בהנחה כמובן שאתם יודעים אותו...
וכולם יודעים על עצם ההריון.
אנחנו בהריון הראשון לא סיפרנו. אני שמרתי על כך באדיקות כי אף אחד לא מספר. שומרים את זה ל"הפתעה".
בפועל, אמא שלי ידעה שיש לנו בן כי היא היתה איתי בסקירת מערכות ושכחנו לבקש מהרופא לא לציין את מין העובר...
זה יצא לטובה ממש כי אפילו מבחינה מחשבתית היא היתה ערוכה לברית.
גיסתי (אחות של בעלי) הגיעה כחודש לפני הלידה לארץ ואמרה לבעלי שאם יש לנו בן אז יש לה מזוודה מלאה בגדים של בנים שהיא לא צריכה במצב מצוין (בגדים איכותיים מארה"ב ועוד ילדתי בחורף)
בעלי סיפר לה בלי שאדע ורק אחרי הלידה הוא אמר לי את זה והביא את הבגדים ובאמת שמחתי על החסכון העצום.
לא מזמן אחותי ילדה (בת) וגם לה היה חשוב לא לספר את מין העובר. לקראת אמצע ההריון שלה זה היה השלב שכבר מיינתי את הבגדים/ צעצועים/ שמיכות/ מצעים של הבן שלי והיה לי מלא דברים להעביר לה רק שלא ידעתי מה לארוז ולהעביר למחסן ומה לשמור לה ולהעביר שהיא תשמור עד הלידה. בסוף היא גילתה לי ובאמת זה הקל עלי ממש.
גיסתי ילדה חודשיים לפניה בת והיה לה מ-ל-א בגדי ניו-בורן חדשים לבנות להעביר אבל כולם היו בטוחים שזה בן אז היא העבירה רק את הלבנים/ ירוקים. אני אישית אמרתי לאחותי שזה קצת לא בסדר, הרי היא ידעה שהיא תיקח ותשתמש בכל הבגדים האלו אז למה להשאיר את גיסתי בחוסר ודאות ובבלאגן של ארגזים להעברה?
שלא לדבר על אמא שלי שהייתה לחוצה מברית (ילד ראשון והיה ברור שאמא שלי תארגן הכל) ובערב סוכות אחותי היתה עם צירים שהפסיקו לקראת החג אבל כל החג אמא שלי בחישובים שאם היא תלד בחג אז הברית תהיה בשמחת תורה ואיך היא הולכת להתארגן על זה. היה לי קשה לראות את אמא שלי ככה לחוצה אבל לא יכולתי לספר שזו בת...
ואפילו בדברים הקטנים, כשבחגים חישבתי איזה בגד חדש להלביש לילד וכמה צריך לשמור לחגים הבאים כל פעם עלה לי שברקע אולי יהיה ברית ואז נזכרתי שלא...
תכל'ס זה היה די מעצבן להתכונן בהתראה קצרה על תלבושות לכולם מיד אחרי החגים כשאפשר לתכנן את זה מבעוד מועד ולשמור סט יפה נקי וזמין.
אני צריכה ללדת ממש לפני פסח וברור לי שנספר. אפילו אם אפשר להקל על מישהו לקנות מתנה קצת לפני הלידה כי בדיוק יש מבצעים אז למה לא???
(נכון שתמיד יש את האפשרות לא עלינו שהלידה לא תסתיים בשלום אבל אז זה שיקול שלהם כבר)
קיצר, עכשיו אני מבינה שבתור קרובת משפחה מדרגה ראשונה זה יכול להיות מעיק "הסוד" הזה.
וואי, יצא מגילה...
אשמח לשמוע את דעתכן.