בעזה"י יום א' לסדר לך לך ב' חשוון ה'תשע"ד
שלום וברכה וכל טוב סלה יגיעו וירדפו אל ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתראה להתחזק ביתר שאת ביתר עז ששום דבר בעולם לא יכול לשבור אותך, ואת זה זוכים על ידי תוקף האמונה כשבר ישראל חזק באמונה בו יתברך אזי כל החיים שלו הולכים כבר בצורה אחרת לגמרי, כי אין לתאר ואין לשער את מעלת בר ישראל שחזק באמונה פשוטה בו יתברך, ועיקר האמונה הוא בדבר שאין השכל מבין, כי מה שהשכל מבין שמה לא שייך אמונה כי הרי הוא מבין את זה, אמונה זה דבר שאדם לא יכול להבין, ולכן לא בחינם שהזהירנו רביז"ל מאד מאד על אמונה, ואמר (שיחות הרן סימן ר"כ) שהולך אפיקורסות גדול בעולם וכולם יתפסו בתוך האפיקורסות הזה, היינו שכל אחד רוצה להבין בשכלו ותיכף ומיד שאדם הולך אחר שכלו וחכמתו אמר רביז"ל (ליקוטי מוהרן חלק ב' סימן י"ב) שאדם הולך אחר חוכמתו ושכלו יכול ליפול לטעויות גדולות וכו' עד שיפול בנפילה שאין לה תקומה, ולכן צריכים להשליך את שכלו לגמרי ולהאמין באמונה פשוטה בו יתברך שזה עיקר השלמות כמאמרם ז"ל (תמיד כ"ח.) איזוהי דרך ישרה שיבור לו האדם? יחזיק באמונה יתרה, אם אדם רוצה לחיות חיים טובים חיים נעימים חיים מאושרים עליו להתחזק באמונה פשוטה ולידע שמה שהקדוש ברוך הוא עושה זה רק לטובה, כי הרי אנחנו רואים לפני עינינו עולם מלא דומם צומח חי מדבר שהכל ברא הקדוש ברוך הוא בשביל האדם שיכיר אותו, והרגע שמתאמת בו שכל מה שהקדוש ברוך הוא ברא הוא לטובה, לטובת כל הבריאה בזה מתחזקת האמונה שלו יותר ויותר, ולכן נאמר אצל אברהם אבינו (בראשית ט"ו ו') והאמין בהוי"ה ויחשבה לו צדקה.
וכמו כן צריך אדם להתחזק באמונת חכמים לסלק את חוכמתו ודעתו לגמרי לידע שהחכם והצדיק רוצה רק את הטובה שלו וכמו בגשמיות שאדם מסתכל על העולם רואה בחוש עולם יפה שהקדוש ברוך הוא ברא את זה בשביל טובת האדם וחפץ רק לטובתו, כמו כן אדם שמסתכל בעין אמת על הצדיק והחכם רואה שהוא רוצה רק את טובתו, כי הנה הוא מחזק ומעודד ומשמח אותו שלא יפול בנוקבא דתוהמא רבה וכו' וכו' ומזכה אותו להתפלל בכל יום את השלש תפילות שחרית מנחה ערבית במניין דייקא הרי הצדיק רוצה רק את טובתי את טובת נשמתי ומכל שכן שמזכה אותי ללמוד בכל יום מקרא משנה גמרא הלכה ואגדה, הרי אני רואה שהוא רוצה את טובת נשמתי בזה מתאמת אצלו האמונת חכמים אשר אמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ס"א) על ידי אמונת חכמים אדם יודע איך להתנהג כי הוא לא נוטה לא לימין ולא לשמאל אלא הולך לדרך הממוצע לדרך הישר.
אשרי מי שמחזק את עצמו באמונה בהקדוש ברוך הוא ויודע בידיעה ברורה ומזוככת מה שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ד') שכל מה שעובר על האדם וכל מאורעותיו הם לטובתו וכמו כן מתאמת בו העניין של אמונת חכמים ויודע שהצדיק רוצה רק את טובתו הן טובה גשמית והן טובה רוחנית כי כוונת הצדיק רק להטיב לאדם.
נא ונא תכניס את הדיבורים האלו בתוך ליבך כי הס"מ מסית את האדם נגדו יתברך ונגד חכמי ישראל הדבוקים בו יתברך.
ולכן לא בחינם שהזהירנו רביז"ל מאד מאד על אמונת חכמים ואמר (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ח') שזוכים לחפש ולבקש את הצדיק הגדול במעלה נוראה ונפלאה מאד שיכול להכניס גם בי חידושי העולם שאזכה לראות ולהבין ולהשכיל איך שהקדוש ברוך הוא מחדש בטובו בכל יום ובכל יום ובכל שעה מעשה בראשית.
אל תהיה בטלן מה לך להסתובב ממורמר ומדוכא וכו' וכו', בשעה שאתה יכול תמיד לחייך ולשמוח על כל הטוב שיש בך תפסיק כבר להאשים את אשתך וכו' ואת ילדיך וכו', תתחיל להסתכל על הטוב שיש לך מהם ואז כל החיים שלך ישתנו לטובה.
ולכל זה תזכה על ידי אמונה בו יתברך ועל ידי אמונת חכמים.
אני מאד מקווה שתחדיר בעצמך את הדיבורים האלו ואז תהיה הכי מאושר בחייך.