בעזה"י יום א' לסדר חיי שרה ט"ז חשון ה'תשע"ד
שלום וברכה וכל טוב סלה יגיעו וירדפו אל היקר לי מאד ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתהיה בשמחה עצומה, כי אין עוד דבר חשוב בחיי האדם כמו שמחה, ואמר רביז"ל (ספר המידות אות שמחה סימן ה') השמחה של מצווה היא מעוז לאדם, ולכן אנחנו צריכים מאד מאד לשמוח שזכינו להיברא מזרע ישראל ולא עשנו גוי כגויי הארצות, והעולה על הכל שזכינו להתקרב אל רביז"ל, שאמר (ספר המידות אות עצבות סימן כ"ו) קרבת הצדיקים משמח את הלב, בזה שאדם זוכה והוא מקורב לצדיק שדבוק בו יתברך ואינו מסיח דעת ממנו יתברך כרגע בזה ראוי לך לשמוח מאד מאד.
אני מאד מבקש אותך שתפסיק כבר עם העצבים וכו' המרירות והדכאון שלך וכו', תתחיל לשמוח עם המצוות שקיימת היום ציצית תפילין צדקה תורה וכו' וכו', אמר רביז"ל (ספר המידות אות שמחה סימן כ"ד) על ידי שמחה של מצווה הקדוש ברוך הוא מסוכך עליו, ולכן אשאל אותך למה אתה צריך להיות עצוב ממורמר ומדוכא? רביז"ל אמר (ספר המידות אות עצבות סימן ו') מי שיש לו עצבות יסתכל על הצדיקים ויבוא לו שמחה בלבו.
תאמין לי אם תהיה בשמחה לא יחסר לך שום דבר והשלום בית שלך יהיה בצורה אחרת לגמרי, כי כל העצבים שלך זה רק מפני שאתה נמשך אחר העצבות והמרירות והדכאון וכו' וכו', ולכן תעשה כל מה שביכולתך להיות בשמחה, ועל ידי זה יתרחב לך הלב להשיג את אור האין סוף ברוך הוא, אשר אין עוד תענוג כתענוג זה שאדם מרגיש תמיד את הקדוש ברוך הוא ועל ידי זה הוא פותח את הפה שלו והוא מדבר אל הקדוש ברוך הוא, ואמר רביז"ל (ספר המידות אות תפילה סימן ע') על ידי שמחה תבוא תפילתך בהיכל המלך בזה שאדם שש ושמח עמו יתברך תפילתו נתקבלת בשמים, ולכן אל תהיה בטלן תהיה רק שמח ובפרט עכשיו שהתחלנו ללמוד מסכת חדשה מסכת שקלים מסדרת הדף היומי, אתה מוכרח להיות בשמחה ותראה לרקוד אחר כל תפילה ותפילה כמנהג אנשי שלומינו היקרים ועל ידי זה תזכה לישועה גדולה מאד.
אני מאד מבקש אותך שתבוא בכל יום להתפלל את השלוש תפילות שחרית מנחה ערבית במניין דייקא, כי הקדוש ברוך הוא נמצא בבתי כנסיות ובבתי מדרשות ובזה שתבוא להתפלל במניין יומשך עליך השגחה שלמה ולא יחסר לך שום דבר, וגם בזה ראוי לך לשמוח מאד מאד שאתה בא בכל יום אל בית אלוקינו, שאמרו חכמינו הקדושים (שיר השירים רבה פרשה ה') אני ישנה בבית המקדש וליבי ער לבתי כנסיות ולבתי מדרשיות זאת אומרת עכשיו שאין לנו את בית המקדש לכל הפחות יש לנו את הבית כנסיות להתפלל ואת הבתי מדרשיות ללמוד וזו שמחתנו.