רציתי לשתף אתכם במשהוא שקרה לי שבוע שעבר, אולי כולנו נלמד מהסיפור הזה...
ובכן, כהרגלי בקודש, עליתי על אוטובוס עמוס בירושלים, ובכל זאת מצאתי מקום ישיבה אי שם, מאחורה.
מאחורי ישב בחור דתי כבן 35 שאינני מכירה אך כבר ראיתי אותו מספר פעמים בעבר, באותו קו אוטובוס.
אותו בחור דיבר בטלפון, וכנראה ששכח שהוא במקום ציבורי, ויש המון אנשים ששומעים אותו!
אמנם, הוא דיבר בשפה זרה, ואולי חשב שאף אחד לא מבין, אך מה לעשות שלפחות אני כן הבנתי, וחוץ ממני היו עוד מלא אנשים באוטובוס, שייתכן שגם הם הבינו אותו.
כל הדרך הוא דיבר עם חברה שלו\אשתו לעתיד, ומה אני אגיד לכם, בסוף הנסיעה כבר ידעתי עליו מלא דברים! למשל- בן כמה הוא, מאיפה הגיע לארץ, מתי חזר בתשובה, מה דעתו על כל מיני נושאים, מה דעת החברה שלו במלא נושאים, איל הוא רואה את המשך הקשר איתה, מה דעת אמא שלה על הקשר שלהם, וכו'
כל הדרך הציקה לי המחשבה, מה הייתה אומרת חברה שלו, אילו ידעה שהשיחה האישית שלהם, הייתה בעצם שיחה ציבורית...
אולי אנשים פשוט לא שמים לב, אך כדאי לזכור שכשמדברים בטלפון באוטובוס,(גם אם זה בשפה זרה...), ובמיוחד באוטובוס עמוס- יש אנשים ששומעים את השיחה שלכם. אולי לכם זה לא מפריע, אך כדאי להתחשב בעוד כמה צדדים, למשל- באדם שמעברו השני של הקו, וגם בשכנים שלכם לנסיעה, שמעדיפים לשבת בשקט, עם פחות קרינה...