בעזה"י יום ג' לסדר וירא י"א חשון ה'תשע"ד
שלום וברכה וכל טוב סלה יגיעו וירדפו אל היקר לי מאד ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתתחזק בכל מיני אופנים שבעולם רק להיות בשמחה, וכמה שאני לא יחזור על זה, זה לא מספיק כפי פגעי ומקרי הזמן שעוברים על כל אחד ואחד מאתנו, ורביז"ל אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן כ"ד) על כל אחד ואחד עובר משברים וגלים, ולכן ההכרח הוא להכריח את עצמו להיות בשמחה, כי כל כך קשה להגיע אל מידת השמחה שהיא מקור הקדושה עד שצריכים למסור את נפשו פשוטו כמשמעו רק להיות בשמחה, וכמעט שאי אפשר להתקיים בזה העולם בלי שמחה, ואמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' קפ"ט) שעיקר נשיכת הנחש זה עצבות ועצלות, ולכן אם אתה רוצה להגיע אל שמחה ראה לפרסם את רביז"ל בעולם, תצא בכל יום להפצה ותפיץ אפילו כמה "שאלות ותשובות בחסידות ברסלב" שזה מושך את הלב אל הקדוש ברוך הוא, וכן תפיץ את הקונטרסים והחוברות שהם תמצית דברי רביז"ל ומוהרנ"ת ז"ל וזה יכניס בך שמחה עצומה, כי כך אמר רביז"ל (ספר המידות אות שמחה סימן ט"ז) מי שמפרסם את הצדיק זוכה לשמחה, ולכן אל תהיה בטלן תראה כל יום להפיץ אפילו קצת, כי לקרב אדם אליו יתברך אין למעלה מזה וזה מאד מאד חשוב בעיניו יתברך, ורביז"ל רצה מאד מאד שנקרב את אחרים אל הקדוש ברוך הוא על פי דרכו שהוא התמימות והפשיטות, לדבר אליו יתברך בלי שום חוכמות כלל, אשרי מי שחזק בזה ואז טוב לו כל הימים.
ראה להיות חזק ללמוד בכל יום את הדף היומי כי חבל על כל יום שעובר בלי דף גמרא שזה החיות שלנו.
| המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים |
![]() |