עצמו.

ורבנו אמר "תכלית הידיעה-שלא נדע"

מי שאומר שאין לאדם בחירה אז כנראה אני ואת וכל שאר היהודים לא שונים מהבהמות.. (סליחה על התיאור)

עדיף לא להתעסק בחקירות יותר מדי על הקב"ה ואיך הוא פועל (למרות שזה טוב במידה מוסיימת אבל לא יותר מדי) אלא פשוט להאמין כי האמונה היא מעל השכל וכל השפע שיורד לעולם וכל השכל נובע מהאמונה.

חפרתי.... (-: המשך שבוע שמח...
עוד הערה קטנהיהודי_פשוט
"ראה, נתתי לפניך היום, את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע... ובחרת בחיים, למען תחיה אתה וזרעך"

תגובהאנונימי (פותח)
בס"ד
את רוצה לקבל תשובה דווקא מהכיוון של ר' נחמן, ובכן זכית לדרך פשוטה משום שהגישה של ר' נחמן לשאלות מסוג זה הם "אמונה", ר' נחמן קורה לשאלות האלה "שאלות מהחלל הפנוי" שאי אפשר לענות עליהם והתשובה להם היא אמונה, פשוט להאמין שה' יודע הכל ואם זאת להאמין שיש לנו בחירה כמו שרואים בפשטות שהאדם בוחר.
ר' נחמן התנגד לדרך של "מורה נבוכים של הרמב"ם" (ככה הבנתי) והעדיף את האמונה הפשוטה לכן תסתפקי בזה ותעבדי את ה' חבל להתעקב...

אם בכל זאת בשביל הסקרנות את רוצה לדעת קצת תשובות על דרך השכל אז הנה לך רק תזכרי "שכל" אותיות "כשל". השכל הוא טוב בתור כלי בוחן אך היהודי הוא מעל השכל יש לו אמונה ונשמה.
ישנם כמה תשובות, להלן חלק מהן:
1. "ה' יודע מה תבחרי"- בטח כבר שמת לב לעוקץ שבמשפט הנ"ל ובשביל להבין אותו צריך להקדים ולהסביר שהידיעה שלנו היא מוגבלת בכבלי הזמן אבל לו יצוייר שהיה עומד לידך מישהו שיודע עתידות ואצלו אין ממימד של הזמן אז הוא היה יכול להגיד לך מה תעשי בעתיד אבל העתיד שהוא יודע הוא אותו העתיד שאת בעצמך יצרת בבחירה שלך.
2. "מצד ה' אין בחירה, אבל מצידנו יש בחירה"- התשובה הנ"ל דומה לתשובה של הרמב"ם והיא שהנה אנו רואים בפשטות שיש בחירה ואם אני עושה אז קורה משהו ואם לא אז לא, לכן לפי התפיסה המוגבלת שלנו יש בחירה. אך ה' שידיעתו נשגבה מידיעתנו- "רואה את הדברים אחרת" במבט מלמעלה רואים שבאמת אין בחירה.
ואי את/ה לא יודע/ת כמה זמן חיכיתי להודעה כזאת?!~מיכל~
בסיעתא דשמיא!

תודה רבה!!!!
שני אני מחכה תשובה מסוג זה!זה ממש הפריע לי...
לאדם יש בחירה חופשית.סבא גפטו
מה שכן, ב'ברסלב' אומרים שנכון שיש בחירה חופשית לאדם, רק מי שעושה את המעשה בסופו של דבר זה לא הבנאדם אלא הקב"ה. 'הוא העושה'. משהו מוזר.
סליחה  על הזלזול אבל אתה טועה....יהודי_פשוט
סבא גפטו, כשלא יודעים, עדיף לא לדבר!ד.לוי
גם נכון.סבא גפטו
רק שבמקרה או שבמקר"ה, את מה שכתבתי בתגובה הקודמת שלי, שמעתי מחסיד ברסלב. חסיד שבעיניי הוא באמת 'ברסלבר' אמיתי. (בלי קשר לזה שישדברים שהוא עושה שלגמרי לא ברורים לי) ועם קשר או בלי, הוא נפגש עם הרב ברלנד באופן כמעט יומיומי. אז הוא (ולא אני) יודע דבר או שניים על ברסלב. ובעצם, גם יותר משניים.
סבא ג'פטו למה באת לפה??נ נח זה הכל
כל מה שאתה עושה פה זה אשכרה "להכעיס" (מלעיל) אולי תפסיק כל הזמן לצאת על ברסלב פה זה פורום ברסלב לא פורום מתנגדים לברסלב אז בחייאת דינק סע לאיזה פורום או לוידע מה אבל שחרר לחץ קצת!!! אוהב אותך!!!!!
סבא גפטו אתה צריך בית אבות בדחיפות !!אנונימי (פותח)
יאללה הדעות שלך והדיבורים שלך כבר הזדקנו..
חפש לך פורום שמתאים לגיל המבוגר שלך ויום טוב!!
ברורור 'ה יודע הכלל!!יקירה
לכל אדם יש בחירה חופשיית!בעולם!בל הכל בשגחה פרטית!נגיד אני מתלבטת לאן ללכת...'ה יודע בסוף לאן אני יהלך!הוא עושה ממה שהכיי טוב לנו!!!!!!!
אנחנו לא מבינים כלום בעולם!וגם לא יודעים!
מישהו חכם אמר ש...~מיכל~אחרונה
לה' יש רק את ההווה ולנו יש רק את העתיד ועבר...
ולכן נוצר שישי לנו בחירה חופשית אבל באותו הזמן ה' יודע מה יקרה...
תודה לכל העוזרים!
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך