עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך י"ד בחשון תשע"ד 00:56
עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך י"ד בחשון תשע"ד 00:51
כשאת לא שלמה לגמרי עם הדרך שלך, קשה לך לא להתנצל ולרצות, אך מצד שני את מרגישה בתוכך מה טוב לך. אבל אפשר להיות גמישים, כן להקשיב, אולי גם לנסות ולראות איך מרגיש לך עם זה, אבל לא להתחייב מראש לדברים שהם באמת לא את ולא יעשו לך טוב, להיות עם יד על הדופק ולהתקדם בקצב שלך (אנחנו כן כל הזמן צריכים להתקדם, זה ברור לי, אבל אני, כדי להתקדם, גם מפנקת את עצמי ומוותרת לעצמי, ובעלי - הוא לא כזה)
אני אגיד איך זה הלך אצלי, בעלי הגיע בתור בחור ישיבה, וככה זה אצל הרבה בחורים, מתוק וצדיק, אבל שממש לא מעורה בעולם הזה. אני ממש לא הייתי שם מבחינה חיצונית, אבל אני חושבת שמבחינה פנימית, מבחינת האמונה בה', הרצון לעשות טוב אנחנו שנינו באותו כיוון, פשוט אצלו זה יותר מתבטא בדקדוק עד קוצו של יוד, ואצלי זה מתבטא יותר בחופשיות, ואני כן גם מוותרת לעצמי לפעמים וטוב לי עם כך.
חוץ מזה, היו, ועדיין יש, נקודות שלא הסכמתי עם בעלי באופן עקרוני. אז כן, קשה להתווכח עם "דעת של תורה", אבל מצד שני, התפקיד שלנו הוא גם להפגיש את ה"דעת של תורה" הזו עם ה"מציאות" (לדוגמא, בעלי ממש רצה חתונה נפרדת, אני ידעתי שיהיה בלאגן בשתי המשפחות שלנו אם זה יקרה, בסוף התפשרנו - המשפחה יושבת יחד, החברים עם מחיצה ובנפרד, אני חושבת שזה שלא היתה לי דעה מוצקה בנידון ולא הייתי מוכנה להלחם על כך, זה הציק לו, מצד שני זה עשה הרבה טוב למשפחות שלנו... גם בברית של הבכור הוא רצה נפרד, אז המשפחה שלו כבדה את זה ושלי לא, הוא רצה לעשות מזה סיפור - אני הרגעתי אותו... בברית של השלישי - הוא כבר נהיה רב קהילה לא דוסית במיוחד, ואז סוף כל סוף הוא הבין למה זה לא שייך לשבת נפרד במציאות שלנו...) אני חושבת שבעוד דברים הוא "נפתח" ואולי קצת "התקלקל" בגללי, וגם אני נהייתי הרבה יותר דוסית בזכותו, אז איפשהו אנחנו נפגשים.
וכך, לדוגמא, בעניין חינוך הילדים, הוא תמיד מביא את הפן התורני, אני חושבת על פנים אחרים - הפן החברתי, הסביבה התומכת/המאתגרת וכו, ואני חושבת שכך הבחירות שלנו הן גם יותר נכונות, כי נכון שמבחינה תורנית הוא עולה עלי, גם מבחינת ידע וגם מבחינת המקום בו הוא נמצא, אך בבחינות אחרות אני תורמת את חלקי וכך יש שיח.
וכמובן, יש גם יתרונות - את לא מרגישה שאת אחראית על "חינוך" בעלך - אף פעם לא הייתי צריכה להעיר אותו בבוקר לתפילה, לדרבן אותו ללכת לשיעור, לבקש ממנו ללמוד עם הילדים תורה (ואם היית בפורום "נשואות בלבד" היית רואה שזה מטריד לא מעט נשים). אני גם לא חושבת שצריך "לחנך" את הבעל, אך כשהדברים האלה לא קורים ולך כן אכפת, כי זה לא המקום שאת יכולה לעשות במקום - זה מציק. ובעיקר - יש דמות תורנית בבית, יש דרך מוגדרת שלאורה אני והילדים הולכים, יש "בית של תורה". אני כן חושבת שהבעל צריך להתוות את הדרך ולהיות כמו "מגדלור" בבית, זה נותן הרבה מאוד לכולם, אפילו אם אני לא בהכל איתו שם. וממש אני לא מרגישה שאני נעלמת, פשוט כי בעלי נותן לי הרבה מקום - גם אם הוא לא מסכים איתי בהכל.
בקיצור ולעניין (אחרי כל האריכות), משפחה - בונים ביחד, זה אתגר, וצריך בשביל זה שותף טוב, בעיקר כזה שיודע לכבד גם דעות שונות, לדבר ולהתפתח ביחד. פערים דתיים - גורמים לאתגר להיות גדול יותר. אך מידות טובות - גורמות להכל להיות אפשרי.