בעזה"י יום ו' עש"ק לסדר נח א' דראש חודש מר חשוון ה'תשע"ד
שלום רב אל ... תחי'
מאד מאד אני מבקש אותך שתקבלי את השבת בשמחה עצומה, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (תנחומא בראשית) כבוד שבת עדיף מאלף תעניות; בזה שמכבדים את השבת כאילו צמו אלף תעניות, כל כך חשוב עונג ושמחת שבת, והס"מ מאד מפחד שבבית יהיה שמחה בשבת, ולכן הוא מנסה להכניס מחלוקת בין הבעל והאשה בשבת דייקא, כדי לגרש את השכינה מהבית, ולכן אנחנו רואים שבכל ערב שבת השטן עובד שעות נוספות העיקר שיהיה מחלוקת בבתי ישראל, וכך מובא מהגאון החיד"א זי"ע (בספרו "עבודת הקודש" מורה באצבע אות ק"מ) בערב שבת בעלות המנחה הוא עת מסוכן למחלוקת בין איש לאשתו ומשרתיו וכו', והסטרא אחרא טורח מאד לסכסך ולחרחר ריב וכו', ולכן כל איש ירא השם יכוף את יצרו, וימנע מכל הקפדה וכעס ומחלוקת, ואדרבה יאיר פניו לבקש שלום, עיין שם, ואמרו (גיטין נ"ב.) הנהו בי תרי דאיגרי בהו שטן דכל בי שמשי הוו קא מינצו בהדי הדדי, איקלע רבי מאיר להתם עכבינהו תלתא בי שמשי עד דעבד להו שלמא, שמעיה דקאמר ווי דאפקיה רבי מאיר לההוא גברא מביתיה; [היו שתי אנשים שרבו ביניהם כל ערב שבת, והתנא רבי מאיר הגיע למקום ההוא והתיישב ביניהם, וכמובן לפניו התביישו מלריב והפסיקו לריב, אז שמעו קול שהשטן אמר ווי לי שגירש אותי מהבית הזה], הרי שלך לפניך איך שצריכים לשמור כבר בערב שבת שלא יהיה שום מריבות או ויכוחים עם אף אחד, ומכל שכן עם הבעל והילדים וכו', כי את השבת צריכים לקבל בשמחה עצומה, וכל הפרנסה של אדם נמשכה רק מקדושת שבת, כפי שאדם שמח בשבת, כך נשפע עליו שפע בששת ימי השבוע, ולכן כדאי וכדאי להיות בשמחה כל השבת קודש, ולא לריב עם אף אחד, ומכל שכן לא להיות בכעס, אשרי הבית שיש שמה שמחה בשבת שאז אל רב טוב הגנוז יזכו בששת ימי החול, ורביז"ל אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ב') שצריכים להמשיך את קדושת השבת אל ששת ימי החול.