בעזה"י יום ג' ד' דחול המועד סוכות כ' תשרי ה'תשע"ד
שלום וברכה אל ... נ"י
באתי לעורר אותך מאד שתזכור שהיום בלילה זה הושענא רבה, ועלינו לבכות ולהתחנן על נפשינו, כי למחרת השלוחים יוצאים עם הפתקים, כמובא בזוהר (צו ל"ב.) בהאי יומא פקיד מלכא למיהב פתקין לסנטירא, ומסתיימי דינין, ואסתים לישנא בישא מעלמא; ביום הזה הושענא רבה כל הפתקאות יוצאות והמקטרג מסיים את קטרוגיו וכו', זאת אומרת מה שכתבו על האדם בראש השנה מה שיקרה איתו בכל השנה לטוב או להיפך וכו' וכו', וחתמו על זה ביום הכיפורים, ביום הושענא רבה כבר השלוחים יוצאים עם הפתקאות, אבל בלילה זה יכולים עוד לפעול לקרוע את הפתק ולהתעקש אני רוצה פתק חדש וכו', וכן הוא בזוהר (תרומה קמ"ב.) בליליא בתראה דחגא, דקא נפקן פתקין מבי מלכא, וההוא צל אעדיאו מבני גריעו דהאי עלמא וכו', בלילה האחרונה של חג הסוכות שהוא הושענא רבה, אז יוצאים הפתקים מבית המלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא, ואם נגזר על האדם שימות נעלם ממנו הצל וכו' וכו', ולכן אז הוא זמן שיכולים עדיין לעצור את השלוחים עם הפתקים, ולהתעקש שאני רוצה פתק חדש וכו', כי הלילה הזה הוא עת רצון גדול בשמים, ולכן אל תהיה בטלן, דע לך שבלילה זו ליל הושענא רבה אתה יכול לפעול אצל הקדוש ברוך הוא כל מה שאתה רק צריך, ותנצל את הלילה הזה בשיחה בינו לבין קונו, לדבר הרבה עמו יתברך, ולבקש רחמים על עצמך שיחוס וירחם עליך אם נגזר עליך איזה גזירה רעה, הלילה אתה יכול לבטל את זה, ולכן הלילה הזה שיהיה אצלך קדוש קדשים, ומובא בדברי מוהרנ"ת ז"ל (ליקוטי הלכות חול המועד הלכה ד' אות ו') שדייקא עכשיו בהושענא רבה שאז עוסקים בערבי נחל לתקן את כל פושעי ישראל. ואז עוסקים במשנה תורה וכו', עיין שם, היינו שבליל זה קוראים את משנה תורה (כל חומש דברים), ואצלינו נוהגים שאחד או שתים או שלוש קוראים את כל ספר דברים, וכולם אומרים איתו בלחש, וכך זה הולך מהר, ואחר כך צריכים הרבה להתבודד להקדוש ברוך הוא, ואשרי מי שזוכה לסיים כל ספר תהלים, כי צריכים רחמים מרובים שנזכה לגמר חתימה טובה, ולכן אני מאד מבקש אותך אל תהיה בטלן, תנצל את הלילה הזה בטוב ובנעימים, היינו אחר ששמעת את כל ספר משנה תורה, תראה להשתדל לומר תהלים, ולהתבודד עמו יתברך, ואם תוכל להיות ער כל הלילה מה טוב ומה נעים וכו', אבל על כל פנים לא לבלות את הזמן בהבל ובריק, ומכל שכן עם מחלוקת בבית חס ושלום, כי הלילה זה הסוף של שליחות הפתקים, ולכן יכולים עדיין לשנות את הכל אם יהיה עקשן גדול מאד, ולכן תשמור הלילה הזה מאד מאד לא לדבר דברים בטלים, כי דנים אותך כפי הדיבורים שלך, ולכן שמור מאד מאד, וזה סופית, הלילה ליל הושענא רבה נגמר התיקונים של ראש השנה ויום הכיפורים, ולכן מאחר שעבר עליך כבר בחיים כל כך הרבה צרות ויסורים ומרירות ומכאובים וכו', חלישות הדעת עניות ודחקות וכו', צמצומים ובלבולים וכו', מי יודע מה נגזר עליך על השנה הזאת? ולכן הלילה תתבודד להקדוש ברוך הוא ותבכה בבכיות עצומות אליו יתברך שיחוס וירחם עליך ויאמר כבר סוף לצרותיך, ואל תיקח את זה בקלות, כי יום הושענא רבה קובע.
תאמין לי שיש לנו לשמוח מאד מאד שזכינו לרבי כזה שלא נותן לנו לישון, שמחזק ומעודד ומשמח אותנו ומעורר אותנו לחזור אל הקדוש ברוך הוא, יעזור הקדוש ברוך הוא שנזכה לנצל את הלילה הזה כמו שצריך, ולהתבודד עמו יתברך, לבקש ולהתחנן על נפשינו שנזכה לשנה טובה ומתוקה, שנה של פרנסה, ושנה של אושר ומנוחה, שנה של נחת מהילדים.
וכן תראה לקבל על עצמך קבלות טובות על כל השנה, כגון שתהיה חזק במשך השנה לא להחסיר להתפלל תפלה אחת שחרית מנחה ערבית בלי מנין, אלא תמסור את נפשך פשוטו כמשמעו להתפלל במנין, וזה יביא לך דבר שבמנין פרנסה ברווח, והשגחה פתוחה שהקדוש ברוך הוא ישגיח עליך, כמאמרם ז"ל (ברכות ו: ) כל הרגיל לבוא לבית הכנסת ולא בא יום אחד הקדוש ברוך הוא משאיל בו; היינו בזה שאדם רגיל לבוא להתפלל את השלש תפלות מידי יום ביומו, על ידי זה הוא ממשיך על עצמו השגחתו הפרטי פרטיית, שהקדוש ברוך הוא משגיח עליו, ואם יום אחד הוא לא בא, כבר הקדוש ברוך הוא מתעניין כביכול למה הוא לא בא? ומשלים לו את חסרונו וכו', הרי שמשתלם להתפלל במנין, שעל ידי זה ממשיך על עצמו השגחה עליונה, וכן ללמוד בכל יום מקרא, חומש ורש"י עם התרגום מפרשת השבוע, משנה, כמה פרקים משניות, כי משנ"ה עולה כמספר פרנס"ה, ועל ידי לימוד ושקידת משניות זוכים לפרנסה בניקל, ועל כולם להיות חזק בלימוד דף גמרא, שכל זמן שאדם חזק בזה אפילו בגירסא, זה מציל אותו מהרבה צרות, כי ג'מ'ר'א' ראשי תיבות מלאכי השמירה ג'בריאל מ'יכאל ר'פאל א'וריאל, וכן תלמוד הרבה הלכה, כדי שתדע איך להתנהג, ותרבה בעשיית חסד עם הזולת, שזה יסוד היסודות, כי כפי שאדם עושה חסד עם הזולת, כן הקדוש ברוך הוא עושה איתו חסד, ולכן תעזור לי מאד להתקדם עם הבית התבשיל - אהל אברהם ולהרחיב את הפעילות שיהיה אוכל בשפע לכל רעב וצמא וכו', ובזכות זה לא יחסר לנו אף פעם אוכל וכו', ופרנסה ברווח וכו'.
אתה לא יכול לתאר את גודל האהבה שיש לי אליך, בשביל זה אני יוצא מדרכי לכתוב לך עכשיו בערב הושענא רבה, כדי שתזכור שכל המזל שלך של כל השנה תלוי בלילה הזה, ולכן תנצל את הלילה הזה כמו שצריך, ואז נכון לבך יהיה בטוח שיהיה לך שנה טובה ומתוקה ופתקא טבא.