ועוד בנים
אני מורה (נא לקרוא בקול של מורה ) ומה אני אגיד לכם הדור של היום לא פשוט... 
כמעט כלום לא מעניין אותם, אז כל תמריץ רק ממריץ את הלמידה , הלוואי ויכולתי פשוט ללמד חלק בלי הפתעות תמריצים פרסים ותחרויות...אבל לא כך הדור הזה (דור המשיח!!) הוא חייב מעבר ללמידה יבשה , וילדים כ"כ אוהבים לאסוף שטרות או קלפים או פתקים טובים (כל תמריץ ותגידי תודה שזה לא חמצוצים או טופים!!)
בנים הם עם שצריך לעבוד איתם בראש שלהם ולא ראש בראש, המלמדים מלמדים תורה כמו שצריך ומגיעים לעולמו של הילד דרך העולם שלהם
לדעתי אין שום בעיה עם השטרות האלה הם מקבלים גם למידה וגם תמריץ
ושוב הלוואי והיה אפשר ללמד בלי הנ"ל אבל זה לא פשוט בדור שלנו
דרך אגב , פתאום נזכרתי שהייתי הולכת כילדה קטנה בגיל 5 עד גיל 9 לקריאת תהילים לילדים בשבת בצהריים היינו רצים לשם מיד אחרי הארוחה , קראנו מלא תהילים (שעד היום אני יודעת חלק בע"פ בזכות זה) וכמובן השיא היה לקבל את הקרמבו / פופיס /טופי בסוף והיה גם אופציה לקבל כרטיס ולאסוף אותם ולקבל תמורתם אחרי זמן מה פרס שהוא לא ממתק
מתוך שלא לשמה בא לשמה
מִתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָהּ בָּא לִשְׁמָהּ = העוסק בדבר לא מתוך אהבה לדבר, סופו שיאהב את הדבר עצמו.
דוגמה: תַּלְמִידִים בְּכָל רַחֲבֵי הָעוֹלָם הֵחֵלּוּ לְעַיֵּן בַּאֲתַר הַנִּיבִים לְפִי בַּקָּשַׁת הַמּוֹרִים לְלָשׁוֹן עִבְרִית , וְהַיּוֹם הֵם גּוֹלְשִׁים לַאֲתָר זֶה בְּכָל עֵת, מִתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָהּ בָּא לִשְׁמָהּ.
מקור: מִתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָהּ בָּא לִשְׁמָהּ [פְּסָחִים נ]. אָמַר רַב יְהוּדָה אָמַר רַב, לְעוֹלָם יַעֲסוק אָדָם בְּתוֹרָה וּבְמִצְווֹת אֲפִלּוּ שֶׁלּא לִשְׁמָן, שֶׁמִּתּוֹךְ שֶׁלּא לִשְׁמָן בָּא לִשְׁמָן [נָזִיר כג].