לשתיכן,
אני רוצה לומר שגם אני עברתי את זה. דיכאון אחרי הלידה של הבן השני שלי, ברמה קשה, הייתי צריכה כדורים כדי לחזור לעצמי, ועם הכדורים המשכתי להיריון הבא. וגם אחרי הלידה הבאה היה לי דיכאון, ברמה קלה יותר, והייתי צריכה להעלות קצת את המינון של הכדורים.
שנה אחרי הלידה השלישית הפסקתי, קצת על דעת עצמי, קצת באישור הפסיכיאטרית, את נטילת הכדורים. החלטתי שאני יותר לא בדיכאון! ולא צריכה כדורים כדי להחזיק את עצמי לא מדוכאת! (באמת כבר לא היו לי יותר התחושות של הדיכאון, ולא הבנתי למה הפסיכאטרית אומרת שכדאי שאמשיך עם זה בכל מקרה, בלי קשר לכניסה להיריון הבא).
כרגע אני לא בהיריון, אבל אני יודעת כבר מהן התחושות של דיכאון אחרי לידה, ולדעתי אדע לשים לב אם הן עולות בי שוב (כשאהיה בהיריון/אחרי לידה). אבל אני פשוט מאמינה שזה לא יקרה שוב. אני מחזקת את עצמי שיש לי הכוחות הנפשיים להרות וללדת ולגדל את ילדיי. אני בוטחת בה' שייתן לי את הכוחות האלה, ולא יפיל אותי שוב לבור שכבר נפלתי בו. הרי עליתי ממנו, וגם התעליתי אל מעבר מה שהייתי לפני כן. אני כבר מכירה את עצמי ואת היכולות שלי, ויודעת איך להתמודד עם החולשות שלי.
אני לא שוללת את השימוש בכדורים לגמרי, אך אני מאמינה שאפשר גם לחיות בלעדיהם...
בע"ה, לא תחוו שוב את הנפילה העמוקה הזו של דיכאון אחרי לידה, וגם אם כן - תדעו שתמיד אפשר לעלות חזרה, ואף להגיע גבוה יותר!