אבישי כהן-זה כזה וואוו!!הסטלן הקטן
הקונטרבסיסט?עין הקורא
עברי, דבר עברית: בטנונן
מפוספס
כן?הרהור
ומה עם טרומבון בתור "חצוצנוע"? ![]()
הציעי לאקדמיה!מפוספס
הציעי לאקדמיה!מפוספס
נצלו"ש! כבר ספרתם שאתם משנים לו את השם?עין הקורא
אם כבר מקצבים-הבעטליר החמישי
אני לא יודע מה המקצב. אתם מוזמנים לנסות....
הקטע של אבישי מחולק ל4 ואז 3? ככה אני ספרתי..
ואם כבר ג'אז-
לדניאל זמיר יש קטעים במשקלים משוגעים!!!הסטלן הקטן
דניאל זמיר הוא עוד חרטטן צמרת....מוטיז
ומוסיקאי ענק!!הסטלן הקטן
קדחת..מוטיז
כי?הסטלן הקטן
מהנגני ג'ז הטובים בעולם (לא הגדרה שלי)ניק מקורי
אחשלי קנה דיסק שלו כשהייתי בכיתה ז' בערך ובזכותו אני יודע לנגן 7/8 ו9/8..
נגן זה משהו אחר... יכול להיות שהוא מתורגל טובמוטיז
לא אמרתי שלא. אבל הוא חרטטן ברמה נמוכה.
כי??מוטיז
כי אמא שלי קנתה את הדיסק שלו, והשירים שלו דביליים ברמה נמוכה.
והמוסיקה לא מיוחדת בכלל, וכי הוא חושב את עצמו ליוצר - כשהוא עוד חרטטן שנהנה ממחירי אולפן זולים.
וגם כי... הוא זייפן של ממש. וזה לא נורא כעיקרון, אבל כן נורא כשאתה משוכנע שאתה יודע לשיר.
לא מסכים עם כלום ממה שאמרת!!הסטלן הקטן
מתבייש להתייחסניק מקורי
מוטי, לכלכת.עין הקורא
אתה יכול להגיד שאתה לא אוהב, או לא מתחבר או משהו.
אבל ברור שהוא מוזיקאי ענק.
זייפן? בחיים לא.
אוהה זייפן....מוטיז
הוא לא מוסיקאי ענק.. נו ב'מת |מגחך|
הוא נושק לפלא הדניאל הזמירבקטנה
לא צריך לנהות אחרי כל כוכב נופל אבל אין פסול בלפרגן לטובים באמת, וכן דברי עין הקורא
קונים אתכם כמו עגבניות.מוטיז
אני לא מבין במוסיקה קלאסית, אבל שמעתי את האלבום של ה...שירים-עם-מילים שלו כמה פעמים.
והוא פשוט תת רמה.
מכל בחינה, כתיבה, לחנים ושירה. (כן, הוא מזייף בשירה.)
פשוט מגוחך לראות איך דבילים עם עיני טלה מסובבים את כולם.
זה בלי קשר לכך שהאלבום שלו נראה כמו קובץ מקרי של שירים שאתה לא מזהה שום דבר ביניהם, מה שלא קורה בצורה של מקוריות, אלא בצורה של בלגן אחד גדול עם כל מיני שמות כמו מתיסיהו ומתי כספי וממטרות ושירים שכל גיטריסט מתחיל כותב על זה שהוא לא מוצא ת'עצמו.
אז מוסיקה קלאסית אני לא מכיר, אבל אדם ברמה לא הולך ומביך את עצמו בעוד אלבום ילדותי שגורם לעומס יתר על הפס-קול של היקום.
מה הקשר למוסיקה קלאסית???הסטלן הקטן
דניאל זמיר עושה ג׳אז...
והידעת?אין שום דבר רע בלזייף!(ובטח בג׳אז...)אם עושים את זה כמו שצריך...
ובאמת הדיסק של השירים עם מילים שלו הוא מהפחות חזקים...
תנסה את האחרים!
׳געגוע לכאן׳ לדוגמא הוא דיסק ענק!יש בו קטעים נהדרים שבסוף יש בו גם שיר אחד עם מילים.
שיר מדהים!כאילו דניאל רצה לומר:״מעבר ליכולת הנגינה וההלחנה הגדולה שלי אני גם יודע לשיר,אבל זה פשוט לא הקטע שלי...״
וכמובן!הכי קל לזלזל בלי להכיר...
דיברו על שמיניות, חשבתי שזה מוסיקה קלאסיתמוטיז
זה בכל אופן לא רלוונטי, כי מה שכתבתי זה שאני לא מבין בזה.
בהנחה שהזיופים ששמעתי היו בשיר בסגנון ג'אז - הוא לא זייף אותם כמו שצריך, הוא פשוט זייף.
הדיסק הזה הוא לא "לא חזק", הוא דפוק ותת רמה.
והבן אדם הזה ברמה נמוכה באופן כללי. מוסיקאי ברמה לא מוציא דיסקים תת רמה.
אתה ממשיך לבייש את עצמך...הסטלן הקטן
א.אם שמעת דיסק של דניאל זמיר אז זה לא קשה לזהות שהוא לא מנגן מוזיקה קלאסית.
ב.למה אם דברו על שמיניות זה אומר שזה קלאסית???
כל,אבל כל מוזיקה בעולם מחולקת למשקל כלשהו ולכן יכולה גם להיות מחולקת לשמיניות(אגב,המשקלים הנפוצים ביותר הם 4/4 ו 3/4 שהם בעצם גם 8/8 ו6/8...)
ג.אם אתה לא מבין בזה למה אתה מדבר על זה???
לא התייחסתי למה שכתבת על המוזיקה(בתגובתך האחרונה)כי זה כבר נעשה לא רלוונטי...
א. ואם אדם מוציא אלבום רוק?מוטיז
זה מוכיח שהוא לא יוצר גם קלאסית? וואלה..
ב. אני ממש לא בקיא במושגים. אני מנגן בגיטרה בלי לדעת כמעט כלום על התיאוריה (כמו פול מקרטני
)
אז חשבתי ששמיניות זה קלאסית, טעיתי, לא רלוונטי, שוב.
ג. לא חושב שכתבתי בצורה עד כדי כך לא ברורה. אני לא מבין בקלאסית, חשבתי שדיברתם על קלאסית, אבל כל זה לא חשוב, כי דיברתי על האלבום ששמעתי, שהוא רדוד ותת רמה.
אדם מוסיקלי ברמה, וברמה בכללי, לא מוציא דיסק תת רמה, לא משנה באיזה סגנון..
לכתוב מליון שמות ולגוון במילות התפעלות - לא הופך אותך למבין. (סביר שלהיפך)
אני לא יודע אם אני צריך לבזבז על הטענות שלך זמןהבעטליר החמישי
או שאתה כבר אבוד.
אני לא חושב שאני מבין. אבל אני יודע שמוזיקה צריכה הקשבה רצינית ועמוקה. כשאני שמעתי את starless של king crimson (להלן.. אני לא מדבר על הקטעים הנחמדים.. אלא מהדקה ה4:20 במשך 5 דקות)) ,חשבתי מחשבות דומות כמו שלך, רק שלא העזתי להגיד אותם בקול ליד אחי ה"מבין" שדיבר על מקצבים ושאר דברים שלא הבנתי..
אבל אחרי שמקשיבים ונותנים למישהו להסביר לך איזה מקצב זה ואיזה מקצב אחר כך, ואיך הם משתלבים... פתאום שמים לב איך שתי מקצבים שונים (פוליריטמיקה) פתאום נשמעים נהדר. גם כשבאך (חזרנו למוזיקה קלאסית) ניגן עם דיסוננסים לא כולם אהבו את זה, והיום כמעט כולם משתמשים באקורדים עם '7'. לסיכום- כיום, לא מצאתי יצירת רוק יותר גאונית מ'starless', לידה (וליד כל יצירות הפרוג) אי אפשר לשמוע שום שיר פשוט.
בקיצור, תפסיק לתקוף את כל מי שקצת מבין באמת במוזיקה ועושה מוזיקה שצריך לשמוע יותר מכמה פעמים בשביל להבין אותה.
אגב, לגוף הענין- לדעתי העיבודים של דניאל זמיר באמת די חסרי 'צבע', [בניגוד לאבישי כהן, למשל]
(תודה על הקישור,הרהור
מסתבר שאני זקוקה למוזיקה חדשה... וזו ״חדשה״ מוצלחת למדי).
אה, אולי תעשה כמוני...
הבעטליר החמישי
גם לי קשה עם מוזיקה כבדה. מה עשיתי? פשוט מחקתי מהאמפי שלי הכל (למעט ברי סחרוף ואביתר בנאי למקרה הצורך) ומילאתי אותו בכל הדיסקים (נראה לי, היה שם הרבה) של פינק פלויד. יהיה לי קשה לשמוע אותם? לא נורא. רק ככה לומדים לשמוע מוזיקה טובה באמת. לשמוע הכל אחד אחד. לפי הסדר.
לילה טוב!
חוששני שלא הבנת..מוטיז
משום ש... לא דיברתי על "מוסיקה כבדה", אלא על אלבום די פשוט, ששמעתי כמה פעמים בגישה חיובית דוקא, והתעצבנתי לגלות טיפש, שמצליח להביא כל מיני שמות מפורסמים לאלבום שלו, ולצחוק על הציבור.
מעודי לא פתחתי פה על מקצבים, כך שלא ברור לי למה אתה מאשים אותי באי-הקשבה-לאחים-גדולים-שמסבירים-על-מקצבים...
מי מאיתנו מבולבל?|מברר|
נכון שזה האלבום הכי פשוט שלו,הבעטליר החמישי
אבל נראה אותך מנגן שיר בקצב של חמסה.
שלא נדבר על להלחין.
אגב, אולי בגלל שבוב דילן לא למד אף פעם לנגן כמו שצריך השירים שלו נשמעים כמו שהם נשמעים...
טוב, זה דיבור ארוך, אולי בפעם אחרת.
אני מצטער שאני מגיע לפה בדיליי של שלוש שבועות.. מה לעשות, צריך להיות בישיבה קצת...
לא דיברתי על לנגן.מוטיז
אמרתי, יכול להיות שהוא מתורגל. (וכשאתה מתורגל יש לך יותר מרחב הלחנה אני מניח)
לבוב דילן יש שירים שמנוגנים היטב בהחלט... והאחרים, גם אחלה.
לא שאני מכיר המון שירים שלו.
מצחיק, אני לא יודע מנין לך שבוב דילן לא למד לנגן, אבל גם הוא וגם פול מקרטני לא למדו. זה טוווב..
עזוב, פשוט אל דבר.ניק מקורי
זה מביך לראות שמנסים לשכנע מישו שדניאל זמיר הוא לא 'זיפן'. אני מתבייש לחזור על דברים שאמרת.. "מצליח להביא כל מיני שמות של מפורסמים לאלבום שלו.. עובד על הציבור"...
זה מעלה גיחוך לראות מישו שלא באמת מבין מה זה מוזיקת ג'ז, פשוט אומר כמה היא גרועה. זה ילדותי בצורה מעוררת רחמים
פחח..מוטיז
כולך אפוף גיחוך ובושה ורחמים... אני מקווה שנותרו בך די חיים כדי ללכת לשתות כוס מים.
לא הגזמנו טיפ-טיפה?להבה ירוקה
צודקת. זה הצליח לעצבן אותי. אני מתנצל מוטי.ניק מקורי
אין על מה... תרגיש בנוח..
מוטיזאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
פירוק אקורדיםחובביםאחרונה
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.