אני כבר כמה וכמה שנים בפורומים כאן בערוץ...ואני מניחה שלפחות רובכן מכירות אותי מכינוי אחר שלי...
ב"ה זכינו להריון ראשון בשעה טובה ומוצלחת!
עשיתי בדיקה ביתית כשהיה איחור של כמה ימים, ויצא חיובי עם פס חלש
אחרי יומיים עשיתי שוב ויצא עם פס הרבה יותר חזק וברור
הייתי אצל רופאה שתיתן לי הפניה לבדיקת דם,על מנת לוודא סופית שאכן נכנסתי להריון..
עשיתי את הבדיקת דם,
ולא היתה מאושרת ממני,אבל מסתבר שהייתי כל כך מאושרת רק כי אני ממש לא מבינה בתחום...
התוצאות היו שיש לי 36.7 בבטא...
ואני לתומי חשבתי שאם יש יותר מ10,וזה לא על גבול ה10,נניח משהו בסביבות ה15.. אז ברור שהכל בסדר... :-/ אבל למחרת הבדיקות דם חזרתי לרופאה בגלל דימום וכאבי בטן איומים עד כדי כמעט התעלפות מעוצמת הכאב...
והיא אמרה לי שהיא בכל מצב תיכננה לקרוא לי לחזור אליה דחוף כי הבטא נמוך...
ומצד שני הסבירה שזה שהבטא נמוך לא בהכרח מראה על הפלה,כי לה היה בהריון הראשון 15 בערכים של הבטא... וב"ה הבן שלה כיום בן 5...
אז היא הפנתה אותי לעשות בדיקת בטא נוספת על מנת לראות אם הוא עולה או יורד... אז כרגע אני מחכה במתח לראות מה יהיו התוצאות... הכאבים נרגעו,והדימום השוטף שהיה לי,נהיה בשעות האחרונות קצת יותר סביר(אחרי כמעט שלושה ימים..)
אז קודם כל זה שיתופון קטנטן,רק שתדעו שכרגע זה לא וודאי מה מצב ההריון...
ועכשיו לשאלה נוספת-
הרופאה נתנה לי כדורים להגביר את רמת הברזל שלי,אבל מסתבר שיש בהם ג׳לטין,שאלתי את הרב שלנו,והוא אמר לי לברר אם יש תחליף,ביררתי בבית מרקחת,והרוקח אמר לי שיש כדורים(לא כמוסות,הרופאה נתנה לי כמוסות שהן בעצם רכות יותר ובשביל שיהיו רכות יותר שמים בהם ג׳לטין,לפי ההסבר של הרוקח.. והוא אמר לי שהכדורים שמכילים את אותם דברים שאני צריכה לקחת אותם,אלו כדורים שלרוב האנשים גורמים לכאבי בטן,מה שכל תוספת ברזל יכולה לגרום,רק שהכמוסות שהרופאה נתנה לי הן פחות גורמות לכך אצלרב האנשים,ולכן נותנים אותן ולא את הכדורים..)
הרב אמר לי לברר בבית מרקחת בבני ברק אם כן יש שם תחליף נורמלי לכמוסות ברזל שהרופאה נתנה לי,ואמר ששם מין הסתם לא מכניסים תרופות שההכשר שלהן הוא "כשר פרווה לאוכלי ג׳לטין" עם בד"ץ שמרוב. שהכתב שלו פיצי,באמת שאי אפשר לדעת מי נתן את הכשר הבד"ץ הזה(נראלי שאולי הצלחתי לקרוא משהו כמו בד"ץ שוויץ)...
בקיצור-מישהי יודעת על תוספת ברזל יעילה שהיא כן כשרה ולרוב האנשים לא עושה כאבי בטן?
הרופאה נתנה לי כדורים שמשולב בהם: ברזל,חומצה פולית, וסרין.
יש לזה תחליף כשר????
תודה

שלצערי לא תיכננתי שאצטרך בזמן הקרוב,אז מה שהיה בבית למקרה ובכ"ז אצטרך..כבר נכחד מביתנו..
)