בעזה"י יום ג' לסדר לך לך ד' חשוון ה'תשע"ד
שלום וברכה אל ... נ"י
אחרי השבר הגדול שנשברנו אתמול שהוסרה העטרה מעל ראשנו, עלינו לקבל על עצמנו קבלות טובות.
א. לשקוד מאד בהלכה כמו שהזהירנו רביז"ל (שיחות הרן שיחה כ"ט) שכל בר ישראל מחוייב ללמוד הלכה, כי בלי הלכה אדם לא יודע איך להתנהג, וידוע איך שמרן זכותו יגן עלינו העמיד את ההלכה על קנו וזה היה היסוד אצלו ללמוד תורה ועסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, ולכן עלינו לקבל על עצמנו ללמוד בכל יום הלכה, ואמרו חכמינו הקדושים (מגילה כח: ) כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן עולם הבא, ואמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן ב') שבלימוד הלכה הוא ממשיך הארת עולם הבא בעולם הזה, היינו שמרגיש את אמיתת מציאותו יתברך בזה העולם שזה התענוג הכי גדול שאדם מרגיש את אמתת מציאותו יתברך איך שהוא יתברך אתו עמו ואצלו ואין לו לפחד משום דבר בעולם.
ב. לשמור מאד מאד מלשון הרע שזה אבי אבות הטומאה, עד כדי כך שאמרו חכמינו הקדושים (ערכין ט"ו: ) חמור לשון הרע מעבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים, תתאר לעצמך אלו השלש עבירות הם הכי גרועים, אדם רחמנא ליצלן כופר בעיקר ועובד עבודה זרה, אדם הורג את האחר הוא רוצח, אדם נואף ועושה כל מיני ליכלוך וזבל שזה מגעיל, אשר שלש העבירות האלו הם הכי גרועים, אף על פי כן אומרים חכמינו הקדושים שבזה שמדברים לשון הרע על הזולת זה יותר חמור מהשלש עברות הכי חמורות ומסלק את השכינה מהעולם כמו שאמרו חכמינו הקדושים (ערכין ט"ו: ) כל המספר לשון הרע אמר הקדוש ברוך הוא אין אני והוא יכולים לדור בעולם, ואנחנו רואים בחוש שאין דבר שהורס את החברה כמו שאחד מדבר רע על השני וזה פשוט מחלה כמו סרטן שמתפשט בגוף רחמנא לישזבן, יש בני אדם שאין להם מה לעשות רק לדבר ולרכל מזה על זה ומזה על זה, ואת זה אני הולך לעקור מהקהילה הקדושה שלנו שהיא חממה של אמונה, רביז"ל אומר (ספר המידות אות אהבה סימן א') כשאין אהבה בין בני אדם על ידי זה הם הולכי רכיל, ועל ידי רכילות באים לליצנות, ועל ידי ליצנות הם דוברי שקר, וחכמינו הקדושים אמרו (ירושלמי פאה פרק א' הלכה א') אזהרה ללשון הרע מנין? שנאמר ונשמרת מכל דבר רע, תנא דבי רבי יוחנן אל תלך רכיל בעמך זה אזהרה ללשון הרע ואת זה אנחנו צריכים לעקור מאתנו פעם ולתמיד, וכבר אמר רביז"ל (ספר המידות אות כבוד סימן ב') מי שדובר על צדיק לסוף שנתבזה בעיני כל ומגלה את פרצופו המלוכלך וכו' וכו', ואחר כך אף אחד לא יכול לסבול אותו, ולכן אני יעקור פעם ולתמיד את הלשון הרע והרכילות והשנאת חינם מקהילתנו הקדושה שבניתי ביזע ובדם.
ג. צריכים מאד מאד לשמור מחברים רעים, כי הם יכולים להוריד אותך לשאול תחתית ומתחתיו, ולכן לא בחינם אמרו חכמינו הקדושים (ברכות ט"ז: ) שצריכים להתפלל בכל יום "ותקננו בחבר טוב", כי באמת יש פתגם עממי "אם אתה רוצה להכיר אדם, תראה עם מי הוא מתחבר" וכך אמרו חכמינו הקדושים (שבת מ"ח) כל המחובר לו הרי הוא כמוהו, ולכן צריכים מאד מאד לשמור לא להתחבר אל חבר קל שבקלים שמתחיל לקצץ את הזקן שלו ומוריד את הפאות שלו, כי כך דרכו של היצר הרע מתחיל לקרר אותו והמצוות נעשים קלים בעיניו עד שעוזב את המצוות לגמרי, ולכן תעשה כל מיני מאמצים שבעולם לא להתחבר אל חבר רע שהוא יקרר אותך מהיראת שמים שקיבלת מהצדיק, ואל תיקח את זה בקלות כי חבר רע בקלות יכול להוריד אותך לשאול תחתית ומתחתיו.
ד. אני מאד מבקש אותך שתעשה כל מיני מאמצים שעולם לבוא להתפלל את השלש תפילות שחרית מנחה ערבית בבית הכנסת דייקא, אפילו במסירות נפש הכי גדולה, כי כל זמן שאדם בא לבית הכנסת הקדוש ברוך הוא מוחל לו על כל עוונותיו, עצם הביאה שאדם בא לבית הכנסת הוא כבר מתחבר לשכינא והקדוש ברוך הוא מוחל לו על כל עוונותיו, כמו שאמרו חכמינו ז"ל (ילקוט בלק רמז תשע"א) מה נחלין הללו בני אדם יורדים לתוכם כשהם טמאים וטובלים ועולים טהורין, כך בני כנסיות ובתי מדרשות שבני אדם נכנסים לתוכם כשהם מלאים עוונות ויוצאים מלאים מצוות, ולכן תעשה כל מה שביכלתך לבוא שלש פעמים ביום לבית הכנסת ותראה שעל ידי זה ישמור אותך הקדוש ברוך הוא מכל רע ותזכה לקבל פני שכינה.
ה. מאד מאד אני מבקש אותך שתכריח את עצמך בכל הכוחות ללמוד בכל יום קצת מקרא חומש ורש"י ותרגום על פרשת שבוע שזה סגולה לאריכות ימים, וכן משנה לגרוס כמה פרקים משניות שזה מסוגל לזכך את הנשמה ולהביא לאדם פרנסה, ועל כולם ללמוד בכל יום את הדף היומי דף גמרא ליום שזה חיות לנפש.
אני מאד מקווה להקדוש ברוך הוא שתכניס את הדיבורים האלו בתוך ליבך, כי מאחר שעולמינו חרב מפטירתו של גאון הדור ותפארתו עלינו לעשות כל מה שביכולתנו לתקן את מעשינו ולבנות את קהילתינו על היסודות שלימד אותנו רביז"ל.

