בעזה"י יום א' לסדר נח כ"ה תשרי ה'תשע"ד
שלום וברכה אל ... נ"י
חסדי השם יתברך שנכנס בנו ראש השנה, יום הכיפורים, חג הסוכות, שמיני עצרת ושמחת תורה, ועלינו לעשות התחלה חדשה לקראת השנה הבאה עלינו לטובה, שיהיה שנה ארוכה מאד, כי תהלה לאל השנה זה שנת העיבור, ויש לנו עוד חודש בשנה הזו לחטוף טוב אמיתי ונצחי.
נא ונא ראה להתחזק ביתר שאת ביתר עוז להיות רק בשמחה תמיד, ואני מוכרח להגיד לך שזה הדבר הכי קשה לאדם להגיע אליה, כי אדם יכול לצום וכו', יכול לעשות עבודות קשות וכו', וכל מיני דברים ותיקונים שבעולם שרק יגידו לו לעשות הוא יכול לעשות את זה על ידי התאמצות גדולה מאד, אבל להגיע לשמחה זה בא לאדם הכי קשה, כי מעלת השמחה אין לתאר ואין לשער כלל, כי בזה שבר ישראל שש ושמח, הוא נכלל לגמרי באין סוף ברוך הוא, כי אצלו יתברך נאמר (דברי הימים א' ט"ז כ"ז) "הוד והדר לפניו עוז וחדוה במקומו", ולכן אמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ה') כשאדם שש ושמח עמו יתברך, על ידי זה נכלל בו יתברך, כי שמחתו נכללת כביכול בשמחתו יתברך, ולכן לא בחינם שרביז"ל הזהירנו מאד מאד ואמר (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן כ"ד) מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד, זה לא עצה שרביז"ל נותן לנו להיות בשמחה, אלא זה המצוה שבו כלולים כל המצוות, כי בזה שאדם שש ושמח עמו יתברך ועם מצוותיו הקדושים שאנו זוכים לקיים בכל יום, ובפרט לשמוח עם "שלא עשני גוי", זה מגלה את טוהר לבבו, כמו שאמר רביז"ל (ספר המדות אות שמחה סימן א') כשאדם עושה מצוה בשמחה בידוע שלבו שלם עם אלקיו, ולכן צריכים להכריח את עצמו עם כל הכוחות שבעולם רק להיות בשמחה, ולהתגבר ולהרחיק העצבות והמרה שחורה בכל כוחו, וכל החולאות הבאים על האדם כולם באים רק מחמת קלקול השמחה, וגם חכמי הרופאים האריכו בזה שכל החולאת על ידי מרה שחורה ועצבות, והשמחה היא רפואה גדולה, ולכן צריכים להתגבר עם כל הכוחות להיות רק שמח תמיד, כי טבע האדם למשוך עצמו למרה שחורה ועצבות מחמת פגעי ומקרי הזמן, וכל אדם מלא יסורים, על כן צריך להכריח את עצמו בכח גדול להיות בשמחה תמיד, ולשמח את עצמו בכל אשר יכול.
מה אומר לך זה סוד החיים, לעבור את זה העולם בשלום ובנחת ובאושר וברוגע, זה זוכים רק על ידי שמחה, כי כשבר ישראל שש ושמח הוא אף פעם לא יתעצבן ולא יהיה בכעס, ויהיה תמיד סבלן, ואז הוא המנצח בחיי יום יום, ולכן אני מאד מבקש אותך תעשה כל מה שביכולתך להכריח את עצמך רק להיות בשמחה, ואף שאני יודע שזה מאד קשה לך וכו' וכו', עם כל זאת זה התיקון שקבלנו מרביז"ל, להכריח את עצמינו להיות רק בשמחה, ועל ידי שמחה זוכה לישוב הדעת, ועל ידי ישוב הדעת הוא זוכה לתיקון הברית, ועל ידי תיקון הברית הוא זוכה לעבור את החיים בנחת וברוגע ובסבלנות וכו' וכו'.
זכור גם זכור שעם כעס ועם עצבנות על אשתך ועל ילדיך, לא תגיע לשום דבר, אלא תסתבך יותר ויותר וכו' וכו', ולכן הכי טוב שתעשה התחלה חדשה לעבוד על נקודה אחת, והוא שמחה, להיות רק בשמחה, ותבקש בכל יום ממנו יתברך על שמחה, ומי יתן שתאמר את התפלה הזו שזה יביא אותך לשמחה:
רבונו של עולם זכיני להיות בשמחה תמיד, ואזכה להרגיש את השמחה ברמ"ח איברי ושס"ה גידי, עד שהשמחה תגיע לרגלי, שאזכה לרקוד בכל יום מרוב שמחה על גודל החסד שעשית עמדי, שנבראתי מזרע ישראל, ואני יכול לקיים את מצוותיך, אנא רחם עלי והרחק ממני את העצבות והעצלות, וזכיני לדבר בכל יום עם אחרים משמחה, ואזכה לשמח את אחרים, ועל ידי זה גם אני אזכה לשמוח, ובזכות השמחה אזכה להכלל בך לגמרי, עד שלא אראה לפני עיני רק את אמתת מציאותו יתברך, איך שאתה מחיה ומהווה ומקיים את כל הבריאה כולה, וזכיני לאמונה ברורה ומזוככת שאזכה לדעת בידיעה ברורה שאתה נמצא ואין בלעדיך נמצא, ועל ידי זה תמחול לי על כל עוונותי, ואזכה להכלל בך מעתה ועד עולם אמן סלה.
אני מאד מבקש אותך שהיום מתחיל פרשת נח, ולכן תתחיל ללמוד מקרא: היינו חומש ורש"י עם התרגום מפרשת נח, וזה סגולה לאריכות ימים, כמאמרם ז"ל (ברכות ח.) לעולם ישלים אדם פרשיותיו עם הצבור שנים מקרא ואחד תרגום, שכל המשלים פרשיותיו עם הצבור מאריכין לו ימיו ושנותיו, משנה: לגרוס בכל יום כמה פרקים משניות כסדרן, שזה מטהר את הנפש מכל מיני חלודה, כי משנ"ה אותיות נשמ"ה, וכן זוכים על ידי ריבוי לימוד משניות לפרנסה בשפע, כי משנ"ה עולה כמספר פרנס"ה, גמרא: להיות חזק מאד מאד ללמוד את הדף היומי, או שתלמד לבד או שתלמד עם חברותא או שתלך לשמוע שיעור בדף היומי, כי אין לתאר ואין לשער את הזכות של אדם שזוכה ללמוד בכל יום דף גמרא, ואל יקל בעיניך דבר זה, כי כל היהדות תלוי כפי שאדם זוכה ללמוד דף גמרא, ודע לך שהשלושה לימודים האלו מקרא משנה גמרא הם עיקר העשירות של האדם, כי להיפך אמרו חכמינו הקדושים (שבת ק"כ.) "ובביתי אין לחם ואין שמלה" שאין בידי לא מקרא ולא משנה ולא תלמוד; שזה נקרא עני מי שלא לומד בכל יום את השלוש לימודים האלו.
העיקר תרגיל את עצמך לדבר אל הקדוש ברוך הוא בכל יום, אשר כל דיבור ודיבור שמדברים אליו יתברך זה הצלחה נצחית, הצלחה כזו אשר אין לתאר ואין לשער כלל, ואם בני אדם היו יודעים מה זה לדבר אל הקדוש ברוך הוא, היו מתמידים בזה מאד מאד, ולכן אל תהיה בטלן, אפילו כמה דיבורים שמדברים עמו יתברך, זה עושה רושם גדול בשמים
רק חזק ואמץ מאד מאד כי בזה העולם צריכים הרבה התחזקות, כי בכל יום ויום יש נסיונות קשים ומרים מאד, ואשרי מי שזוכה להתחזק, כי העולם הזה מלא נסיונות, ורביז"ל אמר למוהרנ"ת ז"ל (שיחות הר"ן סימן ש') כל מה שאתה רואה בעולם כל מה שנמצא בעולם הכל בשביל הבחירה והנסיון, ולכן אתה מוכרח להתחזק ביתר שאת ביתר עוז, ולא להשבר משום דבר.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.