המכתב היומי ממוהרא"ש לכבוד שבת קודש, אשריינו!!נתל'ה

בעזה"י יום ו' עש"ק לסדר נח א' דראש חודש מר חשוון ה'תשע"ד

שלום וברכה אל ... נ"י

חסדי השם יתברך שאנחנו נכנסים אל שבת קודש, אשר בפירוש גילה לנו רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן י"ז) שצריך להזהר מאד להיות שמח וטוב לב בשבת, כי מעלת וקדושת שבת גדולה ויקרה מאד, שאי אפשר לתאר ולשער כלל, וצריך לנהוג שמחה גדולה בשבת קודש, ולבלי להראות שום עצבות ודאגה כלל, רק להתענג על השם יתברך, ולהרבות בתענוגי שבת בכל מיני תענוג, הן באכילה ושתיה, הן מלבושים כפי מה שיוכל, כי אכילת שבת כולה רוחנית כולה קודש, ועולה למקום אחר לגמרי מאכילת חול, ואם היית יודע מה זה להיות בשמחה בשבת, לא היית מפסיק לרקוד כל השבת מרוב שמחה שאתה יהודי מאמין בו יתברך, והיה השבת יקר בעיניך.
ולכן אני מאד מבקש אותך שאל תבלבל את עצמך כל השבת מכל מיני שטויות ודמיונות וכו' וכו', כי הכל מושגח בהשגחה פרטיית, ומה שצריך להיות באמצע השבוע, זה מתחיל משבת, כמובא בזוהר (יתרו פ"ח.) כל ברכאן דלעילא ותתא ביומא שביעאה תליין, ותאנא אמאי לא אשתכח מנא ביומא שביעאה, משום דההוא יומא מתברכאן מיניה כל שיתא יומין עלאין, וכל חד וחד יהיב מזוניה לתתא כל חד ביומוי, מההיא ברכה דמתברכאן ביומא שביעאה; [כל הברכות שלמעלה בעולמות העליונים, ולמטה כאן בעולם הזה, תלויים רק ביום השבת, ולמדנו למה לא ירד מן בשבת? מפני שמשבת מתברכים כל השש ימים מששת ימי השבוע, וכל יום מקבל את ההשפעה שלו משבת].
ויש דבר פלא בתיקונים (תיקוני זוהר תיקון כ"ד) בשבת גיהנום לא שולט בעולם ולא הממונים שלו, בגלל זה ציוה הקדוש ברוך הוא לישראל (שמות ל"ה) "לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת", ואם אדם מבעיר בשבת אש, אומר הקדוש ברוך הוא אני הייתי מכבה את האש שלא תשרוף, ואתם מבעירים אותה? אתם תשרפו בגיהנום, בגלל זה "לא תבערו אש בכל מושבותיכם", היינו אש הכעס, שזה מהפך את הגוף לגיהנום, ומה הוא הגיהנום בגוף? הכבד שבו המרה שהוא גיהנום סם המוות, סם של אל אחר, חרבו של מלאך המוות, ועליו נאמר (משלי ה') "ואחריתה מרה כלענה חדה כחרב פיות", היינו שאדם בכעס הגוף שלו בוערת כמו תנור אש, והוא רותח מאד וכו'.
וצריך שלא יעיר עצב וקטטה מצד הטחול, אלא שיהיה הלב שמור מכולם, שהוא שבת שמור, והמח זכור, וצריך לקבל אורחים שהם מלאכים, האורחים של הנשמה היתירה שהיא השכינה העליונה, ונפש יתירה שהיא השכינה התחתונה, והאורחים שיורדים עמה, וצריכה האשה לתקן נר בליל שבת לימין, ונחשב לה כאילו תיקנה מנורה בדרום ושולחן בצפון, ועליהם נאמר הרוצה להחכים ידרים, הרוצה להעשיר יצפין, והן שכינה עליונה ותחתונה, השכינה העליונה מנורה לדרום, צריך לתקנה בגלל ששם חכמה, ובגלל זה הרוצה להחכים ידרים, ובאותו בית שמוצאים דירה זו מתוקנת בסדור הזה, מנורה בדרום ושולחן בצפון, ומטה בין צפון לדרום, אומרים המלאכים הללו שיורדים עם השכינה, שהיא הנשמה היתירה, אין זה מקום הדיוט של עם הארץ, אלא מקום שרצונו של הקדוש ברוך הוא בו, ובבית שלא מתקנים התיקונים הללו בליל שבת, האורחים אומרים זו לא דירה של ישראל, שנאמר בה (שמות ל"א) "ושמרו בני ישראל את השבת לעשות את השבת לדורותם" לדרתם כתוב חסר, מלשון דירה.
ולכן תעשה כל מה שביכולתך שבשבת לא להיות בכעס לא על האשה ולא על הילדים, רק לשמוח כל השבת, כי שבת שמא דקודשא בריך הוא עילא ותתא, אשרי מי שמקבל את השבת בשמחה, על ידי זה יהיה פרנסתו מצויה אצלו בקלות.

המאחל לך שבת שלום
וְלֹא יֵחָצוּ לִשְׁתֵּי מַמְלָכוֹתשנונימי

ליקוטי מוהר"ן ס"א פיסקא ה'

בתורה זו רבינו מדבר מעניין אמונת חכמים,

אמונה בצדיקים אמיתיים בבחינת נביאי אמת.

ולא להסמיך בשם רבי את אלו שאינם הגונים לכך,

שאין תורתם דבר ה' ומדברים מדעתם,

וכשאין דעתם סמוכה לדעת ה' אז היא מעורבבת טוב ורע.

עצתם מקלקלת ומזיקה, מחלישה כתב ישראל,

וגורמת לישראל להיות מגורשים מארצם.

בפסקה ה':

רבינו מדבר כשזוכים להסמיך רבי הגון,

כלומר צדיק אמת נביא אמת בבחינת דברי ה' ממש.

אז זוכים "וְלֹא יֵחָצוּ לִשְׁתֵּי מַמְלָכוֹת עוֹד, וְלֹא יִטַּמְּאוּ עוֹד בְּגִלּוּלֵיהֶם".

פירוש:

על נביא שקר יחלקו רבים,

ואין בכוחו להושיע את העם,

ולכן התוצאה המשך הצרות ומחלוקת.

לעומת רבי אמת כמו משה רבינו,

יש בכוחו לגאול אותנו,

ובכוח שה' נתן לו גם לגאול את העם ולהמשיך תורה לישראל.

ולכן על ידי רבי אמת יתבטל המחלוקת,

ונזכה להיות עם שלם.

פירוש אחר לדברי רבינו,

הכפירה נמשכת לישראל דווקא מתוך אותם הקוראים לעצמם רבי, ומעשיהם רעים מאוד, או תורתם הפך דעת ה',

והם מרחיקים את ישראל מה' יתברך ומקלקלים האהבה בין ישראל ובין ישראל לה' יתברך.

"היה נראה כנותן בעצמו גם כן שבח..."שנונימי

"כַּמּוּבָן מֵרְמָזָיו הַקְּדוֹשִׁים בְּשָׁעָה שֶׁהִזְכִּיר הַפָּסוּק: "בָּרוּךְ ה' אֲשֶׁר לא הִשְׁבִּית לָךְ גּוֹאֵל" וְכוּ'. וְשָׁמַעְתִּי שֶׁמִּתְּנוּעוֹתָיו הַקְּדוֹשׁוֹת זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה אָז וּמִנְּעִימוּת הַקּוֹל וְהַנִּגּוּן שֶׁאָמַר פָּסוּק זֶה הָיָה נִרְאֶה כְּנוֹתֵן בְּעַצְמוֹ גַּם כֵּן שֶׁבַח וְהוֹדָאָה לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ שֶׁנָּתַן לָהֶם גּוֹאֵל כָּזֶה לַעֲסֹק בְּתִקּוּן וּגְאֻלַּת נַפְשׁוֹתָם וּבְהַמְשָׁכַת רוּחוֹ שֶׁל מָשִׁיחַ עַל יְדֵי הַמְשָׁכַת תִּקּוּנִים נִפְלָאִים וְנוֹרָאִים כָּאֵלֶּה." (חיי מוהר"ן מג')

מתוך דרשת תורתו האחרונה של רבינו נחמן מברסלב,

שאמר בראש השנה האחרון סמוך להסתלקותו,

המדברת כולה על השיר פשוט כפול משולש מרובע,

שיתגלה לעתיד בעת ביאת גואל.

חיי מוהר"ן מג' לקריאה מתוך ויקיטקסט:

חיי מוהר"ן מג – ויקיטקסט

נַ נַחְ נַחְמָ נַחְמָן - מאומן

פשוט כפול משולש מרובע

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

 

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

 

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?