הרמתי גבה.לך דומיה תהילה

גיבוש לוחמות במתכונת חדשה: ראיון בלבד. מבולבל

 

אני רוצה שוויון בנטל. מוציא לשון

כתבה:לך דומיה תהילה
המוטיבציה ירדה, הגיבוש ללוחמות בצה"ל בוטל
פתיחת תפקידים טכנולוגיים הורידה את המוטיבציה לשרת כלוחמות - אז יום מיונים יחליף את הגיבוש למתגייסות. בינתיים זה פיילוט, ובצבא מרוצים: "עוד 15% מועמדות ללחימה"
 

הדרך של נערות להפוך ללוחמות הופכת מעתה לקלה יותר: בעקבות ירידה במוטיבציה של צעירות לשמש כלוחמות בצה"ל, הוחלט בזרוע היבשה לבטל כניסיון ראשוני את הגיבוש ללוחמות ובמקומו לקיים יום מיונים וראיונות ללא מבחנים פיזיים.

 

 

צילום: דובר צה"ל
"הצבא לא צריך כיום עוד גדוד חי"ר קל" (ארכיון) (צילום: דובר צה"ל)

 

 

 

רוזן מציין, בהקשר של גדוד החי"ר היחיד בצה"ל המשלב לוחמות ולוחמים, קרקל, כי לא מוקם עוד גדוד כזה מפני ש"הצבא לא צריך כיום עוד גדוד חי"ר קל שמשימותיו העיקריות הן שמירת הגבולות. צריך לזכור שכל לוחמת היא מתנדבת".

 

 

רוזן גילה עוד כי על מנת להגדיל את כמות הלוחמות בצבא, שוקלים בזרוע היבשה ובאכ"א לבטל את המחויבות של הלוחמות לשרת שנה שלישית ולא שנתיים כמו יתר החיילות שאינן לוחמות: לדבריו, "השלב הבא בתהליך הוא שהחיילות יתגייסו לטירונות כלל צה"לית, יתחילו בטירונות קלילה יותר מטירונות קרבית, ומשם יבחרו לצאת למסלול הקרבי".

 

פעילות בגזרה החמה ביותר 

כחלופה לגיבוש, המועמדות הגיעו כאמור ליום מיונים הכולל שיחות עם יועצים ארגוניים וראיון. "בכך, וזה ראשוני בלבד", מציין רוזן, "רשמנו עלייה של 15% בכמות המלש"ביות ללחימה".

 

 

עד לאחרונה עברה כל נערה שרוצה להיות לוחמת - בגדוד הקרקל, באיסוף הקרבי, בהגנה האווירית, במערך הסנפיר בחיל הים, במג"ב או בתותחנים - גיבוש של מספר ימים, על בסיס

 

 מתכונת דומה של הגיבושים ליחידות מובחרות שלוחמים פוטנציאליים עוברים.

 

הגיבוש כלל מבחני כושר גופני, זחילות, עמידה במצבי לחץ, התאמות פיזיות, סיבולת ללוחמות, שיתוף פעולה ברמה הקבוצתית ועוד. כיום, בגדוד הקרקל, חלוקת סדרי הכוחות הגדודיים מבוססת לערך על מחצית לוחמות ומחצית לוחמים, והגדוד ביצע לאחרונה את התרגיל הגדודי הראשון בתולדותיו.

 

 

הלוחמים והלוחמות פועלים בגזרת הר שגיא בגבול מצרים, שנחשב לגזרה החמה ביותר בצה"ל אחרי גזרת עזה. בשנה האחרונה רשם הגדוד מספר הישגים מבצעיים בולטים של סיכולי הברחות ופגיעה מדויקת בגורמים עוינים וחמושים שניסו לחדור הגבול.

קרקל צוללן
אם אתה גבר ורוצה להיכנס לקרקל אין לך אפילו ראיוןa-a-a
בטוח שרוצה שוויון בנטל?
שוויון הוא רק במכנה המשותף הכי נמוך. לך דומיה תהילה

בכל מקרה, לא עמד מאחורי "הדרישה" שלי משהו חכם. סתם אמירה בעלמא.

המבחן הפיזי לא באמת משקף את מה שהולך בפועל.עוגת גבינה.

בזמנו זה היה נראה לי קשה, היום אני צוחקת על עצמי שחשבתי שזה קשה.

הקושי הוא בעיקר מנטלי. לא פיזי.

אם זה עלה, יש קשר די ישיר בין כושר מנטלי לפיזי.לך דומיה תהילה

אדם שמודע ליכולות שלו הוא בעל ביטחון גדול יותר כשמעמידים אותו למבחן.

 

לא יודע מה יש בגיבוש לוחמות, אבל התוצאות הפיזיות הן כן משקל במיונים 

אחרים.

בעתיד גם טירונות דרך הפייסבוק נפשי תערוג
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?


ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

 

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך