לצערי אין לי מתכונים מדוייקים כי אני די אוהבת לאלתר.
אבל לביבות זה ממש לא בעיה.
את פורסת את עלי הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות או מגררת קישואים במגרדת עבה.
שמה ביצה או שתיים, שלא יהיה רטוב מדי, קצת שמן , פלפל, מלח (אפשר גם כמה כפות קמח אבל לא חייבים).
ושופכת עם כף גבעות קטנות מהתערובת על נייר אפיה משומן. ואופה בגריל. והופכת כשזה צלוי לצד השני
אפשר גם לטגן כמובן.
מרק- אפשר מרק פשוט של יקות מבושלים.
לפרוס כרוב דק, אפשר להוסיף קישוא מגורר (מה עם גזר\בצל? גם מתאים פה) להוסיף מלח\פלפל ומים (אפשר גם פטרוזיליה קצוצה או ירק ירוק אחר) ולבשל עד שזה רך.
מרק קישואים אפשר מרק מרוסק (לבשל ולרסק בבלנדר עד שזה אחיד).
מה עם חומוס? אפשר להכין בבית ואז זה יותר בריא.
ראיתי פה פעם גם מתכון לממרח קישואים. אולי זה יעניין אותך.
אפשר קישואים בתנור- חתוכים לרצועות עם קצת שמן ומלח. זה יוצא טעים מאד.
בלינצ'ס אני עושה לפי העין... (מצטערת...)
שמה 2-3 ביצים, קמח(אולי כוס בערך), קצת שמן, מוסיפה מים עד שזה נוזלי מספיק ומטגנת.
את גם יכולה לחפש פה בפורום או באינטרנט מתכון לפנקייק ופשוט במקום חלב\שמנת לשים מים. זה יוצא בסדר גמור.
ובקשר לחנויות טבע-נכון שלפעמים קשה להגיע אבל נגיד לקנות סטיויה זה להגיע לחנות פעם בשנה. זה לא משהו שצריך לקנות שוב ושוב כל שבוע. ואפשר אולי אפילו להזמין באינטרנט ולקבל בדואר או משהו כזה.
ודבר אחרון- עוף ובשר זה יקר אבל אני לא בטוחה שפרוסת חזה עוף אחת לארוחת צהריים זה יותר יקר מלביבות שיש בהן ביצים וכד'. גם ביצים זה לא משהו זול. וזה יחסית משביע.