המכתב היומי ממוהרא"ש מתוך אתר ברסלב סיטי:נתל'ה

בעזה"י יום ג' לסדר לך לך ד' חשוון ה'תשע"ד

שלום וברכה אל ... נ"י

אחרי השבר הגדול שנשברנו אתמול שהוסרה העטרה מעל ראשנו, עלינו לקבל על עצמנו קבלות טובות.

א. לשקוד מאד בהלכה כמו שהזהירנו רביז"ל (שיחות הרן שיחה כ"ט) שכל בר ישראל מחוייב ללמוד הלכה, כי בלי הלכה אדם לא יודע איך להתנהג, וידוע איך שמרן זכותו יגן עלינו העמיד את ההלכה על קנו וזה היה היסוד אצלו ללמוד תורה ועסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, ולכן עלינו לקבל על עצמנו ללמוד בכל יום הלכה, ואמרו חכמינו הקדושים (מגילה כח: ) כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן עולם הבא, ואמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ב') שבלימוד הלכה הוא ממשיך הארת עולם הבא בעולם הזה, היינו שמרגיש את אמיתת מציאותו יתברך בזה העולם שזה התענוג הכי גדול שאדם מרגיש את אמתת מציאותו יתברך איך שהוא יתברך אתו עמו ואצלו ואין לו לפחד משום דבר בעולם.
ב. לשמור מאד מאד מלשון הרע שזה אבי אבות הטומאה, עד כדי כך שאמרו חכמינו הקדושים (ערכין ט"ו: ) חמור לשון הרע מעבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים, תתאר לעצמך אלו השלש עבירות הם הכי גרועים, אדם רחמנא ליצלן כופר בעיקר ועובד עבודה זרה, אדם הורג את האחר הוא רוצח, אדם נואף ועושה כל מיני ליכלוך וזבל שזה מגעיל, אשר שלש העבירות האלו הם הכי גרועים, אף על פי כן אומרים חכמינו הקדושים שבזה שמדברים לשון הרע על הזולת זה יותר חמור מהשלש עברות הכי חמורות ומסלק את השכינה מהעולם כמו שאמרו חכמינו הקדושים (ערכין ט"ו: ) כל המספר לשון הרע אמר הקדוש ברוך הוא אין אני והוא יכולים לדור בעולם, ואנחנו רואים בחוש שאין דבר שהורס את החברה כמו שאחד מדבר רע על השני וזה פשוט מחלה כמו סרטן שמתפשט בגוף רחמנא לישזבן, יש בני אדם שאין להם מה לעשות רק לדבר ולרכל מזה על זה ומזה על זה, ואת זה אני הולך לעקור מהקהילה הקדושה שלנו שהיא חממה של אמונה, רביז"ל אומר (ספר המידות אות אהבה סימן א') כשאין אהבה בין בני אדם על ידי זה הם הולכי רכיל, ועל ידי רכילות באים לליצנות, ועל ידי ליצנות הם דוברי שקר, וחכמינו הקדושים אמרו (ירושלמי פאה פרק א' הלכה א') אזהרה ללשון הרע מנין? שנאמר ונשמרת מכל דבר רע, תנא דבי רבי יוחנן אל תלך רכיל בעמך זה אזהרה ללשון הרע ואת זה אנחנו צריכים לעקור מאתנו פעם ולתמיד, וכבר אמר רביז"ל (ספר המידות אות כבוד סימן ב') מי שדובר על צדיק לסוף שנתבזה בעיני כל ומגלה את פרצופו המלוכלך וכו' וכו', ואחר כך אף אחד לא יכול לסבול אותו, ולכן אני יעקור פעם ולתמיד את הלשון הרע והרכילות והשנאת חינם מקהילתנו הקדושה שבניתי ביזע ובדם.
ג. צריכים מאד מאד לשמור מחברים רעים, כי הם יכולים להוריד אותך לשאול תחתית ומתחתיו, ולכן לא בחינם אמרו חכמינו הקדושים (ברכות ט"ז: ) שצריכים להתפלל בכל יום "ותקננו בחבר טוב", כי באמת יש פתגם עממי "אם אתה רוצה להכיר אדם, תראה עם מי הוא מתחבר" וכך אמרו חכמינו הקדושים (שבת מ"ח) כל המחובר לו הרי הוא כמוהו, ולכן צריכים מאד מאד לשמור לא להתחבר אל חבר קל שבקלים שמתחיל לקצץ את הזקן שלו ומוריד את הפאות שלו, כי כך דרכו של היצר הרע מתחיל לקרר אותו והמצוות נעשים קלים בעיניו עד שעוזב את המצוות לגמרי, ולכן תעשה כל מיני מאמצים שבעולם לא להתחבר אל חבר רע שהוא יקרר אותך מהיראת שמים שקיבלת מהצדיק, ואל תיקח את זה בקלות כי חבר רע בקלות יכול להוריד אותך לשאול תחתית ומתחתיו.
ד. אני מאד מבקש אותך שתעשה כל מיני מאמצים שעולם לבוא להתפלל את השלש תפילות שחרית מנחה ערבית בבית הכנסת דייקא, אפילו במסירות נפש הכי גדולה, כי כל זמן שאדם בא לבית הכנסת הקדוש ברוך הוא מוחל לו על כל עוונותיו, עצם הביאה שאדם בא לבית הכנסת הוא כבר מתחבר לשכינא והקדוש ברוך הוא מוחל לו על כל עוונותיו, כמו שאמרו חכמינו ז"ל (ילקוט בלק רמז תשע"א) מה נחלין הללו בני אדם יורדים לתוכם כשהם טמאים וטובלים ועולים טהורין, כך בני כנסיות ובתי מדרשות שבני אדם נכנסים לתוכם כשהם מלאים עוונות ויוצאים מלאים מצוות, ולכן תעשה כל מה שביכלתך לבוא שלש פעמים ביום לבית הכנסת ותראה שעל ידי זה ישמור אותך הקדוש ברוך הוא מכל רע ותזכה לקבל פני שכינה.
ה. מאד מאד אני מבקש אותך שתכריח את עצמך בכל הכוחות ללמוד בכל יום קצת מקרא חומש ורש"י ותרגום על פרשת שבוע שזה סגולה לאריכות ימים, וכן משנה לגרוס כמה פרקים משניות שזה מסוגל לזכך את הנשמה ולהביא לאדם פרנסה, ועל כולם ללמוד בכל יום את הדף היומי דף גמרא ליום שזה חיות לנפש.
אני מאד מקווה להקדוש ברוך הוא שתכניס את הדיבורים האלו בתוך ליבך, כי מאחר שעולמינו חרב מפטירתו של גאון הדור ותפארתו עלינו לעשות כל מה שביכולתנו לתקן את מעשינו ולבנות את קהילתינו על היסודות שלימד אותנו רביז"ל.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך