בעזה"י יום ד' לסדר וירא י"ב חשון ה'תשע"ד
שלום וברכה אל היקר לי מאד ... נ"י
הנה יום בא והנה יום הולך וכו', ואף אחד לא שם לב שימינו כצל עובר, ואמרו חכמינו הקדושים (בראשית רבה פרשה צ"ו סימן ב') כצל ימינו על הארץ והלוואי כצלו של כותל או כצלו של אילן אלא כצלו של עוף בשעה שהוא עף, אף אחד לא קולט איך שהזמן פורח ומה ישאר לנו ביד וכו', ומה ילווה אותנו לנצח נצחים וכו' רק הטוב שנעשה, כי אצלו יתברך מאד מאד חשוב עשיית חסד עם הזולת, עד כדי כך שאמרו חכמינו הקדושים (ילקוט רות רמז תר"ב) גדול כוחן של גומלי חסדים שאין חסין לא בצל כנפי הארץ ולא בצל כנפי השחר ולא בצל כנפי השמש ולא בצל כנפי הכרובים אלא בצלו של הקדוש ברוך הוא, כי אצלו יתברך חשוב רק חסד שאדם עושה עם הזולת, ואמר הבעל התניא זי"ע ששמע מרבו המגיד הגדול ממעזריטש כדאי לאדם לחיות שבעים שמונים שנה כדי לעשות טובה אחת ליהודי, דברים אלו מעוררים ומפחידים וכו', נשמה בא מעולם העליון עולם האצילות אל העולם הזה וכדאי לה לעשות רק טובה אחת ליהודי אחד במשך כל ימי חייה שהם שבעים שנה, כמו שכתוב (תהילים צ') ימי שנותינו בהם שבעים שנה ואם בגבורות שמונים שנה.
מכל זה יכולים לראות זה לעומת זה כשאדם מצער את הזולת אפילו פעם אחת בימי חייו איזה עונש הוא יקבל, ומכל שכן רשע מרושע טמא מטומא כמו הס"מ ימ"ש שמסית ומדיח את תושבי המקום נגדנו על לא חמס בכפנו, והכל בעילום שם וכו', כי פתגמו הידוע "אני לא מניח עקבות" זה טומאה שצריכים להתרחק ממנה בתכלית הריחוק, הרי מה תכליתנו בזה העולם הוא רק להכיר את הבורא יתברך שמו ולעשות כמדתו טוב, כמו שכתוב (תהילים קמ"ה) טוב הוי"ה לכל ורחמיו על כל מעשיו, ואדם צריך ללכת במדתו יתברך לרחם על הזולת, להטיב עם הזולת, אבל לא לעשות רשעות ואכזריות וכו', כי אוי לו לאדם שמצער את הזולת על אחת כמה וכמה שמצער את הצדיק.
היום למדנו בדף היומי (פסחים קי"ח) כל המספר לשון הרע וכל המקבל לשון הרע וכל המעיד עדות שקר בחברו ראוי להשליכו לכלבים.
ולכן אני מאד מבקש אותך היות שבנית את הקהילה הקדושה שלנו שהיא חממה של אמונה ביזע ובדם, שתעשה כל מה שביכולתך שלא יהיה לך שום שייכות עם בני אדם שעושים רע לזולת שמדברים לשון הרע על הזולת שמסיתים ומדיחים על הזולת, כי אין זה דרכנו, אני רוצה שבקהילה הקדושה שלנו ישרה השלום והאהבה והאחדות הן בין אדם לחברו והן בין אדם למקום והן בין איש לאשתו, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (עוקצין פרק ג') לא מצא הקדוש ברוך הוא כלי המחזיק ברכה אלא השלום.
נא ונא תמסור את נפשך פשוטו כמשמעו רק להיות בשמחה, ותשתדל לבוא לבית הכנסת להתפלל את השלש תפילות שחרית מנחה ערבית במניין דייקא כי זה מה שיציל אותך וזה מה שיביא לך את כל הישועות.
| המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים |
![]() |