דווקא רופא הנשים שלי היה טיפוס מאוד רגוע שהעדיף את חכמת העבר על פני שלל טכנולוגיות ההוה.
לדוגמא, הוא העדיף קונוס לשמיעת פעיתות הלב של העובר על פני דופלר. באחת ההזדמנויות, העובר בעט בו ( או נתן לו אגרוף). הרופא התמוגג מנחת!
הוא הפנה לסריקת מערכות רק מי שהיתה עם הריון בסיכון. כמו שכבר אמרו פה, תינוקות לא חייבים סריקה זו או אחרת כדי להיוולד בריאים.
דווקא יש לי חברה שבצעה שלוש (3) סריקות בשלושה מכונים שונים. למה?
כי הסריקה הראתה שלעובר יש רק 3 חדרים בלב. כל הסריקות הראו אותו ממצא.
לא ניתן לחיות עם שלושה חדרים בלבד.
האשה וכל חברותיה התפללו לשלום העובר.
העובר היא כיום ב"ה כבר אמא בעצמה. היא נולדה בריאה ושלמה!
נכון, יש עוברים שניצלו כתוצאה ממידע מוקדם שהתקבל בסריקה.
אבל - הכי טוב לעשות את מה שאת ממילא עושה - להתפלל.
ובוודאי ובוודאי לא לדאוג.
וכדי שגם תצחקי -
מנסיון שלי ושל אחרות, תינוקות נולדים בכל יום, בריאים ושלמים, גם אם אמא לא עשתה סקירת מערכות.
אחת הלידות שלי היתה בליל שבת. הגעתי כבר עם פתיחה מלאה (לא בכוונה, אבל ככה קרה). המיילדת בדקה והכריזה עלי שאני בשלב בדחיפות, אבל איזושהי כוח עזר אמרה בדאגה שאיך אוכל ללדת, הרי לא עשיתי מוניטור???
המילדת הסבירה לה בעדינות שניתן ללדת גם בלי מוניטור (אם מגיעים כבר בדקה ה- 91...). תוך כדי, ההרופא שהיה שם ביקש לראות את תעודת הזהות שלי (עד היום לא יודעת למה). חשבתי לרגע ואמרתי שתעודת הזהות בארנק, וערב שבת הוצאתי את הארנק מהתיק. הרופא הסביר שלא אוכל ללדת, כי אין לי תעודת זהות! חשבתי לרגע על כל הנשים בכל מדינות העולם בהן אין תעודות זהות ותהיתי לרגע איך הן מצליחות ללדת??? כנראה שהרופא הזה לא שם כדי לבלבל להן את המוח. פשוט התעלמתי מהרופא, התרכזתי במיילדת, והתינוק נולד בריא ושלם תוך מספר דקות. אגב, התינוק החמוד כבר בגיל העשרה, ועוד לא עבר סריקת מערכות 
העיקר שתהיי רגועה, תחייכי, תצחקי, ותהני מהמשך הריון בריא ומלידה קלה ושמחה!