אם 850000 גברים אז יש כ 850000 נשים ונגיד עוד 850000 ילדים. שהיו שייכים לשם עקרונית.
זה מטורף. כמעט חצי מהיהודים בארץ
"יחיד בדורו:", זו לא סתם סיסמא כנראה, וגם לא איזה תיאור-הספד מופקע, גם ביחס לכמות האנשים, זה נכון. (הכמות רק מעידה על הקרבה שחשו כל העם אל הצדיק האחד והיחיד הזה.)
יותר נכון מדרך הניתוח שלך אותם... גם בהנחה שהמספר הזה משקף את המציאות נכונה... (מאוד קשה לאמוד מספרים כאלו והטעויות הערכה יכולות להיות בעשרות אלפים... הדרך הכי קרובה להערכה אמיתית, אבל בעייתית אולי קצת חוקית, היא איכון של כל הפלאפונים שהיו ברדיוס שם בשעות האלו - וככה אפשר לדעת מספר מדוייק לפחות של מכשירי פלאפון, בהנחה שרוב מוחלט של אנשים יש להם מכשיר, ויש אחד בלבד...).
וגם אם כן, אתה די השמטת את הנשים, ואני ממש לא ראיתי ככה - ראיתי שבאו המוני נשים, רק שהם היו ברחוב שרי ישראל ולא יכלו להתקרב יותר... אני מניח שבאו אלפי אם לא עשרות אלפי נשים...ואני בטוח שאני ממש לא מגזים...
אמת שרוב מוחלט של הנשים שהיו, באחוזים, הן מן הסתם מירושלים מהסיבה הפשוטה שאישה שגרה מחוץ לירושלים ובעלה הלך להלוויה, צריכה לשמור על הילדים בבית.
אבל היו נשים בהלוויה.
ככה שהמספרים שלך מן הסתם קטנים יותר ממה שאמרת, ובכל זאת - אכן אין ספק שזוהי הייתה הלווית הענק הכי גדולה במדינת ישראל אי פעם, וזה היה די צפוי...
רק לחשוב מה היה קורה אם כל האנשים האלו היו באים להפגנה, נגיד, בעד תקציב הישיבות, או להבדיל בעד אי פינוי והריסת בתים ביו"ש. זה היה יכול לשנות עולמות.
ולוואי שיזכרו כולם, חרדים, דתיים וחילונים כאחד, שבמותו ציווה לנו הרב דבר אחד חשוב מכל - האחדות.
ובאמת מהכמות הבלתי נתפסת היה אפשר לראות עד כמה היה הרב דמות משמעותית ומוערכת.
הוא חסר מאוד.
ואני חייבת לשתף לגבי כמות האנשים-
הרגשתי שזהו, הנה כולם כאן (או לפחות רובם של עמ"י) אז.. עוד רגע והמשיח יגיע ויבנה בית המקדש...
הרי אנחנו כבר שם ומהאבל נהיה בשמחה אין סופית כזאת...
בע"ה שיקרה בקרוב![]()
רוב עם ישראל לא היה שם. גם כשמתפעלים חשוב לשמור על האמת...
רוב עם ישראל אפילו לא על ארצו עדיין...
אנחנו בין 40 ל50 אחוז מיהודי העולם בארץ... (בערך 15 מליון יהודים בעולם, משהו בסביבות 6 מליון בארץ...).
אבל בקצב העלייה לארץ
וההתבוללות בחו"ל
בזמן הקרוב ממש - שנים ספורות לכל היותר - נעבור את החצי במדינת ישראל.
וסליחה שאני שכלי וקר, ברור לי שהרב ענק וגם אני הייתי שם, פשוט הפריע לי בעין הנתון הלא נכון...
בכל אופן הרגשתי שזה משהו עצום ובלתי נתפס הכמות שהיתה שם.
נכון שזה לא כל העם, אבל יחסית- לא היה דבר כזה מעולם!
בל"ג בעומר.
לא מצליח לחשוב על עוד אירוע שיכול להתקרב לסדר גודל שכזה...
לשם השוואה - בשתי לוויות הענק של השנים האחרונות, הרב אליישיב והרב אליהו - גם אם מחברים ביחד את מספר המגיעים להלוויות האלו, זה לא עובר את חצי מהמשתתפים בלווית הרב עובדיה...
זה היה משהו מטורף... הלכנו ברגל המון... ולא הגענו לכותל או לשמוע משהו.
חוץ מאנשים בוכים מכל הכיוונים.
וזה היה משהו לא נורמאי ששיבש את כל הארץ...
ומבדיקה ברשת באתרים שונים (עם פערים גדולים...
היו שם בסה"כ 70,000 או לפי מקורות אחרים 250,000 איש
וזה באמת המון...
לפי מה שהבנתי בין 100 ל150 אלף אנשים היו שם. אבל זה לא דומה - כי הסיבה ששיבש הרבה מהארץ זה שהשרשרת התפרשה על עשרות קילומטרים מגוש קטיף עד לכותל...
אולי אפי' יותר מעשרות אלפים.
אבל
יש המון המון המון אנשים שלא הספיקו להגיע מכל הארץ
ויש בממוצע יותר מ2 ילדים לזוג (850000 ילדים) לפי החישוב שלך
והמספרים אכן עצומים
ולדעתי זה מראה דבר פשוט- החיבור העצום שעם ישראל חש לתורה ולמנהיגים אותה באהבה
לא צריך לתרגם את זה פוליטית כי הלוואי ולא יהיו מפלגות ופלגנות בכלל
אבל ברמה התיאורטית (רק בשביל תרגום הכח) אם הייתה מפלגה דתית מאוחדת כזאת מלאה באהבת ישראל שמריצה איש מעשה עניו ויר"ש בתכלית להיות רה"מ. אז היינו זוכים......
אם כל הפלגים הדתיים במדינה היו מתאחדים תחת גוף אחד, אין ספק שהוא היה יכול להיות מפלגת שלטון (אני לא מספיק חכם כדי להעריך מה היה קורה אז, מבחינת החילונית והמסורתיים שהם עדיין הרוב במדינה, אבל מבחינת העובדות אין ספק שבבחינה "קרה", אתה צודק) - שהייתה גורפת בין 30 - 40 מנדטים.
הבעיה היא שלדעתי, לפחות בנתיים, צריך שקודם יגיע המשיח ורק אז דבר כזה אולי יתרחש...
אם יש 6 מיליון בארץ, עשירית זה 600 אלף - ולפי ההערכות היו יותר...
(מתוך למעלה מ8 מליון אזרחים...)
הגיע הזמן לעדכן את עצמנו,
אוטוטו שמיטה הופכת לדאורייתא...
יש שמונה מליון אבל כמעט 2 מליון הם או ערבים, או נתינים זרים אחרים, או נוצרים וכו'...
הנתונים המדוייקים במרשם האוכלוסין, ניתן לראות גם בלמ"ס...
אמרתי שאנשים בפוטנציה היו מגיעים כפול 2 ו 3 שזה חצי מהיהודים בארצ.
כי הנשים והילדים לא היו בהמוניהם למרות שהם כן היו באים עקרונית
כי הוא ככל הנראה מבוסס על מכשירים סלולרים שנמצאים בתא שטח
וידוע שיש הרבה שיש להם יותר מטלפון אחד (לפחות יותר מכאלה שאין להם טלפון בכלל, אולי רק לילדים שם לא היה טלפון)
ועוד, הם חישבו את כל התא שטח הגדול של הלוויה, משמע גם מי שלא היה פיזית, אלא חילוני/ערבי/או סתם מישהו שלא התכוון להגיע ללוויה
נספר בזכות הטלפון הסלולרי שלו.
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץלא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…