בעזה"י יום א' לסדר וירא ט' חשוון ה'תשע"ד
שלום וברכה אל היקר לי מאד ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתתחזק להיות בשמחה, ותהילה לאל יש לנו במה לשמוח כי יש לנו רבי כל כך גדול שיכול להוציא גם אותנו מהשאול תחתית ומתחתיו.
העיקר מה שאנחנו צריכים זה רק לשמוע בקולו ולקיים את דבריו הקדושים, ואם הוא הזהירנו מאד מאד על שתי נקודות שהם "שמחה" ו"התבודדות", עלינו רק לשמוח עם נקודת יהדותנו שתהילה לאל נבראנו מזרע ישראל ולא עשנו גוי כגויי הארצות, אשר השמחה הזו עולה על כל השמחות, ועל ידי שזוכים לשמוח עם נקודת יהדותנו על ידי זה יפתח ליבנו ונזכה לדבר אליו יתברך כאשר ידבר איש אל רעהו, אשר אין למעלה מזה, כי בכל דיבור ודיבור שאדם מדבר אל הקדוש ברוך הוא על ידי זה הוא ממשיך על עצמו אור האין סוף ברוך הוא, שמרגיש את אמיתת מציאותו יתברך על עצמו.
ולכן מה טוב ומה נעים אם מרגילים את עצמם לדבר אל הקדוש ברוך הוא ולספר לו יתברך את הכל בפרטי פרטיות מה שעובר עלינו ובזה אנחנו נדבקים בו יתברך.
זכור גם תזכור כשיש ברית תשתדל להיות בברית כי כל מי שנמצא במקום שעושים ברית מוחלים לו על כל עוונותיו, ותהילה לאל בקהילתנו הקדושה שהיא חממה של אמונה בלי עין הרע אין שבוע שלא יהיה ברית כן ירבו, ולכן מה טוב ומה נעים תשתדל מאד להיות בעת הברית, כי אז מוחלים על כל העוונות של האדם.
באתי להזכיר אותך שהשבוע הוא שבוע חדש "פרשת וירא", ולכן תשתדל מאד מאד ללמוד בכל יום חומש ורשי מפרשת שבוע שזה סגולה לאריכות ימים, וכן תתמיד מאד בלימוד משנה שמזככת את הנפש, ועל כולם תהיה חזק בלימוד הדף היומי כי דף גמרא ליום זה חיות לנפש, אי אפשר להסביר לבני אדם את גדול המעלה והזכות שזוכים ללמוד דף גמרא, ולכן אל תהיה בטלן את השלוש לימודים האלו שיהיה אצלך חוק ולא יעבור, ועל כולם תלמד בכל יום הלכה שאמר רביז"ל (שיחות הר"ן סימן כ"ט) שכל בר ישראל מחויב ללמוד בכל יום הלכה.
הקדוש ברוך הוא ירחיב לך בגשמיות וברוחניות גם יחד, ותמיד תבשר לי רק בשורת משמחות.